|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy jestem w stanie odzyskać mojego chłopaka?
Hej,
Ostatnio poszłam na pierwszą randkę z moim chłopakiem i niestety ją zawaliłam na całej linii, czego ja bardzo teraz żałuję. Byłam zestresowana, zdezorientowana, sztywna, zdystansowana, nieśmiała i roztargniona. Po prostu nie byłam wtedy sobą. I przez moją niedyspozycję zupełnie nie kleiła nam się rozmowa. Wydaje mi się, że takie moje zachowanie było dla niego po prostu nie do zaakceptowania, ponieważ on następnego dnia chyba właśnie z tego powodu ze mną już zerwał mówiąc mi, że „ja muszę sobie poszukać jakiejś dziewczyny, a ty będziesz moją najlepsza przyjaciółką”. A po usłyszeniu tego ja się po prostu rozpłakałam, po czym on zaczął mnie pocieszać, że „taka dziewczyna jak ty na pewno znajdzie sobie w życiu lepszego chłopaka niż ja”. Czuje teraz ogromny żal do siebie za niewykorzystanie największej w moim życiu szansy i bardzo chciałabym otrzymać od niego kiedyś jeszcze jedną szansę. Czy myślicie, że jeszcze mam szansę na jego powrót? Jak mogę go przekonać, żeby dał mi drugą szansę? Jak nie będzie już dla mnie naprawdę żadnej innej szansy, to ja oczywiście zgodzę się na bycie ponownie jego najlepszą przyjaciółką tak jak było przed naszym związkiem, ale ja nadal jednak liczę mimo wszystko na coś więcej. Ja na pewno mogłam wypaść dużo lepiej i tego też na pewno spodziewał się mój chłopak po naszych udanych wcześniejszych spotkaniach, a tutaj ja tak mocno rozczarowałam w praktycznie najważniejszym dla związku momencie, więc chyba najpierw to ja powinnam go za to po prostu przeprosić? Ja niby bardzo chciałam, ale wygląda jednak na to, że chyba nie postarałam się tak jak powinnam, więc jest tu na pewno powód do przeprosin. Czekam na Wasze pomocne porady i doświadczenia. Dziękuję z góry! Pozdrawiam, Anna Makowska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Czy jestem w stanie odzyskać mojego chłopaka?
Przecież on nie był Twoim chłopakiem. Jak Ci tak zależy, to powiedz mu że nie byłaś sobą i że na następnym spotkaniu się wyluzujesz.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Imię i nazwisko na Wizażu? Brzmi trochę trollowo, po to jest anonimowe forum żeby nie podawać swoich danych.
Podpinam się, on nie był Twoim chłopakiem. Dlaczego byłaś taka spięta na randce, skoro znacie się bardzo dobrze i jesteś jego najlepszą przyjaciółką? Rozumiem, że to nie był obcy facet z aplikacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
On był moim chłopakiem. Chodziliśmy ze sobą już od kwietnia bez specjalnych ceremonii, ale teraz po raz pierwszy poszliśmy na pierwszą randkę do restauracji.
Tak, powiem mu jutro, że nie byłam wtedy sobą i następnym razem się wyluzuję. Używam takich wzniosłych słów, bo przedstawiam tym samym po prostu jak ja to teraz odczuwam, więc ta pewnego rodzaju hiperbola została tu przeze mnie świadomie użyta. Ja teraz głównie po prostu siedzę, rozmyślam nad tą zawaloną przeze mnie randką i płaczę. Ja teraz nie mogę się po prostu na niczym bardziej konstruktywnym skupić. A o mojej dojrzałości niech świadczy to, że ja jestem już dorabiającą w każdy weekend dorywczo jako hostessa studentką dzienną pierwszego roku dziennej kosmetologii, która już odciąża swoich rodziców zarabiając już teraz sama na swoje przyjemności i już poważnie myśląc o swojej przyszłości. A i myślę, że jestem już na tyle dorosła, że właśnie nadszedł dla mnie najlepszy czas na wejście w związek. Przecież już muszę spróbować. A co do anonimowości lub jej braku, to każdy ma przecież wolny wybór. A trollem nie jestem, bo nie mam ochoty zbierać jakiś ostrzeżeń i nie ma to w ogóle na porządnym forum sensu. Byłam spięta, bo tak bardzo mi na nim zależało i tak bardzo go kocham, że nie chciałam go zawieść w tak ważnym dla nas momencie właśnie tym bardziej dlatego, że tak długo się znamy i jesteśmy sobie tacy bliscy i po prostu w związku z tym nie wypadało mi tego zrobić. A faceci z aplikacji mnie nie interesują, bo wolę facetów bardziej w realu. Pozdrawiam, Anna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ale nie wejdziesz z nim w związek, jeśli on tego nie chce. Może faktycznie widzi Cię jako przyjaciółkę i nie jest nastawiony na związek z Tobą. Czasami przyjaciele są dla nas bardzo ważni, ale nie czujemy do nich miłości ani pożądania, czyli tego co zwykle czuje się w związku.
Rozumiem, że to dla Ciebie przykre, ale spotka Cię jeszcze wiele różnych afrontów. Teraz wydaje się to tragedią, ale zobaczysz, że szkoda Twoich nerwów dla jednego faceta jakkolwiek fajny by on nie był. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Chodzicie ze sobą od kwietnia, a on po jednej nieudanej randce cię odrzuca? I jak ze sobą chodziliście, skoro nie byliście na randkach przez ponad pół roku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Czyli tak naprawdę nie chodziliście ze sobą tylko się przyjaźniliście ? Widać widzi w tobie tylko przyjaciółkę. Najlepiej by było się od niego odciąć, bo jak będziesz się z nim spotykać mimo, że on nie widzi w tobie kandydatki na dziewczynę , to będzie ci tylko coraz bardziej przykro i niepotrzebnie się będziesz dołować. W jednym facet ma rację, na pewno znajdziesz sobie chłopaka, który cię doceni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Pół roku związku i on odchodzi, bo raz jesteś nie w sosie na randce? To znaczy, że jemu w ogóle nie zależało i już wcześniej zastanawiał się, jak się wymiksować. Zapomnij o nim.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Brzmi trollowo. teraz to już nawet dobrych trolli nie ma na wizażu... szkoda
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Przeciez on wie jaka jestes osoba na codzien skoro byliscie przyjaciolmi przez dluzszy czas i od kwietnia byliscie para
On cie nie zostawil z powodu dziwnego zachowania na randce to prawdopodobnie byla kropka nad i ale pewnie mu cos nie pasowalo juz wczesniej tylko dopiero teraz sie zebral w sobie i to wyartykułował Nie da sie odzykac kogos kto nas nie kocha No nie wyszlo czesto to sie zdarza .poprostu zaakceptuj to i nie zebraj o ochłapy (typu "przyjaźń ") |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
On już przecież wcześniej wszedł ze mną w związek, ale potem tylko ta nieudana w moim wykonaniu nasza pierwsza randka ochłodziła nasze relacje i przeistoczyła nasz związek można powiedzieć partnerski w związek jedynie przyjacielski. Ja nie będę nikogo do żadnego związku zmuszała, tylko pytam o możliwość ewentualnego powrotu do naszej wcześniejszej formy związku.
My naprawdę przed tą zawaloną przeze mnie pierwszą randką już byliśmy parą i on mi już wielokrotnie przed tą randką mówił, że jest zainteresowany związkiem ze mną. A po tej randce on znowu chce mnie już tylko jako jego przyjaciółkę. A to przecież ja zawaliłam tą randkę, więc narazie to ja głównie tylko płaczę, bo lepsza szansa przecież może mi się już nie pojawić. A ja jego bardzo mocno nadal kocham i jak nie mogę być jego dziewczyną, to niech będę chociaż jego najlepsza przyjaciółką. Ale narazie mimo wszystko ja oczywiście będę jeszcze starała się go odzyskać. A dlaczego oskarżacie mnie o trolling? Trolle to są wprawdzie całkiem interesujące stwory, ale tylko w twórczości fantasy, a ja nie zajmuje się żadną fantastyką. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dlaczego chcesz być w związku z kimś, kto Ciebie nie chce? Co Ci to da, jeśli wypłaczesz i wyprosisz jego powrót?
Zasługujesz na to, żeby w relacji być sobą. Taką jaką byłaś na tych "udanych", jak i na tej "nieudanej" randce. Nie zawsze jesteśmy w super formie, nie zawsze jesteśmy radośni i gadatliwi, nawet gdyby druga strona tego chciała. A do końca życia udawać kogoś innego - nie warto. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Trzeba być bardzo niedojrzałą osobą, żeby po jednym nieudanym spotkaniu się tak wycofać. Życie to nie tylko fajerwerki, w związku nie zawsze jest kolorowo i to jest całkowicie normalne. Dziwna postawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.