![]() |
#1 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 783
|
Monsieur...
Cze¶æ Dziewczyny,
Piszê do Was, bo sama sobie kiepsko radzê z tym, co obecnie kotluje siê w mojej g³owie (stamt±d przep³ywa do brzucha, a potem z powrotem...). Przypadek, na pierwszy rzut oka, beznadziejny. Choæ sam facet - chyba cudowny. No w³a¶nie - chyba. Nie wiem, czy siê w to pakowaæ. Nie wiem, czy warto, czy nie skoñczê ze z³amanym sercem. A je¶li tak, to czy znowu siê bêdê zbieraæ z tego ca³e wieki. Ale od pocz±tku. W lipcu pozna³am faceta. Pó¼no w nocy, w pubie, zauwa¿y³am go od razu. Chodzi³ i u¶miecha³ siê do wszystkich, by³ rozesmiany i radosny, choæ by³ tam sam, bez znajomych, u¶miechem obdarzal obcych ludzi. Ten pub, jako ze jest bardzo ciasny i zatloczony, bardzo sprzyja socjalizowaniu sie... Mia³am jak±¶ intuicjê, ¿e pan nie jest Polakiem. Mo¿e przez jego wiek? Mo¿e przez styl ubierania? Pan by³ na oko oko³o 10 lat ode mnie starszy, a ja mam lat 28. Ma wielkie zmarszczki ko³o oczu, od tego u¶miechania siê. Jak siê pozniej okaza³o, jest starszy o 12 lat. Wraz z moim znajomym zagadnelismy go, zaciekawieni i przyci±gniêci jak magnes jego pogod± ducha i optymizmem. Pan, nazwijmy go P., okaza³ siê przesympatycznym Francuzem. Spêdzili¶my z nim i znajomymi cudown± noc, pe³n± ¶miechu i zachwytu ¿yciem. Mieli¶my siê spotkaæ nastêpnego wieczoru w tym samym miejscu, ale ostatecznie ja przespalam wieczór, a wspólni znajomi poszli ostatecznie gdzie indziej. I tym sposobem pomy¶la³am, ¿e nigdy ju¿ P. nie spotkam. Dawno ¿aden cz³owiek tak mnie nie zaciekawil. Nie my¶la³am o nim jako o mê¿czyznie, nawet bym nie ¶mia³a. Zreszt± nie podrywal mnie. Po prostu okazywa³ mi du¿y szacunek, taki ju¿ by³. By³abym zaszczycona mog±c mieæ go w krêgu swoich znajomych, bo spêdzanie z nim czasu by³o dla mnie jak ¶wiêto. By³ momentami wariatem, komediantem, czasami bardzo zmys³owy, mial wspaniala swiadomosc swojego ciala - prawie caly czas chodzil boso po trawie - z jakims trudnym do opisania wdziekiem - naturalny, bez kompleksów, dojrza³y. Po paru dniach kolega z imprezy odezwa³ siê do mnie. Napisa³, ¿e P. pyta o mój numer - nie by³ pewien, czy mo¿e go przekazaæ. Ucieszylam siê. Serce zabi³o mi mocniej. Parê godzin pó¼niej dostalismy wszyscy maila od P. - ze zdjêciem bêd±cym wspomnieniem imprezy i z ¿yczeniami mi³ego dnia. Odpisa³am mu. Pogodnie, entuzjastycznie. zaczelismy wymianê maili. Okaza³o siê, ¿e mogê mu doradziæ w pewnym projekcie. Zaprosi³ mnie do siebie do atelier. Rozumialam, ¿e to za tym zaproszeniem stoi dobra energia towarzyska i 'biznesowa' ale nic wiêcej. Momentami dopatrywalam siê typowej chemii w tych mailach, ale zaraz wracalam na ziemiê, przypominajac sobie, ¿e on po prostu jest bardzo mi³y. Gdy wesz³am do jego atelier kolana mi siê ugiely, bo okaza³o siê, ¿e mamy bardzo podobny gust estetyczny, oboje lubimy surowe kolory, proste formy, etc. No i ten jego u¶miech... Rozmowa przebieg³a bardzo sympatycznie, powiedzia³, ¿e ogromnie mu pomagam, bo w³a¶nie tej wiedzy na temat polskiego rynku mu brakuje. Jednak przez dobr± godzinê rozmawiali¶my tylko o pracy. Dopiero pó¼niej zapyta³, czy nie znalaz³abym jeszcze trochê czasu, bo by³by szczê¶liwy, gdybym zjad³a z nim kolacje. Oczywi¶cie znalaz³am czas... ![]() W restauracji zachwyci³ mnie po raz kolejny swoimi manierami. A gdy zaczêli¶my rozmawiaæ o naszym zainteresowaniach... oboje zamarlismy. Okaza³o siê, ¿e uwielbiamy te same ksi±¿ki, re¿yserów, ze mieli¶my bardzo podobne do¶wiadczenia dot. ¿ycia intelektualnego. Chyba oboje nie planowali¶my, ¿e tak to siê potoczy. Pod koniec spojrza³ na mnie i powiedzia³: czy zdajesz sobie sprawê, jak niesamowit± kobiet± jeste¶? Pó¼niej odwiozlam go do domu, poca³owal mnie. Wróci³am do domu skolowana. Tu¿ po naszym spotkaniu uda³ siê w podró¿ po Europie. Wyjechal jeszcze tej samej nocy. Powiedzia³, ¿e wraca 8 sierpnia i ze bardzo chcia³aby siê ze mn± spotkac po powrocie. Czeka³am na ten 8 sierpnia jak ma³e dziecko. Jednak gdy nadszed³, P. siê nie odzywa³. By³o mi przykro, ale jako¶ to sobie wyt³umaczylam. Dzieñ pó¼niej oko³o 22:30 napisal do mnie, ¿e w³a¶nie wróci³, ¿e przeprasza ze siê nie odzywa³, ale ¿e mia³ szalony tydzieñ. I pyta³ o termin spotkania. Odpisalam sympatycznie, ale pominelam kwestie spotkania. Zapytal ponownie. Umówili¶my siê na nastêpny dzieñ. Zaprosi³ mnie do siebie. Ucieszylam siê - bêdzie okazja ¿eby szybko zweryfikowaæ jego zamiary... Bardzo siê ucieszy³, ¿e przysz³am. Od razu pochwali³ mi siê ksi±¿ka, któr± kupi³, a któr± polecilam mu na ostatniej kolacji. By³o mi mi³o, ¿e zapamiêtal. Mia³am wra¿enie, ¿e by³ trochê oniesmielony. Zamówi³ kolacje. Mnie oniesmielil tym, jak nakryl stó³, ale to ju¿ chyba kwestia jego narodowo¶ci ![]() Przez ca³y wieczór nie dotkn±³ mnie, dopiero gdy powiedzia³am, ¿e muszê ju¿ i¶æ, zadzia³a³ na zasadzie 'teraz albo nigdy'. Przytulil mnie i delikatnie poca³owal. Powiedzia³ ¿e bardzo siê cieszy ze mnie widzi. Ze jego mieszkanie stoi przede mn± otworem i ze mogê codziennie wpadaæ do niego na kolacjê. Doda³ te¿, ¿e nastêpnego dnia spotyka siê ze znajomymi w mojej ulubionej knajpie i ze by³by szczê¶liwy, gdybym wpad³a. Niestety mia³am w planach du¿o pracy, ale powiedzialam, ze siê postaram. Na drugi dzieñ wieczorem napisa³ i ponowil zaproszenie. Odpisalam, ¿e je¶li siê pojawiê, to najwcze¶niej o 21, a z tego co wiem, byli umówieni du¿o wcze¶niej. Odpar³ ¿e to rzeczywi¶cie pó¼no, ale ze da mi znaæ, je¶li bêdzie zostawaæ d³u¿ej. Tu¿ przed 21 oczywi¶cie napisa³, ¿e zostaje i ze chcia³by siê ze mn± zobaczyæ. Zebralam siê predko. By³ piêkny - pierwszy raz widzia³am go w marynarce... ach... ![]() Przedstawil mnie kolegom. Przez chwilê chyba poczu³ siê niepewnie, bo koledzy ca³± uwagê skupili na mnie. Byli m³odsi od niego, przez chwilê mo¿e nawet poczu³ siê zagro¿ony? W ka¿dym razie trochê przygasl. Dopiero pod koniec, gdy po¿egnalam siê z nim czulej ni¿ z reszt±, znowu siê rozpromienil. Parê minut po rozstaniu dosta³am sms, ze jak zwykle cudownie mnie widzieæ. Na drugi dzieñ znowu szuka³ pretekstu, ¿eby mnie zobaczyæ. Napisa³, ¿e gotuje spaghetti i zapytal, czy mam ochotê. Trochê poodciagalam odpowiedz, w koñcu dalam znaæ, ¿e przyjadê. Bardzo siê ucieszy³. Wieczór by³ przemi³y. Po jakim¶ czasie zaczêli¶my siê ca³owaæ i takiej chemii dawno nie czu³am. Skoñczylibysmy w ³ó¿ku, ale siê zreflektowalam i zostawilam go z niedosytem ![]() Rano mialam smsa: "Good morning Lady...! Bisou" Pisa³ do mnie regularnie przez nastêpnych parê dni, gdy oboje byli¶my zabiegani. Pomóg³ mi co¶ wydrukowaæ w niedzielê pó¼nym wieczorem, w zasadzie wyszed³ ze spotkania, ¿eby to dla mnie zrobiæ. Pó¼niej widzieli¶my jeszcze tylko raz - by³o to ostatnie spotkanie przed jego 2-tygodniowym urlopem. Spotkanie odby³o siê w tymze moim ulubionym pubie, co wcze¶niej. Podczas spotkania wspomnia³ cos o swojej wspó³pracowniczce, po chwili wspomnia³, ¿e w zasadzie pracuje z samymi kobietami. Ja nie zareagowalam. Wtedy sam doda³, ¿e nigdy nie ³±czy relacji damsko-meskich z prac±. Powiedzia³ to, choæ nie pytalam. Na spotkaniu tym przytulil siê do mnie i powiedzia³: nie bylo ciê w moich planach, wiesz? Powiedzia³ te¿, tak jakby do siebie bardziej: Uwielbiam spêdzaæ z tob± czas. Ja po prostu uwielbiam spêdzaæ z Tob± czas. Pó¼niej calowalismy siê w samochodzie. Na drugi dzieñ wylecia³ na 2 tygodnie na urlop. Nie mam z nim kontaktu. To ju¿ wiem o nim, ¿e gdy podró¿uje to milczy. Nie mam z tym problemu. Problem mam z tym, ¿e chyba siê anga¿uje i pewnie przez kolejne dni bêdê siê zastanawiaæ, o co tu chodzi. Co o nim wiem? Kr±¿y miêdzy Polsk± a Francja, ale jest zakochany w Europie Wschodniej, chce kupiæ mieszkanie w Polsce. Jest szalenie atrakcyjnym facetem, bardzo przystojnym i stylowym. Mia³ dziewczynê w Pary¿u, z któr± by³ 5 lat. Rzadko siê widywali, zwi±zek siê sam 'rozplynal'. ¯yje raczej jak wolny duch - du¿o podró¿uje, ma szalony umys³ - potrafi nagle wskoczyæ do rzeki, czy biegac po ³±ce i zrywaæ kwiaty. Nie s±dzê wiêc, ¿eby mia³ jakie¶ wielkie parcie na ustatkowanie siê. Wiêc to nie jest powód, ¿e to siê wszystko dzieje. No w³a¶nie. Ja nie wierzê, ¿e ja siê z nim spotykam. Jestem pewna, ¿e móg³by mieæ chyba ka¿d± kobietê. Nie umiem siê w tym odnale¼æ. Nie jestem pewna jego intencji. Czy mo¿ecie rzuciæ na sytuacjê ch³odne spojrzenie? ;-( Tak bardzo siê bojê przeinwestowac :-( Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2 | ||
sissy that walk
Wiadomo¶ci: 10 668
|
Dot.: Monsieur...
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 071
|
Osobiscie nie mam zaufania do ludzi,ktorzy rozdawaja usmiechy do wszystkich na prawo i lewo.Czlowiek z takim przyklejonym na twarzy usmiechem wydaje mi sie nie byc szczerym i dla mnie nie byloby to jego zaleta, ani nic magicznego.
