Wypadanie włosów, łysienie- WĄTEK GŁÓWNY - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Pokaż wyniki sondy: Który waszym zdaniem kosmetyk jest najlepszy, dał najlepsze efekty podczas kuracji?
Nutricap 4 1,35%
Silice 14 4,71%
Inneov gęstość włosów 19 6,40%
Wax 52 17,51%
Skrzyp polny 49 16,50%
Rycyna (do wcierania) 14 4,71%
Vitapil 27 9,09%
Merz 25 8,42%
Inne 93 31,31%
Głosujący: 297. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-05-26, 00:28   #1
neitka
Zadomowienie

GG do neitka
Unhappy

Wypadanie włosów, łysienie- WĄTEK GŁÓWNY

Tak, jak w tytule wątku - wypadają mi włosy... nie wiem od czego, długie jakieś strasznie nie są, poza tym cieniowałam je, żeby były lżejsze. Chemikalia ograniczyłam do szamponu z czarnej rzepy - żadnego żelu, ani nic. Witaminy łykam cały czas. A one nadal wypadają! Dziś dermatolog powiedziała mi, że najlepiej myć włosy raz na tydzień, ale przecież to herezja!! Ja myję raz na dwa dni i i tak wieczorem dnia drugiego, nie są one fajne... Jak je odzwyczaić od częstego mycia? chodzić z tłystymi?? Co tu zrobić, żeby nie wypadały? Pomocy dziewczynki...
neitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-27, 10:00   #2
GoodBoy
Przyczajenie

Dot.: wypadające włosy... :(

Jestem chłopcem, ale może Ci też pomogę

Jeśli dermatolog Ci powiedziała, żeby myć włosy raz na tydzień to zmień dermatologa! Tłuste włosy to niezdrowe włosy, które szybciej wypadają i trzeba zapobiegać temu i je często myć. Włosy można myć nawet i codziennie, trzeba tylko dobrać odpowiedni szampon. Vichy ma w swojej serii szampon z aminexilem, który wzmacnia włosy i zmniejsza ich tendencję do wypadania. Możesz też sobie zafundować kurację stosując vichy w ampułkach (ok 150zł), ale najlepiej to idź do takiego dermatologa, który Ci zrobi odpowiednie badania i ewentualnie zastosuje właściwą kurację.
GoodBoy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-27, 12:46   #3
neitka
Zadomowienie

GG do neitka
Red face Dot.: wypadające włosy... :(

cóż mam powiedzieć... You're a very good boy dziekuję za odpowiedź, tak chyba zrobię, że zmienię dermatologa... bo już na serio nie wiem co ja mam z tyki kłaczkami moimi zrobić... powiem szczerze, że są niebrzydkie, są lśniące i wyglądają bardzo zdrowo, ale właśńie wypadają... idę niedługo na badania krwi w związku ztym... może mi coś nie tak wyjdzie...?:/
Stary 2005-05-27, 12:57   #4
Złośnica81
Zadomowienie

GG do Złośnica81

Będę nudna i wiem, że się powtarzam - ale szczerze radzę - smaruj skórę głowy ciepłą rycyną co najmniej raz w tygodniu
Złośnica81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-27, 16:30   #5
irvette
Raczkowanie

GG do irvette

Dermatolog dziwny jakiś Moja koleżanka stosowała ten preparat Vichy i od razu pomogło. Tylko, że on jest dosyć drogi. Wypadanie włosów może być objawem stresu.
irvette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-27, 17:03   #6
mavis
Raczkowanie

Smile Dot.: wypadające włosy... :(

A moze to wypadanie jest spowodowane np.chorobą tarczycy, tak jak w moim wypadku. Moze udaj sie do endokrynologa. Na pewno nie zaszkodzi jesli jest to dla ciebie uciązliwe.
mavis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-27, 17:06   #7
k-n
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irvette
Wypadanie włosów może być objawem stresu.
Wypadanie włosów może mieć przeróżne przyczyny: stres, zła dieta, zła kondycja włosów, niewłaściwa ich pielęgnacja, stan zapalny organizmu, ogólne osłabienie, przebyte choroby, reakcja na przyjmowane leki itp.
k-n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-05-29, 08:44   #8
Meriamon
Rozeznanie

Thumbs down Dot.: wypadające włosy... :(

Mi też wypadają, co jakiś czas łykam Vitapil i niby pomaga...ale potem wypadanie znowu wraca po jakimś czasie
Zauważyłam,że wypadają najbardziej jak się przetłuszczają...budze się i mam całą poduszkę we włosach... porazka...rozumiem,że zaczopowanie gruczołu łojowego włosa powoduje wypadanie,stad tak wazna jest higienia głowy...ale żeby aż tyle mi ich wychodziło
Nie wspomne co sie dzieje podczas kąpieli cała wanna jest przystrojona włosami,które wyciagam podczas mycia... wystarczy,ze przeczesze włosy ręką przy myciu i już mam palce oblepione włosami
Muszę odwiedzic dobrego dermatologa... bo inaczej
I mądrością, bym umiał(a) je rozróżnić...
Meriamon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-05, 11:03   #9
Szafirek20
Raczkowanie

Polecam Wam
Hennę Wax - wosk do włosów, ma zapobiegać wypadaniu, jest do osłabionych włosów, niestety trochę obciąża włosy, ale w dzien po umcyiu są puszyste, przyjemne
Skrzyp polny - w tabletkach albo picie herbatki z niego, ale regularnie, co najmniej 2-4 razy dziennie
Może zbadać sobie włosa, badanie wykaże, jakich pierwiastków brakuje w organizmie, ja sama nie robilam sobie jeszcze takiego badania, ale slyszałam o nim

Mam nadzieję, że będzie ok

aha..no i nalezy dbac o nie, nie męczyć ciągłym szczotkowaniem czy ścisłym zwiazywaniem gumkami....
Szafirek20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-05, 21:26   #10
czeko
Rozeznanie

szampon vichy wzmacniajacy polecam..37 zł w aptece
czeko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-08, 08:41   #11
Kaaja
Przyczajenie

Polecam szampon i odrzywke z czarnej rzepy mi osobiście pomogło.
Stary 2005-06-08, 09:32   #12
Mariti
Wtajemniczenie

Musiałabys udac się do innego dermatologa. Ja zauwazyłam , że włosy mi wypadały własnie jak były przetłuszczone!Natomist popróbowac możesz w ten czas z
szmpon Vichy czerwony
szampon Garnier Neril
oczywiście Wax odżywka
odzywka Seboradin
ale nie wiadomo jakie są przyczyny wypadania u Ciebie włosków, więc nie wiadomo tez , który i czy jakiś z powyższych specyfików Ci pomoże.Stawiam jednak na Wax i Neril.( obydwa specyfiki w aptece)
Mariti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-09, 12:25   #13
Aga3012
Raczkowanie

Wink Dot.: wypadające włosy... :(

mi jakiś czas temu tez strasznie włosy wypadały i okazało się ze powodem są problemy hormonalne, po kompletnym badaniu hormonalnym u endokrynologa,( byłam nawet na te badania zatrzymana w szpitalu ) i odpowiednio dobranemu leczeniu wypadanie włosów ustało i zaczęłam znowu sięcieszyć pięknymi włosami. Teraz znowu mi to powróciło, ale wydaje mi się ,ze teraz powodem jest stres i przemeczenie ( przygotowuję się do obrony pracy mg ). Myślę o zażywaniu vitapilu.
Aga3012 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-09, 12:30   #14
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

mnie pomaga (stosuję od prawie dwóch tygodni) kuracja:

rewitalizujacy szampon oraz tonik do włosów wypadajacych GARNIER NERIL do kupienia w aptece

lotion SEOBRADIN

Humavit zielony.

Piję też melissę (na uspokojenie) ,podcięłam sporo włosy i wypchałam jasiek lawendą
Jak wypadały garściami tak teraz jest coraz lepiej !!!! Mimo,że to dopiero 10 dni.
Dodam,że badania robiłam i wszystko okazało sie w porządku.Wina jest po stronie osłabienia organizmu oraz stresów.

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-09, 18:12   #15
Meriamon
Rozeznanie

Question Dot.: wypadające włosy... :(

Polecam Vitapil !!!Bralam i byłam bardzo zadowolona!!!
Aguś i Aga3012 możecie napisać coś więcej o tych badaniach...?
Czy na własną reke czy z kasy chorych...?
Jeśli na własną to jaki koszt...etc.

