Dawa sygna造 i mnie ola. Poznawanie facet闚 po 30. - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj徠kowe miejsce, w kt鏎ym podzielisz si emocjami, uczuciami, zwi您kami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo貫czno軼i.

Odpowiedz

Narz璠zia
Stary 2024-05-22, 11:16   #1
lasy_szuwary
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 9

Dawa sygna造 i mnie ola. Poznawanie facet闚 po 30.

Pisz ten post pe軟a roz瘸lenia, 瞠by wyrzuci emocje. Przy okazji zastanawiam si, czy jest mo磧iwe znalezienie kogo do zwi您ku b璠帷 po 30-stce. W豉郾ie spotka豉 mnie naprawd nieprzyjemna sytuacja i jest mi serio przykro, jestem te z豉 i czuj si w jaki spos鏏 oszukana. Podoba sytuacja spotka豉 ostatnio moj blisk kole瘸nk, wi璚 zacz窸am si zastanawia, czy wsp馧cze郾i faceci tak maj, czy co. Moim zdaniem jeszcze te 5 lat temu naprawd 豉twiej by這 pozna kogo „normalnego”. Od trzech miesi璚y spotyka豉m si z jednym facetem, dodam, 瞠 oboje jeste鄉y w przedziale 30-32 lata. Znali鄉y si ju jaki czas, ale dopiero w pewnym momencie zacz瘭i鄉y wi璚ej gada i zacz窸o „iskrzy”. Mnie te si nigdzie nie spieszy這, bo jestem 9 miesi璚y po do嗆 ci篹kim dla mnie rozstaniu i to moja pierwsza porozstaniowa historia, pierwsza osoba, przy kt鏎ej zacz窸am si „otwiera”. No c騜, 幢e trafi豉m.

Wiedzia豉m o nim, 瞠 nie ma zbyt bogatej historii randkowej i damsko-m瘰kiej, 瞠 jest tzw. „late bloomerem”, ale zaryzykowa豉m, bo co mnie do niego ci庵n窸o. Przystojny, inteligentny facet z pasjami, r騜ny ode mnie, ale w jaki spos鏏 podobny, zainteresowa mnie jego 鈍iat, przemy郵enia. Mieli鄉y 鈍ietne, anga簑j帷e rozmowy na r騜ne tematy. Czu豉m si przy nim spokojnie, dobrze i bezpiecznie, mia豉m wra瞠nie, 瞠 chocia jeste鄉y r騜ni, to mamy spoko komunikacj – jak mia豉m jakie w徠pliwo軼i czy on, to da這 si przegada, nie ucieka od tematu, a wiem, 瞠 bywa r騜nie – z moim ex by這 to trudne. Odprowadza mnie do domu, pisa, byli鄉y na spotkaniach, jakich koncertach czy wydarzeniach. Ostatnio dosz這 do przytulania, blisko軼i fizycznej, sam j zainicjowa i wygl康a, jakby mu to naprawd sprawia這 wielk przyjemno嗆. W og鏊e, wygl康a na zainteresowanego mn naprawd – to nie tylko moja obserwacja, ale i znajomych, kt鏎zy pytali, czy co jest mi璠zy nami, bo X wygl康a na zainteresowanego. Kole瘸nka powiedzia豉 mi te, 瞠 on chyba w 篡ciu z 瘸dn dziewczyn tyle nie gada, co ze mn.

A poniewa troch to trwa這, rozwija這 si powoli, postanowi豉m zapyta, co si mi璠zy nami dzieje i jak widzi nasz relacj. No i si dowiedzia豉m rzeczy, kt鏎e w sumie s dla mnie przykre i, poza przykro軼i, czuj z這嗆. Dlatego, 瞠 on mi zwyczajnie zacz掖 robi nadziej swoimi zachowaniem, a ja zacz窸am si powoli anga穎wa. Bo w moich poprzednich znajomo軼iach i zwi您kach takie zachowania oznacza造 zainteresowanie, gotowo嗆 do budowania relacji. A tutaj, co prawda zachowa si wprost, bez unikania – przyjecha przegada (dojrza貫), ale dowiedzia豉m si, po bardzo fajnym weekendzie, gdzie czu豉m blisko嗆, 瞠:

- On si za bardzo nie zastanawia nad nasz znajomo軼i, by這 mi這 i by mnie ciekawy, to sp璠za czas
- 疾 w sumie nigdy nie my郵a na powa積ie o nas, bo jeste鄉y do嗆 r騜ni i pewnie na d逝窺z met by to nie zagra這
- 疾 nigdy w 篡ciu nie dzieli si z nikim tyloma przemy郵eniami i odczuciami, i nie wie, czy w najbli窺zym czasie by豚y w stanie z kim to robi
- 疾 nie ma du瞠go do鈍iadczenia i nie wpad, 瞠 dla mnie ta sytuacja mog豉 tak wygl康a, chocia mo瞠 czasem przychodzi造 mu takie my郵i

Jak mu powiedzia豉m, 瞠 jego sygna造 by造 do嗆 ewidentne i 瞠 przytulanie, blisko嗆, takie poznawanie jak nasze mo瞠 sugerowa d捫enie do relacji, to powiedzia: „no, to chyba zale篡 od cz這wieka”. I 瞠 „przykro mu, 瞠 mi przykro”.

No jest mi przykro. Zw豉szcza, 瞠 ja powoli zaczyna豉m ufa, otwiera si, dzieli si sob i swoimi przemy郵eniami, a nasza blisko嗆 (albo „blisko嗆”, bo w efekcie to jej ewidentnie nie by這), by豉 bardzo fajna, dobra, koj帷a. I teraz naprawd zastanawiam si, co jest nie tak z tymi facetami po 30-stce. Czy to jest jakie znami naszych czas闚. Ja generalnie szukam relacji. Bez spiny, bez rzucania si tu, teraz i zaraz, ale jestem nastawiona na sp璠zanie czasu z kim ciekawym, poznawanie go, a nast瘼nie – gdy czuj, 瞠 jest fajnie – budowanie relacji. I teraz poczu豉m, 瞠 jest fajnie. My郵a豉m, 瞠 jeste鄉y na podobnym „etapie” my郵enia, zw豉szcza, 瞠 sygna造 by造 konkretne, a tu lipa. No, przykro, smutno, szkoda.
lasy_szuwary jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2024-05-22, 13:07   #2
CiemnookaTajemnica1
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 247
Dot.: Dawa sygna造 i mnie ola. Poznawanie facet闚 po 30.

Sama piszesz 瞠 jeste軼ie r騜ni i tak jak Ciebie to poci庵a to mo瞠 on szuka kogo podobnego do siebie

A czy ta blisko嗆 to seks ? No bo je郵i tak to sprawa jest jasna chcia Ci tylko zaliczy i dlatego z Tob tyle gada i teraz si癡 wycofuje

Co do randkowania po 30. To te mam 32 lata i ostatnio powoli godz si癡 z samotno軼i i bezdzietno軼ia
Jest strasznie ci篹ko kogo znale潭 kto serio my郵i o za這瞠niu rodziny itd faceci chc si癡 g堯wnie bawi
I tam dobrze trafi豉 na kogo kto chcia z Tobs sp璠zi czas bez seksu. Wiekszosc to nie jest do tego zdolna

Edytowane przez CiemnookaTajemnica1
Czas edycji: 2024-05-22 o 13:09
CiemnookaTajemnica1 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2024-05-22, 13:11   #3
ColourTheSmallOne
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 122

Wed逝g mnie po prostu nie ma co sobie robi nadziei na zapas. Wielu facet闚 tak si buja, nie wie czego chce, dla wielu np. seks spoko, ale zwi您ek ju nie bardzo. Moim zdaniem spotkania od pocz徠ku powinny by intensywne, powinny by iskry i chemia, a tak瞠 obie strony strony powinny by nastawione na szukanie zwi您ku. Niby ka盥y jest inny, ale je郵i sytuacja rozwija si powoli, a facet m闚i, 瞠 "nie wie, czego chce" ani nie daje 瘸dnych sygna堯w do rozwoju tej relacji, to z mojego do鈍iadczenia to nie wr騜y dobrze. Du穎 razy to czyta豉m na wiza簑 i to prawda: zainteresowany tob facet nie b璠zie ci pozostawia w徠pliwo軼i, b璠zie ci adrowa i d捫y do zwi您ku, bo b璠zie si ba, 瞠 kto inny ci mu sprz徠nie. Daj sobie pozna kogo takiego.

Wys豉ne z aplikacji Forum Wizaz

Zdarza mi si zmienia niekt鏎e drobne fakty w moich postach, 瞠by nie zosta rozpoznan.
ColourTheSmallOne jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2024-05-22, 13:32   #4
lasy_szuwary
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ColourTheSmallOne Poka wiadomo嗆
Wed逝g mnie po prostu nie ma co sobie robi nadziei na zapas. Wielu facet闚 tak si buja, nie wie czego chce, dla wielu np. seks spoko, ale zwi您ek ju nie bardzo. Moim zdaniem spotkania od pocz徠ku powinny by intensywne, powinny by iskry i chemia, a tak瞠 obie strony strony powinny by nastawione na szukanie zwi您ku. Niby ka盥y jest inny, ale je郵i sytuacja rozwija si powoli, a facet m闚i, 瞠 "nie wie, czego chce" ani nie daje 瘸dnych sygna堯w do rozwoju tej relacji, to z mojego do鈍iadczenia to nie wr騜y dobrze. Du穎 razy to czyta豉m na wiza簑 i to prawda: zainteresowany tob facet nie b璠zie ci pozostawia w徠pliwo軼i, b璠zie ci adrowa i d捫y do zwi您ku, bo b璠zie si ba, 瞠 kto inny ci mu sprz徠nie. Daj sobie pozna kogo takiego.

Wys豉ne z aplikacji Forum Wizaz
To, 瞠 on idzie powoli wzi窸am za dobr monet. M鎩 ex zastosowa tzw. love bombing. Tak, by這 wida, 瞠 d捫y do relacji, czu豉m si wyj徠kowa i adorowana, by造 iskry i chemia, ale zwi您ek okaza si by trudny i toksyczny. Chcia豉m wi璚, maj帷 z貫 do鈍iadczenia, wej嗆 w co powoli, na spokojnie, ze stopniowym poznawaniem si, z ch這dniejsz g這w. Zw豉szcza, 瞠 przeczyta豉m bardzo du穎 o tym, 瞠 jak co idzie tak szybko, to cz瘰to narcyz albo toksyk, a najlepsze relacje s z przyja幡i. I wydawa這 mi si, 瞠 nasza znajomo嗆 tak w豉郾ie wygl康a. Iskrzenie by這 moim zdaniem od pocz徠ku, ale by這 "na odleg這嗆", zacz瘭i鄉y gada po pewnym czasie i tak - to gadanie by這 anga簑j帷e. Co wi璚ej, on nawet mi powiedzia w pewnym momencie, 瞠 jestem do嗆 zdystansowana i on ma wra瞠nie, 瞠 mi si narzuca. No wi璚 zmniejszy豉m dystans. Jak zmniejszy豉m - dosz這 do blisko軼i, czu這軼i, dotyku. I p騧niej spyta豉m, na czym stoimy, bo jednak ta blisko嗆 by豉 do嗆 jak dla mnie znacz帷a - on si zachowywa czule, powiedzia mi, 瞠 si strasznie cieszy, 瞠 tak jest, 瞠 mu bardzo dobrze ze mn. No a gdy spyta豉m, to us造sza豉m, 瞠 niezobowi您uj帷o i w sumie 瞠bym sobie nic nie wyobra瘸豉 (nie tymi s這wami), a on nic nie planowa, samo wysz這.

Wi璚 wygl康a to tak, 瞠 jeszcze w weekend by豉m pewna, 瞠 jestem na dobrej drodze do kolejnej relacji, by mo瞠 stabilniejszej i spokojniejszej ni poprzednia, a teraz taki szok.

Edytowane przez lasy_szuwary
Czas edycji: 2024-05-22 o 13:40
Stary 2024-05-22, 14:05   #5
ColourTheSmallOne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lasy_szuwary Poka wiadomo嗆
To, 瞠 on idzie powoli wzi窸am za dobr monet. M鎩 ex zastosowa tzw. love bombing. Tak, by這 wida, 瞠 d捫y do relacji, czu豉m si wyj徠kowa i adorowana, by造 iskry i chemia, ale zwi您ek okaza si by trudny i toksyczny. Chcia豉m wi璚, maj帷 z貫 do鈍iadczenia, wej嗆 w co powoli, na spokojnie, ze stopniowym poznawaniem si, z ch這dniejsz g這w. Zw豉szcza, 瞠 przeczyta豉m bardzo du穎 o tym, 瞠 jak co idzie tak szybko, to cz瘰to narcyz albo toksyk, a najlepsze relacje s z przyja幡i. I wydawa這 mi si, 瞠 nasza znajomo嗆 tak w豉郾ie wygl康a. Iskrzenie by這 moim zdaniem od pocz徠ku, ale by這 "na odleg這嗆", zacz瘭i鄉y gada po pewnym czasie i tak - to gadanie by這 anga簑j帷e. Co wi璚ej, on nawet mi powiedzia w pewnym momencie, 瞠 jestem do嗆 zdystansowana i on ma wra瞠nie, 瞠 mi si narzuca. No wi璚 zmniejszy豉m dystans. Jak zmniejszy豉m - dosz這 do blisko軼i, czu這軼i, dotyku. I p騧niej spyta豉m, na czym stoimy, bo jednak ta blisko嗆 by豉 do嗆 jak dla mnie znacz帷a - on si zachowywa czule, powiedzia mi, 瞠 si strasznie cieszy, 瞠 tak jest, 瞠 mu bardzo dobrze ze mn. No a gdy spyta豉m, to us造sza豉m, 瞠 niezobowi您uj帷o i w sumie 瞠bym sobie nic nie wyobra瘸豉 (nie tymi s這wami), a on nic nie planowa, samo wysz這.

