|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Oszalałam-zakochałam się
Cześć dziewczyny!
pisze tutaj ponieważ nie mam z kim o tym Porozmawiac i mam cicha nadzieję że podpowiecie co mam dalej robić.Mianowicie znam pewnego mężczyznę już z 10 lat. Od zawsze nie był mi obojętny, podobal mi się nie tylko fizycznie, ale od pewnego czasu mam na jego punkcie jakaś obsesję. Jakiś czas temu widziałam jakieś zainteresowanie z jego strony ale potem on miał dziewczynę I tak nasze drogi się rozeszły. Z tego co wiem jest już wolny a ja nie wiem co się ze mną dzieje, nie mogę przestać o nim myśleć. I nie wiem co mam z tym zrobić. Myślałam żeby może mu powiedzieć co do niego czuje. Może będzie mi jakoś lżej, może przestanę obsesyjnie o nim myśleć. Nie wiem. Ale jak mam to zrobić? Nie mamy jakiegoś super kontaktu, czasami się widujemy ale niestety nigdy nie jesteśmy sami. Nawet gdybyśmy byli nie wiem czy odważyłabym się wydusić z siebie choć jedno słowo. Myślałam że może do niego napisze i powiem o swoich uczuciach. Chociaż zdaje sobie sprawę że nie jest to do końca mądry i dojrzały sposób to na dzień dzisiejszy nie mam innego. Tylko jak mu to wszystko powiedzieć, jak dobrać w słowa? Może wy mi coś podpowiecie. Od razu mówię że nie oczekuje niczego od niego. Nie chcę wywierać żadnej presji na nim, chciałbym poprostu żeby wiedział że się w nim zakochałam, chciałbym sobie ulżyć i wyrzucić to z siebie bo to wszystko zżera mnie od środka. Jak wy byście się zachowały na moim miejscu ? |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Oszalałam-zakochałam się
Nie wolno czegoś takiego robić. Po prostu go zaproś na kawę.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie znajomość 10-letnia, więc chyba wszyscy są dorośli, a rozkminy jak u 15-latki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
If we cannot at least imagine we are free, we are living a life that is wrong for us. - Deborah Levy Zdarza mi się zmieniać niektóre drobne fakty w moich postach, żeby nie zostać rozpoznaną. Edytowane przez ColourTheSmallOne Czas edycji: 2024-02-02 o 10:45 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze nie zauważyłaś, że kiedy w grę wchodza silne emocje, nawet 50-latkowie cofają się w rozwoju do 15 lat? To forum jest tego świetnym przykładem.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Popieram: zaproś go gdzieś. Wcale nie wiesz, czy on jest Tobą zainteresowany (coś tam się Tobą interesował ale jednak wybrał inną, czyli jednak nie byłaś dla niego taka fajna). Jak odmówi wyjścia, to żadne wyznania nie mają sensu. Nawet jeśli on bardzo Ci się podoba, nie stawiaj się w roli, że Ty jesteś nim bardzo zauroczona i wyskakujesz z inicjatywą, a on może łaskawie odwzajemni Twoje uczucie. Albo po prostu prześpi się z Tobą i zostawi, skoro sama się pchasz w jego ramiona.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pomysl poprostu durny gosciu pewnie nawet nie pamieta ze istniejesz a ty mu tu wyskoczysz z zakochaniem jak chcesz to go zapros na jakis koncert czy kawe ale bez wyrzucania z siebie wyznan milosnych bo to naprawde moze odrzucic
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Samo poinformowanie typa o tym, że sie zakochałaś już kładzie na niego presję... Ja bym nie chciała czegoś takiego usłyszeć w takiej sytuacji. Lepiej badać teren i wykazywać zainteresowanie niż strzelić z taką informacją.... No ale to ja, a Ty to Ty. Zrobisz jak uważasz.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Generalnie dobrze by było przenieść Twoje zauroczenie "do reala" i zrobić coś konkretnego zamiast nakręcać się w wyobraźni.
Skoro go znasz i Ci się podoba, zaproś go gdzieś. Najlepiej na kawę, herbatę, ramen, cokolwiek. Nie musisz od razu wyznawać mu uczuć. Sprawdź najpierw, jak się wam razem rozmawia, czy dobrze czujesz się w jego towarzystwie, kiedy nie ma wokół innych znajomych. Powodzenia!!! |
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.

pisze tutaj ponieważ nie mam z kim o tym Porozmawiac i mam cicha nadzieję że podpowiecie co mam dalej robić.