Jak zawierać znajomość z jedną z finalistek Miss Polonia? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-05-09, 16:52   #1
kondexor2000
Przyczajenie

Jak zawierać znajomość z jedną z finalistek Miss Polonia?

Z tej strony jeden z facetów udzielających się w wizaz.pl

Wracając do tematu finalistek Miss Polonia. Nie. Nie o to chodzi, żeby którąś z nią poderwać. Wybrałem pewną finalistkę Miss Polonia 2021/22 i chciałbym poznać ją osobiście z trzech wymienionych powodów.
1) Ona studiuje biotechnologię, a ja infomatykę, więc mógłbym z nią tworzyć projekt naukowy w zakresie tworzenia aplikacji dla laboratoriów biotechnologicznych albo zastosowania sztucznej inteligencji w procesach biotechnologicznych.
2) Ona dużo podróżuje, a ja lubię uprawiać kajakarstwo, więc wspólnym tematem byłoby rozmowa o wodnych podróżach.
3) Ona ma świetne style modowe z zakresu mody damskiej, a ja lubię ubierać się zgodnie z trendami mody męskiej, więc mógłbym z nią porozmawiać o różnicach trendów mody damskiej i trendów mody męskiej.
Więc mam pytania.
1) Czy jeśli w kreatywny sposób skomentuję jej zdjęcia na Instagram albo napiszę do niej, że chciałbym ją poznać z trzech wyżej wymienionych powodów, to będzie w 90% prawdopodobne, że będzie zainteresowania zawieraniem znajomości?
2) Jeśli Instagram nie wchodzi w grę, to czy musiałbym poczekać, aż zobaczę ją w świecie realnym i zagadać do niej i zacząć normalną rozmowę, jak równy z równym?
3) Jakie są w ogóle różnice w zawieraniu znajomości z jedną z finalistek Miss Polonia i zawieraniu znajomości ze zwykłą osobą?
kondexor2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-09, 18:49   #2
25b2a07661c38f1fbeb6ed1b51a706f49250c239_6721770231591
Konto usunięte

Dot.: Jak zawierać znajomość z jedną z finalistek Miss Polonia?

Cytat:
Napisane przez kondexor2000 Pokaż wiadomość

Wracając do tematu finalistek Miss Polonia. Nie. Nie o to chodzi, żeby którąś z nią poderwać. Wybrałem pewną finalistkę Miss Polonia 2021/22 i chciałbym poznać ją osobiście z trzech wymienionych powodów.
1) Ona studiuje biotechnologię, a ja infomatykę, więc mógłbym z nią tworzyć projekt naukowy w zakresie tworzenia aplikacji dla laboratoriów biotechnologicznych albo zastosowania sztucznej inteligencji w procesach biotechnologicznych.
2) Ona dużo podróżuje, a ja lubię uprawiać kajakarstwo, więc wspólnym tematem byłoby rozmowa o wodnych podróżach.
3) Ona ma świetne style modowe z zakresu mody damskiej, a ja lubię ubierać się zgodnie z trendami mody męskiej, więc mógłbym z nią porozmawiać o różnicach trendów mody damskiej i trendów mody męskiej.
Więc mam pytania.
1) Czy jeśli w kreatywny sposób skomentuję jej zdjęcia na Instagram albo napiszę do niej, że chciałbym ją poznać z trzech wyżej wymienionych powodów, to będzie w 90% prawdopodobne, że będzie zainteresowania zawieraniem znajomości?
2) Jeśli Instagram nie wchodzi w grę, to czy musiałbym poczekać, aż zobaczę ją w świecie realnym i zagadać do niej i zacząć normalną rozmowę, jak równy z równym?
3) Jakie są w ogóle różnice w zawieraniu znajomości z jedną z finalistek Miss Polonia i zawieraniu znajomości ze zwykłą osobą?
Hmm, finalistką nigdy nie byłam ale z dużą dozą pewności stwierdzam, że o ile będziesz normalnym facetem (chociaż twój post temu przeczy) to jest szansa.
Generalnie Misski też korzystają z toalety, mają pryszcze, humorki, obowiązki i technicznie niewiele różnią się od nie-Missek.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
25b2a07661c38f1fbeb6ed1b51a706f49250c239_6721770231591 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-09, 18:50   #3
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Cytat:

Więc mam pytania.
A jak poznajesz kobiety nie będące miss?
Zrób tak samo, tylko weź pod uwagę że będziesz miał większa konkurencję.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-09, 19:23   #4
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Creepy-trollo.
Stary 2023-05-09, 21:20   #5
Mija62
uparta chmura

Słabe to. Ani razu nie zaśmiałam się

A tak wogule, to serio myślisz, że po tych wypocinach, rzucą się na ciebie, zazdrosne i złe baby? A to już nawet śmieszne jest xD

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

To pewnie ten od "młodszych kobiet" 😀😃🤣🤣🤣
Mija62 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-09, 21:40   #6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mija62 Pokaż wiadomość
Słabe to. Ani razu nie zaśmiałam się

A tak wogule, to serio myślisz, że po tych wypocinach, rzucą się na ciebie, zazdrosne i złe baby? A to już nawet śmieszne jest xD

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

To pewnie ten od "młodszych kobiet"
Cicho, wszystkie jej zazdrościmy!