Wi璚 wygl康a to tak, 瞠 jeszcze w weekend by豉m pewna, 瞠 jestem na dobrej drodze do kolejnej relacji, by mo瞠 stabilniejszej i spokojniejszej ni poprzednia, a teraz taki szok.
Nie nie, nie mowie o love-bombingu, tez to przezylam. Jednak jest cos pomiedzy love-bombingiem, a zwyczajnym pokazywaniem, ze sie komus podobamy i chce to rozwijac.

Jak kobieta i mezczyzna spotykaja sie w doroslym zyciu, oboje sa wolni, to ciezko o przyjazn, bo jak to niby ma wygladac? Jesli sie sobie podobaja, to naturalnie pojawia sie mysl o relacji nieplatonicznej. Dla mnie to jakies bajki te teksty o przyjazni

Ten tekst o narzucaniu sie pachnie mi szczerze mowiac manipulacja.
Tak z samego opisu wydaje mi sie, ze liczyl na seks, bo tak to wyglada - dotyk i czulosci, ale ze ty wyjechalas z czyms serio, to sie wystraszyl i odpuscil. Coz, takich facetow jest duzo.

Zdarza mi si zmienia niekt鏎e drobne fakty w moich postach, 瞠by nie zosta rozpoznan.

Edytowane przez ColourTheSmallOne
Czas edycji: 2024-05-22 o 14:07
Stary 2024-05-22, 14:34   #6
szynka_w_toscie
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 853

Te uwa瘸m, 瞠 chcia Ci tylko zaliczy, a jak zacz窸a m闚i o zwi您ku to si przestraszy.
Tylko nie s康z, 瞠 to si tyczy tylko facet闚 po 30 tylko wszystkich. My jako kobiety oczekujemy 瞠 facet po 30 b璠zie bardziej ogarni皻y, a to nie wiek ma tu znaczenie.

Wys豉ne z mojego Nokia G42 5G przy u篡ciu Tapatalka
szynka_w_toscie jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2024-05-22, 14:34   #7
Aelora
Wtajemniczenie

Wiadomo軼i: 2 547

Cytat:
- On si za bardzo nie zastanawia nad nasz znajomo軼i, by這 mi這 i by mnie ciekawy, to sp璠za czas
- 疾 w sumie nigdy nie my郵a na powa積ie o nas, bo jeste鄉y do嗆 r騜ni i pewnie na d逝窺z met by to nie zagra這
- 疾 nigdy w 篡ciu nie dzieli si z nikim tyloma przemy郵eniami i odczuciami, i nie wie, czy w najbli窺zym czasie by豚y w stanie z kim to robi
- 疾 nie ma du瞠go do鈍iadczenia i nie wpad, 瞠 dla mnie ta sytuacja mog豉 tak wygl康a, chocia mo瞠 czasem przychodzi造 mu takie my郵i
Mam wra瞠nie, 瞠 to taki typ cz這wieka, kt鏎y bardzo d逝go by sam, przywyk do tej samotno軼i i dlatego wej軼ie w zwi您ek oraz zwi您ane z tym zobowi您ania budz w nim obawy. Albo ma takie nastawienie, 瞠 musi trafi na swoj drug po堯wk, a Ty sama przyznajesz 瞠 do嗆 mocno si r騜nili軼ie, wi璚 on tym bardziej ze swoim ma造m do鈍iadczeniem nie wyobra瘸 sobie, jak mia豚y na co dzie wygl康a mi璠zy Wami kompromis. Faktycznie jest bardzo du穎 facet闚, kt鏎zy ch皻nie posp璠zaliby razem czas, przespali si (mam wra瞠nie, 瞠 bardzo wielu jest zwyczajnie samotnych wi璚 spotyka si 瞠by zape軟i czas), ale nie chc wchodzi w bliskie emocjonalnie relacje.
Aelora jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷

Najlepsze Promocje i Wyprzeda瞠

REKLAMA
Stary 2024-05-22, 18:15   #8
TheSunTheMoonTheStars
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 644

Chyba pozostaje Ci tylko pogodzi si z sytuacj i szuka dalej. Dobrze, 瞠 zapyta豉, dok康 to jego zdaniem zmierza.

A to, 瞠 facet przez 3 miesi帷e nie zastanawia si, czego tak naprawd od Ciebie chce - brzmi troch w sprzeczno軼i z tym, 瞠 wg niego do siebie nie pasujecie i na d逝窺z met si wam nie uda. Bo z tego drugiego wynika, 瞠 jednak o was razem my郵a i przemy郵a, 瞠 jest na "nie" je郵i chodzi o zwi您ek. Ale spotyka si z Tob dalej, bo by豉 czasoumilaczem.
TheSunTheMoonTheStars jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2024-05-22, 20:33   #9
Natalcia35
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 20

Cytat:
Napisane przez CiemnookaTajemnica1 Poka wiadomo嗆
Sama piszesz 瞠 jeste軼ie r騜ni i tak jak Ciebie to poci庵a to mo瞠 on szuka kogo podobnego do siebie

A czy ta blisko嗆 to seks ? No bo je郵i tak to sprawa jest jasna chcia Ci tylko zaliczy i dlatego z Tob tyle gada i teraz si癡 wycofuje

Co do randkowania po 30. To te mam 32 lata i ostatnio powoli godz si癡 z samotno軼i i bezdzietno軼ia
Jest strasznie ci篹ko kogo znale潭 kto serio my郵i o za這瞠niu rodziny itd faceci chc si癡 g堯wnie bawi
I tam dobrze trafi豉 na kogo kto chcia z Tobs sp璠zi czas bez seksu. Wiekszosc to nie jest do tego zdolna
U mnie jest podobnie jak 36 lat co poznaje za ka盥ym razem nie wypa . A ostatnio 2 mnie zablokowa這 na FB. Zablokowa was kiedy jaki facet na FB? Jakie to dla was uczucie?
Natalcia35 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2024-05-22, 21:43   #10
Senja_NO
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 30

Cytat:
Napisane przez Aelora Poka wiadomo嗆
Faktycznie jest bardzo du穎 facet闚, kt鏎zy ch皻nie posp璠zaliby razem czas, przespali si (mam wra瞠nie, 瞠 bardzo wielu jest zwyczajnie samotnych wi璚 spotyka si 瞠by zape軟i czas), ale nie chc wchodzi w bliskie emocjonalnie relacje.
Ot騜 to, mam takie samo wra瞠nie.
Prawda taka, 瞠 wi瘯szo嗆 kobiet potrafi sobie swietnie zorganizowac czas. Oczywiscie te majace dzieci, to musza dobrze soba w tym czasie zarz康za, bo nadmiaru wolnego czasu nie maj, ale bezdzietne singielki chodz do pracy i po pracy po prostu 篡j, czy to sport, czy jakis kurs, dzia豉nie w wolontariacie/stowarzyszeniu, nawet wizyta u kosmetyczki czy fryzjera. Potrafia swietnie sobie zorganizowa kazdy dzien, czesto nie szukaja towarzystwa na sil, bo same ze sob sie nie nudz.
Nie mowie, ze faceci s kompletnie rozni, jednak wielu potrzebuje towarzyszki, zeby si nie zanudzic na smierc i w ogole nie zgin帷 w swiecie, bo wielu rzeczy nie potrafia ogarnac bez matki/ siostry/partnerki.
Deklaracje wg wielu wspolczesnych pan闚 sa dla nich przerazajace, a jakakolwie odpowiedzialnosc to juz w ogole kojarzy si niektorym z czyms abdolutnie strasznym.
Szukaja sobie potem takich czasoumilaczek w postaci ogarnietych dziewczyn, zeby moc miec zycie lekkie, latwe i przyjemne. Jak owa niewiasta oczekuj jakis konkretow to ze strachu uciekaj gdzie pieprz rosnie lub do mamusi
Wysyp Piotrusi闚 Pan闚.
Senja_NO jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2024-05-22, 23:40   #11
Hermiona83
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 314

M篹a pozna豉m, gdy mia豉m 36 lat, wi璚 tak, da si.

