Ex i jego działania - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-07-11, 08:58   #1
lilly89
Przyczajenie

Ex i jego działania

Hej,

na początku proszę bez oceniania Jestem po rozstaniu 1,5 miesiąca (3,5 letni związek) i myślę, że każda z nas stalkowała przez jakiś czas swojego ex (wiem żałosne, ale robię to już troszkę rzadziej)

Moje pytanie brzmi: co nim kierowało, że usunął mnie ze znajomych na fejsie. Wiecie dla mnie to trochę bez sensu, tym bardziej, że zrobił to po takim czasie, a nie od razu. Nie jestem super aktywną osobą na fejsie, ale ostatnio polajkowałam jedno wydarzenie, które pewnie mu się pokazało. I co jednak teraz stwierdził, że mnie usunie? Czy może go jednak serduszko boli i chce zapomnieć? Tak samo było na instagramie, że po 2 tygodniach mnie usunął z obserwujących, bo akurat wstawiłam relację. I mnie to po prostu zastanawia, bo jakby faktycznie miał by mnie gdzieś, nic nie czuł, to tak naprawdę powinno to wszystko po nim spłynąć.
lilly89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-11, 09:04   #2
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Dot.: Ex i jego działania

Poprostu stwierdzil ze nic juz was nie łączy i nie potrzebuje ciebie w znajomych wedlug mnie to calkiem naturalne ze cie usunął
Dlaczego po takim czasie?to wsumie malo wazne nie kazdy leci segregowac facebooka odrazu po rozstaniu ,nie liczylabym na bol serduszka to objawialoby sie innym zachowaniem tu jednoznacznie masz do czynienia z zamknieciem rozdzialu na dobre
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-11, 09:44   #3
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilly89 Pokaż wiadomość
Hej,

na początku proszę bez oceniania Jestem po rozstaniu 1,5 miesiąca (3,5 letni związek) i myślę, że każda z nas stalkowała przez jakiś czas swojego ex (wiem żałosne, ale robię to już troszkę rzadziej)

Moje pytanie brzmi: co nim kierowało, że usunął mnie ze znajomych na fejsie. Wiecie dla mnie to trochę bez sensu, tym bardziej, że zrobił to po takim czasie, a nie od razu. Nie jestem super aktywną osobą na fejsie, ale ostatnio polajkowałam jedno wydarzenie, które pewnie mu się pokazało. I co jednak teraz stwierdził, że mnie usunie? Czy może go jednak serduszko boli i chce zapomnieć? Tak samo było na instagramie, że po 2 tygodniach mnie usunął z obserwujących, bo akurat wstawiłam relację. I mnie to po prostu zastanawia, bo jakby faktycznie miał by mnie gdzieś, nic nie czuł, to tak naprawdę powinno to wszystko po nim spłynąć.
Po prostu chce sie od cie ie odciac.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-11, 10:08   #4
Miss_Suze
(=^‥^=)

Ja nawet swojego ex zablokowałam i to ponad rok po rozstaniu. Mimo, że go nie miałam już w znajomych to mess mi pokazywał ciągle jego dymek, że jest online i irytowało mnie to. Nie miałam żadnych uczuć ani nic, po prostu nie chciałam widzieć jego aktywności, bo nie czułam takiej potrzeby.
Miss_Suze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-11, 10:31   #5
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89624495]Poprostu stwierdzil ze nic juz was nie łączy i nie potrzebuje ciebie w znajomych wedlug mnie to calkiem naturalne ze cie usunął
Dlaczego po takim czasie?to wsumie malo wazne nie kazdy leci segregowac facebooka odrazu po rozstaniu ,nie liczylabym na bol serduszka to objawialoby sie innym zachowaniem tu jednoznacznie masz do czynienia z zamknieciem rozdzialu na dobre[/QUOTE]

Dokładnie.
Stary 2023-07-11, 10:39   #6
Aelora
Wtajemniczenie

Po prostu usunął, więc chce się odciąć. Nie ma znaczenia, czy zrobił to od razu, czy przyszło mu to do głowy po tym 1,5 miesiąca. Daj sobie spokój ze stalkowaniem jego kont w social media, to też szybciej zapomnisz.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-11, 11:12   #7
Wiolka2790
Raczkowanie

Nie chce, żebyś wiedziała co u niego. Wygląda na to, że ruszył dalej i Ty też to zrób Dałaś like, zobaczył iż gmerasz '' po jego profilu'' i zapaliła mu się lampka, że nadal interesujesz się jego życiem prywatnym.

Odpuść, bo tylko drapiesz ranę Czas zamknąć stary rozdział i ruszyć na przód.

Nie doszukiwała, bym się tutaj żadnych ukrytych przekazów, bo ich zwyczajnie nie ma

02.08.2023
Wiolka2790 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-11, 11:25   #8
Sharkoon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miss_Suze Pokaż wiadomość
Ja nawet swojego ex zablokowałam i to ponad rok po rozstaniu. Mimo, że go nie miałam już w znajomych to mess mi pokazywał ciągle jego dymek, że jest online i irytowało mnie to. Nie miałam żadnych uczuć ani nic, po prostu nie chciałam widzieć jego aktywności, bo nie czułam takiej potrzeby.

Dokładnie, z takich powodów też to robiłem dwukrotnie po rozstaniach.
Sharkoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-11, 14:00   #9
Eloyolo
Raczkowanie

Po tym jak mu dalas like pewnie pomyslal ze chcesz mu o sobie przypomniec, ze interesujesz sie jego zyciem (bo to prawda, ale kto jest bez winy…) a on kontaktu nie chce miec, wiec usunal.

Ja jestem z tych co tez bylych usuwaja i tez po czasie, bo na poczatku tak jak ty jeszcze czailam co robia, a jak juz mnie to srednio grzalo to usuwalam.
Eloyolo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-11, 15:53   #10
rejczeI
Wtajemniczenie

Nie podlajkowala nic u faceta tylko jakieś wydarzenie które mu się wyświetliło.
rejczeI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-11, 18:31   #11
Eloyolo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rejczeI Pokaż wiadomość
Nie podlajkowala nic u faceta tylko jakieś wydarzenie które mu się wyświetliło.

Aa zle zrozumialam. Skad teoria ze mu sie to wyswietlilo.
Co bylo na tym story na isntagramie, bo moze cos ewidetnie zeby na siebie uwage zwrocic.

Ale potwierdzam co pisalam, ja usuwalam bylych po tym, jak mi sie juz nie chcialo ich stalkowac , bo juz mnie nie interesowalo to co wrzucaja.
Eloyolo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-11, 19:24   #12
Paprotka_
Zakorzenienie

Może ma zazdrosną dziewczynę?

Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Za słownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się»
2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście»
Paprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-11, 19:45   #13
rejczeI
Wtajemniczenie

Bo pytała o fejsa a na fejsie najprawdopodobniej losowo wyświetla się co polubił jakiś znajomy.
rejczeI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-11, 22:54   #14
Hermiona83
Zadomowienie

Mógł też usunąć, bo go "serduszko" boli. Ja odlajkowałam stronę mego byłego, mimo że uważam, że są tam spoko treści, zgodne z moimi zainteresowaniami, ale po prostu nie chciałam, by mi przypominała o naszym wujowym związku.
Hermiona83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-07-12, 06:03   #15
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilly89 Pokaż wiadomość
Hej,

Pewnie po prostu czyścił znajomych na Facebooku. Albo mu się pokazał jakiś twój post/reakcja (jak sugerujesz) i mu się przypomniało, żeby cię usunąć.

Też tak czasem mam, że usuwam ludzi po paru latach, bo akurat mi się wyświetli ich post i sobie przypominam, że nie potrzebuję ich już w znajomych, normalne.

Nie wiem, czy to żałosne, raczej nie, każdy odreaguje rozstanie po swojemu. Ale nie sądzę, że każdy stalkuje swojego ex na mediach społecznościowych.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości