solidarność jajników-coś takiego istnieje - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-27, 17:51   #1
andziora1
Przyczajenie

Thumbs up

solidarność jajników-coś takiego istnieje

Jestem ciekawa waszych doświadczeń osobiście mam sporo wątpliwości.
andziora1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 18:13   #2
andzia1989r
Zakorzenienie

Dot.: solidarność jajników-coś takiego istnieje

Moim zdaniem nie istnieje.

Co więcej. Kobiety (moim zdaniem, tak zaobserwowałam) są często bardziej napastliwe, krytyczne, pozbawione zasad i morali wobec innych kobiet niż np. mężczyźni wobec kobiet czy wobec siebie nawzajem.

Przykłady własne: mam nadwagę, ale świetne proporcje (podobno). Nie raz mi się zdarzyło usłyszec od kobiety: gdzie się pchasz grubasie, albo: schowaj te nogi z cellulitem, albo raz na siłowni: to nie greenpeace. Wątpię, że to przypadek, że autorami tych złośliwości ZAWSZE były kobiety. Co ciekawe... wśród mężczyzn miałam i mam powodzenie i nigdy nie usłyszałam od nich niczego niemiłego (chociaż na pewno mężczyznom, którzy wolą szczupłe sylwetki, atletyczne, na pewno się nie podobam. Nie wyrażali tego jednak werbalnie).

Zajęci faceci. Kobiety NAGMINNIE odbijają bez skrupułów facetów. Wyznają zasadę: baba jak krzesło da się przesunąc. Wśród mężczyzn zdarza się. Jednak powiedziałabym, że zdarza się rzadko. Wśród moich kumpli panuje przekonanie, że zajęta dziewczyna to dziewczyna innego faceta i koniec, a dziewczyna kumpla to w ogóle świętośc i chyba nigdy w życiu by się z nią nie związali, nawet po ewentualnym rozstaniu (no chyba, że pozostałyby między rozstającymi się przyjacielskie stosunki). W wypadku kobiet... No cóż, moja ex "przyjaciółka" wysłała mojemu obecnemu Tż nagie zdjęcia i esemesy, że jeśli mnie zostawi to ona ma mu do zaoferowania więcej.

W dodatku kwestia utożsamiania się z innymi kobietami... Cóż. Nie utożsamiam się z nikim poza sobą, a chyba wolałabym się w pokrzywach wytarzac niż z co niektórymi kobietami utożsamic chociaż w 10%.

Edytowane przez andzia1989r
Czas edycji: 2011-12-27 o 18:15
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 18:18   #3
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzia1989r Pokaż wiadomość
Moim zdaniem nie istnieje.

Co więcej. Kobiety (moim zdaniem, tak zaobserwowałam) są często bardziej napastliwe, krytyczne, pozbawione zasad i morali wobec innych kobiet niż np. mężczyźni wobec kobiet czy wobec siebie nawzajem.

Przykłady własne: mam nadwagę, ale świetne proporcje (podobno). Nie raz mi się zdarzyło usłyszec od kobiety: gdzie się pchasz grubasie, albo: schowaj te nogi z cellulitem, albo raz na siłowni: to nie greenpeace. Wątpię, że to przypadek, że autorami tych złośliwości ZAWSZE były kobiety. Co ciekawe... wśród mężczyzn miałam i mam powodzenie i nigdy nie usłyszałam od nich niczego niemiłego (chociaż na pewno mężczyznom, którzy wolą szczupłe sylwetki, atletyczne, na pewno się nie podobam. Nie wyrażali tego jednak werbalnie).

Zajęci faceci. Kobiety NAGMINNIE odbijają bez skrupułów facetów. Wyznają zasadę: baba jak krzesło da się przesunąc. Wśród mężczyzn zdarza się. Jednak powiedziałabym, że zdarza się rzadko. Wśród moich kumpli panuje przekonanie, że zajęta dziewczyna to dziewczyna innego faceta i koniec, a dziewczyna kumpla to w ogóle świętośc i chyba nigdy w życiu by się z nią nie związali, nawet po ewentualnym rozstaniu (no chyba, że pozostałyby między rozstającymi się przyjacielskie stosunki). W wypadku kobiet... No cóż, moja ex "przyjaciółka" wysłała mojemu obecnemu Tż nagie zdjęcia i esemesy, że jeśli mnie zostawi to ona ma mu do zaoferowania więcej.