A w opisanej sytuacji nie widz ani czego typowego dla m篹czyzn po trzydziestce, ani dla naszych czas闚, tylko dwa r騜ne podej軼ia do tej relacji. Przykre, ale c騜.
Hermiona83 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2024-05-23, 07:21   #12
lasy_szuwary
Przyczajenie

Wydaje mi si, 瞠 nie chodzi這 o zaliczy i zapomnie (zreszt nie przespali鄉y si), a o przera瞠nie z powodu bycia za blisko. Pierwsz rzecz, kt鏎 powiedzia, by這 to, 瞠 nigdy z 瘸dn dziewczyn/kobiet tyle nie rozmawia i nie wymienia tylu my郵i. Wi璚 wydaje mi si, 瞠 skoro za這篡 (tak jak jedna z Was napisa豉), 瞠 my do siebie nie pasujemy ju na wst瘼ie, bo s r騜nice, a jest z przyzwyczajenia „starym kawalerem”, kt鏎y u篡wa szukania „idea逝” jako wym闚ki dla l瘯u przed blisko軼i, to jak co nagle zacz窸o nie pasowa do za這瞠, to si przerazi. Bo mo瞠 jeszcze by si zaanga穎wa i chcia豚y zmieni status quo, a co wtedy. Zw豉szcza, 瞠 gada這 nam si nadzwyczajnie dobrze, on to podkre郵a, 瞠 mu si super rozmawia. I na tym etapie by這 okej. Ale jak dosz豉 blisko嗆 fizyczna, to si wyla這. W tej blisko軼i by這 serio blisko, on si „otworzy” (wida by這) i jak na moje, przeros這 go to. No ale wci捫, mocna unikowo嗆 to temat na terapi i szkoda by這by mojego czasu.
Stary 2024-05-23, 07:56   #13
xfrida
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 624

Moim zdaniem on tak naprawd nic ci nie obiecywal nie dawal zadnych sygna堯w ze jest zakochany czy zainteresowany relacja z toba ,on byl zainteresowany ewentualnym seksem ,twoja fizycznoscia (podobalas mu sie fizycznie )a ty jego zachowanie odczytywalas jako preludium do zwiazku
Dobrze ze sie zapytalas przynajmniej masz jasna sytuacje i mozesz podjac 鈍iadom decyzje czy chcesz to kontynuowa czy odpuscic

Edytowane przez xfrida
Czas edycji: 2024-05-24 o 10:54
xfrida jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2024-05-23, 08:52   #14
ColourTheSmallOne
Zadomowienie

Cytat:
Wydaje mi si, 瞠 nie chodzi這 o zaliczy i zapomnie (zreszt nie przespali鄉y si), a o przera瞠nie z powodu bycia za blisko. Pierwsz rzecz, kt鏎 powiedzia, by這 to, 瞠 nigdy z 瘸dn dziewczyn/kobiet tyle nie rozmawia i nie wymienia tylu my郵i. Wi璚 wydaje mi si, 瞠 skoro za這篡 (tak jak jedna z Was napisa豉), 瞠 my do siebie nie pasujemy ju na wst瘼ie, bo s r騜nice, a jest z przyzwyczajenia starym kawalerem, kt鏎y u篡wa szukania idea逝 jako wym闚ki dla l瘯u przed blisko軼i, to jak co nagle zacz窸o nie pasowa do za這瞠, to si przerazi. Bo mo瞠 jeszcze by si zaanga穎wa i chcia豚y zmieni status quo, a co wtedy. Zw豉szcza, 瞠 gada這 nam si nadzwyczajnie dobrze, on to podkre郵a, 瞠 mu si super rozmawia. I na tym etapie by這 okej. Ale jak dosz豉 blisko嗆 fizyczna, to si wyla這. W tej blisko軼i by這 serio blisko, on si otworzy喇 (wida by這) i jak na moje, przeros這 go to. No ale wci捫, mocna unikowo嗆 to temat na terapi i szkoda by這by mojego czasu.
Taa, biedne przerazone misie Mam takiego kumpla, co to "nie potrafi sie zaangazowac", "lubi niezaleznosc i woli byc sam" - jak poznal laske, w ktorej sie zakochal to nagle jakos udalo mu sie zaangazowac i za ni lata. Faktycznie szuka idea逝 (dla siebie), az znalaz. Po prostu ty nie jestes t dziewczyn, dla ktorej ten facet by豚y w stanie zrezygnowac z dotychczasowych przyzwyczajen i singielstwa.

Stary 2024-05-23, 09:16   #15
TheSunTheMoonTheStars
Zadomowienie

Cytat:
Taa, biedne przerazone misie Mam takiego kumpla, co to "nie potrafi sie zaangazowac", "lubi niezaleznosc i woli byc sam" - jak poznal laske, w ktorej sie zakochal to nagle jakos udalo mu sie zaangazowac i za ni lata.
Takich przyk豉d闚 te znam mn鏀two... Moim zdaniem nie ma co sobie wmawia, 瞠 by這 a tak dobrze i a tak cudownie, 瞠 facet si tego przestraszy... To tak nie dzia豉. Moi przyjaciele-faceci m闚i, 瞠 "kole瘸nka" to idealne okre郵enie na dziewczyn, z kt鏎 鈍ietnie si rozmawia, ale kompletnie nic si do niej nie czuje.
Stary 2024-05-23, 10:00   #16
pseudofeministka
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 7 542

Cytat:
Pisz ten post pe軟a roz瘸lenia, 瞠by wyrzuci emocje. Przy okazji zastanawiam si, czy jest mo磧iwe znalezienie kogo do zwi您ku b璠帷 po 30-stce. W豉郾ie spotka豉 mnie naprawd nieprzyjemna sytuacja i jest mi serio przykro, jestem te z豉 i czuj si w jaki spos鏏 oszukana. Podoba sytuacja spotka豉 ostatnio moj blisk kole瘸nk, wi璚 zacz窸am si zastanawia, czy wsp馧cze郾i faceci tak maj, czy co. Moim zdaniem jeszcze te 5 lat temu naprawd 豉twiej by這 pozna kogo „normalnego”. Od trzech miesi璚y spotyka豉m si z jednym facetem, dodam, 瞠 oboje jeste鄉y w przedziale 30-32 lata. Znali鄉y si ju jaki czas, ale dopiero w pewnym momencie zacz瘭i鄉y wi璚ej gada i zacz窸o „iskrzy”. Mnie te si nigdzie nie spieszy這, bo jestem 9 miesi璚y po do嗆 ci篹kim dla mnie rozstaniu i to moja pierwsza porozstaniowa historia, pierwsza osoba, przy kt鏎ej zacz窸am si „otwiera”. No c騜, 幢e trafi豉m.

Wiedzia豉m o nim, 瞠 nie ma zbyt bogatej historii randkowej i damsko-m瘰kiej, 瞠 jest tzw. „late bloomerem”, ale zaryzykowa豉m, bo co mnie do niego ci庵n窸o. Przystojny, inteligentny facet z pasjami, r騜ny ode mnie, ale w jaki spos鏏 podobny, zainteresowa mnie jego 鈍iat, przemy郵enia. Mieli鄉y 鈍ietne, anga簑j帷e rozmowy na r騜ne tematy. Czu豉m si przy nim spokojnie, dobrze i bezpiecznie, mia豉m wra瞠nie, 瞠 chocia jeste鄉y r騜ni, to mamy spoko komunikacj – jak mia豉m jakie w徠pliwo軼i czy on, to da這 si przegada, nie ucieka od tematu, a wiem, 瞠 bywa r騜nie – z moim ex by這 to trudne. Odprowadza mnie do domu, pisa, byli鄉y na spotkaniach, jakich koncertach czy wydarzeniach. Ostatnio dosz這 do przytulania, blisko軼i fizycznej, sam j zainicjowa i wygl康a, jakby mu to naprawd sprawia這 wielk przyjemno嗆. W og鏊e, wygl康a na zainteresowanego mn naprawd – to nie tylko moja obserwacja, ale i znajomych, kt鏎zy pytali, czy co jest mi璠zy nami, bo X wygl康a na zainteresowanego. Kole瘸nka powiedzia豉 mi te, 瞠 on chyba w 篡ciu z 瘸dn dziewczyn tyle nie gada, co ze mn.

A poniewa troch to trwa這, rozwija這 si powoli, postanowi豉m zapyta, co si mi璠zy nami dzieje i jak widzi nasz relacj. No i si dowiedzia豉m rzeczy, kt鏎e w sumie s dla mnie przykre i, poza przykro軼i, czuj z這嗆. Dlatego, 瞠 on mi zwyczajnie zacz掖 robi nadziej swoimi zachowaniem, a ja zacz窸am si powoli anga穎wa. Bo w moich poprzednich znajomo軼iach i zwi您kach takie zachowania oznacza造 zainteresowanie, gotowo嗆 do budowania relacji. A tutaj, co prawda zachowa si wprost, bez unikania – przyjecha przegada (dojrza貫), ale dowiedzia豉m si, po bardzo fajnym weekendzie, gdzie czu豉m blisko嗆, 瞠:

Jak mu powiedzia豉m, 瞠 jego sygna造 by造 do嗆 ewidentne i 瞠 przytulanie, blisko嗆, takie poznawanie jak nasze mo瞠 sugerowa d捫enie do relacji, to powiedzia: „no, to chyba zale篡 od cz這wieka”. I 瞠 „przykro mu, 瞠 mi przykro”.

No jest mi przykro. Zw豉szcza, 瞠 ja powoli zaczyna豉m ufa, otwiera si, dzieli si sob i swoimi przemy郵eniami, a nasza blisko嗆 (albo „blisko嗆”, bo w efekcie to jej ewidentnie nie by這), by豉 bardzo fajna, dobra, koj帷a. I teraz naprawd zastanawiam si, co jest nie tak z tymi facetami po 30-stce. Czy to jest jakie znami naszych czas闚. Ja generalnie szukam relacji. Bez spiny, bez rzucania si tu, teraz i zaraz, ale jestem nastawiona na sp璠zanie czasu z kim ciekawym, poznawanie go, a nast瘼nie – gdy czuj, 瞠 jest fajnie – budowanie relacji. I teraz poczu豉m, 瞠 jest fajnie. My郵a豉m, 瞠 jeste鄉y na podobnym „etapie” my郵enia, zw豉szcza, 瞠 sygna造 by造 konkretne, a tu lipa. No, przykro, smutno, szkoda.
Rozumiem Twoje podejscie, bo ja mam teraz podobne. ale nie ma ani recepty , ani gwarancji, dlatego najlepiej to chyba zluzowac i po prostu czerpac z chwili, bez nastawiania sie na nic. A co ma byc to i tak bedzie.

Natomiast jezeli chodzi o tego faceta, to mozliwe, ze ma jakies blokady, ale Ty nie jestes od tego zeby zajmowac sie jego problemami. Jezeli bedzie chcial to kiedys to przepracuje, a jezeli nie, to najpewniej zostanie sam albo bedzie sobie tak umilal czas z jakimis kobietami co jaki czas, bo znam tez i takie przypadki. Szczegolnie, ze sporo kobiet jest w stanie wejsc w relacje bez zwiazku z profitami zwiazku.

Poza tym jakos trudo mi uwierzyc, ze osoba, ktora ma male doswiadczenie w relacjach, nawet jak pozna swoj ideal, nagle bedzie potrafila byc w zwiazku i budowac relacje przy zaangazowaniu. Wiec naprawde dluga droga przed nim.

Najwazniejsze, ze masz jasna sytuacje i Cie nie zwodzi. Wyciagnij wnioski, ale sie nie zrazaj, jezeli zalezy Ci na zwiazku, to moze uda Ci sie trafic na kogos, kto ma podobne podejscie i bedzie chcial sie angazowac. Ale przy takim nastawieniu, w dziswiejszych czasach, trzeba miec naprawde twardy tylek.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Wydaje mi si, 瞠 nie chodzi這 o zaliczy i zapomnie (zreszt nie przespali鄉y si), a o przera瞠nie z powodu bycia za blisko. Pierwsz rzecz, kt鏎 powiedzia, by這 to, 瞠 nigdy z 瘸dn dziewczyn/kobiet tyle nie rozmawia i nie wymienia tylu my郵i. Wi璚 wydaje mi si, 瞠 skoro za這篡 (tak jak jedna z Was napisa豉), 瞠 my do siebie nie pasujemy ju na wst瘼ie, bo s r騜nice, a jest z przyzwyczajenia „starym kawalerem”, kt鏎y u篡wa szukania „idea逝” jako wym闚ki dla l瘯u przed blisko軼i, to jak co nagle zacz窸o nie pasowa do za這瞠, to si przerazi. Bo mo瞠 jeszcze by si zaanga穎wa i chcia豚y zmieni status quo, a co wtedy. Zw豉szcza, 瞠 gada這 nam si nadzwyczajnie dobrze, on to podkre郵a, 瞠 mu si super rozmawia. I na tym etapie by這 okej. Ale jak dosz豉 blisko嗆 fizyczna, to si wyla這. W tej blisko軼i by這 serio blisko, on si „otworzy” (wida by這) i jak na moje, przeros這 go to. No ale wci捫, mocna unikowo嗆 to temat na terapi i szkoda by這by mojego czasu.
Moze tak byc jak mowisz. Nie sadze tez by przez 5 miesiecy,bez zadnego zainteresowania i checi, spedzal tak z Toba czas. To musialby byc jakims masochista, by spedzac czas z kims z kim nie chce. Ale to sa jego problemy i on sam powinien chciec je przepracowac.. Raczej i tak ciezko funkcjonuje sie w zwiazku z osoba, ktora ma jakies grubsze tematy do przepracowania.

Dok豉dka: Perfumy, minera造, podk豉dy, hybrydy, kosmetyki do w這s闚:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2024-05-23, 10:16   #17
niepogodna
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 472

Cytat:
Taa, biedne przerazone misie Mam takiego kumpla, co to "nie potrafi sie zaangazowac", "lubi niezaleznosc i woli byc sam" - jak poznal laske, w ktorej sie zakochal to nagle jakos udalo mu sie zaangazowac i za ni lata. Faktycznie szuka idea逝 (dla siebie), az znalaz. Po prostu ty nie jestes t dziewczyn, dla ktorej ten facet by豚y w stanie zrezygnowac z dotychczasowych przyzwyczajen i singielstwa.
Jest te co takiego, jak dojrza這嗆 do bycia w zwi您ku. Czasem jaka osoba co w nas wzbudzi, ale najcz窷ciej po prostu jeste鄉y gotowi, bo co si w nas zmieni這. Te znam takie przypadki, najcz窷ciej by造 wypadkow tego, 瞠 facet dojrza na tyle, 瞠by wiedzie czego chce od relacji oraz mie odwag tego szuka. Nie bez powodu rzadko kiedy pierwszy zwi您ek ko鎍zy si 郵ubem. Bycie lub nie bycie t dziewczyn jest mocnym upraszczaniem, lud幟i rz康zi o wiele wi璚ej, ni my郵 czy kto jest ten lub nie. Z go軼iem ewidentnie co nie tak, skoro opka by豉 pierwsz, z kt鏎 tak du穎 rozmawia, a jest po trzydziestce. Brzmi jak jakie problemy, pewnie dobrze, 瞠 sko鎍zyli znajomo嗆 bo mog這by p騧niej by s豉bo. Niewykluczone, 瞠 taka do嗆 intensywna dla niego znajomo嗆 z ni co tam w nim wzbudzi i za jaki czas zobaczy go z inn. Czasem takie prze豉manie lod闚 jest potrzebne, 瞠by zobaczy, 瞠 nie jest tak strasznie.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Poka wiadomo嗆
Moze tak byc jak mowisz. Nie sadze tez by przez 5 miesiecy,bez zadnego zainteresowania i checi, spedzal tak z Toba czas. To musialby byc jakims masochista, by spedzac czas z kims z kim nie chce. Ale to sa jego problemy i on sam powinien chciec je przepracowac.. Raczej i tak ciezko funkcjonuje sie w zwiazku z osoba, ktora ma jakies grubsze tematy do przepracowania.
Tak, moim zdaniem te jest jaki pow鏚, dla kt鏎ego on akurat j do siebie troch wpu軼i, a musia to zrobi, skoro nigdy wcze郾iej z nikim tyle nie rozmawia. I to, 瞠 wpu軼i ale si wystraszy potem brzmi sensownie. Ja prze篡豉m tak relacj, gdy ja by豉m po stronie tego typa. By豉m w stanie wpu軼i faceta do siebie psychicznie, ale gdy zachodzi豉 blisko嗆 fizyczna to ju mia豉m blokad. Kto by powiedzia, 瞠 to nie ten. Nieprawda. Po 3 latach terapii wiem, 瞠 to by l瘯 przed blisko軼i i 瞠 uciek豉m w pop這chu przed potencjalnie dobrym zwi您kiem. Przynajmniej dobrym na tamten czas.

Edytowane przez niepogodna
Czas edycji: 2024-05-23 o 10:09
niepogodna jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2024-05-24, 09:36   #18
Magmag0194
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 790

Mam blisk przyjaci馧k w wieku 30+ , singielk. Z jej opowie軼i niestety wynika, 瞠 rzeczywi軼ie jest problem ze znalezieniem kogo sensownego. Je郵i ju, to niestety s dzieciaci czy po rozwodach. A je郵i maj "czyst kart" to najcz窷ciej co z nimi nie tak - nie umiej budowa relacji, s zbyt zwi您ani z mam itd.

Co nie znaczy, 瞠 masz nie pr鏏owa - zawsze warto szuka.
Ten pan zrobi彪i przys堯g - powiedzia prawd gdy zapyta豉. Przykro mi, 瞠 tak wysz這, ale to i tak 100 razy lepsza wresja ni mamienie oczu przez xyz miesiecy.
Magmag0194 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2024-05-24, 10:49   #19
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niepogodna Poka wiadomo嗆
Jest te co takiego, jak dojrza這嗆 do bycia w zwi您ku. Czasem jaka osoba co w nas wzbudzi, ale najcz窷ciej po prostu jeste鄉y gotowi, bo co si w nas zmieni這. Te znam takie przypadki, najcz窷ciej by造 wypadkow tego, 瞠 facet dojrza na tyle, 瞠by wiedzie czego chce od relacji oraz mie odwag tego szuka. Nie bez powodu rzadko kiedy pierwszy zwi您ek ko鎍zy si 郵ubem. Bycie lub nie bycie t dziewczyn jest mocnym upraszczaniem, lud幟i rz康zi o wiele wi璚ej, ni my郵 czy kto jest ten lub nie. Z go軼iem ewidentnie co nie tak, skoro opka by豉 pierwsz, z kt鏎 tak du穎 rozmawia, a jest po trzydziestce. Brzmi jak jakie problemy, pewnie dobrze, 瞠 sko鎍zyli znajomo嗆 bo mog這by p騧niej by s豉bo. Niewykluczone, 瞠 taka do嗆 intensywna dla niego znajomo嗆 z ni co tam w nim wzbudzi i za jaki czas zobaczy go z inn. Czasem takie prze豉manie lod闚 jest potrzebne, 瞠by zobaczy, 瞠 nie jest tak strasznie.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Tak, moim zdaniem te jest jaki pow鏚, dla kt鏎ego on akurat j do siebie troch wpu軼i, a musia to zrobi, skoro nigdy wcze郾iej z nikim tyle nie rozmawia. I to, 瞠 wpu軼i ale si wystraszy potem brzmi sensownie. Ja prze篡豉m tak relacj, gdy ja by豉m po stronie tego typa. By豉m w stanie wpu軼i faceta do siebie psychicznie, ale gdy zachodzi豉 blisko嗆 fizyczna to ju mia豉m blokad. Kto by powiedzia, 瞠 to nie ten. Nieprawda. Po 3 latach terapii wiem, 瞠 to by l瘯 przed blisko軼i i 瞠 uciek豉m w pop這chu przed potencjalnie dobrym zwi您kiem. Przynajmniej dobrym na tamten czas.
Zgadza sie. Ta gotowosc do zwiazku ejst bardzo kluczowa. Czasami przychodiz na skutek naszych przemyslen, potrzeb, checi zmiany, a czasami druga osoba wyzwala te gotowosc.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Magmag0194 Poka wiadomo嗆
Mam blisk przyjaci馧k w wieku 30+ , singielk. Z jej opowie軼i niestety wynika, 瞠 rzeczywi軼ie jest problem ze znalezieniem kogo sensownego. Je郵i ju, to niestety s dzieciaci czy po rozwodach. A je郵i maj "czyst kart" to najcz窷ciej co z nimi nie tak - nie umiej budowa relacji, s zbyt zwi您ani z mam itd.

Co nie znaczy, 瞠 masz nie pr鏏owa - zawsze warto szuka.
Ten pan zrobi彪i przys堯g - powiedzia prawd gdy zapyta豉. Przykro mi, 瞠 tak wysz這, ale to i tak 100 razy lepsza wresja ni mamienie oczu przez xyz miesiecy.
Ja sama jestem singielka 30 + i mam 10 kolezanek singielek w podobnym wieku. Ja na ten moment porzucilam poszukiwania, , bo odpowiada mi stan singielstwa, aplikacje randkowe, nie sa dla mnie, bo wole poznawac kogos w realu. Natomiast moje kolezanki, mieszkajace w duzych miastach, korzystajace z apek randkowych, chcace byc w zwiazku, sa niezbyt optymisycznie nastawione, zeby nie napisac podlamane.

I to prawda ciezko jest poznac kogos do relacji, a pozniej to utrzymac. Ale tez uwazam, ze nie mozna sie poddawac, zawsze mozna trafic na jakas perelke, nie kazdy jest taki sam. A jak nie bedziemy mieli otwartosci, zamkniemy sie w swoim swiecie przekonan, to juz w ogole nie wyjdzie sie do ludzi

Dok豉dka: Perfumy, minera造, podk豉dy, hybrydy, kosmetyki do w這s闚:Jantar, Anwen, Oleje.

Edytowane przez pseudofeministka
Czas edycji: 2024-05-24 o 10:51
Stary 2024-05-27, 17:24   #20
bierna_sosna
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 207

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Poka wiadomo嗆
Zgadza sie. Ta gotowosc do zwiazku ejst bardzo kluczowa. Czasami przychodiz na skutek naszych przemyslen, potrzeb, checi zmiany, a czasami druga osoba wyzwala te gotowosc.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Ja sama jestem singielka 30 + i mam 10 kolezanek singielek w podobnym wieku. Ja na ten moment porzucilam poszukiwania, , bo odpowiada mi stan singielstwa, aplikacje randkowe, nie sa dla mnie, bo wole poznawac kogos w realu. Natomiast moje kolezanki, mieszkajace w duzych miastach, korzystajace z apek randkowych, chcace byc w zwiazku, sa niezbyt optymisycznie nastawione, zeby nie napisac podlamane.

I to prawda ciezko jest poznac kogos do relacji, a pozniej to utrzymac. Ale tez uwazam, ze nie mozna sie poddawac, zawsze mozna trafic na jakas perelke, nie kazdy jest taki sam. A jak nie bedziemy mieli otwartosci, zamkniemy sie w swoim swiecie przekonan, to juz w ogole nie wyjdzie sie do ludzi
Te jestem singelk i wol pozosta sama, ale kole瘸nka jest pod豉mana tak samo. Ja mieszkam w ma貫j mie軼inie, a ona w Wwa, wi璚 co tam chodzi豉 na randki przez apki, ale ci膮膮篹ko jest z tego co m闚i豉 :| Inna sprawa, 瞠 mo瞠 apki przyci庵aj w豉郾ie takich facet闚? Nie wiem...
bierna_sosna jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2024-06-14, 12:55   #21
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bierna_sosna Poka wiadomo嗆
Te jestem singelk i wol pozosta sama, ale kole瘸nka jest pod豉mana tak samo. Ja mieszkam w ma貫j mie軼inie, a ona w Wwa, wi璚 co tam chodzi豉 na randki przez apki, ale ci膮膮篹ko jest z tego co m闚i豉 :| Inna sprawa, 瞠 mo瞠 apki przyci庵aj w豉郾ie takich facet闚? Nie wiem...
Ja po jakichs tam doswiadczeniach na apkach randkowych stwierdzam, ze glownie sa tam dwa typy mezczyzn : zajeci mezczyzni bedacy w zwiazkach, szukajacy odskoczni (cHociaz beda twierdzic, ze sa w trakcie rozwodu/separacji). Drugi typ to osoby, ktore maja poblem z budowaniem i utrzymaniem relacji, uzaleznieni od ciglych zmian i poznawania kogos nowego.

Zdarzaja sie tam normalne osoby, ale moim zdaniem jak zobacza, to co sie tam dzieje, to szybko kasuja konto.

Stary 2024-06-17, 22:06   #22
lasy_szuwary
Przyczajenie

S逝chajcie, update. R璚e i nogi opadaj. Po dw鏂h/trzech tygodniach nie odzywania si do siebie, kiedy ja si zaj窸am swoim 篡ciem i coraz lepiej mi sz這, spotkali鄉y si na imprezie u wsp鏊nych znajomych. By豉m konkretna i uprzejma w kontakcie, ale niepozbawiona dystansu. Kilka dni p騧niej by這 jakie piwko na mie軼ie w grupie znajomych, a go嗆 mnie odprowadzi do domu. Wci捫 by豉m uprzejma i zdystansowana, da豉m mu zna, 瞠 si w sumie z kim tam zacz窸am umawia (kole瞠雟ko, ale nie sk豉ma豉m). Od kilku dni co jaki czas ma do mnie jak捷 spraw na Messengerze. Szczerze? Jest mi przykro, p豉ka豉m (a ju mia豉m go w de), ale te czuj z這嗆. Tak wielk, wszechogarniaj帷 z這嗆, 瞠 co on sobie my郵i w og鏊e. I chyba mu to powiem.
Stary 2024-06-17, 22:25   #23
Aelora
Wtajemniczenie

Co chcesz mu konkretnie przekaza? Mo瞠 powiedz wprost, 瞠 po Waszej ostatniej rozmowie d逝go milcza, wi璚 zrozumia豉 瞠 nie jest zainteresowany, sam powiedzia 瞠 jeste軼ie r騜ni, rozumiesz to i chcesz utrzyma zwykle kole瞠雟kie relacje. Nie ma co si stresowa, dyskutowa z nim ani zasypywa go wyrzutami, z opisu wygl康a na takiego typa kt鏎y i tak nie przejmie sie tym specjalnie ani nie zrozumie. Przykro mi to napisa, ale ten inteligentny facet z pasjami wygl康a na kogo kto nie bez powodu jest sam, ci篹ko z kim takim budowa relacj a on sam chyba nie wie czego chce.
Stary 2024-06-17, 22:31   #24
lasy_szuwary
Przyczajenie

Napisa豉m w z這軼i, bo dosta豉m od niego kilkana軼ie minut temu wiadomo嗆. Chodzi這 mi o to, 瞠 powiem mu jak tak dalej b璠zie robi, 瞠 kole瞠雟kie relacje – tak, ale spoufalanie si (odprowadzanie do domu, jakie cz瘰tsze rozmowy sam na sam) – nie.
Stary 2024-06-17, 22:45   #25
Aelora
Wtajemniczenie

Nie przebywaj z nim sam na sam ani nie dawaj si odprowadza do domu, przecie na si喚 tego nie zrobi. W sumie ograniczenie kontaktu z nim to dobry pomys, 瞠by przesta豉 o nim my郵e a ten cudak niech dalej idzie przez 篡cie swoj drog.
Stary 2024-06-17, 22:47   #26
TheSunTheMoonTheStars
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aelora Poka wiadomo嗆
Co chcesz mu konkretnie przekaza? Mo瞠 powiedz wprost, 瞠 po Waszej ostatniej rozmowie d逝go milcza, wi璚 zrozumia豉 瞠 nie jest zainteresowany, sam powiedzia 瞠 jeste軼ie r騜ni, rozumiesz to i chcesz utrzyma zwykle kole瞠雟kie relacje. Nie ma co si stresowa, dyskutowa z nim ani zasypywa go wyrzutami, z opisu wygl康a na takiego typa kt鏎y i tak nie przejmie sie tym specjalnie ani nie zrozumie. Przykro mi to napisa, ale ten inteligentny facet z pasjami wygl康a na kogo kto nie bez powodu jest sam, ci篹ko z kim takim budowa relacj a on sam chyba nie wie czego chce.
Podpisuj si pod ka盥ym s這wem r瘯oma i nogami

Autorko, rozumiem Twoj w軼iek這嗆, ale daj sobie z tydzie na opadni璚ie emocji. Ten facet nie jest tego wart... Po tekstach, kt鏎e do Ciebie m闚i wcze郾iej (瞠 nie zastanawia si nad Wasz znajomo軼i, a tylko przyjemnie sp璠za z Tob czas itp.) zas逝giwa na totalnego ignora.

To brzmi tak, jakby wtedy Ci odrzuci, potem z kim innym mu nie wypali這, i teraz znowu jest mi造. Na pewno mog si myli, mo瞠 po prostu jest lekkoduchem i niezdecydowa鎍em, a mo瞠 nie potrafi w uczucia, relacje mi璠zyludzkie i empati. Tak czy owak nale篡 go ola.
Stary 2024-06-18, 07:58   #27
axzu
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 57

A na czym polega豉 ta blisko嗆 fizyczna ? Bo mo瞠 po prostu dla Ciebie by這 ,,blisko", a dla niego nie.
axzu jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2024-06-18, 08:54   #28
Pawel0919
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 12

Czyli seksu nie by這, a czy Ty by豉 na niego gotowa? Czy Ty w kt鏎ym momencie przej窸a inicjatyw i inicjowa豉 wi璚ej ni on?

Dla mnie wygl康a to tak, 瞠 je郵i nie mia bogatej historii, a mo瞠 wcale, albo ko鎍zy造 si traumami, to zwyczajnie ba si Twojej oceny i odrzucenia, czyli tak troch sam nie wie czego chce, ale facet ko這 30 bez dobrych do鈍iadcze ma raczej tragicznie niskie poczucie atrakcyjno軼i, my郵, 瞠 to mog這 go zablokowa.

Tekst o tym, 瞠 nie my郵a o Was powa積ie, 瞠 na nic nie liczy i si zobaczy, przepleciony Tym, 瞠 nigdy tak si przed nikim nie otworzy wcze郾iej wygl康a mi na b豉ganie o przej璚ie przez Ciebie inicjatywy. Czyli da do zrozumienia, 瞠 jeste t wyj徠kow (ale on ma s豉be poj璚ie kto jest wyj徠kowy je郵i nie mia wcze郾iej do鈍iadcze), ale, 瞠 on nie wykona pierwszego (ani drugiego ani trzeciego) kroku. Je郵i odezwa si po tygodniach, to mo瞠 dotar這 do niego, 瞠 spieprzy spraw bo liczy po cichu na inny rozw鎩 sytuacji. Skoro nie mia bogatej historii to ma豉 szansa, 瞠 z kim by i mu nie wysz這.

Je郵i mam racj, ale nie twierdz, 瞠 j mam, to mo瞠 za jaki czas poczu豚y si pewniej i co by z tego by這. A mo瞠 nie.
Pawel0919 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2024-06-18, 09:30   #29
tadko
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 66

O co ten 瘸l do faceta? Nie m闚i przecie, 瞠 chodzi mu o zwi您ek. Ty to tak za這篡豉, a na pytanie wprost powiedzia ci jasno - nie. Ty si obrazi豉. Doro郾ij. Bo doro郵i ludzie si komunikuj o co im chodzi, a nie 瞠 maj rozumie si telepatycznie. Facet okaza si bardzo spoko. Dodatkowo zauwa篡, 瞠 sprawia ci przyjemno嗆 swoj obecno軼i wi璚 powinna mu by wdzi璚zna a nie rzuca fochy.

Facet nie ma obowi您ku wi您a si z ka盥, kt鏎 otoczy ramieniem. Powiem ci w sekrecie wi璚ej - nie musi nawet wtedy kiedy z tak idzie do 堯磬a.

Masz ochot na zwi您ek to wcze郾iej to komunikuj aby nie roi w g這wie sobie scenariuszy, 瞠 "on ruszy prawym k帷ikiem ust do g鏎y, a wi璚 na 100% oznacza, 瞠 chce ze mn ma鹵e雟twa, gromadki dzieci i domu z ogr鏚kiem pod miastem z zaparkowanym vanem". Szkoda nie tylko emocji ale i czasu.

Edytowane przez tadko
Czas edycji: 2024-06-18 o 09:31
tadko jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2024-06-18, 09:52   #30
lasy_szuwary
Przyczajenie

Tadko, id sobie inceli gdzie indziej. Powinnam by mu wdzi璚zna? A mo瞠 jeszcze buty wyliza? No, generalnie to, 瞠 kto ci powie szczerze jak zapytasz, to powinno by zwyk貫 ludzkie zachowanie, a nie jakie niewiadomoco, wi璚 ja tu powod闚 do wdzi璚zno軼i nie widz. Normalizujmy komunikacj.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Tadko, polecam i嗆 inceli do innego w徠ku. Wdzi璚zna? A mo瞠 jeszcze buty poliza? Ciekawe, za co mam by wdzi璚zna, za to, 瞠 jak spyta豉m, to odpowiedzia, zamiast kr璚i? Tak powinna wygl康a komunikacja i ja nie widz w tym niczego godnego pochwa造, tylko normaln rzecz. Pewnie, m鏬 kr璚i, tyle tylko, 瞠 kr璚enie i k豉manie jest chore samo w sobie, a ludzie ewidentnie robi z tego jaki standard, skoro wyobra瘸j sobie, 瞠 kto im b璠zie wdzi璚zny, bo powiedzieli wprost. Stalinowi te kto by wdzi璚zny, bo da dziecku cukierka, a m鏬 zabi. XD
Odpowiedz

Nowe w徠ki na forum Intymnie

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2024-06-25 12:43:39

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.