|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Potrzebuję pomocy i waszej opinii
Pierwszy raz piszę na forum, ale czuję, że muszę to z siebie wyrzucić, bo już dłużej tego nie wytrzymam i nie wiem co zrobić.
Zakochał się we mnie chłopak, a ja nie dałam mu żadnej odpowiedzi i złamałam mu serce. Nie musicie już mnie za to krytykować, wypłakałam i wycierpiałam swoje i do tego czasu żałuję że z nim nie porozmawiałam i jest mi wstyd, że zachowałam się tak niedojrzale. Nie mamy kontaktu już 5 miesięcy. Chodziliśmy razem na studia licencjackie. Myślałam, że jak przestaniemy się widywać to i ja i on zapomni. Z tego co wiem to on nie wybierał się już na magisterkę na tą uczelnię, ale jednak tam poszedł. Ja zmieniłam uczelnię. On jest typem, który nie lubi odpuszczać, ale nie jest nachalny. Zależy mi na tym, żeby był szczęśliwy, bo wiem że jest na prawdę fajnym mężczyzną. Problem jest we mnie, zostałam odrzucona przez moją pierwszą miłość i teraz tak boję się odrzucenia, że boję się zaangażować w jakąkolwiek relację. Wracając do tego chłopaka ze studiów, on od początku mi się spodobał, ale na samym początku naszej znajomości wyznał mi pisemnie miłość i przez to przestraszyłam się, że on już coś do mnie czuje, a ja jeszcze nie i zaczęłam się dystansować, bo nie chciałam go zranić. Myślałam, że jeśli nie będę mu dawać żadnych sygnałów to sam odpuści, chociaż z tyłu głowy miałam nadzieję, że z czasem może coś poczuję. Brak komunikacji między nami doprowadził do tego, że teraz i ja i on cierpi. Wiem, że doprowadzam siebie do takiego stanu, ale sprawdzałam jego media społecznościowe i on zaczął obserwować profile dotyczące złamanego serca. Niedawno zaczął być bardzo aktywny w mediach i codziennie dodawał relacje, wyjechał za granicę i był z przyjaciółmi. Ucieszyłam się z tego, że zaczął układać sobie życie na nowo, bo na prawdę życzę mu wszystkiego co najlepsze. Ale później dodawał piosenki z aluzjami, że cierpi i najgorsze co ostatnio widziałam to cytat piosenki "chciałbym zamknąć oczy i zobaczyć znowu nas tam". Teraz przestał być aktywny. Myślę, że chciał na siebie zwrócić uwagę. Przejdę teraz do mojej osoby. Od czasu kiedy zdałam sobie sprawę, że na prawdę mnie kocha, tj. od roku budzę się każdej nocy o tej samej godzinie i nie mogę zasnąć bo myślę o nim. Nie wiem już co robić i z czego to może wynikać. Martwię się o swoje zdrowie. Poprzedniej nocy miałam bardzo słaby sen, nie mogłam zasnąć i cały czas się budziłam. Przez kilka dni prawie o nim nie myślałam i już myślałam, że zapomniałam, ale teraz znowu te myśli wracają ze zdwojoną siłą. Czuję się jak po rozstaniu, ale przecież się nie zakochałam. Czy to możliwe i normalne, żeby czuć coś takiego do osoby, której tak na prawdę się nie zna. Wiem o nim tylko tyle, co o koledze ze studiów. Długo się zastanawiałam, czy napisać do niego i wszystko mu wytłumaczyć, ale stwierdziłam, że jeśli znowu mu zrobię nadzieję to zranię go jeszcze bardziej. Najgorsze jest to, że tak na prawdę chcę go poznać, ale wiem, że jest już za późno, a jeśli nawet zgodziłby się spotkać to boję się, że się nie zakocham i zranię go jeszcze bardziej, a tego sobie sama nie wybaczę. Pozostaje już chyba tylko liczyć, że o tym zapomnę i poznam kogoś nowego, ale żaden mężczyzna mi się nie podoba tak jak on. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Potrzebuję pomocy i waszej opinii
Napisz do niego, idźcie na kawę/piwo pogadacie i zobaczysz co to będzie.
Poza tym za dużo myślisz i analizujesz. Zajmij czymś głowę, bo to nie brzmi zdrowo. On chyba też przesadza, skoro wyznaje ci miłość, a chyba nawet na randce nie byliście. Czy on cię w ogóle zna? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
on wstawia jakies rzeczy na socjal media a ty sobie dorabiasz teorie ze to na twoj temat moze on juz dawno o tobie zapomnial a jego zlamane serce jest zupelnie przez inna osobe mnie twoja obsesja przeraza mowiac szczerze gosciu nie moze cie kochac naprawde bo cie nie zna,najwyzej moze byc zauroczony toba a jesli naprawde te wynurzenia na social mediach dotycza ciebie to to rowniez jest przerazajace i ja bym sie od kogos takiego trzymala z daleka ale obstawiam ze on raczej juz dawno o tobie zapomnial a cala historia o jego rozpaczy zyje tylko w twojej glowie Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2023-11-21 o 22:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Od zawsze tak dużo myślę i wiem że to nie jest dobre, dlatego cały czas znajduję sobie jakieś zajęcia ale gdy tylko mam wolne chwile to te myśli znowu wracają. Tej nocy spałam już dużo lepiej.
Nigdy nie byliśmy na randce i właśnie o to chodzi że nigdy nie rozmawialiśmy na głębsze tematy w cztery oczy. Myślę że on najpierw zauroczył się w wyglądzie a później zaczęło się to rozwijać. On zna mój charakter, ale mało wie na temat np moich zainteresowań czy planów dlatego nadal może to być wyidealizowane zauroczenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ptzestan sobie tworzyc historie w glowie ,nie wiesz nic na temat tego faceta I on nie wie nic o tobie Wez przestan go obserwowac na social media zajmij sie realnym zyciem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez Aelora Czas edycji: 2023-11-22 o 10:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89718841]masz jakas obsesje na punkcie tego faceta
on wstawia jakies rzeczy na socjal media a ty sobie dorabiasz teorie ze to na twoj temat moze on juz dawno o tobie zapomnial a jego zlamane serce jest zupelnie przez inna osobe mnie twoja obsesja przeraza mowiac szczerze gosciu nie moze cie kochac naprawde bo cie nie zna,najwyzej moze byc zauroczony toba a jesli naprawde te wynurzenia na social mediach dotycza ciebie to to rowniez jest przerazajace i ja bym sie od kogos takiego trzymala z daleka ale obstawiam ze on raczej juz dawno o tobie zapomnial a cala historia o jego rozpaczy zyje tylko w twojej glowie[/QUOTE] Dokładnie. Masakra. Facet właściwie nic nie robi, a Autorka dalej śpiewka pt. "on nie może zapomnieć, nie przebolał". Gdzie to ewidentnie ona ma problem z zapomnieniem. ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo z ego. Przecież oni nie mieli nawet przelotnej znajomości bo ona nie chciała więc o jakim zapomnieniu mówimy ![]() Pogrubione: dokładnie ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ale czekaj, jakie wyznanie miłości? On mógł jej zaproponować kawę i powiedzieć, że fajnie się gada albo że mu się podoba, a ona to już wzięła za miłość po grób. Ja tu nie widzę żadnego zaangażowania faceta, jeśli wzdycha to pewnie do piątej następczyni autorki wątku, a o niej od roku nie pomyślał.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dałam kiedyś kosza chłopakowi w piątej klasie podstawówki.
Myślicie, że siedzi i analizuje cytaty, które wrzucam na socjal media pod kątem mojego nieukojonego żalu za związkiem, który nie był nam dany? ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- [1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89719059]Definitywnie Napisz list do niego[/QUOTE] Trochę mi głupio... Może wrzucę coś na Facebooka, że wiem i rozumiem jego ból?
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
ale czy w wiezieniu go zobaczy?moze golab by do niego dotarl ?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89719093]ale czy w wiezieniu go zobaczy?moze golab by do niego dotarl ?[/QUOTE]
Dobry pomysł, ale kopnienta zbanowana, a to ona miała hodowlę. ![]()
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Skąd wiesz, że on nie pisze do 10 różnych koleżanek, że je kocha? (Ten teatrzyk w social mediach też może być dla tych 10, a nie Ciebie jednej.) Skąd wiesz, że napisał prawdę? Skąd wiesz, że to nie była zwykła manipulacja? Mógł zwyczajnie napisać takie słowa, które wg niego mają największą szansę podziałać na (naiwną) kobietę, bo miał nadzieję dzięki temu "zaliczyć". Dziwi mnie tu fakt, że jeszcze myślisz o tym typie. Może to temat na przedyskutowanie z psychologiem? Skoro nie możesz spać, wybudzasz się, dużo płaczesz, to może masz jakieś nastroje depresyjne...? Nie wiem, ale ja bym na Twoim miejscu zadbała o siebie, własne zdrowie (w tym psychiczne). To jest dla Ciebie najważniejsze, a nie jakis lovelas, co wyznaje miłość w SMSach czy na komunikatorach internetowych (też sprytny, łatwiej ściemnia się tak, niż twarzą w twarz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2023-11-22 o 22:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
A my napiszemy scenariusz tej więziennej komedii romantycznej na faktach i zarobimy dobrą kasę. Część środków pójdzie na prowadzenie nowego forum. Limonce przyślemy do więzienia paczkę z papierosami. Rozkręci biznes pod celą. Wszyscy wygrani.
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Matko, człowiek wylogowuje się na chwilę z forum, bo musi popracować, wraca za parę godzin i trafia do kryminału, rozkręca działalność gospodarczą w więzieniu i dostaje Oscara.
![]()
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.