|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Lojotokowate zapalenie skóry twarzy ?
Witam od 2 miesięcy borykam się z zmianami na twarzy , byłem u 2 dermatologów stwierdzono prawdopodobnie łzs miałem stosowane takie masci triderm, primafucort, protopic , trioxal tabletki rezultaty są raz lepsze i gorsze w różnych dniach plamy się nasilają i przygasają , lecze się na zaburzenia lękowe, zastanawiam się bo od roku czadu zazywam lek lamitrin na stabilizację nastroju jestem cały czas na tym samej dawce , gdy wchodziłem na ten lek nie miałem żadnych problemów alergicznych takich jak wysypki itd , a wy jak sądzicie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Lojotokowate zapalenie skóry twarzy ?
Są specjalne kosmetyki do pielęgnacji twarzy z łojotokiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
może warto skonsultowac sie tez z endokrynologiem i sprawdzic czy hormonalnie wszystko gra? druga sprawa to jelita, są megaważne w kontekście zmian na skórze, bierzesz jakis probiotyk? sprawdź Asecurin Skin, to jest probiotyk, ktory ma specjalne dobrane szczepy pod problemy skórne. powodzenia!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Koniecznie wizyta u endokrynolog - dermatolog. Poczytaj też o wplywie mikroflory na jelita, ktoś tu już pisał o probiotykach, faktycznie jest taki probiotyk na skóre. Podobno szczepy mają duże znaczenie więc może warto przetestować ten asekurin skin na czas oczekiwania na wizyte chociażby?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.