Chodzenie po trawie na bosaka,zrywanie kwiatow,nagle wskakiwanie do wody, taki spontan i wolny ptak przy 40-tce ,zle mi sie kojarzy. Facet caly czas dazyl do spotkan , staral sie przypodobac i zabiegal o ciebie jak mogl. Wystroil sie w marynarke,zaprosil do restauracji,upitrasil spaghetti,a w koncu mowi,ze kazdego dnia mozesz u nigo bywac na kolacji.Widac,ze zalezy mu jak cholera. Obiecal odezwac sie po powrocie 8 a tego nie zrobil,zwalajac na szalony dzien.Ciekawe co mu ,az tak ten dzien pokrzyzowalo,ze nie mogl sklecic pare slow,dopiero zdazyl nastepnego i to prawie przed polnoca. ![]() Poza tym nie rozumiem dlaczego czas urlopu (2 tyg.)ma byc strefa milczenia i brakiem kontaktu? Jak na moje oko po takim zabieganiu o twoja uwage i jaka to ty "niesamowita", to nawet powinien napisac pare slow... Edytowane przez wiekanka Czas edycji: 2014-08-27 o 03:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 13 025
|
Jaki masz problem, autorko. Spokojnie czekaj na rozwój sytuacji. I tyle. Samo siê u³o¿y tak lub inaczej. My¶lê, ¿e dobrze siê u³o¿y.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 592
|
Byæ mo¿e milczy na tych wyjazdach bo wraca do kogo¶.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 149
|
Jaki¶ czas temu mia³am podobne rozterki.
Te¿ pozna³am mê¿czyznê, który by³ jakby z zupe³nie innej bajki - troche starszy, przystojny, inteligentny, dobrze ubrany, ¶wietna praca, fajne pasje, czêste i dalekie podró¿e. Wydawa³o mi siê, ¿e jestem przy nim szarakiem, dziwi³o mnie ¿e taki facet zwraca na mnie uwagê, czu³am siê niepewnie, jakbym nie by³a warta jego zainteresowania. Na pierwszych spotkaniach wspomina³ ¿e dawno nie by³ w zwi±zku, w sumie to nigdy nie potrafi³ siê zaanga¿owaæ. Zapali³a mi siê czerwona lampka ale jednocze¶nie widzia³am ¿e mu zale¿y, ¿e o mnie zabiega. Postanowi³am spokojnie poczekaæ na rozwój wydarzeñ... jeste¶my razem jakies 8 miesiêcy i z ca³± pewno¶cia moge powiedzieæ ¿e wiem, ¿e mnie kocha. Widzê to, czujê to, wiele razy do udowadnia³ (m.in kiedy trafi³am do szpitala i opiekowa³ siê mna po operacji). Ju¿ nie czujê ¿e odstajê, nie obawiam sie ¿e mnie oleje. Sam powiedzia³, ze wczesniej nie anga¿owal sie i nie chcia³ ustatkowaæ bo nigdy nie czul sie z kim¶ tak jak ze mn±, ¿e nie widzia³ siebie w roli meza, a teraz przed snem wyobraza sobie nas z dzieckiem. Czasami warto zaryzykowaæ, tym bardziej ¿e Twój monsieur jest Tob± ¿ywo zainteresowany. Jedyne co by mnie niepokoi³o to ten brak odzewu kiedy podró¿uje i jego swobodny styl bycia. Moj T¯ te¿ czesto podrózuje ale niewa¿ne czy jest to wyjazd s³uzbowy czy ze znajomymi (zapalony z niego alpinista, a ja nie mam jeszcze kondycji wiec jezdzi z kumplami) - zawsze mam pe³n± relacjê, wysyla tyle zdjec i wiadomosci ¿e nawet nie musze sie zastanawiac czy o mnie my¶li i czy teskni. No i obawialabym siê ¿e ten jego sposób ¿ycia zaowocowa³ znajomo¶cia z jak±s inn± sikork± - gdzie¶ tam. Edytowane przez Florence86 Czas edycji: 2014-08-27 o 07:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Kibicujê! Jestem strasznie ciekawa, jak to siê rozwinie.
![]()
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Cze¶æ dziewczyny, dziêki za odpowiedzi.
Co do 8 sierpnia, napisa³ ze mia³ szalony tydzieñ, nie dzieñ. Odezwa³ siê jak tylko wróci³. To wydaje mi siê wiarygodne. Te¿ mnie dziwi to milczenie w podró¿y, po prostu nie spotka³am siê nigdy z tak± sytuacj±. Wspomnia³ po powrocie, ¿e przeprasza za brak odzewu, ¿e mia³ problem z ³adowarka. Ja odparlam, ¿e nie ma za co przepraszac i ze to du¿a sztuka odci±æ siê od telefonu na urlopie. Bardzo mu siê spodoba³a ta odpowied¼. Przed ostatnim wyjazdem wys³a³ mi sms z lotniska, ¿e zaraz odlatuje, ¿e ¿yczy mi milego czasu i do zobaczenia po powrocie. Odpisalam, ¿e czekam na zdjêcia. Od tego czasu zero kontaktu. Czêsto wcze¶niej pisa³ do mnie maile, to jego ulubiona forma komunikacji, no i przecie¿ chyba naj³atwiejsza w podró¿y. No có¿ ![]() Dziêkujê za Twoja historie, Flo, napawa mnie optymizmem. Wiem ze 5 wrze¶nia wraca z USA do Pary¿a, tam bêdzie ze 3 dni, zale¿nie od jakich¶ zawodowych spotkan. Ciekawe czy wtedy siê odezwie. Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#9 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 853
|
Zgadzam siê z dziewczynami - poczekaj na rozwój wydarzeñ. Zobaczysz wtedy o co tak naprawdê mu chodzi.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 220
|
Tja bym poczekala na rozwój. na razie czytaj±c Twoj watek jestem pod wra¿eniem, wszystko fajnie, spokojnie, z klas±, oby tak dalej
![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 636
|
Moze to zawodowy kiler i jak ma robote to niechce zostawiac sladow elektronicznych?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Taki jest póki co plan, tylko wiecie jak to jest - czekaæ...
![]() @Pako: hehe, tak, to by t³umaczy³o jego pogodê ducha i u¶miech - chce zagluszyc wyrzuty sumienia ![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Keep movin! Edytowane przez Salalina Czas edycji: 2014-08-27 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
on tired little feet
Wiadomo¶ci: 6 200
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to "rozdaj±", a nie "rozdawaj±".
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ale po zastanowieniu - zbada³abym w±tek nieodzywania siê podczas urlopu. Tzn. ten 1 raz da³abym mu spokój, ale je¶li po urlopie bêdziecie siê spotykaæ, to ja bym temat poci±gnê³a. Z doswiadczenia wiem, ¿e jak ma byæ dobrze, to sprawy miêdzy lud¼mi p³yn± bez wiêkszych zgrzytów, energia przep³ywa swobodnie i nic nie jest wymuszone. ¯eby siê nie okaza³o, ¿e on ma podwójne ¿ycie.
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Z tym przep³ywem energii siê zgadzam. Powinien byæ p³ynny, ta moja niepewno¶æ go blokuje.
Je¶li chodzi o pierwszy wyjazd wiem dok³adnie co robi³, pojecha³ swoim vanem, odwiedzi³ znajomego w Danii, jego ciocie (!), wcze¶niej imprezowal w Berlinie z dwoma kolegami i odwiedzi³ tam dziewczynê, która z nim kiedy¶ pracowa³a (zrobi³ jej niespodziankê). Potem pojecha³ na po³udnie Francji do znajomych z tym koleg± z Danii. Potem do siebie do Pary¿a. Je¶li chodzi o ten wyjazd, to wiem tylko ze jest w Kalifornii. W sumie nie dopytalam o szczegó³y. Jak wyje¿d¿al I powiedzialam mu ¿eby uwazal na siebie, to u¶miechn±³ i powiedzia³ - widzê ze ktos sie teraz o mnie martwi. Ale nie mam pewno¶ci w jakim kontek¶cie to powiedzia³ - czy to byla lekka ironia ze mu matkuje, czy po prostu siê ucieszy³. Sam zawsze na koniec spotkania ka¿e mi uwa¿aæ na siebie. Ale to te¿ taki frazes jêzykowy. No w³a¶nie. Same widzicie, jakie analizowanie mi siê w³±cza... ![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#16 | |
lokalna gwiazda
Wiadomo¶ci: 19 803
|
Cytat:
![]() Ja nie pyta³abym, dlaczego nie odzywa³ siê podczas urlopu. Ta relacja dopiero siê rozwija, nie wiadomo w jakim kierunku... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 202
|
Tak jak radz± dziewczyny-poczekaj
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 071
|
Cytat:
![]() Natomiast mimika twarzy jest bardzo wazna i duzo ulatwia rozmowe. Mysle,ze nie tylko mnie jest latwiej rozmawiac z kims kto usmiecha sie w zaleznosci od sytuacji a w pewnych momentach wcale,niz z osoba wiecznie zadowolona trzeba czy nie.Moze tu przesadzilam ale mysle,ze wiesz o co mi chodzi. "rozdaja"-zapamietam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy dopiero w tym wieku faceci ogarniaja, ¿eby wyluzowac i cieszyæ siê ma³ymi rzeczami...? ![]() Te¿ mi siê wydaje, ¿eby go nie pytaæ. Jest naprawdê bardzo wcze¶nie. W zasadzie w³a¶nie do mnie dotarlo, ze widzieli¶my siê 7 razy w ¿yciu, z czego raz na 10 min, gdy odbieralam te wydrukowane rzeczy. Nie chcia³abym, ¿eby siê poczu³ ograniczany. On chyba stawia sprawê w ten sposób, ¿e zaufanie i lojalno¶æ to rzeczy oczywiste miêdzy lud¼mi. Kilka razy powtórzy³ co¶ w stylu, ze zawsze, jak tylko bêdê w okolicy, mogê do niego spontanicznie wpadaæ, czy to do atelier czy do mieszkania. No i naprawdê daje mi odczuæ, ¿e pe³niê w jego ¿yciu rolê kobiety, ¿e siê tak wyraze, a nie jakiej¶ bliskiej kole¿anki. (A je¶li "pe³niê" to za duze slowo, to przynajmniej do tej roli pretenduje - ¿eby siê wyraziæ uczciwiej.) Tylko zastanawiam siê, czy to mi siê takie ró¿owe nie wydaje tylko dlatego, ¿e jestem m³odsza i ¿e dzieli nas ró¿nica kulturowa? Mo¿e 'ka¿dy' dojrza³y Francuz po prostu wie, jak obchodziæ siê z kobietami, a mnie siê to wydaje bóg wie czym...? ![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Keep movin! Edytowane przez Salalina Czas edycji: 2014-08-27 o 18:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 536
|
Cytat:
Nie wydaje Ci sie to dziwne, ze gdy jest na miejscu to szuka z Toba kontaktu? Odzywa sie, caly czas pisze, zaprasza na kolacje, szuka pretekstu do spotkan, a gdy wyjezdza to sie nagle kontak ucina? Jak kogos do kogos PRAWDZIWIE ciagnie to wyjazd, nie wyjazd chce utrzymywac kontakt. Tutaj tego nie ma.Dla mnie to wyglada tak jakby kogos mial, bo takie ucinanie kontaktu gdy sie gdzies wyjezdza nie jest naturalne. Po drugie nie angazuj sie w relacje z facetem o ktorym naprawde malo wiesz, bo to zawsze bedzie mialo opakane skutki z ktorych bedziesz sie musiala pozniej wygrzebywac ![]() Po trzecie on juz pewnie czuje , ze jestes "miekka" na jego osobe. Na kazda propozycje spotkania przytkiwalas i szlas - ja uwazam, ze to blad. Bedzie wiedzial, ze jestes na kazde jego zawolanie i ze mu nie odmowisz. I ze tak zawsze wyjdzie na jego. Niezaleznie jak jest milo, nie wyrabiaj w facetach takich nawykow ![]() Po czwarte daj sobie czas na to, by go poznac, a dopiero jak bedziesz miala wiekszosc danych to podejmij decyzje o tym czy sie angazowac. No i odradzalabym jakiekolwiek dwuznaczne sytuacje, bo gdy facet poczuje ze masz ochote uprawiac z nim seks to bedzie kul zelazo poki gorace ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 240
|
Tre¶æ usuniêta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 937
|
Jeeej, ale¿ siê to rado¶nie czyta
![]() W pewnym sensie opisujesz mê¿czyznê podobnego do monsieur mojej przyjació³ki. Te¿ Francuz, te¿ upajaj±cy siê ¿yciem, optymistyczny, u¶miechniêty i bardzo, bardzo otwarty. Co prawda A. jest te¿ "w gor±cej wodzie k±pany" i jak ju¿ siê zdenerwuje, to iskry lec±, ale to te¿ chyba przymiot Francuzów (trochê stereotypowy, rzecz jasna, no ale...). Poznali siê równie¿ w knajpce, w Krakowie o ile mnie pamiêæ nie myli i od 5 lat s± ¶wietn±, pogodn± i kipi±c± pozytywn± energi± par±, czego i Tobie bardzo serdecznie ¿yczê, Autorko ![]() Opis trochê jak z bajki, ale nie takie rzeczy siê przecie¿ zdarzaj± ![]() Powodzenia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 238
|
Tez mi sie wydaje, ze po prostu powinnas poczekac na rozwoj wypadkow.
Troche znajomo brzmi ta historia wiec moze opowiem troche z autopsji... Artysta powiadasz? Dla mnie to ogromny minus, ale uprzedzam, ze nie jestem obiektywna, bo przejechalam sie dwa razy. ![]() Tacy panowie jak opisujesz jawia sie jako istni aniolowie z nieba... na poczatku znajomosci. Sa tacy czarujacy, inni, egzotyczni a przebywajaca z nimi kobieta ma wrazenie, ze wlasnie przezywa przygode zycia lub ze jest bohaterka jakiejs powiesci! Mam nadzieje, ze u Ciebie bedzie inaczej, bo to moje szczescie trwalo... do czasu. Z perspektywy powiedzialabym, ze taki gosc wcale nie byl az tak zachwycony MNA jako osoba. On kochal tak naprawde moj zachwyt nad nim. Przegladal sie w moich oczach niczym Narcyz i to co w nich widzial - swoj wyidealizowany obraz siebie - bardzo, bardzo mu sie podobalo ![]() Problem polega czesto na tym ze taki cudny Papillion niejedna ma wielbicielke i nie dosyc, ze jest swiadom swojego uroku, to chetnie wykorzystuje go na swoja korzysc. O dziwo, jego uczucia sa szczere, bo kocha kazda z pan w inny, niepowtarzalny sposob. Jesli jednak jakims cudem uda sie zostac jego (jedyna) kobieta to istnieje niebezpieczenstwo, ze po pewnym czasie po prostu sie... znudzi. On jest przyzwyczajony do intensywnych, wielkich jak fajerwerki emocji. A tu trzeba wyniesc smieci, poplacic rachunki i wytrzymac epizody nudy w zwiazku. Itp., itd. ![]() Absolutnie nie chce generalizowac, bo to tylko moje uprzedzenia i moze sie okazac, ze Twoj znajomy to jednak inny typ. Czego Ci oczywiscie zycze! Niemniej jednak nie boj sie zadawac niewygodnych pytan. Jesli ten czlowiek jest szczery, to po prostu na nie odpowie. Jesli nie - bedzie robil uniki, odpowiadal ogolnikami, stosowal niedopowiedzenia. Rowniez bede sledzic watek! ![]()
![]() |
#24 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 27 877
|
¿yczê Ci tego by to by³ rzeczywi¶cie pocz±tek fajnego i dlugotrwa³ego zwi±zku.
Niemniej, póki co - znasz faceta raptem ponad miesi±c, z czego zd±¿y³ zaliczyæ urlop/wyjazd i to niejeden, spotka³a¶ siê z nim 6 razy (10 minut 7'ego nie liczê). Mia³abym watpliwo¶ci jednak co do blisko 40letniego faceta bujaj±cego siê po swiecie, bez jakich¶ zwi±zkowych perturbacji za specjalnych, do tego milczenie jest dziwne (rzeczywi¶cie mo¿na pomy¶leæ, ¿e ma kogo¶ - czêste wyjazdy, brak kontaktu); dla mnie to jednak trochê pachnie piotrusiem panem i niez³ym podrywaczem. Niepotrzebnie natomiast masz nisk± samoocenê - niby dlaczego nie móg³by spotykaæ siê w³a¶nie z Tob±. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Dziêkujê za Wasze posty.
Konwalio: P. jest uwielbiajacym swoj± pracê po³±czeniem artysty i businessmana. Zajmuje siê designem. Tworzy pomys³, prowadzi rozmowy z klientami, ale od szczegó³owych rysunków ma swoich plastykow. Stworzy³ swoj± firmê od zera, jest dla mnie przyk³adem balansu pomiêdzy skuteczno¶ci± biznesow±, a niewymierna sfer± wra¿liwo¶ci na sztukê. Ma³o mówi o tym co robi. Ale efekty mo¿na po prostu ³atwo zobaczyæ... ![]() Ma w sobie bardzo du¿o pokory, luzu, nie znosi blichtru i nadecia. Uwielbia to, co naturalne. Zapyta³ mnie nawet kiedy¶ w tym kontek¶cie po co farbuje w³osy. Powiedzialam, ze mimo i¿ ROZUMIEM przewagê natury nad sztucznoscia, jestem chyba jeszcze za mloda, zeby to sobie U¦WIADOMIÆ do koñca (po angielsku bardzo dobrze sprawdza siê tu s³ówko REALISE). U¶miechn±³ siê i mnie poca³owal w odpowiedzi. Odpiszê na resztê jutro, bo oczy ni wysiadaja :-( Dobrej nocy ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
Keep movin! Edytowane przez Salalina Czas edycji: 2014-08-27 o 23:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 741
|
Tak szczerze szczerze ?
![]() Twój zwi±zek jak na razie jawi mi siê co¶ w stylu Carrie a Aleksandrem Petrowskim ![]() Wielkie zauroczenie w jak¿e niezwyk³ym cz³owieku ...a potem zgni³e jajco No zobaczymy zobaczymy jaki bêdzie cd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 272
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 22 121
|
Ju¿ przeinwestowa³a¶.
Tak kumuluj±c do podstaw. Jak ja mam problem z ³adowark±, to sobie kupujê drug± a nie "s³uch po mnie ginie". No ale to akurat nie przekracza moich mo¿liwo¶ci dedukcyjnych: ³adowarka->nie dzia³a-> olaboga, olaboga!->kupiæ drug±-> ju¿ dzia³a. jak to tam lecia³o? "Choæby ska³y sra³y a mury pêka³y, to jak facetowi zale¿y to znajdzie sposób." Na moje oko, to ten Pan ma pannê do odwiedzin w atelier w ka¿dym "porcie". ![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 134
|
Moje ch³odne, po za¿yciu 5 dawek insuliny, spojrzenie jest takie:
(cytat)"Wspomnia³ po powrocie, ¿e przeprasza za brak odzewu, ¿e mia³ problem z ³adowarka." To ja ju¿ wiem wszystko. Dla niedocukrzonych, niedopieszczonych, dla tych którym skoñczy³ siê zapas harlekinów oraz dla samej autorki, poni¿ej z³ota kolekcja cytatów: "Nie my¶la³am o nim jako o mê¿czyznie, nawet bym nie ¶mia³a." "spêdzanie z nim czasu by³o dla mnie jak ¶wiêto" "chodzil boso po trawie - z jakims trudnym do opisania wdziekiem - naturalny, bez kompleksów, dojrza³y. " "kolana mi siê ugiely, bo okaza³o siê, ¿e mamy bardzo podobny gust estetyczny" "uda³ siê w podró¿ po Europie. Wyjechal jeszcze tej samej nocy." "Mnie oniesmielil tym, jak nakryl stó³" "By³ piêkny - pierwszy raz widzia³am go w marynarce... ach... " "Na drugi dzieñ wylecia³ na 2 tygodnie na urlop." oraz: "Nie mam z nim kontaktu. To ju¿ wiem o nim, ¿e gdy podró¿uje to milczy. Nie mam z tym problemu." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 741
|
Cytat:
''potrafi nagle wskoczyæ do rzeki, czy biegac po ³±ce i zrywaæ kwiaty.'' ![]() mnie te¿ po³o¿y³ na ³opatki ten dialog: Cytat:
Edytowane przez 201710120930 Czas edycji: 2014-08-28 o 12:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.