|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Malowanie na plastyku i płytkach
Chciałabym nieco urozmaicić swoją łazienkę i wpadłam na pomysł, że na różnych elementach plastykowych (np. części sedesu), jak i na płytkach ściennych namaluję obrazki. Czy któraś z Was wie może, jakich farb do tego użyć? Chodzi o to, żeby się nie ścierały podczas mycia powierzchni...
Pomocy!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Malowanie na plastyku i płytkach
hmm... nie znam farb ale mozesz tez kupic jakiesa naklejki i dokladnie poprzyklejac...
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Tak, zastanawiałam się tez nad naklejkami... Gdzie takie można dostać? W sklepach papierniczo-zabawkowych? Pamiętam z dzieciństwa naklejki wodne - były bardzo ładne i nieźle się prezentowały. Produkują je jeszcze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Jeśli chodzi Ci o płytki ceramiczne to są specjalne farby do ceramiki, akryle także by się mogły nadawać (tak myśle) co do plastyku to nie wiem, nic mi nie przychodzi do głowy, wydaje mi się po prostu, ze farby na plastiku takim z sedesu niezbyt ładnie by wyglądały, już te naklejki może bardziej by pasowały...moja babcia dostala od znajomej naklejki do naklejania na kafle, całkiem ładnie to wygląda, wygląda wręcz jak malowane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.