W dodatku kwestia utożsamiania się z innymi kobietami... Cóż. Nie utożsamiam się z nikim poza sobą, a chyba wolałabym się w pokrzywach wytarzac niż z co niektórymi kobietami utożsamic chociaż w 10%.

ja równiez nie zauważyłam takiej tendencji.
raczej kobieta jest dla mnie konkurencją niż kimś bliskim
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 18:27   #4
Bananalama
jestę wieszczę

A ja przykrości miałam ze strony zarówno kobiet, jak i mężczyzn. To samo z solidarnością, przyjaźnią. Po prostu to siedzi w człowieku, bez względu na płeć. Jak ktoś jest burakiem i chamem, to bez względu na to, co ma między nogami.

Tak, zauważyłam kobiecą solidarność. Doświadczyłam.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 18:31   #5
tacyta
Wtajemniczenie

Nie wierzę w solidarność jajników, co więcej sama nie poczuwam się do solidaryzowania z innymi kobietami. Niby dlaczego miałabym się z kimś solidaryzować ze względu na płeć? Płeć to za mało, żeby się ludzie ze sobą solidaryzowali, potrzeby jest wspólny cel, jakaś wspólna płaszczyzna a tego brak. Co najwyżej mogę się solidaryzować z niektórymi kobietami w walce o większe równouprawnienie i poprawę bytu kobiet, ale to wszystko.
Stary 2011-12-27, 18:34   #6
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 18:40   #7
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
A ja przykrości miałam ze strony zarówno kobiet, jak i mężczyzn. To samo z solidarnością, przyjaźnią. Po prostu to siedzi w człowieku, bez względu na płeć. Jak ktoś jest burakiem i chamem, to bez względu na to, co ma między nogami.
Z psychologicznego punktu widzenia lubię obserwowac ludzi. Ich reakcje ich zachowania. Baa... nawet na tym forum po części jestem z tego powodu. Lubię analizowac ludzi i ich zachowania.

I z tych obserwacji wynika, że kobiety inne kobiety traktują krytycznie, z dystansem, jak konkurencję, którą trzeba otaksowac, ustawic do pionu (te mniej kulturalne), jak rywalki, jak obiekt do porównywania ze sobą itd itp.

Siedzimy ze znajomymi w pizzeri. I obserwujemy Mężczyźni wcinają, piją, żartują. Kobiety? Rozmawiają, ale... rozglądają się na boki, często komentują, że ta: taka koścista, tamta wielka i burgera wpieprza. Na ulicy mężczyźni czasami się dyskretnie obejrzą, mniej kulturalni wywalają gały, kobiety taksują na zasadzie: na pewno ma jakąś wadę, mankament, zaraz go znajdę.

Jasne, chamstwo spotkasz wszędzie. Jednak ten brak solidarności i jakiejś nie wiem życzliwości? w obrębie własnej płci, jest u kobiet bardzo rażący po oczach. Znajdziesz wyjątki... Jednak dla mnie, z moich obserwacji, to tylko wyjątki są.

Cytat:
Tak, zauważyłam kobiecą solidarność. Doświadczyłam.
Mam przyjaciółkę i dwie koleżanki. Dogadujemy się super, od jakiegoś czasu się nam zacieśniają więzy.

Solidarności babskiej jednak nigdy, nigdzie nie zauważyłam.

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Może jeszcze coś wytłumaczę. Bo każdy inaczej może rozumiec w tym kontekście słowo solidarnośc.

Ja widzę różnicę między solidarnością a utożsamieniem.

Solidarnośc to dla mnie wzajemna życzliwośc wobec siebie, brak bezzasadnej złośliwości, umiejętnośc zabrania głosu wobec ewidentnej czyjejś krzywdy. Ba... często nawet zrąbanie z góry na dół, ale mające podstawy i słuszny cel! Jakieś zasady i ich przestrzeganie. (co w sumie do mężczyzn też można odnieśc).

Utożsamianie się z zachowaniami i poglądami to tak jak pisałam. Często w pokrzywach wolałabym się wytarzac.
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 18:41   #8
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzia1989r Pokaż wiadomość
Mam przyjaciółkę i dwie koleżanki. Dogadujemy się super, od jakiegoś czasu się nam zacieśniają więzy.

Solidarności babskiej jednak nigdy, nigdzie nie zauważyłam.
Przyjaźń między kobietami to pakt o nieagresji

Nie wierzę w solidarność jajników, nie ma czegoś takiego. A wręcz przeciwnie, kobieta prędzej drugą obsmaruje lub podstawi nogę niż pomoże... Dlatego rzadko zdarza mi się wierzyć w dobre rady koleżanek, zwłaszcza że już kilkakrotnie okazało się, że te dobre rady doprowadzały do niezbyt szczęśliwego końca czy rozwiązania problemu Ot takie złośliwości, żebyś przypadkiem nie miała lepiej niż my - a swoją drogą to bardzo częste zjawisko w grupie 'singielek' w której jedna znajdzie faceta
Stary 2011-12-27, 18:42   #9
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Więcej wycierpiałam od "przyjaciółek" niż od kumpli. Jednak nie zrzucam cech charakteru na płeć. Widocznie tak trafiałam.

Solidaryzuję się z tym, kto ma poglądy bliskie moim bez względu na płeć. Nigdy nie będę solidarna z kobietą, która zachowuje się wbrew mojej moralności. Nie będę solidarna z kobietą, która odbija facetów, zdradza, podkłada świnie w pracy bo sama bym czegoś takiego nie zrobiła. Znajomość bym była w stanie utrzymać, bo każdy żyje wg siebie i jak mu się podoba. Ale solidarna nie będę tylko dlatego, że co miesiąc ma okres jak ja.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 18:52   #10
Narrhien
Zakorzenienie

Ja nie wierzę w solidarność jajników, co więcej - wcale nie uważam, żeby była potrzebna. Nie mam zamiaru być solidarna z obcymi kobietami tylko dlatego, że są tej samej płci co ja. Jestem solidarna z ludźmi mi bliskimi i wyznaję w życiu zasadę, że staram się żyć tak, coby innym krzywdy nie robić. I tyle. Niepotrzebna mi do szczęścia solidarność jajników.

I to prawda, że kobiety faktycznie z moich doświadczeń są nieco bardziej kłótliwe i złośliwe, ale równie dobrze można by powiedzieć, że za to mężczyźni są nieco bardziej agresywni i bałaganiarscy (pierwsze z brzegu przykłady jakichś wad, które w swoim życiu częściej dostrzegam u mężczyzn). Jakieś wielkie przykrości jednak ze strony kobiet mnie nie spotkały, nie zdarzyło mi się, by jakaś koleżanka złośliwie dawała mi złe rady, żeby mi zaszkodzić itd. I sama też nie daję ludziom złych rad.

Nie ma co ukrywać, że płcie jednak czymś się od siebie różnią, niemniej jednak każdy człowiek różni się od drugiego i każdy ma niepowtarzalną pulę różnych pozytywnych i negatywnych cech.

Edytowane przez Narrhien
Czas edycji: 2011-12-27 o 18:55
Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 18:55   #11
maryanna3
Zakorzenienie

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3125015 9]Więcej wycierpiałam od "przyjaciółek" niż od kumpli. Jednak nie zrzucam cech charakteru na płeć. Widocznie tak trafiałam.