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
25b2a07661c38f1fbeb6ed1b51a706f49250c239_6721770231591 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-09, 23:14   #7
Miss_Suze
(=^‥^=)

Rozkminy niczym u nastolatki czytającej Bravo girl i napalonej na jakiegoś celebrytę
Miss_Suze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2023-05-09, 23:35   #8
skara
Zakorzenienie

O matko, coraz słabsze te trolle. Szkoda

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-09, 23:53   #9
777godmode
BAN stały

Bardzo ciekawe tylko pamiętaj, żeby lipy nie było jak ustalone tematy do rozmowy Ci się skończą a nie zaiskrzy naturalnie

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

I ogólnie w sumie takie podejście no jakby miłe ale z drugiej strony jak Ty to widzisz? Napiszesz do niej z wykresem za i przeciw oraz zdasz jej relację plusów tego by z Tobą nawiązała kontakt? Podchodzisz do tego chyba zbyt informatycznie

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

I w ogóle ten tekst, że jesteś typkiem co się tu udziela a ma dwa posty XD
Wizaż to jednak kopalnia fajnych ludzi
777godmode jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-10, 07:37   #10
0fb2986dc06479a38c396fe4ec3c7ea3bc36c306_6584d2a18ec99
Konto usunięte

ahaha kondexor2000

0fb2986dc06479a38c396fe4ec3c7ea3bc36c306_6584d2a18ec99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-10, 10:00   #11
kokolins
Raczkowanie

Czy to nie kolejne wcielenie Konrada czy jak mu tam

Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka
kokolins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-05-10, 10:07   #12
Miss_Suze
(=^‥^=)

Mój największy koszmar to gdybym kiedyś była znowu singielką i na rynku matrymonialnym pozostaliby tylko faceci z wizażu
Stary 2023-05-10, 10:17   #13
alicjaross
Zadomowienie

dużo zależy od tego jak wyglądasz. Ja tam finalistką Miss Polonia nie byłam, a czasem pisały do mnie na fb różne randomy. Raz z jednym popisałam, bo mi się spodobał na zdjęciu, resztę zlewałam. Dla mnie typ, który pisze do laski, bo gdzieś ja tam widział, to ma słabe notowania.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

[1=25b2a07661c38f1fbeb6ed1 b51a706f49250c239_6721770 231591;89576665]Cicho, wszystkie jej zazdrościmy!

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

gdzieś tam widziałam zdjęcia dziewczyn, które kandydowały na Miss Polonia jak dla mnie to one tez nie są jakoś niesamowicie piękne. Masa dziewczyn, o ile są szczupłe i dać je w ręce makijażysty będzie wyglądała równie ładnie.
alicjaross jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-10, 10:26   #14
kondexor2000
Przyczajenie

Ale z wyglądu Ci się spodobał? Jak tak, to szczerze mówiąc, ta odpowiedź jest krzywdząca. Poza tym tu nie o to chodzi, abym ją uwodził, tylko porozmawiałbym na tematy, które podałem na poście.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Przepraszam. Nie tu odpowiadałem. Tylko na tą poprzednia wiadomość.
kondexor2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-10, 10:32   #15
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alicjaross Pokaż wiadomość
gdzieś tam widziałam zdjęcia dziewczyn, które kandydowały na Miss Polonia jak dla mnie to one tez nie są jakoś niesamowicie piękne. Masa dziewczyn, o ile są szczupłe i dać je w ręce makijażysty będzie wyglądała równie ładnie.

Chodziłam do szkoły z dziewczyną, która przeszła jakieś tam pomniejsze eliminacje, potem wojewódzkie, potem jakieś ogólnopolskie - bo tych konkursów jest pierdyliard. No wygrywała, parła wyżej.

Na co dzień bardzo normalna dziewczyna ani jakaś śliczna, ani jakaś nieśliczna, tyle że wyraźnie wyższa od przeciętnej.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-10, 10:42   #16
alicjaross
Zadomowienie

Cytat:
Ale z wyglądu Ci się spodobał? Jak tak, to szczerze mówiąc, ta odpowiedź jest krzywdząca. Poza tym tu nie o to chodzi, abym ją uwodził, tylko porozmawiałbym na tematy, które podałem na poście.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Przepraszam. Nie tu odpowiadałem. Tylko na tą poprzednia wiadomość.

gdy pisał do mnie facet, to nie po to żeby porozmawiać o historii, więc i ta dziewczyna od razu pomyśli, że do niej zarywasz.
Ja np nie wiem jak Ty z nią chcesz gadać o modzie, bo ona na męskiej może się totalnie nie znać.

Teraz jest moda na quiet luxury, czyli idziemy w jakość materiałów, bazowe kolory. Nie wiem o czym tu rozmawiać w kontekscie mody męskiej i damskiej.

Dla mnie to znalazleś punkty wspólne i dorabiasz ideologię na 2 i 3 temat to można z wieloma osobami porozmawiać, a Ty chcesz pisać do randomowej laski

Edytowane przez alicjaross
Czas edycji: 2023-05-10 o 10:49
alicjaross jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-10, 10:50   #17
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

E tam gadanie :-D mnie to rozbawiło, zwłaszcza ten fragment, że jak lubi podróże to dogada się w tematach kajakarstwa. Podróże wodne xD ahahahhaha

fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-10, 11:03   #18
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Chodziłam do szkoły z dziewczyną, która przeszła jakieś tam pomniejsze eliminacje, potem wojewódzkie, potem jakieś ogólnopolskie - bo tych konkursów jest pierdyliard. No wygrywała, parła wyżej.

Na co dzień bardzo normalna dziewczyna ani jakaś śliczna, ani jakaś nieśliczna, tyle że wyraźnie wyższa od przeciętnej.
No bo to nie jest tak, że trzeba być pięknym nie z tej ziemi. To trochę jak w modelingu.

Jest do wykonania praca, trzeba nabyć pewne umiejętności (jak ładnie chodzić, jak ładnie prezentować ubranie na sobie, jak się wypowiedzieć, przedstawić jakiś talent sceniczny itd.)

Wystarczy być do tego normalną osobą i to ćwiczyć.

Wiele supermodelek wygląda mega na zdjęciach pozowanych a na takich zwykłych fotkach już normalne dziewczyny.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-10, 11:30   #19
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
No bo to nie jest tak, że trzeba być pięknym nie z tej ziemi. To trochę jak w modelingu.

Jest do wykonania praca, trzeba nabyć pewne umiejętności (jak ładnie chodzić, jak ładnie prezentować ubranie na sobie, jak się wypowiedzieć, przedstawić jakiś talent sceniczny itd.)

Wystarczy być do tego normalną osobą i to ćwiczyć.

Wiele supermodelek wygląda mega na zdjęciach pozowanych a na takich zwykłych fotkach już normalne dziewczyny.

No dokładnie mi o to chodziło.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-05-10, 12:01   #20
magdalenaCat
Raczkowanie

Przecież dziewczyna na pewno dostaje takich wiadomości setki, tez na pewno wiele takich gdzie faceci silą się na oryginalność. Ona i tak wie ze przyciągnął cię jej wygląd i o niego ci chodzi a nie o nią i jej zainteresowania, słaba ta twoja maskarada. Po trzecie to atrakcyjne dziewczyny dostają na tyle dużo atencji w realnym życiu ze raczej znajdzie sobie kogoś przez znajomych a nie randoma z internetu…
magdalenaCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-10, 13:28   #21
DrDoom
Rozeznanie

Cytat:

Więc mam pytania.
Człowiek jak człowiek, jeden ładny, drugi inteligentny, trzeci przebiegły.
Ze wszystkimi znajomości nawiązuje się w ten sam sposób, pytanie czym chcesz ją zainteresować, aby to się udało.
A same "powody" z jakich chcesz to zrobić są generalnie bez sensu, skoro nie chcesz przenosić tej relacji na grunt partnerski.

Pływasz sobie kajakiem to znajomych szukasz na grupie podróżniczej, żeby sobie pogadać, bo co jej przyjdzie z jałowych dyskusji gdzie byłeś na kajaku.

Większość modelek czy misek, większego pojęcia o modzie nie ma, brzydko mówiąc, ich ciało to trochę przestrzeń "reklamowa", od tego mają ekipę z zaplecza, stylistów, menagerów, doradców, i firmy które wysyłają im gotowe zestawy aby się w nich pokazały. Często nawet i same social media prowadzą w ich imieniu zatrudnione osoby.

A jak ktoś jeździ po świecie, wykorzystuje swoje 5minut i robi karierę w modelingu, to co ją będzie interesował projekt studencki, jeżeli jest ciekawy, to się do niego dobiera dowolną studentkę/studenta i próbuje zrobić biznes, nie musi świecić pupą i piersiami na instagramie skoro te "elementy" Cie nie interesują, a dużo większa szansa, że przeciętny student zrobi z Tobą ten projekt/interes.

Sam sobie robisz pod górę i założenia masz bez sensu, więc albo trollujesz, albo nie o to co piszesz Ci tak na prawdę misiu chodzi
DrDoom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-10, 13:34   #22
Miss_Suze
(=^‥^=)

Generalnie ten fragment z tym całym projektem mnie zszokował totalnie. Autor nie zna totalnie laski, a chce z nią robić jakiś projekt. To, że studiowała biotechnologię znaczy tyle, że studiowała ten kierunek. Nie musi być wcale ogarnięta na tyle, żeby robić jakieś górnolotne projekty albo może wcale nie mieć na to ochoty. Niektórzy chyba sobie nie zdają sprawy z tego, że wizerunek czyjejś osoby w mediach, a rzeczywistość to dwa różne światy.
Stary 2023-05-10, 13:37   #23
DrDoom
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miss_Suze Pokaż wiadomość
Generalnie ten fragment z tym całym projektem mnie zszokował totalnie. Autor nie zna totalnie laski, a chce z nią robić jakiś projekt. To, że studiowała biotechnologię znaczy tyle, że studiowała ten kierunek. Nie musi być wcale ogarnięta na tyle, żeby robić jakieś górnolotne projekty albo może wcale nie mieć na to ochoty. Niektórzy chyba sobie nie zdają sprawy z tego, że wizerunek czyjejś osoby w mediach, a rzeczywistość to dwa różne światy.
Dokładnie
Więc o ile badania nie mają iść w kierunku wymiany materiału genetycznego, to samo założenie pomysłu bez sensu
DrDoom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-10, 13:44   #24
Konto usunięte

Creepy temat
Jakiś student informatyki obiera sobie dziewczynę, nie, że koleżankę z roku ale jedną, konkretną, wystawioną na świecznik, rozpoznawalną i atrakcyjną. Obserwuje ją i już zakłada cały plan jak będzie przebiegać ta relacja. Ustala tematy do rozmów i projekty naukowe nie będąc z nią nawet na cześć, czai się jako cichy obserwator na insta. Moja wyobraźnia widzi porwanie młodej dziewczyny i trzymanie jej w piwnicy
Stary 2023-05-10, 13:50   #25
skara
Zakorzenienie

[1=25b2a07661c38f1fbeb6ed1 b51a706f49250c239_6721770 231591;89577247]Creepy temat
Jakiś student informatyki obiera sobie dziewczynę, nie, że koleżankę z roku ale jedną, konkretną, wystawioną na świecznik, rozpoznawalną i atrakcyjną. Obserwuje ją i już zakłada cały plan jak będzie przebiegać ta relacja. Ustala tematy do rozmów i projekty naukowe nie będąc z nią nawet na cześć, czai się jako cichy obserwator na insta. Moja wyobraźnia widzi porwanie młodej dziewczyny i trzymanie jej w piwnicy [/QUOTE]E tam, w piwnicy. Będzie ją trzymał w ciekach i zbiornikach wodnych.

skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-10, 17:36   #26
Mija62
uparta chmura

[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;89577038] Podróże wodne xD ahahahhaha

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Ona napewno by z nim kanałami podróżowała, i nue mam na myśli Wenecji. Ani Bydgoszczy

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Mój największy koszmar to gdybym kiedyś była znowu singielką i na rynku matrymonialnym pozostaliby tylko faceci z wizażu

Zrobiłaś mi dziś dzień swoimi komentarzami
Mija62 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-10, 17:57   #27
magdalenaCat
Raczkowanie

I jeszcze rozmowa o różnicach w trendach mody męskiej i damskiej 🤣 Ja np znam się na modzie damskiej i bardzo mnie interesuje natomiast na męskiej się nie znam i nie obchodzi mnie ona no bo do czego mi ta wiedza? Wydaje mi się ze większość kobiet ( tych wolnych, które nie ubierają swojego chłopaka albo męża) nie będzie zainteresowane taką rozmową.
magdalenaCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2023-05-10, 18:30   #28
Miss_Suze
(=^‥^=)

Cytat:
Napisane przez Mija62 Pokaż wiadomość
Zrobiłaś mi dziś dzień swoimi komentarzami
Miło mi to słyszeć
Stary 2023-05-10, 19:24   #29
suomi98
BAN stały

[1=25b2a07661c38f1fbeb6ed1 b51a706f49250c239_6721770 231591;89576231]Hmm, finalistką nigdy nie byłam ale z dużą dozą pewności stwierdzam, że o ile będziesz normalnym facetem (chociaż twój post temu przeczy) to jest szansa.
[/QUOTE]

Piękne słowa, tylko szkoda, że nie mają przełożenia na praktykę.
suomi98 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-05-10, 21:31   #30
777godmode
BAN stały

Cytat:

Hahahaha
777godmode jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości