|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
sen o dziadku... proszę o interpretację
witam, nie mogłam znaleźć wątku dotyczącego snów, jeśli źle umieściłam moje pytanie to proszę je przenieść
może któraś z Was, drogie Wizażanki, orientuje się w tematyce interpretacji snów? dzisiaj miałam dziwny, bardzo realny sen, związany z moim dziadkiem, który aktualnie jest w szpitalu na badaniach ![]() śniło mi się, że spotkałam dziadka u mnie w akademiku, byl ubrany tak jakby byl w szpitalu czyli w szlafrok, gdy go zobaczyłam powiedziałam cześć dziadku, odpowiedział i przedstawiłam mu moją koleżankę, chciałam z nim pogadać, ale dziadek pożegnał się ze mną, pocałował w policzek i mocno uściskał.... było to tak realistyczne, że aż poczułam to na własnej skórze jak przytulił mnie, wiem dziwnie to brzmi, obudziłam się nagle, ale jakoś nie bałam się tego snu, nie wiem, myślałam,że może dziadek zmarł....i byłam jakaś dziwnie spokojna czy ktoś wie, jak zinterpretować sen o pożegnaniu z kimś bliskim? dodam, że jestem bardzo przywiązana do dziadka, ale w sny jakoś niespecjalnie wierzę, ten jednak był na tyle realistyczny, że aż musiałam się Was zapytać proszę o poważne odpowiedzi osób które orientują się w tej tematyce ![]() Edytowane przez agnieszka8802 Czas edycji: 2011-01-15 o 10:21 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: sen o dziadku... proszę o interpretację
Myślę, że to odbicie Twoich lęków o zdrowie dziadka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Bardzo możliwe, ale kto wie...
Ja 2 razy wyśniłam wypadki samochodowe moich bliskich, sprawdziły się w bliskim czasie ![]() Śniły mi się popsute zęby 2 razy, po każdym śnie parę dni później zmarły bliskie mi osoby. Teraz niedawno śniły mi się wypadające zęby, 2 razy... mam nadzieję, ze nic to nie oznacza ![]() Nie twierdzę, że to nie mogą być zwykłe przypadki, ale jednak na psychikę to działa negatywnie ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż z drugiej strony... ja jeden raz miałam taki dziwny sen, który sprawdził się . Moi dziadkowie odeszli jeden po drugim w odstępie miesiąca. Przed ich śmiercią śnił mi się ten, który miał odjeść pierwszy i mówił w tym śnie, że pora już nadchodzi na drugiego dziadka. Obaj jeszcze wtedy żyli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
dzięki za opdpowiedzi, po dłuższym przemyśleniu też uważam, że ten sen wynikać mógł z tego, że bardzo się boję o dziadka zdrowie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Też tak myślę. Mój wujek lezy od pół roku w łóżku, ma raka który jest już tak rozwinięty że nic nie da się zrobić ![]()
![]() Edytowane przez evak1988 Czas edycji: 2011-01-15 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
evak1988 strasznie ci współczuje
sny są niejako odzwierciedleniem naszej podświadomości, też miałam jakieś głupie sny o cmentarzach, a ostatnio nawet śniła mi się moja nieżyjąca już prababcia, która leżała w trumnie i się obudziła i coś marudziła....mam nadzieje, że to nie znaczy że " w grobie się przewraca" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Elwirka-Elmirka :D
|
Z mojego sennika, który jeszcze mnie nie zawiódł, i któremu ufam...
" Pożegnanie Jeśli śni ci się pożegnanie z kimś, to znak, że nadejdą złe wiadomości o przyjaciołach, którzy są daleko. (...) '' ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
" Zmarli Sen o zmarłych to ostrzeżenie. (...) Zmarły brat we śnie lub zmarły krewny czy przyjaciel są zapowiedzią, że będziesz nagabywany o wpłatę na cele dobroczynne. " ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
" Ucieczka Jeżeli we śnie uciekasz przed czymś, bliscy znajomi wraz z twoimi nieprzyjaciółmi spiskują przeciwko tobie. (...) " " Cmentarz Wbrew temu czego należałoby się spodziewać cmentarz we śnie ogólnie biorąc wróży nadejście dobrych wiadomości i poprawę zdrowia dobrego przyjaciela. Do powyższego uogólnienia należy odnieść jednak kilka zastrzeżeń: - jeśli we śnie widzisz zapuszczony cmentarz w smętny, deszczowy dzień, to stracisz kogoś bardzo ci bliskiego. Ktoś, kogo kochasz, odejdzie z tego świata. - jeżeli śni ci się cmentarz w pełnym słońcu w wyjątkowo upalny dzień, czeka cię przykrość. Nie musi to być nic specjalnie ważnego (...) " Wybrałam to co może Cię dotyczyć .
![]() |
![]() |
#11 |
|
Mojej mamie wyśniła się śmierć moich dziadków:
Snu z mamy ojcem nie pamiętam, wiem, że miał coś wspólnego z telefonem...Natomiast z drugim dziadkiem ( teściem mamy) było tak : Mamie śniło się, że zadzwoniła rano żona dziadka i powiedziała, że dziadek nie żyje. To śniło jej się nad ranem- i tego ranka dziadek zmarł. I też dzwoniła babcia, tylko, że do mnie i do brata ( rodzice byli w pracy). Tata mamy zmarł 2 grudnia, 5 był pogrzeb. Moja mama ma 3 braci. Córka jednego z braci mamy miała 7 grudnia urodziny. Wiecie, jak moja mama się poczuła , gdy już 2 dni po pogrzebie przeczytała SMS'a następującej treści: " Wszystkiego najlepszego kochanej córce. Tata." ![]() ![]() ![]() ![]() Zanim mama doszła o co chodzi minęło trochę czasu...Teraz wiem, jakie to uczucie, gdy włosy stają dęba... ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- W sierpniu, jadąc autokarem do Bułgarii, myślałam sobie często o nieżyjących dziadkach. Którejś nocy w hotelu, przyśnił mi się dziadek ( mamy tata) . Stał przy drzwiach balkonowych ( których nigdy nie zamykałam) i się do mnie uśmiechał. Wyglądał młodo... Za życia nie miałam za dobrego kontaktu z nim, bo pił...Ale mimo wszystko lubiłam go. I we śnie wiem, że bardzo się ucieszyłam na jego widok, ale to była taka rozpierająca radość... Taka bardzo mocna...I powiedziałam do niego, że bardzo się cieszę, że mnie odwiedził... Bo po prawdzie, czułam się tam trochę samotna... Wiecie, aż mi tak lżej było na duszy przez długi czas... ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No i śnił mi się ten cmentarz, taki brzydki był sam cmentarz ( błoto tam było )z którego starałam się jak najszybciej uciec i było mi cieżko uciec- taki dziwny sen. A mój wujek godzine temu umarł.. ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Za dużo myślałaś o dziadku i dlatego Ci się przyśnił. Ja też tak mam, odreagowuję tak na różne sytuacje, które były bardzo ważne dla mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
A może ktoś mi zinterpretuje mój sen! skorzystam z okazji, że jest taki wątek (mam nadzieję, że Autorka się nie pogniewa
![]() Śniło mi się, że nocą spacerowałam z moją zmarłą, pół roku temu, babcią. To chyba był jakiś park, a nagle babcia mi pokazała kupkę pieniędzy na ziemi (monety) i ja zaczęłam je zbierać, okazało się, że było więcej tych kupek i całkiem ładna sumka się nazbierała :P Podświadomie coś mi mówiło, że te pieniądze tam leżą, bo tam się zakochane pary chodzą miziać i wypadają im z kieszeni ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
z kolei mi często śni się, że mam kupę kasy, już się cieszę, że kupię coś fajnego no ale niestety.... jak się obudzę kasy już nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że dla większości ludzi pieniądze symbolizują bezpieczeństwo i spokój. sen o pieniądzach odzwierciedla poszukiwania wyjścia z niewygodnej sytuacji, potrzebę odetchnięcia i spokoju
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
|
Cytat:
* złota = zapowiada przyjemną wycieczkę na łono natury * srebrna = wróży domowe kłótnie * miedziana = oznacza ciężar odpowiedzialności, który wkrótce spocznie na Twoich barkach * błyszcząca = to udany romans na jawie " O zmarłych pisałam wcześniej ( nie ma nic konkretnie o babci) " Noc (...) * Wraz z elementami dziedziny materialnej sen o nocy oznacza kłopoty materialne kogoś ci bliskiego, kto czasami także pojawia się we śnie (...) * W pozostałych przypadkach sen o nocy znamionuje brak pewności siebie " ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
![]() Ale rano był ból ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Z moim Kochanym Dziadkiem byłem związany od najmłodszych lat bardzo bliską więzią, moje rodzeństwo również. Wspaniały człowiek...autorytet, mentor życiowy, nauczyciel, wychowawca i przyjaciel. Dziadek zachorował ( dostał udaru ) nie mogliśmy się z nim komunikować ponieważ nie mógł mówić i wykonywać ruchów manualnych.
Sen miałem bardzo prawdziwy...dziadek wychodził z domu świetnie ubrany ( zresztą jak zawsze ) w pełni sił i zdrowia a ja podbiegłem i zapytałem gdzie idzie? Dziadek odpowiedział że za 3 dni odejdzie z naszego świata...zacząłem lamentować że nie może odejść, trzymałem Dziadka i mówiłem że Go potrzebujemy. On na to: Nie masz pojęcia jak "Świat" do którego się wybieram jest wspaniały, tego się nie da opisać słowami wierz mi. Następnie przytulił mnie a ja Jego i powiedziałem że bardzo Wszyscy Go kochamy i był dla nas najważniejszą osobą w życiu. Dziadek odpowiedział że wie o tym i że również Nas kocha i że musimy przeżyć swoje życie tak jak On to zrobił i kiedyś się jeszcze spotkamy. Powiedziałem: Kochany Dziadku do zobaczenia, a On uśmiechnął się i powiedział pozdrów Wszystkich i powiedz że bardzo Was kocham i odszedł ulicą w kierunku cmentarza. Po 3 dniach (dzisiaj) Nasz Dziadek zmarł... Na zawsze będzie w naszej pamięci. Edytowane przez kjj Czas edycji: 2011-05-05 o 23:05 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Nie wiem gdzie powinnam to umieścić więc zrobie to tutaj.
Pare dni temu pokłóciłam się z Moim TŻ'tem. Tej samej nocy miałam nieco dziwny, właściwie nie przyzwoity sen. Śniło mi się, że zdradziłam TŻta z naszym wspólnym przyjacielem... Byliśmy u mnie w pokoju w trójkę.. i TŻ wyszedł. Nie powiem bo we śnie było bardzo miło.. no ale nie myślałam o tym i zapomiałam. Obudziłam się rano i zadzwonił do mnie mój TŻ żeby się pogodzić.. . i co? Powiedział, że miał okropny sen bo snilo mu sie ze zdradziłam go z naszym przyjacielem. Opisał dokładnie moj sen :O Byłam w takim szoku i pomyslałam, ze mu o tym powiem, ale ostatecznie stwierdziłam ze lepiej to zostawie dla siebie. No i dziś znowu się to powtórzyło.. Nie wiem co o tym myśleć.. Mnie i tego kolege nie laczylo nigdy zadne uczucie tego typu. Znamy się od dawna i jest dla mnie jak starszy brat.
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
"Sen o pozegnianiu z kims oznacza koniec Twoich zmartwien, koniec jakiegos zwiazku lub rozdzialu Twojego zycia. Oznacza ruch do przodu ku nowej roli.
Jesli snisz ze ktos zegna sie z Toba oznacza to podroz w glab siebie (odkrywanie samego siebie). Wkraczasz w zupelnie nowa faze zycia." Widziec dziadka w snie symbolizuje tradycje, bezpieczenstwo, madrosc oraz chroniaca nature. Zastanow sie czy te wlasnie wartosci reprezentuje Twoj dziadek" Tak przedstawia to dream interpreter ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.