Solidaryzuję się z tym, kto ma poglądy bliskie moim bez względu na płeć. Nigdy nie będę solidarna z kobietą, która zachowuje się wbrew mojej moralności. Nie będę solidarna z kobietą, która odbija facetów, zdradza, podkłada świnie w pracy bo sama bym czegoś takiego nie zrobiła. Znajomość bym była w stanie utrzymać, bo każdy żyje wg siebie i jak mu się podoba. Ale solidarna nie będę tylko dlatego, że co miesiąc ma okres jak ja.[/QUOTE]
dokładnie

ale tak samo jak to tu ktoś określił...prędzej wytarzałabym się w pokrzywach niż solidaryzowała z niektórymi facetami..
po prostu to nie zależy od płci a od charakteru i niestety ale dla mnie samo pojęcie solidarność płci jest już z założenia głupie i nielogiczne, solidaryzuję się z tymi z którymi się zgadzam

mężczyźni też potrafią się obsmarować i poodbijać sobie partnerki, wszystko zależy na jakie środowisko i grupę ludzi się trafi
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 19:17   #12
Angel_00
Zakorzenienie

My zawsze jak się z przyjaciółką bronimy nawzajem, albo wspieramy, stajemy murem przeciwko naszym partnerom to nasi panowie się śmieją że jesteśmy idealnym przykładem solidarności jajników ;-)
A tak poważnie to zachowujemy się tak bo się przyjaźnimy a nie dlatego, że jesteśmy kobietami.

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 19:26   #13
Arakiel
BAN stały

Nie gniewajcie się dziewczyny ale przyjażni między wami to nie ma .
Arakiel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 19:33   #14
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Arakiel Pokaż wiadomość
I to mówi facet, specjalista przyjaźni damsko-damskich.
Owszem jest coś takiego jak przyjaźń między kobietami.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 19:45   #15
dance makabre
Wtajemniczenie

Ja solidaryzuję się z ludźmi raczej ze względu na łączącą nas zażyłość, a nie ich płeć. Staję murem i wspomagam jak mogę przyjaciółki, owszem, ale wobec przyjaciół płci męskiej robię dokładnie tak samo.
Z obcymi solidarna nie jestem i nie będę.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-27, 20:04   #16
Weronikapr
Wtajemniczenie

Solidarność ze względu na płeć jest bez sensu i jej nie ma wśród kobiet. Ale solidarność między prawdziwymi przyjaciółkami istnieje. Chociaż ciężko o prawdziwą przyjaciółkę, ale czy powodem jest płeć Tego nie wiem, bo facetem wśród innych facetów nigdy nie byłam by móc mieć porównanie.
Weronikapr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 20:08   #17
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arakiel Pokaż wiadomość
Oczywiście że jest, aczkolwiek większość ludzi nie ma pojęcia, czym jest prawdziwa przyjaźń.

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 20:22   #18
fiaa
Raczkowanie

nie, nie istnieje, wrecz przeciwnie. juz w gimnazjum zrazilam sie do przyjaciolek plci zenskiej i zostalo mi tak do tej pory - kiedy wyprawiałam przed 2 laty osiemnastkę, mialam tam samych facetow - przynajmniej bylo z kim tanczyc :p pewnie ze brakuje mi kogos tak po prostu do plot, ale zawsze falszywe sztuki mi sie trafialy. mam uraz
fiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 20:40   #19
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość

ja równiez nie zauważyłam takiej tendencji.
raczej kobieta jest dla mnie konkurencją niż kimś bliskim
Nic dodać, nic ująć.

Poza tym, nie oszukujmy się, kobiety są z reguły większymi zołzami niż faceci.
Stary 2011-12-27, 20:42   #20
Pogrom_czyni
Raczkowanie

Nie, nie istnieje, bo faceci to świnie, a baby to chuje.
Pogrom_czyni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 20:45   #21
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pogrom_czyni Pokaż wiadomość
Nie, nie istnieje, bo faceci to świnie, a baby to chuje.

Trzeba zapamiętać !
Stary 2011-12-27, 21:10   #22
201611241302
Konto usunięte

Nie wiem, przyjaźnię się z facetami
201611241302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 21:25   #23
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 21:43   #24
201604181004
Konto usunięte

Absolutnie nie istnieje, kobiety są okrutne - jedna drugą by zadźgała pazurami byleby miała gorzej. Przyjaźnię się w większości z facetami a grono kobiet jest wąskie i głównie internetowe.
Kobiety potrafią być naprawdę piep*znięte najpierw jedna pod drugą dołki kopie a potem ryczy że w nie wpada
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 21:50   #25
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Absolutnie nie istnieje, kobiety są okrutne - jedna drugą by zadźgała pazurami byleby miała gorzej. Przyjaźnię się w większości z facetami a grono kobiet jest wąskie i głównie internetowe.
Kobiety potrafią być naprawdę piep*znięte najpierw jedna pod drugą dołki kopie a potem ryczy że w nie wpada
współczuje że znasz tylko takie kobiety
Stary 2011-12-27, 21:53   #26
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
I z tych obserwacji wynika, że kobiety inne kobiety traktują krytycznie, z dystansem, jak konkurencję, którą trzeba otaksowac, ustawic do pionu (te mniej kulturalne), jak rywalki, jak obiekt do porównywania ze sobą itd itp.
Ojezu dokładnie.

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
współczuje że znasz tylko takie kobiety
Ależ nie ma czego współczuć wcale tego nie oczekuję znam kilka fajnych kobiet, mam przyjaciółkę i kilka koleżanek, jednak nie wiem ile masz lat moja droga popracuj trochę w dużej grupie kobiet gdzie nie daj boże macie ze sobą współpracować na przykład

Po prostu mam podobne doświadczenia jak wszystkie dziewczyny wyżej a może po prostu uderz w stół a nożyce się odezwą?
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 22:12   #27
Bananalama
jestę wieszczę

Lubię czasami przyglądać się ludziom, przeanalizować ich zachowania, skomentować. Nie tylko kobiety. Mężczyzn też.
Jak komuś jest dobrze w życiu, to nie mam ochoty go zadźgać. Ewentualnie mobilizuje mnie to do większej pracy nad sobą. O babskiej solidarności zapominam, gdy jakaś baba zrobi przykrość któremuś z moich przyjaciół , albo nie daj Boże bratu!

Arakiel, poszerz horyzonty, bo przykro się czyta

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-27, 22:20   #28
Hultaj
BAN stały

uważam, że kobiety są o siebie nawzajem zazdrosne i z tego względu solidarność kobieca jest wykluczona.
Facetów też bym jakoś specjalnie nie stawiała od razu na piedestał jako kompanów, ze względu na łatwość przypisywania kobiecie roli przy garach i dzieciach (podczas gdy sami się zwyczajnie nie kwapią do pewnych robót - z lenistwa/wygodnictwa).
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 22:26   #29
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Ojezu dokładnie.

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Ależ nie ma czego współczuć wcale tego nie oczekuję znam kilka fajnych kobiet, mam przyjaciółkę i kilka koleżanek, jednak nie wiem ile masz lat moja droga popracuj trochę w dużej grupie kobiet gdzie nie daj boże macie ze sobą współpracować na przykład

Po prostu mam podobne doświadczenia jak wszystkie dziewczyny wyżej a może po prostu uderz w stół a nożyce się odezwą?
to dobrze z Twojej wypowiedzi(poprzedniej) wynikało spore uogólnienie coś w stylu, że wszystkie babki to niezłe harpie i każda Ci świnię podłoży jak nieuważnie patrzysz ale skoro nie-to już Ci nie współczuję
i nie wszystkie tu tak uważamy

co do wieku 'moja droga', z pewnością za mało żeby wiedzieć jakie kobiety potrafią być o kru tne bum, nożyce się odezwały jestem zołza
Stary 2011-12-27, 22:31   #30
andziora1
Przyczajenie

ok temat ruszył,solidarność -jajników to nie przyjaźn z każdą kobietą czasem wystarczy zrozumienie.Chodzi o to że same mówimy zazwyczaj źle o innych babkach, choc często ich nawet nie znamy ot tak.Czasem choć widzimy krzywdę innej kobiety odwracamy głowę i udajemy że nic nie widzimy itd.
andziora1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości