|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Bielizna miesiączkowa Femingerie
Cześć dziewczyny, czy któraś z was korzystała już może z bielizny Femingerie? Moja kolezanka w pracy mi je poleciła.
Rzecz jest taka, że za tydzień wyjeżdżam na wakacje ze znajomymi i TŻ do małego domku nad jeziorem, niestety nie dało się zaplanować urlopu inaczej i niestety trafi mi się miesiączka akurat wtedy 😕 dla mnie jest to spory problem, bo mam obfity okres i boje się, że zaplamię całą pościel, niestety podwójne podpaski się u mnie nie sprawdzają, bo i tak sie źle obrocę i od razu plama 😕 Nie chcę rezygnować z urlopu, hormony też nie wchodzą w grę, więc myślę, żeby sobie kupić, ale nie znam za dużo opinii, czy na pewno działają. Będę baaardzo wdzięczna za wszystkie opinie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bielizna miesiączkowa Femingerie
Ja mam je od paru miesięcy . Jak dla mnie się sprawdzają, dobrze chronią przód i pupę. Od kiedy je mam to nigdy nie zaplamiłam spódnicy czy pościeli, co wcześniej mi się zdarzało, bo niestety po ciąży się ze mnie leje podczas okresu :/ No i są całkiem wygodne, ja się bałam, że ten materiał co nie przepuszcza plam będzie może gruby, ale tak nie jest i w sumie to się nie różnią wiele wygodą od dobrej pary majtek. Powinny dać radę na urlopie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzięki za opinię, kupiłam zestaw trzech, mają być we wtorek. Sprawdzę i opowiem po urlopie jak się sprawdziły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
O, też trafiłam dzisiaj na stronę z tą bielizną.
![]() Wiktoria, a Ty też masz ten zestaw trzech? Wystarczają wtedy na cały okres? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja kupiłam ten zestaw trzech par jak jechałam na urlop i jak teraz stosuję to spokojnie trzy starczają na jeden okres
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
O, myślałam, że tylko ja ich używam! Dla mnie to było odkrycie roku. Kupiłam je na swój ślub (akurat wtedy trafił mi się okres :/) no i świetna sprawa, bo nic nie przeciekło, mimo że trochę mi podpaska się przesunęła. Teraz używam ich głównie podczas okresu w nocy do podpaski Always Night no i podczas 4-5 dnia okresu bez żadnej podpaski zamiast wkładek. Nic nie przecieka i łatwo się piorą. Ostatnio kupiłam też taki zestaw dla małych dziewczynek i dałam córce siostry na komunię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Wróciłam w niedzielę z urlopu i muszę przyznać, że faktycznie odkrycie roku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Skoro piszecie, że takie fajne to też się zdecydowałam. Słyszałam kiedyś o czymś takim zagranicą, ale w Polsce to chyba jedyna opcja. Kupiłam dzisiaj trójkę, mają być we wtorek, przydadzą się na wesele w przyszłym tygodniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Niestety nie mam zaufania do majtek menstruacyjnych. Za to w ostatnim czasie na maksa przekonałam się do tamponow Ginger Organic. To tampony wykonane z czystej bawełny. Bez chloru, barwników i substancji zapachowych. Mega chłonne, nie rozwarstwiają się i zapewniają bezpieczeństwo przez cały okres.
![]() td {border: 1px solid #cccccc;}br {mso-data-placement:same-cell;} |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.