Pozdrawiam
Stary 2005-06-13, 10:58   #16
Aga3012
Raczkowanie

badanie hormonalne jest to badanie krwi robione na czczo badany jest poziom dwóch podstawowych hormonów żeńskich estrogenu i progesteronu. Na badanie idzie się w okeślone dni cyklu pierwsze miedzy 6 a 8 dniem cyklu, drugie miedzy 22 a 24.( wiem to bo często chodziłam do endokrynologa) takie badanie mozesz zrobić zarówno płatnie w wiekszości prywatnych przychodni jak i państwowo.ale państwowo długa droga, bo najpierw musisz mieć skierowanie od lekarza,ginekologa lub endokrynologa a potem czekac w długiej kolejce nic miłego.... aha i jakie takie badanie kiedyś ropbłam w przychodni przy szpitalnej ( szpitale ginekologiczno-połoznicze )

powodzonka
Stary 2005-06-13, 11:15   #17
Aga3012
Raczkowanie

mam pytanie do agabil1 czy ten zestaw GARNIER NERIL można stosowac do włosów farbowanych????? jaka jest cena tego zestawu

a ten humavit to są tabletki???
Stary 2005-06-13, 11:19   #18
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

ja mam farbowane i nic się nie dzieje Szampon kosztuje ok.15 zł,tonik ok.17zł

Humavit zielony SKRZYP I POKRZYWA to suplement diety,250 tabletek

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-13, 13:07   #19
Meriamon
Rozeznanie

Aga3012 Dziękuję za wyczerpującą odp.
A jaki koszt jest tego badania?
Stary 2005-06-17, 15:52   #20
Aga3012
Raczkowanie

Cool Dot.: wypadające włosy... :(

o ile się orientuję to teraz badanie jednego hormonu kosztuje niestety ponad 30 zł.
Stary 2005-07-16, 12:51   #21
karolka210
Przyczajenie

JA mam pytanie do Mariti. Ostatnio kupiłam szampon Garnier neril i zauwazyłam ze on bardzo wysusza włosy. Ja mam włosy farbowane i do tego bardzo suche. Po stosowaniu tego szamponu nie moge rozczesac włosów jednak zauwazyłam ze włosy mi mniej wypadaja a stosuje go zaledwie tydzien. Czy Ty też masz farbowane włosy?? i czy ten szampon nie niszczy farbownaych włosów??
karolka210 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-18, 13:00   #22
akrzesak
Raczkowanie

Dziewczyny co znaczy że wypadają?
Bo mówią żę do 100 dziennie to normalne ale ja nie jestem w stanie tego policzyć.
Napiszcie mi czy jak przejedziecie ręką po włosach to ile wam w garści zostaje i czy przy myciu jest ich dużo.
Bo ja nie wiem czy się poważnie niepokoić.
A i czy te upały i ta pogoda czy moze pora roku mają wpływ na wypadanie włosów?
akrzesak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-18, 21:13   #23
czeko
Rozeznanie

dzis byłam u lekarza dermatologa i przespisała mi jakis płyn loxon 5% jest na recepte a pozniej mam używać loxon 2% ale ten nie jest na recepte.. takze szampon z czarnej rzepy..witaminki ze skrzypu polnego i jakies tabletki z loreala ale nie moge ich w aptece dostac..hmmm moze ktos wie co to za tabletki? wszystko stosować 3 miesiace i powinno pomoc tak mi powiedziano..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-07-20, 15:15   #24
Iga07
Przyczajenie

Te tabletki z L'Oreal to napewno Inneov "Gęstość włosów".

Adres strony producenta: www.inneov.pl
Adres apteki internetowej, w której można kupić "Gęstość włosów": http://www.sklep.vena-vita.wkrakowie.net
Za 60 tabletek trzeba zapłacić 75zł, w dodatku 2 tabletki dziennie przez okres minimum 3 miesięcy.
Iga07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-20, 15:29   #25
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

To ja zrobiłam badania tartczycy, bo kolejną panią dermatolog wyprostowało jak usłyszała, że naprawdę prawidłowo dbam o włosy a one wypadają. Okazało się, że wszystko jest ok. Po czym od dwóch różnych lekarzy dostałam "naprawdę niezłe" witaminki (totalnie różne). I to naprawdę witaminki, jakieś nawet bez recepty, zwykłe wzmacniające co tego tony brałam. Tylko ta dermatolog przepisała mi jakiś płyn do wcierania w skórę głowy (jest podobny składem do odżywki Seboradin a na receptę kosztował mnie 5 zł, był robiony na zamówienie) i Stieprox - szampon dwa razy w tyg. Jedne witaminki kupiłam, drugich nie, bo i tak nie moglabym ich łykać, żeby nie kolidowały. Skończyło się pudełko i jakoś tak nie kupiłam drugich, przestałam łykać... I na razie włosy wypadają dwa razy mniej, bo jednak potrzebna im pielęgnacja " z zewnątrz" a nie brakuje im witamin. Mam nadzieję, że ta droga dobra
Stary 2005-07-20, 19:44   #26
czeko
Rozeznanie

Talking Dot.: wypadające włosy... :(

Cytat:
Napisane przez Iga07
Te tabletki z L'Oreal to napewno Inneov "Gęstość włosów".

Adres strony producenta: www.inneov.pl
Adres apteki internetowej, w której można kupić "Gęstość włosów": http://www.sklep.vena-vita.wkrakowie.net
Za 60 tabletek trzeba zapłacić 75zł, w dodatku 2 tabletki dziennie przez okres minimum 3 miesięcy.
ło boze niestać mnie na takie tabletki to juz wole łykać ze skrzypu polnego a tak w ogole moze to dziwne ale uzywam tego loxona5% na recepte od 3 dni i włosy jakies takie grubsze mi sie zrobiły nie mowie ze mi tak szybko urosły ale tak jakby zwiekszał ich obietosc przy skorze głowy..zawsze podczas mycia wypadało mi koło 250 włosów zas z samego czesania koło 150 (raz policzyłam) a dzis normalnie w szoku byłam wypadło 5 włosków..juz sama nie wiem czego to zasługa...
Stary 2005-07-20, 19:52   #27
czeko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neitka
To ja zrobiłam badania tartczycy, bo kolejną panią dermatolog wyprostowało jak usłyszała, że naprawdę prawidłowo dbam o włosy a one wypadają. Okazało się, że wszystko jest ok. Po czym od dwóch różnych lekarzy dostałam "naprawdę niezłe" witaminki (totalnie różne). I to naprawdę witaminki, jakieś nawet bez recepty, zwykłe wzmacniające co tego tony brałam. Tylko ta dermatolog przepisała mi jakiś płyn do wcierania w skórę głowy (jest podobny składem do odżywki Seboradin a na receptę kosztował mnie 5 zł, był robiony na zamówienie) i Stieprox - szampon dwa razy w tyg. Jedne witaminki kupiłam, drugich nie, bo i tak nie moglabym ich łykać, żeby nie kolidowały. Skończyło się pudełko i jakoś tak nie kupiłam drugich, przestałam łykać... I na razie włosy wypadają dwa razy mniej, bo jednak potrzebna im pielęgnacja " z zewnątrz" a nie brakuje im witamin. Mam nadzieję, że ta droga dobra
a co to za szampon Stieprox jaka jest jego cena i czy jest on na recepte?
Stary 2005-07-20, 22:06   #28
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Stieprox to szampon, który ma za zadanie "odtłuszczać" włosy i skórę głowy - żeby ich nie przesuszać, a żeby się nie przetłuszczały (bo przetłuszczanie to podobno min. przyczyna wypadania). Z tego co pamiętam jest na receptę i buteleczka 100ml 30 parę złotych, ale bardzo dobrze się pieni, więc jest dość wydajny. Ja polecam. Na mnie działa
Stary 2005-07-28, 11:08   #29
Aga3012
Raczkowanie

hejka dziewczyny a słyszałyscie coś o szamponie i żelu przeciw wypadaniu włosów dermena? koleżanka mówiła,ze podobno jest dobry,ale ona tego nie uzywała
Stary 2005-07-29, 08:47   #30
Aga3012
Raczkowanie

mnie ogromniast duzo włosów wypada tylko podczas mycia, a ze myję wlosy co 2 dzień to się duzo tego robi. ostatnio zastanawiam sięnad kupnem preparatów z lini radical (do kupna w aptece) zainteresowała mnie linia przeciw wypadaniu do włosów farbowanych. boję się,ze mój ppiękny i intensywny brązowy odcień wyblaknie po stosowaniu środków typu szampon przeciw wypadaniu włosów.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości