śmierć bliskiej osoby//tigger warning: wypadek samochodowy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-04-16, 19:13   #1
mourninglady33
Przyczajenie

śmierć bliskiej osoby//tigger warning: wypadek samochodowy

Drogie Kobiety, potrzebuję☠Waszego wsparcia. Wierzę w uzdrawiającą☠moc historii. Pragnę czuć, że nie jestem sama. Dotknęła mnie tragedia. Trzy miesiące temu, 6. stycznia, moja Ukochana Osoba zginęła w wypadku samochodowym. Zmiażdżyła Go wyjeżdżająca zza zakrętu ciężarówka.

Czuję☠Jego obecność☠wszędzie. Najgorsze są☠poranki. Przez sekundę wydaje mi się, że wszystko jest, jak kiedyś. To nie mija. Akceptacja nie nadchodzi. Proszę, jeżeli macie podobne doświadczenie, podzielcie się☠doświadczeniem żałoby. Nie chcę☠już☠dalej prosić☠o wsparcie przyjaciół i rodziny… Boję się, że moja strata jest dla nich zbyt dużym obciążeniem. Wciąż☠śnią☠mi się☠światła i kierownica, niemoc, że nie mogę☠przekręcić☠jej i zjechać na pobocze, czuję☠wtedy jakby zalewała mnie gęsta substancja. Próbuję☠wyobrazić sobie jego ostatni oddech…

Z góry dziękuję…

Zastanawiam się czy nie poprosić medium o możliwość rozmowy z Nim... Wiem, że to może wydawać się naiwne, ale moim największym marzeniem jest chociaż pożegnać się.
mourninglady33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-17, 12:04   #2
0fb2986dc06479a38c396fe4ec3c7ea3bc36c306_6584d2a18ec99
Konto usunięte

Dot.: śmierć bliskiej osoby//tigger warning: wypadek samochodowy

Cytat:
Napisane przez mourninglady33 Pokaż wiadomość
Drogie Kobiety, potrzebuję☠Waszego wsparcia. Wierzę w uzdrawiającą☠moc historii. Pragnę czuć, że nie jestem sama. Dotknęła mnie tragedia. Trzy miesiące temu, 6. stycznia, moja Ukochana Osoba zginęła w wypadku samochodowym. Zmiażdżyła Go wyjeżdżająca zza zakrętu ciężarówka.

Czuję☠Jego obecność☠wszędzie. Najgorsze są☠poranki. Przez sekundę wydaje mi się, że wszystko jest, jak kiedyś. To nie mija. Akceptacja nie nadchodzi. Proszę, jeżeli macie podobne doświadczenie, podzielcie się☠doświadczeniem żałoby. Nie chcę☠już☠dalej prosić☠o wsparcie przyjaciół i rodziny… Boję się, że moja strata jest dla nich zbyt dużym obciążeniem. Wciąż☠śnią☠mi się☠światła i kierownica, niemoc, że nie mogę☠przekręcić☠jej i zjechać na pobocze, czuję☠wtedy jakby zalewała mnie gęsta substancja. Próbuję☠wyobrazić sobie jego ostatni oddech…

Z góry dziękuję…

Zastanawiam się czy nie poprosić medium o możliwość rozmowy z Nim... Wiem, że to może wydawać się naiwne, ale moim największym marzeniem jest chociaż pożegnać się.
może zamiast medium, to specjalista, który jest w stanie realnie pomóc radzić sobie z bólem po stracie.
0fb2986dc06479a38c396fe4ec3c7ea3bc36c306_6584d2a18ec99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-17, 14:06   #3
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_64582d7210082
Konto usunięte

Trochę pachnie trollem...

Jeśli jednak wydarzyło się to naprawdę, trzy miesiące to bardzo mały okres czasu, żeby poradzić sobie ze śmiercią ukochanej osoby. Daj sobie czas. I pozwól sobie na przeżywanie wszystkich faz żałoby. Będą etapy, w których będziesz płakać, będą takie, w których dostaniesz energii i optymizmu, będą inne, w których będziesz po prostu wściekła, będą też takie, w których będziesz ciągle pytała "dlaczego" i zastanawiała się, jak można było temu zapobiec, będą etapy, w których będziesz czuła tylko żal i poczucie niesprawiedliwości...
Rozpacz będzie przychodziła i odchodziła jak fale. Na początku największe, potem mniejsze. Przy czym ni stąd ni zowąd, zwłaszcza w chwilach porażek życiowych, kryzysów, chorób, utraty przyjaciół lub miłości, fale rozpaczy znowu mogą wrócić i dać o sobie znać - jeżeli nie przepracujesz żałoby. Dlatego warto dać sobie czas i być dla siebie wyrozumiałą.

Jeśli już jesteś zdecydowana szukać pomocy, to udaj się do dobrego psychiatry lub psychoterapeuty. To fachowcy, doskonale będą wiedzieli, w jakim obecnie stadium żałoby się znajdujesz. Żadnych magików, gdyż bez przesady.
Najważniejsi moim zdaniem są jednak dobrzy przyjaciele. Mądrzy ludzie, z którymi będziesz mogła o wszystkim pogadać i którzy okażą Ci wsparcie. Najlepiej ktoś, kto też doświadczył straty i będzie rozumiał, co przeżywasz. Ale czasem największą pomoc i zrozumienie da Ci ktoś, po kim byś się tego nigdy nie spodziewała. Także rozmawiaj, rozmawiaj i jeszcze raz rozmawiaj z osobami, które życzą Ci dobrze.
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_64582d7210082 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-17, 17:18   #4
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

jak mozesz wierzyc w takie banialuki jak "medium"?
to zwykli naciagacze i strata kasy,idz do lekarza po pomoc,szukaj wsparcia w rodzinie i przyjaciolach,szukaj grup wsparcia dla ludzi w zalobie ,zadne wrozki,medium ani nikt inny nie jest w stanie skontaktowac sie z twoim partnerem ,to jest tylko zerowanie na ludziach w trudnej sytuacji zyciowej
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-19, 19:39   #5
Tanma
Raczkowanie

Jeśli zależy Ci na przepracowaniu tej sytuacji i potrzebujesz wsparcia po stracie, możesz odezwać się na priv. Zawodowo zajmuję się tym tematem.

Jeśli chodzi o chęć skontaktowania się z medium, jest to charakterystyczne w pierwszych miesiącach - związane z negowaniem rzeczywistości straty. I mimo, że to specyficzne dla sytuacji, nie jest wspierające w pójściu na przód. W związku z tym im szybciej rozpoczniesz pracę nad zaakceptowaniem rzeczywistości straty, tym lepiej. Xfrida dobrze wskazała grupy wsparcia, sieć społeczną, lub wsparcie specjalistyczne, jeśli czujesz, że to dobry kierunek.
Tanma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-04-24, 10:38   #6
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Nie radziłabym kontaktu z medium, można w to wierzyć lub nie, ale nie powinno bawić się w takie rzeczy. Z drugiej strony są sępy, które chcą się wzbogacić na czyimś żalu i mogą okazać się naciągaczami.
Może warto skorzystać z pomocy psychologa lub psychiatry? To na pewno nie zaszkodzi.
Co do samego wypadku, dobrze Cię rozumiem, ja straciłam kogoś bliskiego z rodziny w potwornym wypadku samochodowym 13 lat temu, niby kupa czasu, ale mam takie momenty, dni, że dopada mnie przeszłość, oddałabym wszystko by cofnąć się w czasie. Pozostają tylko zdjęcia i wspomnienia. Ja nie skorzystałam z pomocy specjalisty a powinnam, Tobie radzę idź, bo możesz się od tego nigdy nie uwolnić. 3 miesiące to baaardzo świeża sprawa, gdy będziesz gotowa to zapisz się na wizytę.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości