| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2023-02-12, 17:27 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2011-10 
				 | Strategia na ciążę:-)

Cześć, zastanawiam się, jakie podejście w dni płodne ma większy sens- uprawianie seksu raz na 2-3 dni, żeby facet zdążył się zregenerować (co de facto sprowadza się do 2-3 prób w ciągu dni płodnych) czy raczej korzystanie z każdej okazji, nie licząc się z tym że jakość nasienia może być niższa? Jaką strategię przyjmujecie? | 
|     |   | 
|  2023-02-15, 07:10 | #2 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2019-07 
				 | 

Dot.: Strategia na ciążę:-)

Cytat: 
  W teorii czym więcej tym większe szanse. W praktyce wystarczy 2-3 razy w czasie około owulacji. Pytanie czy obserwujesz sobie owu testami owulacyjnymi  Roznie bywa. Nam po odstawieniu anty i 1 niby okresie udało się na zasadzie 3 dni seksu przed owu. Wszyscy się zdziwili łącznie z lekarzami i nami  ale cieszymy się. Został miesiac do terminu porodu  Trzymam kciuki  Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka | |
|     |   | 
|  2023-02-16, 17:51 | #3 | 
				 | 

Tak, obserwuję. Stąd właśnie nasza rozkminka- czy jeśli pozytywny test owulacyjny pokazuje, że owulacja będzie w ciągu najbliższych 24-48h, to czy starać się w pierwszy dzień pozytywnego testu i dzień później, czy lepiej pierwszy dzień pozytywnego + 2 dni. Chyba za dużo analizuję   | 
|     |   | 
|  2023-02-17, 08:42 | #4 | |
| Moderator Zarejestrowany: 2009-08 Lokalizacja: Zasiedmiogórogród 
				 | 

Cytat: 

__________________ Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie. — Jan Paweł II | |
|     |   | 
|  2023-02-17, 21:49 | #5 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2019-07 
				 | 

Cytat: 
 Od siebie dodam, że ja to zdałam się na instynkt. Serio  o ile kupę lat na plastrach o tyle jak odstawilam, mega wzrost libido w czasie okoloowulacyjnym. I wzasadzie w udanym cyklu były tylko 3 dni pod rząd przyjemności  więc ja to nawet nie zdążyłam sprawdzić zbytnio na czym polegają testy owu. I to że niby przed owu. Wiec jak najbardziej polecam zdać się na siebie i słuchać organizmu   Przy okazji witaminy planowania ciąży z kwasem foliowym polecam brać, w międzyczasie umówić się do gina niech powie co i jak widzi. (W ogole zalecam szukać gina do prowadzenia ciąży bo to mega ważna kwestia) I działajcie. Powodzenia  Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka | |
|     |   | 
|  2023-02-18, 15:18 | #6 | |
				 | 

Cytat: 
 Brzmi fajnie, ale niestety nie zawsze jest tak prosto. Jesteśmy po poronieniu i przy okazji diagnostyki m.in. wyszło, że mój organizm nie przetwarza kwasu foliowego. Serio, instynkt, słuchanie organizmu, ochota itd. nie zawsze są wystarczającym doradcą | |
|     |   | 
|  2023-02-20, 09:08 | #7 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2017-06 
				 | 

moim zdaniem im mniejsze cisnienie na posiadanie dziecka tym lepiej. Nam sie udalo przy jednorazowym seksie w okolicy owulacji. Z tym, ze mielismy podejscie, ze jesli sie kiedys uda to super, a jesli nie to tez ok. Wprawdzie nie zabezpieczalismy sie ok. roku, ale nigdy tez specjalnie nie patrzylismy na dni plodne/nieplodne tylko na checi   | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2023-02-23, 09:27 | #8 | |
| Moderator Zarejestrowany: 2009-08 Lokalizacja: Zasiedmiogórogród 
				 | 

Cytat: 
 ja też miałam/mam problemy z zajściem w ciążę, ale serio liczenie kiedy trzeba działać niewiele pomoże 
				__________________ Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie. — Jan Paweł II | |
|     |   | 
|  2023-03-07, 13:59 | #9 | |
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2011-12 
				 | 

Cytat: 
 Przy współżyciu 1-3 dni w okresie dni płodnych powinno się udać. Jeśli nie będzie się udawało to znaczy, że problem leży gdzieś indziej niż częstotliwość współżycia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | |
|     |   | 
|  2023-03-07, 17:23 | #10 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2017-01 
				 | 

Jestem w ciazy od niedawna i najprawdopodobniej z seksu 2 dni przed owu. Także lepiej nie czekać na samą owu. Tyle mogę poradzić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     |   | 
|  2023-04-02, 18:27 | #11 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2023-03 
				 | 

U mnie było tak w owu 2-3 razy ale jakoś sie nie udawało przez  trzy  lata. Robilismy z mężem badania wszystko ok jakość i częstotliwość plemników doskonała a ja gotowa na ciążę młoda wysportowana. Kolezanka podpowiedziała o suplemencie NMN NAD + booster z Zarapharm który przywraca komórkom jajowym pierwotna jakość, byłam sceptyczna ale kupiłam  i zaczęłam zażywać. Po miesiącu kuracji byłam w takim szoku zaszłam, teraz mamy 5 miesięczną Amelkę   | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Być rodzicem | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.