|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Niewidzialny na rynku pracy - Chcę stać się widocznym
Jestem studentem III ostatniego semestru studiów magisterskich na kierunku związanym z inżynierią chemiczną. Zdałem ostatnie egzaminy i została tylko praca magisterska i jej obrona. Chciałbym już teraz podjąć się aktywności zawodowej, lecz jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niewidzialny na rynku pracy - Chcę stać się widocznym
Aplikujesz na staże i mocno juniorskie stanowiska branżowe? Oczywiście nie chodzi o żadne staże z Urzędu Pracy, tylko ogłoszenia konkretnych firm.
Druga rzecz - może rozszerzyć poszukiwania na cały kraj i przeprowadzić się za pracą? Trzecia rzecz - może szukać pracy zwykłej na przeczekanie i zarobienie cokolwiek (sklep, usługi), a w międzyczasie szukać? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Aplikuję na wszystkie stanowiska zarówno jurorskie jak również staże, chociaż tych jak na lekarstwo. W tej chwili to ja jestem jak mówiłem zdesperowany z tzw. researchem, bo nie chcę sobie zarzucać że nie próbowałem. Co do szukania pracy takiej typowo dorywczej w innych branżach na razie jeszcze tego nie robię . Zresztą te lata wyjątkowo zobrzydziły mi szukanie pracy tego typu.
Edytowane przez Polishwolf97 Czas edycji: 2023-01-28 o 07:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moim zdaniem masz 2 wyjścia: (1) iść na jakies praktyki, nawet darmowe jeśli chcesz mieć cokolwiek do wpisania w CV i zależy ci na tej konkretnej branży; jeszcze studiujesz jest czas (2) iść do innej pracy, związanej z pokrewną dziedziną. Dużo moich znajomych po chemiach/inżynieriach medycznych/biotechnologiach zmieniło nieco branży i pracują często w jakichs podmiotach produkcyjnych na stanowiskach związanych z jakością materiałów, logistyką itd. Ostatecznie może znaleźć jakąkolwiek zwykłą pracę zupełnie niepowiązana ze studiami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.