Brak seksu w nowym związku - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-02-26, 09:39   #1
Pasti_mon
Przyczajenie

Brak seksu w nowym związku

Proszę o nie przenoszenie wątku na podforum seks.
Mam problem. Jestem w związku od prawie 4 miesięcy, a uprawialiśmy seks tylko raz.
Mam zaraz 30 lat, jestem w związku z równolatkiem. Oboje jesteśmy doświadczeni seksualnie, oboje byliśmy w dłuższych i krótszych związkach. Mieszkamy sami, nie ma za ścianą rodziców czy współlokatorów, pracujemy, mamy przyjaciół, prowadzimy normalne życia. Spotykamy się ok. 2 razy w tygodniu
Na co dzień facet jest cudowny. Jest troskliwy, traktuje mnie jak księżniczkę, martwi się o mnie, kupuje prezenty, daje kwiaty. Interesuje go co u mnie, jak mi minął dzień. Poznałam jego przyjaciół, mamy mnóstwo wspólnych zainteresowań, podobne poczucie humoru. Jest dla mnie dużym wsparciem. Z nikim do tej pory nie było mi tak dobrze. Facet powiedział, że szuka stałego związku, że chciałby powoli założyć rodzinę. Pojawiły się jakieś nieśmiałe pytania czy chciałabym z nim kiedyś zamieszkać, czy w ogóle biorę to pod uwagę. Powiedział, że mnie kocha.
Problemem jest seks, a właściwie jego brak. Ja nie mam olbrzymiego libido, ale chciałabym uprawiać seks chociaż raz na jakiś czas. Nie wiem, chociaż raz na miesiąc, to chyba nie jest dużo?
Spotykamy się 4 miesiąc, jakoś tak wyszło, że pod koniec grudnia zostałam u niego na noc, bo sylwester, bo nie chciało mi się wracać po nocy do siebie i właściwie spędzam u niego weekendy, tzn on u mnie też nocuje. No i na przytulaniu i całowaniu się kończy. Na początku stwierdziłąm wow, nie zależy mu tylko na r*chaniu, było to nawet urocze.
Pierwszy raz nam nie wyszedł - oboje byliśmy pod wpływem alkoholu (właśnie sylwester), zabraliśmy się do roboty, ale w połowie stracił wzwód. Stwierdził, że stres, że alkohol. Ok, nic się nie stało, zdarza się. Na drugi raz musiałam poczekać kolejne tygodnie, w międzyczasie nie było żadnych inicjacji z jego strony, (ale spędzaliśmy ze sobą każdy weekend, normalnie razem spaliśmy, czułam, że ma wzwód, dotykałam go) aż pewnego dnia zaczęliśmy się całować i do tego seksu doszło - ale było to 30 sekund i koniec, stwierdziłam no dobra (nie uprawiał seksu dłuższy czas, był singlem i nie lubi jednorazowych przygód), teraz już będzie tylko lepiej. No i niestety bardzo się pomyliłam, bo znów posucha. Zaczęłam sama inicjować zbliżenia, dotykać go, całować, ale on nadal zero reakcji. Raz obudziłam go nad ranem, dobieram się do niego, a on do mnie, że musi rano wstać do pracy. W końcu się zebrałam na odwagę, zaczęłam rozmowę, na co on, że się stresuje, bo chce, żeby ten seks był dobry, że z poprzednią dziewczyną też tak miał na początku, ale mu przeszło. Powiedziałam mu, że mi zależy na seksie, jest dla mnie ważny, że to forma wyrażenia uczuć, no i po prostu - podoba mi się jako facet, jestem podniecona. Na co on, że go to stresuje. Ale jeszcze tego samego dnia zainicjował seks, był seks oralny w obie strony i jak już miał wejść... penis opadł. No nie powiem, trochę mnie to sfrustrowało, bo ja nigdy nie miałam takiej sytuacji, nie narzekałam na zainteresowanie facetów, wręcz czasem chciałam po prostu się poprzytulać, a ex od razu startował z rękami. Dlatego zapytałam po jakimś czasie o co chodzi, czy ja mu się nie podobam, czy robię coś nie tak, czy coś mogę zrobić, jakoś pomóc? Zaprzeczył.
Zrozumiałam oczywiście, nie chcę nic wymuszać, w dodatku co to za seks o który muszę się prosić?
Były walentynki, które oczywiście spędziliśmy wspólnie i kolejne tygodnie bez seksu, ale podczas których normalnie u siebie nocowaliśmy - przestałam nawet wspominać o seksie, bo zaraz odpowiadał "musisz mnie bardziej stresować?", przestałam inicjować. I dziś mamy 26.02. a ja właśnie wróciłam do domu po kolejnej wspólnej nocy. Nocy, w której o 22 położyliśmy się spać, ja co prawda szybko zasnęłam, on jeszcze przede mną, ale obudziłam się o 2 i pomyślałam sobie - albo teraz, albo nigdy. Robię to ostatni raz. No i zaczęłam go budzić, całować, dotykać, a on nic. Czułam, że ma wzwód, ale... coś tam zamruczał i spał dalej. Byłam wściekła! Poszłam do łazienki, posiedziałam chwilę, ochłonęłam, udało mi się zasnąć ok 5. Rano wstał, zrobił mi kawę, a mi stanęły łzy w oczach. Powiedział, że wie, że nie spałam, ale "co on ma z tym zrobić" i "nie obudził się, bo był bardzo zmęczony". Wypiłam szybko, ubrałam się i wyszłam. Nawet nie miałam ochoty po raz kolejny poruszać tego tematu, bo były już 2 rozmowy, z których nic nie wynikło. Jak zobaczył, że się ubieram to w sumie nic nie powiedział, dopiero jak poszłam zakładać buty to wyszedł na korytarz i zapytał "serio?". Rzuciłam tylko "na razie" i wyszłam. Już nie mam ani sił, ani ochoty czekać i czekać. Ja rozumiem, że on na prawdę może się stresować, ale jeśli nie będziemy nic robić w tym kierunku, to przecież nic się samo nie naprawi? Brakuje mi seksu, pożądania, poczucia bycia chcianą, atrakcyjną. Leci nam czwarty miesiąc związku. Co o tym myślicie? Co robić?
Pasti_mon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-27, 09:26   #2
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Dot.: Brak seksu w nowym związku

