Z FWB do zwi±zku - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2023-04-15, 13:12   #1
Pedro94
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 406

Z FWB do zwi±zku

Zrobiê wstêp, ¿eby oddaæ kontekst.

Jaki¶ czas temu pozna³em na tinderze dziewczynê. Szybko siê spotkali¶my i od razu widaæ by³o, ¿e wpadli¶my sobie w oko, by³a chemia, przytulanie, poca³unki itp. Bardzo dobrze nam siê rozmawia³o, spotykali¶my siê co kilka dni robi±c jakie¶ fajne rzeczy razem. Nasza blisko¶æ te¿ eskalowala, skoñczyli¶my raz w ³ó¿ku w samej bieli¼nie ale nie uprawiali¶my seksu, bo siê wycofa³a. Po tym zdarzeniu och³odzi³a kontakt i w koñcu poprosi³em o szczer± rozmowê.

Wtedy powiedzia³a mi, ¿e nie chce wchodziæ w zwi±zek w tym momencie. Rok temu rozsta³a siê z facetem, z którym by³a 6 lat od liceum, by³ to toksyczny zwi±zek. Zaczê³a chodziæ na terapiê i chce teraz pracowaæ nad sob± i osi±gn±æ szczê¶cie sama. Bardzo doceni³em za tak± postawê, ma³o kto jest do tego zdolny. Co tylko sprawi³o, ¿e jeszcze bardziej mi siê podoba. Na koniec zaproponowa³a, ¿e mo¿emy mieæ relacje fwb.

No i tak po ponad tygodniu spotkali¶my siê w tym celu pierwszy raz. Spêdzili¶my bardzo przyjemny wieczór, by³o du¿o seksu. Na koniec powiedzia³a, ¿e to najlepszy wieczór jaki spêdzi³a w swoim ¿yciu. Seks by³ niesamowity, lubi moje poczucie humoru, czujê siê przy mnie dobrze, mo¿emy porozmawiaæ na ciekawe tematy i cieszy siê, ¿e mnie pozna³a. Rzuci³em co¶ w stylu, ¿e mówi³em, ¿e jestem super go¶ciem. Po czym ona siê zawaha³a, zaczê³a co¶ mówiæ, ¿e teraz nie wie sama co ze mn± zrobiæ. Ale pó¼niej znowu sobie przypomnia³a, ¿e jednak teraz musi pracowaæ nad sob± i nie chce wchodziæ w zwi±zek. Jeste¶my znowu umówieni za kilka dni na powtórkê.

No i generalnie jest fajnie. Ja ju¿ mam za sob± takie relacje i seks traktuje do¶æ lu¼no, ale ostatnio w ¿yciu brakuje mi zwi±zku, a nie seksu. Chcia³bym siê zakochaæ, byæ kochanym, mieæ kogo¶ z kim bêdê móg³ dzieliæ ¿ycie, razem podró¿owaæ itp. No i oczywi¶cie ta dziewczyna bardzo mi siê podoba. I to nie tylko w kontek¶cie fizycznym, ale te¿ osobowo¶ci, podej¶cia do ¿ycia, celów, ambicji, inteligencji, tego jak siê z ni± czujê. Dlatego mam nadziejê, ¿e tê relacjê uda siê jednak przekuæ w zwi±zek. Tylko zastanawiam siê jak zachowywaæ siê w stosunku do niej, ¿eby tak siê mog³o staæ. I czy to w ogóle jest m±dry pomys³.

Nie wiem czy takie podej¶cie jest w ogóle uczciwe z mojej strony. Co o tym s±dzicie?

Wydaje mi siê, ¿e w momencie kiedy bêdê stara³ siê z ni± spêdzaæ czas poza ³ó¿kiem, to jest szansa na rozwiniêcie siê emocji. Z reszt± ona jest chêtna na wspólne spêdzanie czasu, a nie tylko seks. Sama zaproponowa³a, ¿eby¶my poszli na jakie¶ jedzenie w nastêpny weekend. Ja zaproponowa³em wspólny spacer z jej psem i te¿ siê ucieszy³a na tak± propozycjê. Powoli rozmawiamy o jakich¶ wspólnych planach na majówkê. To jest mój pomys³ na to jak doprowadziæ do czego¶ wiêcej. Jaka jest wasza opinia i co mo¿ecie doradziæ w tym kontek¶cie?
Pedro94 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-04-16, 11:34   #2
c6b6756720a205d307becdde1d052a7f45362f96_64ed273165c68
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 647
Dot.: Z FWB do zwi±zku

Mam ju¿ dosyæ tego okre¶lenia fwb. Ostatnio jaka¶ laska na jakim¶ forum pisa³a, ¿e ma fwb ju¿ od 4 lat i jest super!
Ruchacie siê, spêdzacie z sob± czas - jest to zwi±zek. Ona nie chce zobowi±zañ i dramy. Albo nie widzi Ciê jako sta³ego partnera, bardziej jak materia³ do ruchania.
Czy mo¿na to przek³uæ w zwiazek? Tak.
Czy sie uda? Nie wiem.
Moim zdaniem na wczesnym etapie znajomo¶ci nie ma co siê pchaæ z deklaracjami i tyle. Pob±d¼cie ze sob± i zobaczysz co z tego wyniknie.
Tylko te¿ nie miej do laski pretensji jak pojawi siê jaki¶ side-Alvaro i ona Ci wyskoczy z tekstem "no przecie¿ to by³o tylko fwb" -> na to wyrazi³e¶ zgodê

Ostatnio kumpel mi siê ¿ali³, ¿e tak mia³.
c6b6756720a205d307becdde1d052a7f45362f96_64ed273165c68 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-04-16, 11:38   #3
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 12 340

Dziewczyna powiedzia³a wprost, ¿e nie chce zwi±zku teraz. Daj sobie spokój z tymi majówkowymi wycieczkami, jesli ty chcesz czego¶ wiêcej.
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-04-16, 12:06   #4
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 16 083

Cytat:
Napisane przez Pedro94 Poka¿ wiadomo¶æ

Jaki¶ czas temu pozna³em na tinderze dziewczynê. Szybko siê spotkali¶my i od razu widaæ by³o, ¿e wpadli¶my sobie w oko, by³a chemia, przytulanie, poca³unki itp. Bardzo dobrze nam siê rozmawia³o, spotykali¶my siê co kilka dni robi±c jakie¶ fajne rzeczy razem. Nasza blisko¶æ te¿ eskalowala, skoñczyli¶my raz w ³ó¿ku w samej bieli¼nie ale nie uprawiali¶my seksu, bo siê wycofa³a. Po tym zdarzeniu och³odzi³a kontakt i w koñcu poprosi³em o szczer± rozmowê.

Wtedy powiedzia³a mi, ¿e nie chce wchodziæ w zwi±zek w tym momencie. Rok temu rozsta³a siê z facetem, z którym by³a 6 lat od liceum, by³ to toksyczny zwi±zek. Zaczê³a chodziæ na terapiê i chce teraz pracowaæ nad sob± i osi±gn±æ szczê¶cie sama. Bardzo doceni³em za tak± postawê, ma³o kto jest do tego zdolny. Co tylko sprawi³o, ¿e jeszcze bardziej mi siê podoba. Na koniec zaproponowa³a, ¿e mo¿emy mieæ relacje fwb.

No i tak po ponad tygodniu spotkali¶my siê w tym celu pierwszy raz. Spêdzili¶my bardzo przyjemny wieczór, by³o du¿o seksu. Na koniec powiedzia³a, ¿e to najlepszy wieczór jaki spêdzi³a w swoim ¿yciu. Seks by³ niesamowity, lubi moje poczucie humoru, czujê siê przy mnie dobrze, mo¿emy porozmawiaæ na ciekawe tematy i cieszy siê, ¿e mnie pozna³a. Rzuci³em co¶ w stylu, ¿e mówi³em, ¿e jestem super go¶ciem. Po czym ona siê zawaha³a, zaczê³a co¶ mówiæ, ¿e teraz nie wie sama co ze mn± zrobiæ. Ale pó¼niej znowu sobie przypomnia³a, ¿e jednak teraz musi pracowaæ nad sob± i nie chce wchodziæ w zwi±zek. Jeste¶my znowu umówieni za kilka dni na powtórkê.

No i generalnie jest fajnie. Ja ju¿ mam za sob± takie relacje i seks traktuje do¶æ lu¼no, ale ostatnio w ¿yciu brakuje mi zwi±zku, a nie seksu. Chcia³bym siê zakochaæ, byæ kochanym, mieæ kogo¶ z kim bêdê móg³ dzieliæ ¿ycie, razem podró¿owaæ itp. No i oczywi¶cie ta dziewczyna bardzo mi siê podoba. I to nie tylko w kontek¶cie fizycznym, ale te¿ osobowo¶ci, podej¶cia do ¿ycia, celów, ambicji, inteligencji, tego jak siê z ni± czujê. Dlatego mam nadziejê, ¿e tê relacjê uda siê jednak przekuæ w zwi±zek. Tylko zastanawiam siê jak zachowywaæ siê w stosunku do niej, ¿eby tak siê mog³o staæ. I czy to w ogóle jest m±dry pomys³.

Nie wiem czy takie podej¶cie jest w ogóle uczciwe z mojej strony. Co o tym s±dzicie?

Wydaje mi siê, ¿e w momencie kiedy bêdê stara³ siê z ni± spêdzaæ czas poza ³ó¿kiem, to jest szansa na rozwiniêcie siê emocji. Z reszt± ona jest chêtna na wspólne spêdzanie czasu, a nie tylko seks. Sama zaproponowa³a, ¿eby¶my poszli na jakie¶ jedzenie w nastêpny weekend. Ja zaproponowa³em wspólny spacer z jej psem i te¿ siê ucieszy³a na tak± propozycjê. Powoli rozmawiamy o jakich¶ wspólnych planach na majówkê. To jest mój pomys³ na to jak doprowadziæ do czego¶ wiêcej. Jaka jest wasza opinia i co mo¿ecie doradziæ w tym kontek¶cie?
prawdopodobnie czegos jej w tobie brakuje abys mial zostac jej chlopakiem(np masz niskie zarobki) i dlatego powiedziala ze nie chce wchodzic w zwiazki
jestes dobry na seks na pojscie do restauracji ale nie na zyciowego partnera
raczej nie licz na zmiane zdania ,kiedy pojawi sie ten wlasciwy zostaniesz odprawiony
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-04-16, 12:08   #5
karawanna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 319

Ty siê zakocha³e¶, ona nie. Mo¿esz dalej kontynuowaæ t± znajomo¶æ i liczyæ na to, ¿e w koñcu i ona siê w Tobie zakocha, ale musisz siê liczyæ z tym, ¿e pozna kogo¶, dla kogo straci g³owê i wtedy pójdziesz w odstawkê. I nie bêdziesz móg³ miec wobec niej wtedy pretensji, bo przecie¿ zgodzi³e¶ siê na taki uk³ad. Ile ju¿ by³o historii, ¿e kto¶ deklarowa³, ¿e nie chce wchodziæ na razie w zwi±zek bo co¶ tam, a jak na jego drodze stan±³ kto¶ z kim kliknê³o, to nie by³o ju¿ z tym ¿adnego problemu

Wys³ane z mojego SM-S901B przy u¿yciu Tapatalka
karawanna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-04-16, 12:36   #6
Mija62
uparta chmura

Wiadomo¶ci: 8 672

A teraz przeczytaj swój post z perspektywy doradzaj±cego i pomy¶l, co by¶ doradzi³, jesli jego autorem by³aby kobieta.
Mija62 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-04-16, 13:37   #7
Miss_Suze
(=^‥^=)

Wiadomo¶ci: 2 616

Dla mnie ten powód to jakie¶ pitu pitu. Nie ma idealnych ludzi. Ka¿dy w jakim¶ stopniu potrzebuje pewne rzeczy przepracowaæ. W³a¶nie w tym te¿ jest wed³ug mnie pewny rodzaj piêkna, ¿e ³±cz± siê dwie osoby, maj± jakie¶ makamenty i razem wspólnie mog± im przeciwdzia³aæ. Jeszcze zrozumiem, je¶li ona by³aby ¶wie¿o po rozstaniu, ale min±³ ju¿ rok. Moim zdaniem ona karmi Ciê tylko wymówk±, odpowiadasz jej w ³ó¿ku i jako kumpel, ale jako jej T¯ co¶ Ciê dyskwalifikuje, ale nie powie Ci tego wprost. Je¿eli ty masz ewidentn± ochotê na zwi±zek z ni±, to powiniene¶ daæ sobie spokój, bo prze¿yjesz karuzelê emocjonaln±.
Miss_Suze jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2023-04-16, 13:53   #8
Pedro94
BAN sta³y

Nie spodziewa³em siê takich odpowiedzi dlatego cieszê siê, ¿e napisa³em ten w±tek.
Z waszej perspektywy jakie mog± byæ te powody, ¿e kto¶ mo¿e nie pasowaæ do zwi±zku?
Wydawa³o mi siê, ¿e je¿eli kto¶ siê podoba fizycznie, jest chemia, jest po¿±danie, bardzo j± podniecam, lubi ze mn± seks, do tego lubi mnie jako cz³owieka i lubi ze mn± spêdzaæ czas to chyba nic wiêcej nie jest potrzebne ¿eby chcieæ budowaæ zwi±zek?
Trochê nas ró¿ny sytuacja w ¿yciu - ona jest jednak 5 lat m³odsza, jest w po³owie studiów, a ja jednak w tym roku bêdê mia³ ju¿ 29 lat, wiêc No etap ¿yciowy jest trochê inny. Mo¿e to kwestia tego?
Z drugiej strony w³a¶nie ona wspomnia³a, ¿e chcia³a siê teraz trochê w ¿yciu pobawiæ, poszaleæ, a nie wchodziæ w relacje, ma z³e do¶wiadczenia z poprzedniej relacji, gdzie czu³a siê jak w klatce.
Stary 2023-04-16, 14:01   #9
skara
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 595

Ja te¿ s±dzê, ¿e masz co¶ co jej nie pasuje w parterze. Albo nie masz czego¶ koniecznego. Do seksu czy na kumpla fajnie, do zwi±zku nie. To mo¿e byæ cokolwiek - palenie, zarobki, zawód, kwestie intelektualne itd.

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-04-16, 14:07   #10
Monia284
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 875

Cytat:
Nie spodziewa³em siê takich odpowiedzi dlatego cieszê siê, ¿e napisa³em ten w±tek.
Z waszej perspektywy jakie mog± byæ te powody, ¿e kto¶ mo¿e nie pasowaæ do zwi±zku?
Wydawa³o mi siê, ¿e je¿eli kto¶ siê podoba fizycznie, jest chemia, jest po¿±danie, bardzo j± podniecam, lubi ze mn± seks, do tego lubi mnie jako cz³owieka i lubi ze mn± spêdzaæ czas to chyba nic wiêcej nie jest potrzebne ¿eby chcieæ budowaæ zwi±zek?
Trochê nas ró¿ny sytuacja w ¿yciu - ona jest jednak 5 lat m³odsza, jest w po³owie studiów, a ja jednak w tym roku bêdê mia³ ju¿ 29 lat, wiêc No etap ¿yciowy jest trochê inny. Mo¿e to kwestia tego?
Z drugiej strony w³a¶nie ona wspomnia³a, ¿e chcia³a siê teraz trochê w ¿yciu pobawiæ, poszaleæ, a nie wchodziæ w relacje, ma z³e do¶wiadczenia z poprzedniej relacji, gdzie czu³a siê jak w klatce.
Niekoniecznie. No bo to nie dzia³a tak automatycznie. Mo¿e siê nie zakocha³a. Ja tak bez uczuæ i chêci zwi±zku nie umiem uprawiac seksu ale mo¿e ona umie.

Monia284 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-04-16, 14:07   #11
Sylia166
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 387

By³am w fwb i owszem seks z tym facetem lubi³am, ale w pewnych kwestiach by¶my siê nie dogadali, by³ dobrym kumplem od seksu i poogl±dania filmu, ale pewne sprawy nie wdaj±c siê w szczegó³y nie pasowa³y mi w nim. Mo¿e nie nadajesz siê na takie uk³adziki, szukaj lepiej dziewczyny typowo na zwi±zek, randkuj itd, a j± sobie odpu¶æ.
Sylia166 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-04-16, 15:46   #12
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 16 083

Cytat:
Wydawa³o mi siê, ¿e je¿eli kto¶ siê podoba fizycznie, jest chemia, jest po¿±danie, bardzo j± podniecam, lubi ze mn± seks, do tego lubi mnie jako cz³owieka i lubi z⁵e mn± spêdzaæ czas to chyba nic wiêcej nie jest potrzebne ¿eby chcieæ budowaæ zwi±zek?
Sam pociag fizyczny i lubienie to niestety za malo aby tworzyc z kims relacje(zwiazek) szukajac partnera na cale zycie ludzie maja dodatkowe wymagania np.sytuacje finansowa(pozycja zawodowa,zarobki,wyksztal cenie),pochodzenie (wychowanie w miescie,na wsi itp),podobne plany na przyszlosc(np posiadanie dzieci w najbli¿szej przyszlosci ,chec ozenku),wygladu(szukanie cech ktore mialby odziedziczyc przyszle dzieci )itp itd mozna wyliczac w nieskonczonosc.jak kto¶ ci mowi jasno juz od poczatku ze nie chce zwiazku,ze chce sie zabawic ,wyszalec to tak wlasnie jest,mijacie sie w podstawowych oczekiwaniach ty chcesz milosci zwiazku a ona seksu i zabawy .
Malo prawdopodobne ze to przerodzi sie w zwiazek taki jakiego ty oczekujesz
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-04-16, 16:14   #13
Pedro94
BAN sta³y

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89557776]Sam pociag fizyczny i lubienie to niestety za malo aby tworzyc z kims relacje(zwiazek) szukajac partnera na cale zycie ludzie maja dodatkowe wymagania np.sytuacje finansowa(pozycja zawodowa,zarobki,wyksztal cenie),pochodzenie (wychowanie w miescie,na wsi itp),podobne plany na przyszlosc(np posiadanie dzieci w najbli¿szej przyszlosci ,chec ozenku),wygladu(szukanie cech ktore mialby odziedziczyc przyszle dzieci )itp itd mozna wyliczac w nieskonczonosc.jak kto¶ ci mowi jasno juz od poczatku ze nie chce zwiazku,ze chce sie zabawic ,wyszalec to tak wlasnie jest,mijacie sie w podstawowych oczekiwaniach ty chcesz milosci zwiazku a ona seksu i zabawy .
Malo prawdopodobne ze to przerodzi sie w zwiazek taki jakiego ty oczekujesz[/QUOTE]

Zapewne masz racjê. Ale to co napisa³a¶ w³a¶nie mi przypomnia³o pewna rozmowê na samym pocz±tku znajomo¶ci. Gdzie w³a¶nie us³ysza³em, ¿e bardzo jej siê podoba moja ambicja w kwestii zawodowej (to raczej siê ocenia w kontek¶cie zwi±zku), pó¼niej ¿e cieszy siê ze mamy takie samo podej¶cie do dzieci (nie chce ich mieæ), bo ciê¿ko kogo¶ takiego poznaæ itp. Czyli ogólnie dosta³em mieszane sygna³y. Na pocz±tku jakby to mia³o i¶æ w kierunku zwi±zku, a pó¼niej zmiana frontu.
Stary 2023-04-16, 16:22   #14
Mija62
uparta chmura

Cytat:
Napisane przez Monia284 Poka¿ wiadomo¶æ
Niekoniecznie. No bo to nie dzia³a tak automatycznie. Mo¿e siê nie zakocha³a. Ja tak bez uczuæ i chêci zwi±zku nie umiem uprawiac seksu ale mo¿e ona umie.

Dok³adnie, nie da siê tak na zimno przeanalizowaæ sytuacji, facet mo¿e mieæ wszystkie najlepsze cechy razem wziête, ale to nue oznacza, ¿e siê w nim zakocha. No chyba, ¿e kto¶ szuka zwi±zku z rozs±dku.
Stary 2023-04-16, 16:58   #15
Indecence
nieprzyzwoita

Wiadomo¶ci: 1 141

No có¿, ja bym jednak wy³o¿y³a kawê na ³awê, czyli to, ¿e szukasz zwi±zku i och³odzi³a kontakt z t± dziewczyn±. Niech siê okre¶li sama.
Indecence jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2023-04-16, 17:41   #16
Pedro94
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez Indecence Poka¿ wiadomo¶æ
No có¿, ja bym jednak wy³o¿y³a kawê na ³awê, czyli to, ¿e szukasz zwi±zku i och³odzi³a kontakt z t± dziewczyn±. Niech siê okre¶li sama.
Nie. Mimo wszystko, nawet je¿eli ma nic z tego nie byæ to dalej nie widzê problemu ¿eby siê z ni± spotykaæ w ramach fwb. Po prostu dalej mogê szukaæ kogo¶ innego.
Stary 2023-04-16, 18:19   #17
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 306

Tre¶æ usuniêta

Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Czas edycji: 2023-11-27 o 07:44
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-04-16, 19:35   #18
Kubik6566
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 50

Przecie¿ Panna Ci wyra¼nie powiedzia³a, ¿e jedyne do czego siê nadajesz to do ruchania, niczego wiêcej. Ty siê zgodzi³e¶ na wystêpowanie w takiej roli w waszej relacji i tyle a teraz kombinujesz nie wiadomo co.
Kubik6566 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-04-16, 19:58   #19
v-x-n
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 486

Cytat:
Nie. Mimo wszystko, nawet je¿eli ma nic z tego nie byæ to dalej nie widzê problemu ¿eby siê z ni± spotykaæ w ramach fwb. Po prostu dalej mogê szukaæ kogo¶ innego.
Ja bym sie z nia dalej spotykala, fajne spedzala czas i zobaczyla, czy cos sie w jej nastawieniu zmieni. W sensie za kilka tygodni/miesiecy, zeby miala czas cos do Ciebie poczuc. Nic nie tracisz tak naprawde.

Jezeli teraz wyskoczysz z jakimis deklaracjami i naciskami, to panna sie pewnie sploszy, skoro niby nie chce zwiazku.

Ja sama kiedys wladowalam sie w FwB, tez nie chcialam zwiazku, a po pol roku takiego bujania sie razem nagle mnie oswiecilo, ze faceta kocham (a przysiegam, chcialam tylko dobrego seksu i towarzystwa).

Skoro jestes w stanie spotykac sie w ramach FwB, to to na razie rob, za dluzszy czas bedziesz w stanie stwierdzic czy to zmierza w jakas romantyczna strone.
[ Biegam ] 10 - 15 - 20 - hM - 30 - M
v-x-n jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2023-04-16, 20:17   #20
Sylia166
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 387

Zgodzi³e¶ siê na taki uk³ad, a teraz ¶wirujesz i oczekujesz od niej nie wiadomo czego, to tylko potwierdza, ¿e nie ka¿dy nadaje do fwb, ja nigdy nie zakocha³am siê w ¿adnym kumplu od seksu, traktowa³am ich tylko jak mi³± rozrywkê po pracy, choæ te¿ siê zdarzy³o, ¿e jeden za bardzo siê zacz±³ spoufalaæ, jakie¶ akcje zazdro¶ci i inne, zerwa³am kontakt i po problemie, ta laska te¿ powinna to zrobiæ.
Sylia166 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-04-16, 20:30   #21
Monia284
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 875

Cytat:
Napisane przez Sylia166 Poka¿ wiadomo¶æ
Zgodzi³e¶ siê na taki uk³ad, a teraz ¶wirujesz i oczekujesz od niej nie wiadomo czego, to tylko potwierdza, ¿e nie ka¿dy nadaje do fwb, ja nigdy nie zakocha³am siê w ¿adnym kumplu od seksu, traktowa³am ich tylko jak mi³± rozrywkê po pracy, choæ te¿ siê zdarzy³o, ¿e jeden za bardzo siê zacz±³ spoufalaæ, jakie¶ akcje zazdro¶ci i inne, zerwa³am kontakt i po problemie, ta laska te¿ powinna to zrobiæ.
No nie ka¿dy potrafi. Ja z racji tego ¿e seks mocno ³±cze ze zwi±zkiem to najprawdopodobniej bym siê zakocha³a. Po prostu zaczê³abym oczekiwaæ czego¶ wiêcej. No ale wtedy najlepiej nie wchodziæ w takie relacje.

Monia284 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-04-16, 20:51   #22
Pedro94
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez Sylia166 Poka¿ wiadomo¶æ
Wtf. Nic nie wiesz o moim zachowaniu a na mnie naje¿d¿asz. Po pierwsze to nie zacz±³em siê w ¿aden sposób za bardzo spoufalac. Nie robiê ¿adnych akcji zazdro¶ci i innych. Akceptuje to ¿e mo¿e siê spotykaæ z innymi, bo tak siê umówili¶my. Ja nie mam zamiaru ani na niej wywieraæ ¿adnej presji ani jej przekonywaæ przecie¿. Bardziej my¶la³em czy jakkolwiek mogê sprawiæ, ¿e bêdzie z tego co¶ wiêcej, a nie ¿e bêdê j± tutaj uwodzi³ i jako¶ przekonywa³ do tego zwi±zku. Ja ju¿ mia³em takich relacji w ¿yciu trzy i zawsze podchodzi³em do tego ja ch³odno, tylko tym razem co¶ do dziewczyny czujê. To jej pierwsza taka przygoda wiêc nie wiadomo jak do tego podejdzie. To z jej inicjatywy wysz³o to, ¿e chcia³a ¿eby¶my byli przyjació³mi, ¿eby¶my spêdzali czas poza ³ó¿kiem i normalnie ze sob± gadali poza bzykaniem. Ja tylko to podchwyci³em i pomy¶la³em, ¿e dziêki temu mo¿e siê rozwin±æ w niej jakie¶ uczucie. Przecie¿ nie jestem g³upi i nie zacznê jej teraz zasypywaæ kwiatami czy jakim¶ innym szajsem xd.
Stary 2023-04-16, 22:12   #23
Mija62
uparta chmura

Daj spokój, przecie¿ nie robisz nic niemoralnego.
Ludzie zakochuj± siê w sobie w ro¿nych sytuacjach ¿yciowych. ¯ycie ci±gle p³ynie, i to, co kiedy¶ dawa³o satysfakcjê, mo¿e siê zmieniæ etc

Oczywi¶cie mo¿esz staraæ siê byæ swoj± najlepsz± wersj±, ¿eby j± zdobyæ, ale moim zdaniem b±d¼ sob±, skoro takiego ciebie polubi³a. Niestety szanse s± raczej niewielkie, ale s±. Daj sobie jak±¶ ramê czasow±, jak nic siê nie zmieni z jej strony, to zakoñcz to.
Relacja jaka was ³±czy, sex i wspólne spêdzanie czasu, Tobie wystarczy³o ¿eby poczuæ co¶ wiêcej do niej. Wiêc ona te¿ pewnie wie, co czuje do ciebie.

Nie robisz nic nieuczciwego. Napewno nie jej. Tylko pamiêtaj, ¿eby siebie te¿ nie skrzywdziæ.
Stary 2023-04-16, 22:20   #24
c6b6756720a205d307becdde1d052a7f45362f96_64ed273165c68
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 647

Cytat:
Mo¿e byæ ich masa. U mnie z kolesiami, z którymi sypia³am, a nie chcia³am z nimi byæ:
- przeszkadza³ mi ich dziwny charakter, nie umia³am ich zrozumieæ czy dogadaæ siê w wielu rzeczach,
- mieli "konfliktowe" charaktery,
- zachowywali siê w pewien sposób "obciachowo", tzn. wstydzi³abym siê ich pokazaæ rodzinie czy znajomym, bo ja jestem na jakim¶ poziomie, a oni mieli np. odjechane pogl±dy, byli na swój sposób dziwaczni, niestandardowi,
- nie mieli ambicji zawodowych, nie chodzi mi o rodzaj pracy tylko typ cz³owieka, który nie chce siê uczyæ i rozwijaæ,
- jeden k³ama³, a tego totalnie nie toleruje, jedyna rzecz, która u mnie skre¶la cz³owieka ca³kowicie, mo¿e mi powiedzieæ najgorsz± prawdê i zrozumie, ale k³amstw nie wybaczam,

To jest to co mi siê przydarzy³o, a w praktyce bym odrzuci³a faceta je¶li:
- by³by religijny i to narzuca³ mi,
- mia³ inne pogl±dy na za³o¿enie rodziny/posiadanie rodziny,
- mia³ inne plany na przysz³o¶æ np. ja chce mieszkaæ w mie¶cie, a on na wsi itp.
- by³ nieinteligentny (niektórzy ch³opcy s± ¶liczni dopóki siê nie odezw±),
- du¿a ró¿nica wieku,
- inny etap w ¿yciu tak jak w tym przypadku (student, a osoba pracuj±ca),
- gdyby facet mia³ dominuj±cy typ charakteru - mogê siê z takim przespaæ, ale funkcjonowaæ na co dzieñ z takimi osobami nie potrafiê
- gdyby mia³ jakie¶ przykre cechy charakteru: krytykanctwo, sk±pstwo itp. itd.

Osobistych powodów czemu kto¶ Ci nie pasi do zwi±zku jest tysi±ce, bo ka¿dy ma inne priorytety w ¿yciu. Z tego co piszesz laska chce sobie poszaleæ - nie chce siê ustatkowywaæ, a zdaje sobie sprawê, ¿e facet w twoim wieku to ¶lub, dzieci, sraty taty, a ona chce balowaæ. Prawdopodobnie jak pozna kogo¶, kto jej bardziej pasuje np. kole¶ w jej wieku, na studiach, gdzie mog± prze¿ywaæ podobne rozterki, to wiadomo jak to siê dla Ciebie zakoñczy. W zasadzie robisz sobie krzywdê w tej chwili t± relacj±, je¶li oczekujesz x, a umówili¶cie siê na y.

Wiecznie m³ody nie bêdziesz, jak szukasz czego¶ stabilnego to w tej chwili tracisz czas na laskê, która odbierze Ci m³odo¶æ, a nie da nic w zamian, bo zostawi dla lepszej partii, a Ty mo¿e za 2 lata ju¿ nie bêdziesz równie atrakcyjny co dzisiaj.
Wiem, ¿e ciê¿ko sobie odpu¶ciæ jak w grê wchodz± uczucia - ja bym postawi³a sprawê jasno, albo zwi±zek, albo siê rozstajemy w przyja¼ni.
c6b6756720a205d307becdde1d052a7f45362f96_64ed273165c68 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-04-17, 08:48   #25
Overcooked
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 504

Typiara wychowana przez wilki. Czy tam inny ¿eñski odpowiednik skrzywdzonego misia. Historia do bólu klasyczna jakich by³o tu setki tylko zazwyczaj stron± co nie chce zwi±zku by³ facet, a stron± ³udz±c± siê i wewnêtrznie miotaj±c± by³a dziewczyna.

Tak czy inaczej roisz sobie emocjonaln± krzywdê, jest to gra niewarta ¶wieczki. Ci±gle bêdziesz t± stron± co analizuje, hamuje siê przy niej, kombinuje jak siê zbli¿yæ, wygl±da znaków, miota siê czy jeszcze poczekaæ czy jednak odpu¶ciæ. Ju¿ lepiej randkowaæ z czyst± g³ow±, mieæ fwb z jasnymi motywacjami ni¿ takie latanie za niedostêpn± lask±.
Overcooked jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-04-17, 10:09   #26
linaya
astro-loszka

Wiadomo¶ci: 7 511

Macie ró¿ne oczekiwania od relacji. Ona nie potrzebuje i nie chce powa¿nego zwi±zku, Ty - tak. Nie ³ud¼ siê, ¿e stopniowo to zmienisz, je¶li nad ni± popracujesz, np. organizuj±c fajny wyjazd we dwoje. Na taki wyjazd mo¿na wyjechaæ tak¿e bêd±c w uk³adzie FwB, to do¶æ pojemne okre¶lenie, taka relacja nie musi siê ograniczaæ tylko i wy³±cznie do seksu (raczej, je¶li trwa d³u¿ej, nie jest to sam seks).

Porozmawiaj z ni± i powiedz, ¿e chcia³by¶ spróbowaæ wej¶cia z ni± w zwi±zek, ¿e docelowo tego szukasz. Je¶li odmówi, lub zacznie co¶ krêciæ, powiniene¶ sobie daæ z ni± spokój. Bo tylko tracisz czas.
Stary 2023-04-18, 07:57   #27
DrDoom
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 911

Cytat:

Korzystaj z chwili, nie nastawiaj siê, ¿e musi co¶ z tego byæ i nie naciskaj, skoro mówi, ¿e potrzebuje czasu

¯ycie pisze ró¿ne scenariusze, niektórzy z FwB l±duj± w zwi±zkach, inni big love zmieniaj± na wzajemn± nienawi¶æ.

Osobi¶cie, po d³ugim zwi±zku przez kilka lat grasowa³em na tinderze, typowo w relacje FwB. Tak by³o mi wygodnie, ¿ycie stabilne, a zwi±zek to kompromisy, z czystej wygody.
A¿ trafi³a siê taka jedna z któr± wyl±dowa³em w ³ó¿ku w sumie przez przypadek, z innego miasta, nie s±dzi³em, ¿e siê jeszcze odezwie.
Zrobi³o siê z tego weekendowe FwB bez wzajemnych oczekiwañ a skoñczy³o siê zwi±zkiem i leci nam 3 rok
DrDoom jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-04-18, 11:13   #28
Azhaar
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 521

Cytat:
Napisane przez Miss_Suze Poka¿ wiadomo¶æ
Dla mnie ten powód to jakie¶ pitu pitu. Nie ma idealnych ludzi. Ka¿dy w jakim¶ stopniu potrzebuje pewne rzeczy przepracowaæ. W³a¶nie w tym te¿ jest wed³ug mnie pewny rodzaj piêkna, ¿e ³±cz± siê dwie osoby, maj± jakie¶ makamenty i razem wspólnie mog± im przeciwdzia³aæ. Jeszcze zrozumiem, je¶li ona by³aby ¶wie¿o po rozstaniu, ale min±³ ju¿ rok. Moim zdaniem ona karmi Ciê tylko wymówk±, odpowiadasz jej w ³ó¿ku i jako kumpel, ale jako jej T¯ co¶ Ciê dyskwalifikuje, ale nie powie Ci tego wprost. Je¿eli ty masz ewidentn± ochotê na zwi±zek z ni±, to powiniene¶ daæ sobie spokój, bo prze¿yjesz karuzelê emocjonaln±.

Uwielbiam te pogl±dy na rolê kobiet rodem ze ¶redniowiecza ^^

Ja kiedy¶ parumiesiêczny zwi±zek odchorowywa³am prawie 2 lata. Nie chcia³am siê wi±zaæ z nikim mimo ¿e paru kandydatów po drodze siê trafi³o i spokojnie mog³abym z nimi wej¶æ w zwi±zek, bo w sumie nie mia³am siê do czego przyczepiæ.

Ale mia³am ochotê ¿yc po swojemu, nie mia³am ochoty na jakiekolwiek kompromisy, dzielenie siê czymkolwiek z kim¶ innym, czasem, pieniêdzmi, mieszkaniem etc. Moze to kwestia, ¿e ten poprzedni zwi±zek by³ z facetem z dzieckiem, co przetestowa³o moje mo¿liwo¶ci kompromisów i dostosowywania siê do absolutnego maksimum i mia³am po tym do¶æ.

Kiedy by³am ju¿ gotowa, to randkowa³am od razu z nastawieniem, ¿e szukam zwi±zku i nie wchodzi³am w relacje FwB.

No ale jak widaæ podwójne standardy ci±gle ¿ywe. Facet nie musi chcieæ zwi±zku i to jest norma, ale kobieta ma OBOWI¡ZEK CHCIEÆ BYÆ W ZWI¡ZKU, bo jak nie chce, to oczywi¶cie wmawia jej siê, ¿e to pewnie wymówka, ¿e tak naprawdê, to oczywi¶cie, ¿e chce i pewnie codziennie ryczy w poduszkê z rozpaczy, bo jak mo¿e byæ inaczej? To¿ to nie do pomy¶lenia!
Azhaar jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-04-18, 13:48   #29
Miss_Suze
(=^‥^=)

Wiadomo¶ci: 2 616

Cytat:
Napisane przez Azhaar Poka¿ wiadomo¶æ
Uwielbiam te pogl±dy na rolê kobiet rodem ze ¶redniowiecza ^^

Ja kiedy¶ parumiesiêczny zwi±zek odchorowywa³am prawie 2 lata. Nie chcia³am siê wi±zaæ z nikim mimo ¿e paru kandydatów po drodze siê trafi³o i spokojnie mog³abym z nimi wej¶æ w zwi±zek, bo w sumie nie mia³am siê do czego przyczepiæ.

Ale mia³am ochotê ¿yc po swojemu, nie mia³am ochoty na jakiekolwiek kompromisy, dzielenie siê czymkolwiek z kim¶ innym, czasem, pieniêdzmi, mieszkaniem etc. Moze to kwestia, ¿e ten poprzedni zwi±zek by³ z facetem z dzieckiem, co przetestowa³o moje mo¿liwo¶ci kompromisów i dostosowywania siê do absolutnego maksimum i mia³am po tym do¶æ.

Kiedy by³am ju¿ gotowa, to randkowa³am od razu z nastawieniem, ¿e szukam zwi±zku i nie wchodzi³am w relacje FwB.

No ale jak widaæ podwójne standardy ci±gle ¿ywe. Facet nie musi chcieæ zwi±zku i to jest norma, ale kobieta ma OBOWI¡ZEK CHCIEÆ BYÆ W ZWI¡ZKU, bo jak nie chce, to oczywi¶cie wmawia jej siê, ¿e to pewnie wymówka, ¿e tak naprawdê, to oczywi¶cie, ¿e chce i pewnie codziennie ryczy w poduszkê z rozpaczy, bo jak mo¿e byæ inaczej? To¿ to nie do pomy¶lenia!
Ale jaka rola kobiet? Moja wypowied¼ odnosi siê do obojga p³ci. Gdyby sytuacja by³a odwrotna, czyli Pedro by³by kobiet±, a w±tek dotyczy³by faceta moje s³owa co do tej sytuacji by³yby takie same. Tak¿e nie rozumiem do czego pijesz z t± 'rol± kobiet'

Pogrubione: Nie wiem jakim cudem, ale jak ty przeinaczy³a¶ moj± wypowied¼ to, a¿ boli. Gdzie ja napisa³am, ¿e kobieta musi chcieæ byæ w zwi±zku? Lol. Nie, nie musi chcieæ. I napisa³am o tym, ¿e ewidentnie nie chce tego zwi±zku z Pedro, z jakiego¶ powodu. Jednak w takiej sytuacji warto szczerze przedstawiæ sytuacjê, ¿e ¿adnego zwi±zku nie bêdzie, a nie kogo¶ mamiæ. Niezale¿nie, czy to facet czy kobieta. A skoro Pedro chce zwi±zku z t± Pani± to siê nie dogadaj± ze soba, i tyle. Maj± inne oczekiwania wobec siebie.

Wymówka to jest na zasadzie, ¿e co¶ jej innego nie pasuje, ale aby nie traciæ dobrego kompana w ³ó¿ku i go niepotrzebnie krzywdziæ rzuci³a tekst o ex. Niestety, znam to z w³asnego do¶wiadczenia, bo te¿ zdarzy³o mi siê tak nak³amaæ jak jeszcze nie by³am na tyle dojrza³a, ¿eby daæ komu¶ kosza z klas±.

Edytowane przez Miss_Suze
Czas edycji: 2023-04-18 o 13:50
Miss_Suze jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-04-23, 12:42   #30
Piotrek95
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 352

Cytat:
Nie widzisz, ¿e sam ten fragment jest pe³ny sprzeczno¶ci? Jeste¶ wspania³ym go¶ciem, ale na d³u¿ej raczej podziêkujê

No nie, to tak nie dzia³a. Opcje masz dwie:

1) Dziewczyna faktycznie ma nieprzepracowane trudne emocje po poprzednim zwi±zku LUB by³a uwi±zana i chce teraz siê po prostu pobawiæ zamiast pakowaæ siê w zwi±zek.

2) Albo chce zwi±zku, ale nie z Tob± z przyczyn, które ukrywa lub które rozumie tylko pod¶wiadomie.
Piotrek95 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2023-04-23 15:37:21

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.