| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2023-04-16, 19:13 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2023-04 
				 | śmierć bliskiej osoby//tigger warning: wypadek samochodowy

Drogie Kobiety, potrzebuję☠Waszego wsparcia. Wierzę w uzdrawiającą☠moc historii. Pragnę czuć, że nie jestem sama. Dotknęła mnie tragedia. Trzy miesiące temu, 6. stycznia, moja Ukochana Osoba zginęła w wypadku samochodowym.  Zmiażdżyła Go wyjeżdżająca zza zakrętu ciężarówka. Czuję☠Jego obecność☠wszędzie. Najgorsze są☠poranki. Przez sekundę wydaje mi się, że wszystko jest, jak kiedyś. To nie mija. Akceptacja nie nadchodzi. Proszę, jeżeli macie podobne doświadczenie, podzielcie się☠doświadczeniem żałoby. Nie chcę☠już☠dalej prosić☠o wsparcie przyjaciół i rodziny… Boję się, że moja strata jest dla nich zbyt dużym obciążeniem. Wciąż☠śnią☠mi się☠światła i kierownica, niemoc, że nie mogę☠przekręcić☠jej i zjechać na pobocze, czuję☠wtedy jakby zalewała mnie gęsta substancja. Próbuję☠wyobrazić sobie jego ostatni oddech… Z góry dziękuję… Zastanawiam się czy nie poprosić medium o możliwość rozmowy z Nim... Wiem, że to może wydawać się naiwne, ale moim największym marzeniem jest chociaż pożegnać się. | 
|     |   | 
|  2023-04-17, 12:04 | #2 | |
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2020-11 
				 | 

Dot.: śmierć bliskiej osoby//tigger warning: wypadek samochodowy

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2023-04-17, 14:06 | #3 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2023-02 
				 | 

Trochę pachnie trollem...  Jeśli jednak wydarzyło się to naprawdę, trzy miesiące to bardzo mały okres czasu, żeby poradzić sobie ze śmiercią ukochanej osoby. Daj sobie czas. I pozwól sobie na przeżywanie wszystkich faz żałoby. Będą etapy, w których będziesz płakać, będą takie, w których dostaniesz energii i optymizmu, będą inne, w których będziesz po prostu wściekła, będą też takie, w których będziesz ciągle pytała "dlaczego" i zastanawiała się, jak można było temu zapobiec, będą etapy, w których będziesz czuła tylko żal i poczucie niesprawiedliwości... Rozpacz będzie przychodziła i odchodziła jak fale. Na początku największe, potem mniejsze. Przy czym ni stąd ni zowąd, zwłaszcza w chwilach porażek życiowych, kryzysów, chorób, utraty przyjaciół lub miłości, fale rozpaczy znowu mogą wrócić i dać o sobie znać - jeżeli nie przepracujesz żałoby. Dlatego warto dać sobie czas i być dla siebie wyrozumiałą. Jeśli już jesteś zdecydowana szukać pomocy, to udaj się do dobrego psychiatry lub psychoterapeuty. To fachowcy, doskonale będą wiedzieli, w jakim obecnie stadium żałoby się znajdujesz. Żadnych magików, gdyż bez przesady. Najważniejsi moim zdaniem są jednak dobrzy przyjaciele. Mądrzy ludzie, z którymi będziesz mogła o wszystkim pogadać i którzy okażą Ci wsparcie. Najlepiej ktoś, kto też doświadczył straty i będzie rozumiał, co przeżywasz. Ale czasem największą pomoc i zrozumienie da Ci ktoś, po kim byś się tego nigdy nie spodziewała. Także rozmawiaj, rozmawiaj i jeszcze raz rozmawiaj z osobami, które życzą Ci dobrze. | 
|     |   | 
|  2023-04-17, 17:18 | #4 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2004-12 
				 | 

jak mozesz wierzyc w takie banialuki jak "medium"? to zwykli naciagacze i strata kasy,idz do lekarza po pomoc,szukaj wsparcia w rodzinie i przyjaciolach,szukaj grup wsparcia dla ludzi w zalobie ,zadne wrozki,medium ani nikt inny nie jest w stanie skontaktowac sie z twoim partnerem ,to jest tylko zerowanie na ludziach w trudnej sytuacji zyciowej | 
|     |   | 
|  2023-04-19, 19:39 | #5 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2021-06 
				 | 

Jeśli zależy Ci na przepracowaniu tej sytuacji i potrzebujesz wsparcia po stracie, możesz odezwać się na priv. Zawodowo zajmuję się tym tematem.  Jeśli chodzi o chęć skontaktowania się z medium, jest to charakterystyczne w pierwszych miesiącach - związane z negowaniem rzeczywistości straty. I mimo, że to specyficzne dla sytuacji, nie jest wspierające w pójściu na przód. W związku z tym im szybciej rozpoczniesz pracę nad zaakceptowaniem rzeczywistości straty, tym lepiej. Xfrida dobrze wskazała grupy wsparcia, sieć społeczną, lub wsparcie specjalistyczne, jeśli czujesz, że to dobry kierunek. | 
|     |   | 
|  2023-04-24, 10:38 | #6 | 
| Holy Crap! | 

Nie radziłabym kontaktu z medium, można w to wierzyć lub nie, ale nie powinno bawić się w takie rzeczy. Z drugiej strony są sępy, które chcą się wzbogacić na czyimś żalu i mogą okazać się naciągaczami.  Może warto skorzystać z pomocy psychologa lub psychiatry? To na pewno nie zaszkodzi. Co do samego wypadku, dobrze Cię rozumiem, ja straciłam kogoś bliskiego z rodziny w potwornym wypadku samochodowym 13 lat temu, niby kupa czasu, ale mam takie momenty, dni, że dopada mnie przeszłość, oddałabym wszystko by cofnąć się w czasie. Pozostają tylko zdjęcia i wspomnienia. Ja nie skorzystałam z pomocy specjalisty a powinnam, Tobie radzę idź, bo możesz się od tego nigdy nie uwolnić. 3 miesiące to baaardzo świeża sprawa, gdy będziesz gotowa to zapisz się na wizytę. 
				__________________ "Na to , co Bóg mi dzisiaj objawił niejeden ksiądz się oburzy : Do nieba pójdą wszystkie zwierzęta , a ludzie tylko niektórzy " - Michał Zabłocki | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Intymnie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.