|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
Pokaż wyniki sondy: Który waszym zdaniem kosmetyk jest najlepszy, dał najlepsze efekty podczas kuracji? | |||
Nutricap |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 1,35% |
Silice |
14 | 4,71% |
Inneov gęstość włosów |
19 | 6,40% |
Wax |
52 | 17,51% |
Skrzyp polny |
49 | 16,50% |
Rycyna (do wcierania) |
14 | 4,71% |
Vitapil |
27 | 9,09% |
Merz |
25 | 8,42% |
Inne |
93 | 31,31% |
Głosujący: 297. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Wypadanie włosów, łysienie- WĄTEK GŁÓWNY
Tak, jak w tytule wątku - wypadają mi włosy... nie wiem od czego, długie jakieś strasznie nie są, poza tym cieniowałam je, żeby były lżejsze. Chemikalia ograniczyłam do szamponu z czarnej rzepy - żadnego żelu, ani nic. Witaminy łykam cały czas. A one nadal wypadają! Dziś dermatolog powiedziała mi, że najlepiej myć włosy raz na tydzień, ale przecież to herezja!! Ja myję raz na dwa dni i i tak wieczorem dnia drugiego, nie są one fajne... Jak je odzwyczaić od częstego mycia? chodzić z tłystymi?? Co tu zrobić, żeby nie wypadały? Pomocy dziewczynki...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: wypadające włosy... :(
Jestem chłopcem, ale może Ci też pomogę
![]() Jeśli dermatolog Ci powiedziała, żeby myć włosy raz na tydzień to zmień dermatologa! Tłuste włosy to niezdrowe włosy, które szybciej wypadają i trzeba zapobiegać temu i je często myć. Włosy można myć nawet i codziennie, trzeba tylko dobrać odpowiedni szampon. Vichy ma w swojej serii szampon z aminexilem, który wzmacnia włosy i zmniejsza ich tendencję do wypadania. Możesz też sobie zafundować kurację stosując vichy w ampułkach (ok 150zł), ale najlepiej to idź do takiego dermatologa, który Ci zrobi odpowiednie badania i ewentualnie zastosuje właściwą kurację. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
![]()
cóż mam powiedzieć... You're a very good boy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Będę nudna i wiem, że się powtarzam - ale szczerze radzę - smaruj skórę głowy ciepłą rycyną co najmniej raz w tygodniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dermatolog dziwny jakiś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]()
A moze to wypadanie jest spowodowane np.chorobą tarczycy, tak jak w moim wypadku. Moze udaj sie do endokrynologa. Na pewno nie zaszkodzi jesli jest to dla ciebie uciązliwe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
![]()
Mi też wypadają, co jakiś czas łykam Vitapil i niby pomaga...ale potem wypadanie znowu wraca po jakimś czasie
![]() Zauważyłam,że wypadają najbardziej jak się przetłuszczają...budze się i mam całą poduszkę we włosach... ![]() ![]() Nie wspomne co sie dzieje podczas kąpieli cała wanna jest przystrojona włosami,które wyciagam podczas mycia... ![]() ![]() Muszę odwiedzic dobrego dermatologa... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
![]()
Polecam Wam
Hennę Wax - wosk do włosów, ma zapobiegać wypadaniu, jest do osłabionych włosów, niestety trochę obciąża włosy, ale w dzien po umcyiu są puszyste, przyjemne ![]() Skrzyp polny - w tabletkach albo picie herbatki z niego, ale regularnie, co najmniej 2-4 razy dziennie Może zbadać sobie włosa, badanie wykaże, jakich pierwiastków brakuje w organizmie, ja sama nie robilam sobie jeszcze takiego badania, ale slyszałam o nim ![]() Mam nadzieję, że będzie ok ![]() aha..no i nalezy dbac o nie, nie męczyć ciągłym szczotkowaniem czy ścisłym zwiazywaniem gumkami.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
szampon vichy wzmacniajacy polecam..37 zł w aptece
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Polecam szampon i odrzywke z czarnej rzepy mi osobiście pomogło.
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Musiałabys udac się do innego dermatologa. Ja zauwazyłam , że włosy mi wypadały własnie jak były przetłuszczone!Natomist popróbowac możesz w ten czas z
szmpon Vichy czerwony szampon Garnier Neril oczywiście Wax odżywka odzywka Seboradin ale nie wiadomo jakie są przyczyny wypadania u Ciebie włosków, więc nie wiadomo tez , który i czy jakiś z powyższych specyfików Ci pomoże.Stawiam jednak na Wax i Neril.( obydwa specyfiki w aptece) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
![]()
mi jakiś czas temu tez strasznie włosy wypadały i okazało się ze powodem są problemy hormonalne, po kompletnym badaniu hormonalnym u endokrynologa,( byłam nawet na te badania zatrzymana w szpitalu ) i odpowiednio dobranemu leczeniu wypadanie włosów ustało
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
mnie pomaga (stosuję od prawie dwóch tygodni) kuracja:
rewitalizujacy szampon oraz tonik do włosów wypadajacych GARNIER NERIL do kupienia w aptece lotion SEOBRADIN Humavit zielony. Piję też melissę (na uspokojenie) ,podcięłam sporo włosy i wypchałam jasiek lawendą ![]() Jak wypadały garściami tak teraz jest coraz lepiej !!!! Mimo,że to dopiero 10 dni. Dodam,że badania robiłam i wszystko okazało sie w porządku.Wina jest po stronie osłabienia organizmu oraz stresów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
![]()
Polecam Vitapil !!!Bralam i byłam bardzo zadowolona!!!
![]() Aguś i Aga3012 możecie napisać coś więcej o tych badaniach...? Czy na własną reke czy z kasy chorych...? Jeśli na własną to jaki koszt...etc. Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
![]()
badanie hormonalne jest to badanie krwi robione na czczo
![]() ![]() ![]() powodzonka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
![]()
mam pytanie do agabil1 czy ten zestaw GARNIER NERIL można stosowac do włosów farbowanych????? jaka jest cena tego zestawu
a ten humavit to są tabletki??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
ja mam farbowane i nic się nie dzieje
![]() Humavit zielony SKRZYP I POKRZYWA to suplement diety,250 tabletek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
![]()
Aga3012 Dziękuję za wyczerpującą odp.
![]() A jaki koszt jest tego badania? ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
![]()
o ile się orientuję to teraz badanie jednego hormonu kosztuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
JA mam pytanie do Mariti. Ostatnio kupiłam szampon Garnier neril i zauwazyłam ze on bardzo wysusza włosy. Ja mam włosy farbowane i do tego bardzo suche. Po stosowaniu tego szamponu nie moge rozczesac włosów jednak zauwazyłam ze włosy mi mniej wypadaja a stosuje go zaledwie tydzien. Czy Ty też masz farbowane włosy?? i czy ten szampon nie niszczy farbownaych włosów??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny co znaczy że wypadają?
Bo mówią żę do 100 dziennie to normalne ale ja nie jestem w stanie tego policzyć. Napiszcie mi czy jak przejedziecie ręką po włosach to ile wam w garści zostaje i czy przy myciu jest ich dużo. Bo ja nie wiem czy się poważnie niepokoić. A i czy te upały i ta pogoda czy moze pora roku mają wpływ na wypadanie włosów? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
dzis byłam u lekarza dermatologa i przespisała mi jakis płyn loxon 5% jest na recepte a pozniej mam używać loxon 2% ale ten nie jest na recepte.. takze szampon z czarnej rzepy..witaminki ze skrzypu polnego i jakies tabletki z loreala ale nie moge ich w aptece dostac..hmmm moze ktos wie co to za tabletki? wszystko stosować 3 miesiace i powinno pomoc tak mi powiedziano..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Te tabletki z L'Oreal to napewno Inneov "Gęstość włosów".
Adres strony producenta: www.inneov.pl Adres apteki internetowej, w której można kupić "Gęstość włosów": http://www.sklep.vena-vita.wkrakowie.net Za 60 tabletek trzeba zapłacić 75zł, w dodatku 2 tabletki dziennie przez okres minimum 3 miesięcy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
To ja zrobiłam badania tartczycy, bo kolejną panią dermatolog wyprostowało jak usłyszała, że naprawdę prawidłowo dbam o włosy a one wypadają.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Stieprox to szampon, który ma za zadanie "odtłuszczać" włosy i skórę głowy - żeby ich nie przesuszać, a żeby się nie przetłuszczały (bo przetłuszczanie to podobno min. przyczyna wypadania). Z tego co pamiętam jest na receptę i buteleczka 100ml 30 parę złotych, ale bardzo dobrze się pieni, więc jest dość wydajny. Ja polecam. Na mnie działa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
![]()
hejka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
mnie ogromniast duzo włosów wypada tylko podczas mycia, a ze myję wlosy co 2 dzień to się duzo tego robi. ostatnio zastanawiam sięnad kupnem preparatów z lini radical (do kupna w aptece) zainteresowała mnie linia przeciw wypadaniu do włosów farbowanych. boję się,ze mój ppiękny i intensywny brązowy odcień wyblaknie po stosowaniu środków typu szampon przeciw wypadaniu włosów.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.