|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kołtunienie się włosów
Bardzo proszę o poradę; internet przekopany, ale nic nie pomaga. Moja 8-letnia córka ma proste włosy do pasa. Od jakichś 2 lat zaczęły jej się bardzo kołtunić włosy. Córka codziennie pływa, po basenie jest dramat. Nie mówię tu o potarganych włosach, ale całych zbitych masach włosów. Chodzimy regularnie do fryzjera na rozczesywanie, bo ja sobie nie daję rady. Czy ktoś może podpowiedzieć co może pomóc (poza radykalnym skroceniem wlosow)? Druga córka ten sam tryb -codziennie basen i kołtunienie zdarzają się sporadycznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
Dot.: Kołtunienie się włosów
Przed basenem naloz corce olejek/balsam do rozczesywania wlosow mniej wchlonie chloru.
Po basenie szampon mocno nawilzajacy ,maska polecam z rosmanna Isana https://www.rossmann.pl/Produkt/Mask...l,376715,13185 lub maska https://www.rossmann.pl/Produkt/Mask...l,280965,13185 do tego olejek serum do wlosow rozczesywania . Wlosy zaczynajac czesac od koncowek coraz wyzej az do nasady,szczotka dobre sä tangle tezzer . ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za sugestię. Zakupię te produkty. Problem w tym, że treningi ma w planie lekcji i sama tego nie ogarnie. Spróbuję przed szkołą olejkiem natrzeć. Tangle teezer kompletnie u nas się nie sprawdza-za słaba jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy córa używa odżywki do włosów po myciu, ale może już najwyższa pora zacząć skoro włosy się plączą, niszczą. Pływa bez czepka czy w czepku? Może wybrać czepek, który mniej przepuszcza wodę.
Do rozczesywania serum silikonowe. W domu np. Pantene czy Elseve magiczna moc olejków. Mniejsze buteleczki wygodne do zabrania na basen to np. Biovax, Biosilk. Polecam szczotkę Ewa Schmitt I-Flow, radzi sobie z rozczesywaniem bez szarpania, dosłownie wpływa między włosy. Do tangle teezerów po niej się nie wróci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ogólnie to tangle teezer to nie jest najlepszy wybór przy rozczesywaniu włosów. mi dużo włosów wypadło przy używaniu tej szczotki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.