Nie szukaj winy w sobie. To na pewno. Facet ma dość typowe problemy z erekcją i pewnie dlatego unika stosunków. Pytanie czy chce i zamierza coś z tym zrobić w najbliższym czasie, czy mu obecny stan rzeczy pasuje. W Drugim przypadku po prostu wymiksowałabym się z tego wciąż dość krótkiego związku. Już jesteś sfrustrowana, a to raczej będzie tylko narastać.
PumpkinEyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-27, 09:41   #3
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Ewakuacja. Koleś ma 30 lat. Mógł z tym już wcześniej coś robić. Skoro nie robił i pewnie teraz nie robi, to znaczy że mu to pasuje. Tylko się w nerwicę wpędzisz.

Już nie mówiąc o tym, że może problemy ze wzwodem, a może fakt, że seks z dorosłą kobietą lub ogólnie z kobietą to nie to. Nie chciałoby mi się ustalać o co tak naprawdę chodzi w jego przypadku.

Edytowane przez Ellen_Ripley
Czas edycji: 2023-02-27 o 09:44
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-27, 10:00   #4
0fb2986dc06479a38c396fe4ec3c7ea3bc36c306_6584d2a18ec99
Konto usunięte

wzwód ma, a jak ma dojść do stosunku to mu opada - stawiałabym na typową reakcję na stres.

tylko kwestia tego czy zamierza coś z tym zrobić - ja bym postawiła na ostateczną rozmowę, uprzedziła, że rozmawiamy i nie ma zbywania byle czym.
0fb2986dc06479a38c396fe4ec3c7ea3bc36c306_6584d2a18ec99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-27, 10:05   #5
Limonka2738
Zakorzenienie

Tak jak dziewczyny piszą - nie chciałoby mi się babrać dla 4-miesięcznego związku.

Może jest kryptogejem, może został wykorzystany seksualnie, może ma problemy fizjologiczne, może to rzeczywiście stres.

Facet nic z tym nie robi, to jest problem.

Nie samą penetracją człowiek żyje i gdybym miała partnera, który byłby spoko, ale miał tego typu problemy aktywnie pracując nad nimi, to mogłabym poczekać, jeśli facet byłby wartościowy.

Ale nabawić się kompleksów i nerwicy przejmując się erekcją faceta bardziej niż on sam nie zamierzam.

(Wiadomo, nie jestem za tym, żeby faceta od razu skreślić, bo raz mu nie stanął. Ale tu jest ewidentnie coś głębszego, co ziomek olewa.)

EDIT. No i sorry, naprawdę dorosłemu facetowi przez 4 miesiące nie wpadła do głowy inna forma seksu niż waginalny? Chyba z tego powodu bym z nim zerwała, im dłużej o tym myślę, tym bardziej się nadziwić nie mogę.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.

Edytowane przez Limonka2738
Czas edycji: 2023-02-27 o 10:07
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-27, 10:11   #6
Sylia166
Raczkowanie

Nawet jakby facet był najwspanialszy w codziennym życiu to nic jeśli w seksie by coś nie grało, ja bym dała sobie spokój, tylko ja akurat mam dość wysokie libido, lubię często więc z takim to tylko jedna wielka frustracja. Sama zdecyduj.
Sylia166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-27, 10:21   #7
Krystal_26
Zadomowienie

Raz się może zdarzyć taka sytuacja, że facet za pierwszym razem się będzie stresował i seks nie wyjdzie, ale jak tak jest od czterech miesięcy to nie ma co udawać, że nic się nie dzieje, bo faktycznie tylko się wpędzisz w kompleksy przez niego. Powinien iść do lekarza, nie wiem, gdzie właściwie - do seksuologa ? i próbować z tym coś zrobić. Jeśli nie chce to ja bym nie ciągnęła takiego związku. Jakbyście chcieli założyć rodzinę to przecież nawet z tym może być problem, przy takich problemach z potencja i unikaniu stosunku.
Krystal_26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2023-02-27, 11:19   #8
linaya
astro-loszka

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Tak jak dziewczyny piszą - nie chciałoby mi się babrać dla 4-miesięcznego związku.

Może jest kryptogejem, może został wykorzystany seksualnie, może ma problemy fizjologiczne, może to rzeczywiście stres.

Facet nic z tym nie robi, to jest problem.

Nie samą penetracją człowiek żyje i gdybym miała partnera, który byłby spoko, ale miał tego typu problemy aktywnie pracując nad nimi, to mogłabym poczekać, jeśli facet byłby wartościowy.

Ale nabawić się kompleksów i nerwicy przejmując się erekcją faceta bardziej niż on sam nie zamierzam.

(Wiadomo, nie jestem za tym, żeby faceta od razu skreślić, bo raz mu nie stanął. Ale tu jest ewidentnie coś głębszego, co ziomek olewa.)

EDIT. No i sorry, naprawdę dorosłemu facetowi przez 4 miesiące nie wpadła do głowy inna forma seksu niż waginalny? Chyba z tego powodu bym z nim zerwała, im dłużej o tym myślę, tym bardziej się nadziwić nie mogę.

Podpisuję się pod powyższym
Facet ma jakiś problem z seksem. Może ma jakąś niezaleczoną traumę, może w ogóle nowe sytuacje go stresują, może na dodatek ma niskie libido, nie wiemy. Istotne jest to, czy coś ze swoją dysfunkcją próbuje robić. Ano, nie robi, nawet nie próbuje. Zamiata problem pod dywan. W dodatku nie próbuje się zająć tobą inaczej, niż poprzez próby stosunku waginalnego (np. ustami, ręką itp.).
Dla mnie to związek bez szans. Choćby był nie wiem jak dobrym człowiekiem.
Stary 2023-02-27, 11:26   #9
rukolka
Zakorzenienie

Najgorsze, że jest z Tobą nieszczery i nie powie wprost co się dzieje. I że nie próbuje tego leczyć tylko zamiata pod dywan. Ja bym porozmawiała szczerze i jeśli spróbuje to zwalczyć to bym została. Inaczej ten związek nie ma sensu.
rukolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-27, 12:06   #10
aninudy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rukolka Pokaż wiadomość
Najgorsze, że jest z Tobą nieszczery i nie powie wprost co się dzieje. I że nie próbuje tego leczyć tylko zamiata pod dywan. Ja bym porozmawiała szczerze i jeśli spróbuje to zwalczyć to bym została. Inaczej ten związek nie ma sensu.
Ciekawe co jeszcze próbuje pod ten dywan wepchnąć. Frustruje mnie to jak ktoś ma jakiś problem i go nawt paluszkiem nie dotyka. Mamy XXI wiek, sesuologów, urologów i endokrynologów, ale nie, lepiej udawać, że jest cacy
aninudy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-27, 12:28   #11
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylia166 Pokaż wiadomość
Nawet jakby facet był najwspanialszy w codziennym życiu to nic jeśli w seksie by coś nie grało, ja bym dała sobie spokój, tylko ja akurat mam dość wysokie libido, lubię często więc z takim to tylko jedna wielka frustracja. Sama zdecyduj.
Zgadzam się. Mam tak samo. Można mieć problemy i to rozumiem ale to warto próbować coś z tym zrobić lub w tym czasie próbować innych form seksu które też są przyjemne. Nie wytrzymałabym bez seksu ani choćby pieszczot. Zwłaszcza w przypadku dorosłych ludzi którzy mieszkają sami i mają komfort.

Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka
Monia284 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-02-27, 12:39   #12
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aninudy Pokaż wiadomość
Ciekawe co jeszcze próbuje pod ten dywan wepchnąć. Frustruje mnie to jak ktoś ma jakiś problem i go nawt paluszkiem nie dotyka. Mamy XXI wiek, sesuologów, urologów i endokrynologów, ale nie, lepiej udawać, że jest cacy

Jeśli problem facetowi nie przeszkadza to spoko. Jednocześnie powinien powiedzieć autorce "słuchaj, sprawa wygląda tak i tak", żeby dziewczyna wiedziała na czym stoi.
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-27, 12:47   #13
Miss_Suze
(=^‥^=)

No, a ja bym dała sobie spokój z tym związkiem. Zbyt mały staż. Facet ma jakieś problemy z seksem o których z Tobą nie rozmawia i raczej się nie zanosi, że chce coś z tym zrobić.
Miss_Suze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-27, 13:58   #14
Sally1642
Rozeznanie

Też bym dała sobie spokój. Co innego, gdyby z tobą na ten temat porozmawiał i próbował rozwiązać problem. Ale on chyba problemu nie widzi (nie ma nic złego w niskim czy nawet zerowym libido, ważne żeby partnerzy byli w tym kompatybilni).
Sally1642 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-27, 14:26   #15
chwast
Zakorzenienie

Jeju przykro mi, że jesteś w takiej sytuacji, mnie by to chyba mogło podburzyć samoocenę - choć oczywiście to nie ma nic wspólnego z Tobą, to nie Twoja wina, on po prostu ma jakiś problem i miał go zanim w ogóle zaczęliście tworzyć związek.

Rozmawiałaś z nim o tym, czy spełzało to na odpowiedzi z jego strony, że się stresuje?

Rozumiem, że można mieć problemy tej natury, ale kurde to nie fair nic z tym nie robić kiedy jest się w związku.

Sent from my iPhone using Tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-27, 17:56   #16
karamelli
Raczkowanie

nie mieszkacie ze sobą? tu mi przychodzi na mysl np. naduzywanie alkoholu, ktore moze wyraznie zmniejszac libido. a jesli z nim nie mieszkasz to sie nie dowiesz czy sobie chlop nie popija drineczka co wieczor.

edit. i w takiej sytuacji ten chlop nie bedzie rozmawial o problemie bo dla niego go nie ma.

oczywiscie przyczyn moze być sto. i jezeli taki problem jest juz po 4 miesiacach olalabym ten zwiazek. bo lepiej juz nie bedzie czyt. nie masz seksu teraz to pozniej tym bardziej go nie bedzie. wytrzymasz to?

Edytowane przez karamelli
Czas edycji: 2023-02-27 o 17:59
karamelli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-27, 18:11   #17
Plantacja_
Raczkowanie

Jejku, jakbym czytała o jednym z moich exów... Miałam IDENTYCZNE.
Moj eks tez mowil, ze on sie stresuje, ze z poprzednimi dziewczynami tez tak miał i jak się ,,oswoił'' to już był ok... tylko u mojego jeszcze jego rozmiar miał znaczenie, bo miał dosyć małego penisa i głównie tym sie stresował. Tylko jak on już się oswoił i zaczęliśmy w miare regularnie (chociaz i tak dużo rzadziej niż z moimi poprzednimi bo to było max 1 na tydzień, albo dwa) to i tak seks był średni. Nie chciał prawie nic próbować, a pozycje były ograniczone przez jego rozmiar. Seks zaczynał i kończył sie praktycznie tak samo cały czas. Z czasem było go coraz mniej i coraz mniej.
Nie było szansy na np. 2 razy w ciągu dnia.
On albo miał jakieś problemy z seksem albo mega niskie libido.
Tak czy inaczej, mega flustrujące, bo czułam że w ogole się mu nie podobam.
A też w innych sferach był super. Jednak jego podejscie do seksu całkowicie mnie zniechęciło. Nie miałam siły tłumaczyć prawie 30-letniemu facetowi jak się zabrać do seksu i co się powinno robić. Z perspektywy czasu nie żałuję tej decyzji, bo moje zdrowie psychiczne się polepszyło, a tak jak byłam z nim to cały czas się zastanawiałam czy mam zacząć, czy on chce i czy jestem dla niego atrakcyjna, mimo że mówić że tak, ale się ,,stersuje''
Plantacja_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-28, 06:42   #18
Matar1983
Raczkowanie

Mój facet też na początku miewał problemy z seksem. Od jego ostatniego związku minęło prawie 5 lat, przelotnych romansów nie miał, czterdziestka na karku. Początkowo też się bardzo stresował (było zresztą po nim widać). Nie miał problemu z erekcją jak np. braliśmy wspólną kąpiel, ale kiedy przychodziło już do typowo łóżkowej sytuacji to robiły się problemy. ALE (!) w czasie tych początkowych trudności dbał o mnie w inny sposób (i to bardzo chętnie), a po pewnym czasie i regularnych próbach jakoś wszystko wróciło do normy Daliśmy sobie trochę czasu. Z tą różnicą, że on chciał i starał się aby naprawić sytuację.
Matar1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-01, 12:53   #19
DrDoom
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pasti_mon Pokaż wiadomość
Proszę o nie przenoszenie wątku na podforum seks.
Mam problem. Jestem w związku od prawie 4 miesięcy, a uprawialiśmy seks tylko raz.
Mam zaraz 30 lat, jestem w związku z równolatkiem. Oboje jesteśmy doświadczeni seksualnie, oboje byliśmy w dłuższych i krótszych związkach. Mieszkamy sami, nie ma za ścianą rodziców czy współlokatorów, pracujemy, mamy przyjaciół, prowadzimy normalne życia. Spotykamy się ok. 2 razy w tygodniu
Na co dzień facet jest cudowny. Jest troskliwy, traktuje mnie jak księżniczkę, martwi się o mnie, kupuje prezenty, daje kwiaty. Interesuje go co u mnie, jak mi minął dzień. Poznałam jego przyjaciół, mamy mnóstwo wspólnych zainteresowań, podobne poczucie humoru. Jest dla mnie dużym wsparciem. Z nikim do tej pory nie było mi tak dobrze. Facet powiedział, że szuka stałego związku, że chciałby powoli założyć rodzinę. Pojawiły się jakieś nieśmiałe pytania czy chciałabym z nim kiedyś zamieszkać, czy w ogóle biorę to pod uwagę. Powiedział, że mnie kocha.
Problemem jest seks, a właściwie jego brak. Ja nie mam olbrzymiego libido, ale chciałabym uprawiać seks chociaż raz na jakiś czas. Nie wiem, chociaż raz na miesiąc, to chyba nie jest dużo?
Spotykamy się 4 miesiąc, jakoś tak wyszło, że pod koniec grudnia zostałam u niego na noc, bo sylwester, bo nie chciało mi się wracać po nocy do siebie i właściwie spędzam u niego weekendy, tzn on u mnie też nocuje. No i na przytulaniu i całowaniu się kończy. Na początku stwierdziłąm wow, nie zależy mu tylko na r*chaniu, było to nawet urocze.
Pierwszy raz nam nie wyszedł - oboje byliśmy pod wpływem alkoholu (właśnie sylwester), zabraliśmy się do roboty, ale w połowie stracił wzwód. Stwierdził, że stres, że alkohol. Ok, nic się nie stało, zdarza się. Na drugi raz musiałam poczekać kolejne tygodnie, w międzyczasie nie było żadnych inicjacji z jego strony, (ale spędzaliśmy ze sobą każdy weekend, normalnie razem spaliśmy, czułam, że ma wzwód, dotykałam go) aż pewnego dnia zaczęliśmy się całować i do tego seksu doszło - ale było to 30 sekund i koniec, stwierdziłam no dobra (nie uprawiał seksu dłuższy czas, był singlem i nie lubi jednorazowych przygód), teraz już będzie tylko lepiej. No i niestety bardzo się pomyliłam, bo znów posucha. Zaczęłam sama inicjować zbliżenia, dotykać go, całować, ale on nadal zero reakcji. Raz obudziłam go nad ranem, dobieram się do niego, a on do mnie, że musi rano wstać do pracy. W końcu się zebrałam na odwagę, zaczęłam rozmowę, na co on, że się stresuje, bo chce, żeby ten seks był dobry, że z poprzednią dziewczyną też tak miał na początku, ale mu przeszło. Powiedziałam mu, że mi zależy na seksie, jest dla mnie ważny, że to forma wyrażenia uczuć, no i po prostu - podoba mi się jako facet, jestem podniecona. Na co on, że go to stresuje. Ale jeszcze tego samego dnia zainicjował seks, był seks oralny w obie strony i jak już miał wejść... penis opadł. No nie powiem, trochę mnie to sfrustrowało, bo ja nigdy nie miałam takiej sytuacji, nie narzekałam na zainteresowanie facetów, wręcz czasem chciałam po prostu się poprzytulać, a ex od razu startował z rękami. Dlatego zapytałam po jakimś czasie o co chodzi, czy ja mu się nie podobam, czy robię coś nie tak, czy coś mogę zrobić, jakoś pomóc? Zaprzeczył.
Zrozumiałam oczywiście, nie chcę nic wymuszać, w dodatku co to za seks o który muszę się prosić?
Były walentynki, które oczywiście spędziliśmy wspólnie i kolejne tygodnie bez seksu, ale podczas których normalnie u siebie nocowaliśmy - przestałam nawet wspominać o seksie, bo zaraz odpowiadał "musisz mnie bardziej stresować?", przestałam inicjować. I dziś mamy 26.02. a ja właśnie wróciłam do domu po kolejnej wspólnej nocy. Nocy, w której o 22 położyliśmy się spać, ja co prawda szybko zasnęłam, on jeszcze przede mną, ale obudziłam się o 2 i pomyślałam sobie - albo teraz, albo nigdy. Robię to ostatni raz. No i zaczęłam go budzić, całować, dotykać, a on nic. Czułam, że ma wzwód, ale... coś tam zamruczał i spał dalej. Byłam wściekła! Poszłam do łazienki, posiedziałam chwilę, ochłonęłam, udało mi się zasnąć ok 5. Rano wstał, zrobił mi kawę, a mi stanęły łzy w oczach. Powiedział, że wie, że nie spałam, ale "co on ma z tym zrobić" i "nie obudził się, bo był bardzo zmęczony". Wypiłam szybko, ubrałam się i wyszłam. Nawet nie miałam ochoty po raz kolejny poruszać tego tematu, bo były już 2 rozmowy, z których nic nie wynikło. Jak zobaczył, że się ubieram to w sumie nic nie powiedział, dopiero jak poszłam zakładać buty to wyszedł na korytarz i zapytał "serio?". Rzuciłam tylko "na razie" i wyszłam. Już nie mam ani sił, ani ochoty czekać i czekać. Ja rozumiem, że on na prawdę może się stresować, ale jeśli nie będziemy nic robić w tym kierunku, to przecież nic się samo nie naprawi? Brakuje mi seksu, pożądania, poczucia bycia chcianą, atrakcyjną. Leci nam czwarty miesiąc związku. Co o tym myślicie? Co robić?
Można było jednym zdaniem,
"Mój facet jest impotentem więc unika seksu".
Ty tu za wiele do roboty nie masz, możesz co najwyżej spytać jak planuje powiększyć rodzinę, In Vitro czy adopcja bo dziecko też trzeba jakoś "zrobić".
On powinien iść do lekarza, sprawdzić poziom testosteronu albo zacząć brać magiczne tabsy a nie udawać miesiącami, że rozmowa o seksie go stresuje xD
DrDoom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-03-01, 12:54   #20
Miss_Suze
(=^‥^=)

Cytat:
Napisane przez DrDoom Pokaż wiadomość
Ty tu za wiele do roboty nie masz, możesz co najwyżej spytać jak planuje powiększyć rodzinę, In Vitro czy adopcja bo dziecko też trzeba jakoś "zrobić".
On powinien iść do lekarza, sprawdzić poziom testosteronu albo zacząć brać magiczne tabsy a nie udawać miesiącami, że rozmowa o seksie go stresuje xD
Tylko, że to ten facet powinien chcieć. Nie chciałoby mi się w związku, który trwa cztery miesiące tłumaczyć dorosłemu chłopowi, że musi iść do lekarza, bo jak nie zauważył seksu nie ma.
Miss_Suze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-01, 12:58   #21
DrDoom
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miss_Suze Pokaż wiadomość
Tylko, że to ten facet powinien chcieć. Nie chciałoby mi się w związku, który trwa cztery miesiące tłumaczyć dorosłemu chłopowi, że musi iść do lekarza, bo jak nie zauważył seksu nie ma.
Oczywiście, dlatego autorka tutaj za wiele do zrobienia nie ma.
Można się stresować pierwszym razem, oczywiście może czasami być jakaś "wtopa", ale jeżeli do 30 latka w zwiazku dobiera się napalona dziewczyna a on mówi, że woli spać albo go to stresuje, to znaczy, że problem ma od dawna i nic z nim nie robi, więc wali ściemy aby unikać zbliżeń.
Stary 2023-03-01, 13:01   #22
Monia284
Zakorzenienie

Dokładnie. Co innego stres związany z pierwszym razem z nową dziewczyna bo wiadomo z każdą jest inaczej. Co innego problem który się przedłuża.

Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka
Monia284 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-01, 13:46   #23
25b2a07661c38f1fbeb6ed1b51a706f49250c239_6721770231591
Konto usunięte

Nie, i jeszcze raz nie.

Podziękowałabym za współpracę.
25b2a07661c38f1fbeb6ed1b51a706f49250c239_6721770231591 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-01, 13:50   #24
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Masakra. Podziwiam za cierpliwość i wyrozumiałość. Ja bym mu już dawno podziękowała.
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-02, 19:16   #25
Plantacja_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DrDoom Pokaż wiadomość
Jeszcze pozostaje kwestia tych dzieci. Skoro facet autorki nie lubi/nie chce (bo inaczej by coś zrobił z tym problemem po prostu mu na seksie nie zależy) to uprawiałby z autorką seks z przymusu tylko żeby takowe dzieci począć. Ja bym się troche czuła, jak inkubator. Nie ma nic złego w tym, jak ktoś nie lubi seksu ale ważne jest się dobrać w tej kwestii.
Plantacja_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-03, 11:53   #26
DrDoom
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Plantacja_ Pokaż wiadomość
Jeszcze pozostaje kwestia tych dzieci. Skoro facet autorki nie lubi/nie chce (bo inaczej by coś zrobił z tym problemem po prostu mu na seksie nie zależy) to uprawiałby z autorką seks z przymusu tylko żeby takowe dzieci począć. Ja bym się troche czuła, jak inkubator. Nie ma nic złego w tym, jak ktoś nie lubi seksu ale ważne jest się dobrać w tej kwestii.
Jak dla mnie to nawet o tym nie pomyślał, a seks uprawiać chce, tylko wie, że ma problemy i zamiast coś z tym robić buduje w sobie schemat "wyparcia problemu" i zwala winę na stres, stresując się tym bardziej, że mu nie stanie i mamy taką samospełniającą się przepowiednie.
Jednocześnie nie mówi otwarcie, w czym tkwi problem, może bać się odrzucenia ze względu na "męskie sprawy".
Stary 2023-03-03, 14:24   #27
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Wyglada na to, ze sie nie dobraliscie albo on ma jakies glebsze problemy. Jesli chcesz dac mu szanse to zaproponuj, zebyscie usiedli i szczerze, otwarcie porozmawiali. Nie baw sie w seks z zaskoczenia, moim zdaniem nie tędy droga (gdyby mnie ktos tak wybudzil to predzej bylabym zła niz napalona, wiec tu bym go nie winiła). Jesli z rozmowy nie wyniknie nic poza "tak mam, cóż" to wydaje mi sie, ze tracisz czas, bedzie cie to coraz bardziej frustrowalo.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2023-03-03, 14:33   #28
NocnaWiedma
Lady in red.

Potraktuj wyjście rano z mieszkania jako wyjście z tego związku. Moim zdaniem tu się nie ma co już bawić w rozmowy. Postawą pokazał, że dla niego rozwiązaniem by było jakbyś się zgodziła na biały związek i udawała, że problemu nie ma, a on będzie udawał, że śpi byle nie doszło między wami do czegoś. Absurd.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości