|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Ma urojenia, że każdy ją kocha
Postanowiłam założyć wątek o swojej dogorywającej znajomości, bo jest to osoba tak dziwna, że warto podzielić się refleksjami o jej zachowaniu.
Już na początku naszej wirtualnej znajomości (długie, codzienne rozmowy przez tel.) była dziwna i podejrzliwa, ciągle jej trzeba było coś udowadniać (np., że nie obgaduję jej ze wspólnym znajomym, lub, że faktycznie mieszkam w swoim mieście), przy czym żaden dowód i tak nie był zadowalający. Ale ostatnio jej się chyba wszystko nasiliło, bo potrafi dosłownie GODZINAMI opowiadać o jakimś facecie, którego mija w drodze do pracy, i który na nią patrzył (zresztą każde wyjście do pracy kończy się kolejną listą "zakochanych" w niej ludzi, którzy tylko się patrzą, czerwienią, knują). Powiedziałam, że jest chora i potrzebuje zacząć się leczyć, bo ma ostre urojenia, które się nasilają, oczywiście obraziła się. Nasze rozmowy są już o wiele rzadsze i krótsze, bo po prostu nie chcę wysłuchiwać urojeń. Ile można gadać o tym, że ktoś na nią spojrzał. Laska kojarzy mi się z autorką jednego z ostatnich wątków, która chce mieć faceta, ale aplikacje nie, wyjścia nie, zagadywanie nie. Ta moja znajoma też ciągle gada o facetach, marzy jej się związek, ale od lat w żadnym nie była i raczej już nie będzie. Nie wiem w sumie po co o tym myślę i to piszę. Ale chyba jestem w szoku jak ludzie potrafią być dziwni. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ma urojenia, że każdy ją kocha
Oj potrafią, do tego dochodzi też to co w internecie nazywa się "piwniczeniem", czyli własnie brakiem życia towarzyskiego i siedzeniem w domu przez co tego typu symptoomy też mogą sie nasilać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ma urojenia, że każdy ją kocha
Takie coś się chyba nazywa osobowość schizoidalna. Ciągła podejrzliwość, paranoje, że ludzie na ciebie patrzą, obgadują, myślą o tobie cały czas itd. Temat dla psychiatry niestety. Nic nie poradzisz, nawet jakbyś bardzo chciała pomóc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:22.