Podniesienie piersi bez implantów/mastopeksja - opinie, lekarze, blizny, efekty - czy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-07-09, 12:24   #1
essie1968
Raczkowanie

Podniesienie piersi bez implantów/mastopeksja - opinie, lekarze, blizny, efekty - czy

Moje Drogie,

odkąd pamiętam mam ogromne kompleksy związanie w wyglądem moich piersi. Są spore, ale nigdy nie były jędrne ani sterczące, nigdy nie chodzę bez biustonosza, zakup stanika doprowadza mnie do szału, zawsze coś jest nie tak, a to druty mnie uwieraja, a to z bluzką źle. Marzę o braletkach i normalnych, naturalnych piersiach. Od 20 lat bije się z myślami iść pod nóż czy nie - bardzo się boję że po operacji będę mieć krzywe kwadratowe piersi z nierównymi brodawkami, że będzie gorzej niż jest, choć to chyba niemożliwe.

Chciałabym aby ten wątek skupiał się na temacie, czyli :

- który lekarz ma najlepsze efekty przy podnoszeniu piersi bez implantów, niekoniecznie Polska, może Czechy?

- jak się goją/jak bardzo widoczne są blizny/czy piersi po reagują na dotyk tak samo jak przed operacją?

- jak samopoczucie po - czy warto,

- i co a to druga połówka? Czy taki pokrojony biust nie odrzuca?

- jesli to możliwe zdjęcia przed i po...

Dziękuję za każdą informację na ten temat
essie1968 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-12-01, 20:25   #2
LidkaLeoAries
Przyczajenie

Dot.: Podniesienie piersi bez implantów/mastopeksja - opinie, lekarze, blizny, efekty

Co prawda pytanie z przed roku, ale może komuś ciągle się przyda. Ja miałam lifting w kwietniu 2018 roku. Ja też nigdy nie miałam jakiś rewelacyjnych piersi w sensie kształtu i jędrności choć były duże, oczywiście za duże jak na mój gust. Niestety eksperymenty z dietami w okresie młodości dodatkowo je zmaltretowały, ale gwoździem do trumny była choroba jelit i straszne schudniecie w krótkim czasie. Z moich piersi zostały długie filety. Zycie erotyczne i relacje z facetami przestały istnieć. Właściwie już się pogodziłam, że z tej sfery życia zrezygnuje. Oczywiście zaczęłam myśleć o operacji, oglądałam strony ze zdjęciami kobiet, które miały taki zabiegi i coraz bardziej zaczęło chodzić mi to po głowie. Choć bałam się, blizn czy będę jakoś sensownie wyglądać. Ale jak to bywa w życiu dostałam impuls do zmian i się zdecydowałam. W skrócie, jestem zadowolona, choć mam asymetrie sutków, w sensie że jeden jest trochę większy. Moje piersi zawsze były asymetryczne, mam też wrażenie, że sutki są trochę za wysoko. Ale mimo to biorę je. Nie przeszkadza mi to jakoś. Takiego kształtu nigdy nie miałam, no i nie wiszą jak u staruszki. Mogę założyć miękkie biustonosze, bluzki hiszpanki , rozebrać się przed facetem. Mężczyznom, którzy je widzieli bardzo sie podobają i nawet nie widzą blizn. Co do blizn, u mnie w skali 10, estetyka blizn jest na 7, ale ciągle nad nimi pracuje. Miałam zabiegi laserowe ale dziś wykonałabym je szybciej, po 3 miesiącach a nie po 8 . Niestety gojenie blizn to sprawa indywidualna. Teraz ważne! piersi zaraz po operacji wyglądaj strasznie jak u narzeczonej Frankenstina. Sutki jak przyszyte, kompletnie nienaturalne ale po 2 tygodniach taki efekt mija. Ja nie miałam żadnych komplikacji i funkcja sutków jest prawidłowa a nawet został przywrócona ich sprawność erotyczna. No bo jak wiszą rozciągnięte koło pępka to nawet nie ma jak ich pobudzić.
Odnośnie blizn można również spróbować mikropigmentacji medycznej czyli je zakamuflować ,jak makijaż permanentny. Mam zamiar zrobić coś takiego na pewno na bliznach wokół aureoli

Edytowane przez LidkaLeoAries
Czas edycji: 2019-12-01 o 20:34
LidkaLeoAries jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości