|  2023-04-15, 13:12 | #1 | 
| BAN sta³y Zarejestrowany: 2022-02 
					Wiadomo¶ci: 406
				 | Z FWB do zwi±zku

Zrobiê wstêp, ¿eby oddaæ kontekst. Jaki¶ czas temu pozna³em na tinderze dziewczynê. Szybko siê spotkali¶my i od razu widaæ by³o, ¿e wpadli¶my sobie w oko, by³a chemia, przytulanie, poca³unki itp. Bardzo dobrze nam siê rozmawia³o, spotykali¶my siê co kilka dni robi±c jakie¶ fajne rzeczy razem. Nasza blisko¶æ te¿ eskalowala, skoñczyli¶my raz w ³ó¿ku w samej bieli¼nie ale nie uprawiali¶my seksu, bo siê wycofa³a. Po tym zdarzeniu och³odzi³a kontakt i w koñcu poprosi³em o szczer± rozmowê. Wtedy powiedzia³a mi, ¿e nie chce wchodziæ w zwi±zek w tym momencie. Rok temu rozsta³a siê z facetem, z którym by³a 6 lat od liceum, by³ to toksyczny zwi±zek. Zaczê³a chodziæ na terapiê i chce teraz pracowaæ nad sob± i osi±gn±æ szczê¶cie sama. Bardzo doceni³em za tak± postawê, ma³o kto jest do tego zdolny. Co tylko sprawi³o, ¿e jeszcze bardziej mi siê podoba. Na koniec zaproponowa³a, ¿e mo¿emy mieæ relacje fwb. No i tak po ponad tygodniu spotkali¶my siê w tym celu pierwszy raz. Spêdzili¶my bardzo przyjemny wieczór, by³o du¿o seksu. Na koniec powiedzia³a, ¿e to najlepszy wieczór jaki spêdzi³a w swoim ¿yciu. Seks by³ niesamowity, lubi moje poczucie humoru, czujê siê przy mnie dobrze, mo¿emy porozmawiaæ na ciekawe tematy i cieszy siê, ¿e mnie pozna³a. Rzuci³em co¶ w stylu, ¿e mówi³em, ¿e jestem super go¶ciem. Po czym ona siê zawaha³a, zaczê³a co¶ mówiæ, ¿e teraz nie wie sama co ze mn± zrobiæ. Ale pó¼niej znowu sobie przypomnia³a, ¿e jednak teraz musi pracowaæ nad sob± i nie chce wchodziæ w zwi±zek. Jeste¶my znowu umówieni za kilka dni na powtórkê. No i generalnie jest fajnie. Ja ju¿ mam za sob± takie relacje i seks traktuje do¶æ lu¼no, ale ostatnio w ¿yciu brakuje mi zwi±zku, a nie seksu. Chcia³bym siê zakochaæ, byæ kochanym, mieæ kogo¶ z kim bêdê móg³ dzieliæ ¿ycie, razem podró¿owaæ itp. No i oczywi¶cie ta dziewczyna bardzo mi siê podoba. I to nie tylko w kontek¶cie fizycznym, ale te¿ osobowo¶ci, podej¶cia do ¿ycia, celów, ambicji, inteligencji, tego jak siê z ni± czujê. Dlatego mam nadziejê, ¿e tê relacjê uda siê jednak przekuæ w zwi±zek. Tylko zastanawiam siê jak zachowywaæ siê w stosunku do niej, ¿eby tak siê mog³o staæ. I czy to w ogóle jest m±dry pomys³. Nie wiem czy takie podej¶cie jest w ogóle uczciwe z mojej strony. Co o tym s±dzicie? Wydaje mi siê, ¿e w momencie kiedy bêdê stara³ siê z ni± spêdzaæ czas poza ³ó¿kiem, to jest szansa na rozwiniêcie siê emocji. Z reszt± ona jest chêtna na wspólne spêdzanie czasu, a nie tylko seks. Sama zaproponowa³a, ¿eby¶my poszli na jakie¶ jedzenie w nastêpny weekend. Ja zaproponowa³em wspólny spacer z jej psem i te¿ siê ucieszy³a na tak± propozycjê. Powoli rozmawiamy o jakich¶ wspólnych planach na majówkê. To jest mój pomys³ na to jak doprowadziæ do czego¶ wiêcej. Jaka jest wasza opinia i co mo¿ecie doradziæ w tym kontek¶cie? | 
|     |   | 
|  2023-04-16, 11:34 | #2 | 
| BAN sta³y Zarejestrowany: 2017-05 
					Wiadomo¶ci: 647
				 | 

Dot.: Z FWB do zwi±zku

Mam ju¿ dosyæ tego okre¶lenia fwb. Ostatnio jaka¶ laska na jakim¶ forum pisa³a, ¿e ma fwb ju¿ od 4 lat i jest super!  Ruchacie siê, spêdzacie z sob± czas - jest to zwi±zek. Ona nie chce zobowi±zañ i dramy. Albo nie widzi Ciê jako sta³ego partnera, bardziej jak materia³ do ruchania. Czy mo¿na to przek³uæ w zwiazek? Tak. Czy sie uda? Nie wiem. Moim zdaniem na wczesnym etapie znajomo¶ci nie ma co siê pchaæ z deklaracjami i tyle. Pob±d¼cie ze sob± i zobaczysz co z tego wyniknie. Tylko te¿ nie miej do laski pretensji jak pojawi siê jaki¶ side-Alvaro i ona Ci wyskoczy z tekstem "no przecie¿ to by³o tylko fwb" -> na to wyrazi³e¶ zgodê  Ostatnio kumpel mi siê ¿ali³, ¿e tak mia³.   | 
|     |   | 
|  2023-04-16, 11:38 | #3 | 
| Konto usuniête Zarejestrowany: 2019-08 
					Wiadomo¶ci: 12 340
				 | 

Dziewczyna powiedzia³a wprost, ¿e nie chce zwi±zku teraz. Daj sobie spokój z tymi majówkowymi wycieczkami, jesli ty chcesz czego¶ wiêcej.

| 
|     |   | 
|  2023-04-16, 12:06 | #4 | |
| Konto usuniête Zarejestrowany: 2004-12 
					Wiadomo¶ci: 16 083
				 | 

Cytat: 
 jestes dobry na seks na pojscie do restauracji ale nie na zyciowego partnera raczej nie licz na zmiane zdania ,kiedy pojawi sie ten wlasciwy zostaniesz odprawiony | |
|     |   | 
|  2023-04-16, 12:08 | #5 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2020-11 Lokalizacja: Ciemna Strona Mocy 
					Wiadomo¶ci: 8 319
				 | 

Ty siê zakocha³e¶, ona nie. Mo¿esz dalej kontynuowaæ t± znajomo¶æ i liczyæ na to, ¿e w koñcu i ona siê w Tobie zakocha, ale musisz siê liczyæ z tym, ¿e pozna kogo¶, dla kogo straci g³owê i wtedy pójdziesz w odstawkê. I nie bêdziesz móg³ miec wobec niej wtedy pretensji, bo przecie¿ zgodzi³e¶ siê na taki uk³ad. Ile ju¿ by³o historii, ¿e kto¶ deklarowa³, ¿e nie chce wchodziæ na razie w zwi±zek bo co¶ tam, a jak na jego drodze stan±³ kto¶ z kim kliknê³o, to nie by³o ju¿ z tym ¿adnego problemu   Wys³ane z mojego SM-S901B przy u¿yciu Tapatalka | 
|     |   | 
|  2023-04-16, 12:36 | #6 | 
| uparta chmura Zarejestrowany: 2012-03 Lokalizacja: Miasto Portowe 
					Wiadomo¶ci: 8 672
				 | 

A teraz przeczytaj swój post z perspektywy doradzaj±cego   i pomy¶l,  co by¶ doradzi³, jesli jego autorem by³aby kobieta. | 
|     |   | 
|  2023-04-16, 13:37 | #7 | 
| (=^‥^=) Zarejestrowany: 2021-08 Lokalizacja: polsza 
					Wiadomo¶ci: 2 616
				 | 

Dla mnie ten powód to jakie¶ pitu pitu. Nie ma idealnych ludzi. Ka¿dy w jakim¶ stopniu potrzebuje pewne rzeczy przepracowaæ. W³a¶nie w tym te¿ jest wed³ug mnie pewny rodzaj piêkna, ¿e ³±cz± siê dwie osoby, maj± jakie¶ makamenty i razem wspólnie mog± im przeciwdzia³aæ. Jeszcze zrozumiem, je¶li ona by³aby ¶wie¿o po rozstaniu, ale min±³ ju¿ rok. Moim zdaniem ona karmi Ciê tylko wymówk±, odpowiadasz jej w ³ó¿ku i jako kumpel, ale jako jej T¯ co¶ Ciê dyskwalifikuje, ale nie powie Ci tego wprost. Je¿eli ty masz ewidentn± ochotê na zwi±zek z ni±, to powiniene¶ daæ sobie spokój, bo prze¿yjesz karuzelê emocjonaln±.

| 
|     |   | 
|  2023-04-16, 13:53 | #8 | 
				 | 

Nie spodziewa³em siê takich odpowiedzi dlatego cieszê siê, ¿e napisa³em ten w±tek. Z waszej perspektywy jakie mog± byæ te powody, ¿e kto¶ mo¿e nie pasowaæ do zwi±zku? Wydawa³o mi siê, ¿e je¿eli kto¶ siê podoba fizycznie, jest chemia, jest po¿±danie, bardzo j± podniecam, lubi ze mn± seks, do tego lubi mnie jako cz³owieka i lubi ze mn± spêdzaæ czas to chyba nic wiêcej nie jest potrzebne ¿eby chcieæ budowaæ zwi±zek? Trochê nas ró¿ny sytuacja w ¿yciu - ona jest jednak 5 lat m³odsza, jest w po³owie studiów, a ja jednak w tym roku bêdê mia³ ju¿ 29 lat, wiêc No etap ¿yciowy jest trochê inny. Mo¿e to kwestia tego? Z drugiej strony w³a¶nie ona wspomnia³a, ¿e chcia³a siê teraz trochê w ¿yciu pobawiæ, poszaleæ, a nie wchodziæ w relacje, ma z³e do¶wiadczenia z poprzedniej relacji, gdzie czu³a siê jak w klatce. | 
|     |   | 
|  2023-04-16, 14:01 | #9 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-03 Lokalizacja: Hiszpania 
					Wiadomo¶ci: 5 595
				 | 

Ja te¿ s±dzê, ¿e masz co¶ co jej nie pasuje w parterze. Albo nie masz czego¶ koniecznego. Do seksu czy na kumpla fajnie, do zwi±zku nie. To mo¿e byæ cokolwiek - palenie, zarobki, zawód, kwestie intelektualne itd.  Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     |   | 
|  2023-04-16, 14:07 | #10 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2020-03 
					Wiadomo¶ci: 7 875
				 | 

Cytat: 
 Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz | |
|     |   | 
|  2023-04-16, 14:07 | #11 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2022-12 
					Wiadomo¶ci: 387
				 | 

By³am w fwb i owszem seks z tym facetem lubi³am, ale w pewnych kwestiach by¶my siê nie dogadali, by³ dobrym kumplem od seksu i poogl±dania filmu, ale pewne sprawy nie wdaj±c siê w szczegó³y nie pasowa³y mi w nim. Mo¿e nie nadajesz siê na takie uk³adziki, szukaj lepiej dziewczyny typowo na zwi±zek, randkuj itd, a j± sobie odpu¶æ.

| 
|     |   | 
|  2023-04-16, 15:46 | #12 | |
| Konto usuniête Zarejestrowany: 2004-12 
					Wiadomo¶ci: 16 083
				 | 

Cytat: 
 Malo prawdopodobne ze to przerodzi sie w zwiazek taki jakiego ty oczekujesz | |
|     |   | 
|  2023-04-16, 16:14 | #13 | 
				 | 

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1  23bf669aade741778_65822f0  7d8014;89557776]Sam pociag fizyczny i lubienie to niestety za malo aby tworzyc z kims relacje(zwiazek) szukajac partnera na cale zycie ludzie maja dodatkowe wymagania np.sytuacje finansowa(pozycja zawodowa,zarobki,wyksztal  cenie),pochodzenie (wychowanie w miescie,na wsi itp),podobne plany na przyszlosc(np posiadanie dzieci w najbli¿szej przyszlosci ,chec ozenku),wygladu(szukanie cech ktore mialby odziedziczyc przyszle dzieci )itp itd mozna wyliczac w nieskonczonosc.jak kto¶ ci mowi jasno juz od poczatku ze nie chce zwiazku,ze chce sie zabawic ,wyszalec to tak wlasnie jest,mijacie sie w podstawowych oczekiwaniach ty chcesz milosci zwiazku a ona seksu i zabawy . Malo prawdopodobne ze to przerodzi sie w zwiazek taki jakiego ty oczekujesz[/QUOTE] Zapewne masz racjê. Ale to co napisa³a¶ w³a¶nie mi przypomnia³o pewna rozmowê na samym pocz±tku znajomo¶ci. Gdzie w³a¶nie us³ysza³em, ¿e bardzo jej siê podoba moja ambicja w kwestii zawodowej (to raczej siê ocenia w kontek¶cie zwi±zku), pó¼niej ¿e cieszy siê ze mamy takie samo podej¶cie do dzieci (nie chce ich mieæ), bo ciê¿ko kogo¶ takiego poznaæ itp. Czyli ogólnie dosta³em mieszane sygna³y. Na pocz±tku jakby to mia³o i¶æ w kierunku zwi±zku, a pó¼niej zmiana frontu. | 
|     |   | 
|  2023-04-16, 16:22 | #14 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2023-04-16, 16:58 | #15 | 
| nieprzyzwoita Zarejestrowany: 2022-04 
					Wiadomo¶ci: 1 141
				 | 

No có¿, ja bym jednak wy³o¿y³a kawê na ³awê, czyli to, ¿e szukasz zwi±zku i och³odzi³a kontakt z t± dziewczyn±. Niech siê okre¶li sama.

| 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|  2023-04-16, 17:41 | #16 | 
				 | 

Nie. Mimo wszystko, nawet je¿eli ma nic z tego nie byæ to dalej nie widzê problemu ¿eby siê z ni± spotykaæ w ramach fwb. Po prostu dalej mogê szukaæ kogo¶ innego.

| 
|     |   | 
|  2023-04-16, 18:19 | #17 | 
| Konto usuniête Zarejestrowany: 2020-10 
					Wiadomo¶ci: 7 306
				 | 

Tre¶æ usuniêta

Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-11-27 o 07:44 | 
|     |   | 
|  2023-04-16, 19:35 | #18 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2022-08 
					Wiadomo¶ci: 50
				 | 

Przecie¿ Panna Ci wyra¼nie powiedzia³a, ¿e jedyne do czego siê nadajesz to do ruchania, niczego wiêcej. Ty siê zgodzi³e¶ na wystêpowanie w takiej roli w waszej relacji i tyle a teraz kombinujesz nie wiadomo co.

| 
|     |   | 
|  2023-04-16, 19:58 | #19 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-06 Lokalizacja: Nowhere 
					Wiadomo¶ci: 2 486
				 | 

Cytat: 
 Jezeli teraz wyskoczysz z jakimis deklaracjami i naciskami, to panna sie pewnie sploszy, skoro niby nie chce zwiazku. Ja sama kiedys wladowalam sie w FwB, tez nie chcialam zwiazku, a po pol roku takiego bujania sie razem nagle mnie oswiecilo, ze faceta kocham (a przysiegam, chcialam tylko dobrego seksu i towarzystwa). Skoro jestes w stanie spotykac sie w ramach FwB, to to na razie rob, za dluzszy czas bedziesz w stanie stwierdzic czy to zmierza w jakas romantyczna strone. 
				__________________ "La curiosidad mató al gato." - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - [ Nie kupujê nowych zanim nie zu¿yjê starych ] [ Biegam  ]         10 -         15 -     20 - hM -     30 - M | |
|     |   | 
|  2023-04-16, 20:17 | #20 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2022-12 
					Wiadomo¶ci: 387
				 | 

Zgodzi³e¶ siê na taki uk³ad, a teraz ¶wirujesz i oczekujesz od niej nie wiadomo czego, to tylko potwierdza, ¿e nie ka¿dy nadaje do fwb, ja nigdy nie zakocha³am siê w ¿adnym kumplu od seksu, traktowa³am ich tylko jak mi³± rozrywkê po pracy, choæ te¿ siê zdarzy³o, ¿e jeden za bardzo siê zacz±³ spoufalaæ, jakie¶ akcje zazdro¶ci i inne, zerwa³am kontakt i po problemie, ta laska te¿ powinna to zrobiæ.

| 
|     |   | 
|  2023-04-16, 20:30 | #21 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2020-03 
					Wiadomo¶ci: 7 875
				 | 

Cytat: 
 Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz | |
|     |   | 
|  2023-04-16, 20:51 | #22 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2023-04-16, 22:12 | #23 | 
				 | 

Daj spokój, przecie¿ nie robisz nic niemoralnego.  Ludzie zakochuj± siê w sobie w ro¿nych sytuacjach ¿yciowych. ¯ycie ci±gle p³ynie, i to, co kiedy¶ dawa³o satysfakcjê, mo¿e siê zmieniæ etc Oczywi¶cie mo¿esz staraæ siê byæ swoj± najlepsz± wersj±, ¿eby j± zdobyæ, ale moim zdaniem b±d¼ sob±, skoro takiego ciebie polubi³a. Niestety szanse s± raczej niewielkie, ale s±. Daj sobie jak±¶ ramê czasow±, jak nic siê nie zmieni z jej strony, to zakoñcz to. Relacja jaka was ³±czy, sex i wspólne spêdzanie czasu, Tobie wystarczy³o ¿eby poczuæ co¶ wiêcej do niej. Wiêc ona te¿ pewnie wie, co czuje do ciebie. Nie robisz nic nieuczciwego. Napewno nie jej. Tylko pamiêtaj, ¿eby siebie te¿ nie skrzywdziæ. | 
|     |   | 
|  2023-04-16, 22:20 | #24 | |
| BAN sta³y Zarejestrowany: 2017-05 
					Wiadomo¶ci: 647
				 | 

Cytat: 
 - przeszkadza³ mi ich dziwny charakter, nie umia³am ich zrozumieæ czy dogadaæ siê w wielu rzeczach, - mieli "konfliktowe" charaktery, - zachowywali siê w pewien sposób "obciachowo", tzn. wstydzi³abym siê ich pokazaæ rodzinie czy znajomym, bo ja jestem na jakim¶ poziomie, a oni mieli np. odjechane pogl±dy, byli na swój sposób dziwaczni, niestandardowi, - nie mieli ambicji zawodowych, nie chodzi mi o rodzaj pracy tylko typ cz³owieka, który nie chce siê uczyæ i rozwijaæ, - jeden k³ama³, a tego totalnie nie toleruje, jedyna rzecz, która u mnie skre¶la cz³owieka ca³kowicie, mo¿e mi powiedzieæ najgorsz± prawdê i zrozumie, ale k³amstw nie wybaczam, To jest to co mi siê przydarzy³o, a w praktyce bym odrzuci³a faceta je¶li: - by³by religijny i to narzuca³ mi, - mia³ inne pogl±dy na za³o¿enie rodziny/posiadanie rodziny, - mia³ inne plany na przysz³o¶æ np. ja chce mieszkaæ w mie¶cie, a on na wsi itp. - by³ nieinteligentny (niektórzy ch³opcy s± ¶liczni dopóki siê nie odezw±),  - du¿a ró¿nica wieku, - inny etap w ¿yciu tak jak w tym przypadku (student, a osoba pracuj±ca), - gdyby facet mia³ dominuj±cy typ charakteru - mogê siê z takim przespaæ, ale funkcjonowaæ na co dzieñ z takimi osobami nie potrafiê - gdyby mia³ jakie¶ przykre cechy charakteru: krytykanctwo, sk±pstwo itp. itd. Osobistych powodów czemu kto¶ Ci nie pasi do zwi±zku jest tysi±ce, bo ka¿dy ma inne priorytety w ¿yciu. Z tego co piszesz laska chce sobie poszaleæ - nie chce siê ustatkowywaæ, a zdaje sobie sprawê, ¿e facet w twoim wieku to ¶lub, dzieci, sraty taty, a ona chce balowaæ. Prawdopodobnie jak pozna kogo¶, kto jej bardziej pasuje np. kole¶ w jej wieku, na studiach, gdzie mog± prze¿ywaæ podobne rozterki, to wiadomo jak to siê dla Ciebie zakoñczy. W zasadzie robisz sobie krzywdê w tej chwili t± relacj±, je¶li oczekujesz x, a umówili¶cie siê na y. Wiecznie m³ody nie bêdziesz, jak szukasz czego¶ stabilnego to w tej chwili tracisz czas na laskê, która odbierze Ci m³odo¶æ, a nie da nic w zamian, bo zostawi dla lepszej partii, a Ty mo¿e za 2 lata ju¿ nie bêdziesz równie atrakcyjny co dzisiaj. Wiem, ¿e ciê¿ko sobie odpu¶ciæ jak w grê wchodz± uczucia - ja bym postawi³a sprawê jasno, albo zwi±zek, albo siê rozstajemy w przyja¼ni. | |
|     |   | 
|  2023-04-17, 08:48 | #25 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2020-06 
					Wiadomo¶ci: 2 504
				 | 

Typiara wychowana przez wilki. Czy tam inny ¿eñski odpowiednik skrzywdzonego misia. Historia do bólu klasyczna jakich by³o tu setki tylko zazwyczaj stron± co nie chce zwi±zku by³ facet, a stron± ³udz±c± siê i wewnêtrznie miotaj±c± by³a dziewczyna.  Tak czy inaczej roisz sobie emocjonaln± krzywdê, jest to gra niewarta ¶wieczki. Ci±gle bêdziesz t± stron± co analizuje, hamuje siê przy niej, kombinuje jak siê zbli¿yæ, wygl±da znaków, miota siê czy jeszcze poczekaæ czy jednak odpu¶ciæ. Ju¿ lepiej randkowaæ z czyst± g³ow±, mieæ fwb z jasnymi motywacjami ni¿ takie latanie za niedostêpn± lask±. | 
|     |   | 
|  2023-04-17, 10:09 | #26 | 
| astro-loszka Zarejestrowany: 2008-02 Lokalizacja: Warszawa 
					Wiadomo¶ci: 7 511
				 | 

Macie ró¿ne oczekiwania od relacji. Ona nie potrzebuje i nie chce powa¿nego zwi±zku, Ty - tak. Nie ³ud¼ siê, ¿e stopniowo to zmienisz, je¶li nad ni± popracujesz, np. organizuj±c fajny wyjazd we dwoje. Na taki wyjazd mo¿na wyjechaæ tak¿e bêd±c w uk³adzie FwB, to do¶æ pojemne okre¶lenie, taka relacja nie musi siê ograniczaæ tylko i wy³±cznie do seksu (raczej, je¶li trwa d³u¿ej, nie jest to sam seks). Porozmawiaj z ni± i powiedz, ¿e chcia³by¶ spróbowaæ wej¶cia z ni± w zwi±zek, ¿e docelowo tego szukasz. Je¶li odmówi, lub zacznie co¶ krêciæ, powiniene¶ sobie daæ z ni± spokój. Bo tylko tracisz czas. 
				__________________ Kpiê i o drogê nie pytam. | 
|     |   | 
|  2023-04-18, 07:57 | #27 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2022-09 
					Wiadomo¶ci: 911
				 | 

Cytat: 
  ¯ycie pisze ró¿ne scenariusze, niektórzy z FwB l±duj± w zwi±zkach, inni big love zmieniaj± na wzajemn± nienawi¶æ. Osobi¶cie, po d³ugim zwi±zku przez kilka lat grasowa³em na tinderze, typowo w relacje FwB. Tak by³o mi wygodnie, ¿ycie stabilne, a zwi±zek to kompromisy, z czystej wygody. A¿ trafi³a siê taka jedna z któr± wyl±dowa³em w ³ó¿ku w sumie przez przypadek, z innego miasta, nie s±dzi³em, ¿e siê jeszcze odezwie. Zrobi³o siê z tego weekendowe FwB bez wzajemnych oczekiwañ a skoñczy³o siê zwi±zkiem i leci nam 3 rok   | |
|     |   | 
|  2023-04-18, 11:13 | #28 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2012-12 Lokalizacja: Warszawa 
					Wiadomo¶ci: 1 521
				 | 

Cytat: 
 Uwielbiam te pogl±dy na rolê kobiet rodem ze ¶redniowiecza ^^ Ja kiedy¶ parumiesiêczny zwi±zek odchorowywa³am prawie 2 lata. Nie chcia³am siê wi±zaæ z nikim mimo ¿e paru kandydatów po drodze siê trafi³o i spokojnie mog³abym z nimi wej¶æ w zwi±zek, bo w sumie nie mia³am siê do czego przyczepiæ. Ale mia³am ochotê ¿yc po swojemu, nie mia³am ochoty na jakiekolwiek kompromisy, dzielenie siê czymkolwiek z kim¶ innym, czasem, pieniêdzmi, mieszkaniem etc. Moze to kwestia, ¿e ten poprzedni zwi±zek by³ z facetem z dzieckiem, co przetestowa³o moje mo¿liwo¶ci kompromisów i dostosowywania siê do absolutnego maksimum i mia³am po tym do¶æ. Kiedy by³am ju¿ gotowa, to randkowa³am od razu z nastawieniem, ¿e szukam zwi±zku i nie wchodzi³am w relacje FwB. No ale jak widaæ podwójne standardy ci±gle ¿ywe. Facet nie musi chcieæ zwi±zku i to jest norma, ale kobieta ma OBOWI¡ZEK CHCIEÆ BYÆ W ZWI¡ZKU, bo jak nie chce, to oczywi¶cie wmawia jej siê, ¿e to pewnie wymówka, ¿e tak naprawdê, to oczywi¶cie, ¿e chce i pewnie codziennie ryczy w poduszkê z rozpaczy, bo jak mo¿e byæ inaczej? To¿ to nie do pomy¶lenia! | |
|     |   | 
|  2023-04-18, 13:48 | #29 | |
| (=^‥^=) Zarejestrowany: 2021-08 Lokalizacja: polsza 
					Wiadomo¶ci: 2 616
				 | 

Cytat: 
  Pogrubione: Nie wiem jakim cudem, ale jak ty przeinaczy³a¶ moj± wypowied¼ to, a¿ boli. Gdzie ja napisa³am, ¿e kobieta musi chcieæ byæ w zwi±zku? Lol. Nie, nie musi chcieæ. I napisa³am o tym, ¿e ewidentnie nie chce tego zwi±zku z Pedro, z jakiego¶ powodu. Jednak w takiej sytuacji warto szczerze przedstawiæ sytuacjê, ¿e ¿adnego zwi±zku nie bêdzie, a nie kogo¶ mamiæ. Niezale¿nie, czy to facet czy kobieta. A skoro Pedro chce zwi±zku z t± Pani± to siê nie dogadaj± ze soba, i tyle. Maj± inne oczekiwania wobec siebie. Wymówka to jest na zasadzie, ¿e co¶ jej innego nie pasuje, ale aby nie traciæ dobrego kompana w ³ó¿ku i go niepotrzebnie krzywdziæ rzuci³a tekst o ex. Niestety, znam to z w³asnego do¶wiadczenia, bo te¿ zdarzy³o mi siê tak nak³amaæ jak jeszcze nie by³am na tyle dojrza³a, ¿eby daæ komu¶ kosza z klas±. Edytowane przez Miss_Suze Czas edycji: 2023-04-18 o 13:50 | |
|     |   | 
|  2023-04-23, 12:42 | #30 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2022-11 
					Wiadomo¶ci: 352
				 | 

Cytat: 
   No nie, to tak nie dzia³a. Opcje masz dwie: 1) Dziewczyna faktycznie ma nieprzepracowane trudne emocje po poprzednim zwi±zku LUB by³a uwi±zana i chce teraz siê po prostu pobawiæ zamiast pakowaæ siê w zwi±zek. 2) Albo chce zwi±zku, ale nie z Tob± z przyczyn, które ukrywa lub które rozumie tylko pod¶wiadomie. | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe w±tki na forum Intymnie | 
|  | 

| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.