O czym rozmawiać na kolejnych randkach? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2024-11-10, 02:44   #1
czerwonajarzebina
Przyczajenie

O czym rozmawiać na kolejnych randkach?

Hej! Mam taki problem, że moje znajomości zawsze się kończą po 4 czy 5 randce...
Na początku zawsze jest super, dużo tematów do rozmów, ale jak mamy już wszystko obgadane o sobie to te spotkania dalsze są katastrofą.
Coś tam pogadamy jak spędziliśmy dziś dzień, coś jeszcze nam się przypomni o sobie a potem pojawia się niezręczna cisza. Nie wiem jak przepchać ten etap do przodu.
czerwonajarzebina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-11-12, 10:12   #2
braknickutoteznick
Przyczajenie

Dot.: O czym rozmawiać na kolejnych randkach?

Cytat:
Napisane przez czerwonajarzebina Pokaż wiadomość
Hej! Mam taki problem, że moje znajomości zawsze się kończą po 4 czy 5 randce...
Na początku zawsze jest super, dużo tematów do rozmów, ale jak mamy już wszystko obgadane o sobie to te spotkania dalsze są katastrofą.
Coś tam pogadamy jak spędziliśmy dziś dzień, coś jeszcze nam się przypomni o sobie a potem pojawia się niezręczna cisza. Nie wiem jak przepchać ten etap do przodu.
Już przy 4/5 randce wiecie wszystko o sobie i nie macie tematów do rozmów? To bez sensu wymyślać jakieś tematy na siłę, jeśli nie macie wspólnego flow. Wyobrażasz sobie tak to ciągnąć na siłę przez kilka miesięcy lub przez kilka lat? Co to za związek
braknickutoteznick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-11-12, 10:17   #3
skara
Zakorzenienie

A może po prostu za dużo jest tego gadania na początku? W sensie, że na siłę zapełniacie ciszę, więc jak się tematy kończą, to jest bardzo niezręcznie. Szczerze mówiąc nigdy mi nie brakowało tematów do rozmów jeśli łapałam z kimś dobry kontakt - i to zarówno w spotkaniach romantycznych jak i koleżeńskich czy zawodowych. A jak tematów brakuje, trafię na mruka czy po prostu nie ma tej nici porozumienia to nie tracę czasu na rozwijanie relacji.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-11-12, 10:40   #4
Aelora
Wtajemniczenie

Jak nie wiem co powiedzieć zagaduję, co ciekawego ktoś czytał/oglądał i czy ma coś do polecenia. Potem zwykle już rozmowa leci, bo padają kolejne tytuły itd.
Ale ogólnie to dość dziwne, że tak pada u Ciebie każda znajomość. Albo faktycznie nie macie wspólnego flow, albo te spotkania są jakieś wymęczone i po prostu poza sztampowymi rozmowami o oczekiwaniach itd. nie macie za bardzo o czym gadać.
To faceci z aplikacji randkowych? Bo też zupełnie inaczej rozmawia się z kimś, kogo znasz osobiście, macie wspólnych znajomych, zainteresowania itd., a zupełnie inaczej z praktycznie obcą osobą, z którą w zasadzie niewiele Was łączy poza apką.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-11-12, 13:39   #5
braknickutoteznick
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Aelora Pokaż wiadomość
To faceci z aplikacji randkowych? Bo też zupełnie inaczej rozmawia się z kimś, kogo znasz osobiście, macie wspólnych znajomych, zainteresowania itd., a zupełnie inaczej z praktycznie obcą osobą, z którą w zasadzie niewiele Was łączy poza apką.
Inaczej, ale wtedy też człowiek ma więcej pytań, kiedy dopiero się poznajemy z kimś. Ja randkuję tylko poprzez aplikacje i nigdy nie mam problemu z rozmową. Tematy same się nasuwają. Jak już to przestaję się z kimś spotykać, bo wychodzi w praniu, że jednak nie za bardzo do siebie pasujemy i nie ciągnę tego na siłę, no bo po co?
braknickutoteznick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-11-12, 13:48   #6
Hermiona83
Zadomowienie

A o czym rozmawiasz z przyjaciółmi? Bo o tym samym można na randkach.
Hermiona83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-11-12, 14:01   #7
diana088
Diana 88

GG do diana088

Nie macie tematów bo do siebie nie pasujecie.
diana088 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2024-11-12, 21:17   #8
czerwonajarzebina
Przyczajenie

Nie jestem jakoś strasznie "wygadana", nie umiem wyszukiwać anegdotek z życia i opowiadać coś ciekawego. Jak druga strona zacznie jakiś temat to pociągnę to kilkoma zdaniami i tyle. Z ludźmi z pracy rozmawiamy o pracy głównie a z przyjaciółkami o dzieciach i facetach więc to na pewno nie zaciekawi go. Nie mam wielkich pasji żeby godzinami o tym opowiadać. Raczej praca-dom. Jak już się wejdzie w związek i jest się bliżej to jest łatwiej bo przychodzą codziennie obowiązki itd i o tym się gada, ale dla mnie najgorsze jest to fatum właśnie 5 randki
czerwonajarzebina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-11-13, 06:15   #9
Lil_Mermaid
Raczkowanie

Najgorsza sytuacja jest wtedy, kiedy to Ty wciąż zagadujesz szukając nowych tematów i się silisz, by ciszy nie było, a druga strona odpowie jednym zdaniem i nie czujesz, żeby temat można było rozwijać.

Dlaczego Ty masz się zastanawiać o czym gadać? Czemu Ty masz zalepiać ciszę? Jeśli jest natrętna i częsta najwyraźniej nie ma tego czegoś między Wami.

Pomijając już związki i randki - w normalnym życiu rozmawiając z drugą osobą czasem po prostu się nie klei - to znak, że druga strona nie jest zainteresowana rozmową/relacją i my też widzimy, że jest ciężko, tak ciężko, że się nie chce już później z kimś rozmawiać i zazwyczaj takie osoby nie odgrywają żadnej roli w naszym życiu.

To nie fatum 5 randki tylko kwestie doboru partnerów do randek. A ranki po to są, by weryfikować, czy znajomość ma szanse się udać
Z natury też nie jestem mega wygadana, dość nieśmiała.
Ale gdy coś zaskoczy nie mam oporów przed swoim poczuciem humoru, stylem wypowiedzi i sobą, więc wtedy na prawdę szybko idzie i nie zastanawiam się nad ciszą, która w każdej relacji występuje.
Przede wszystkim nie myśl o tematach, nie analizuj. Idź na kolejną randkę i zobacz jak się potoczy.
Lil_Mermaid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-11-13, 07:31   #10
Aelora
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czerwonajarzebina Pokaż wiadomość
Nie jestem jakoś strasznie "wygadana", nie umiem wyszukiwać anegdotek z życia i opowiadać coś ciekawego. Jak druga strona zacznie jakiś temat to pociągnę to kilkoma zdaniami i tyle. Z ludźmi z pracy rozmawiamy o pracy głównie a z przyjaciółkami o dzieciach i facetach więc to na pewno nie zaciekawi go. Nie mam wielkich pasji żeby godzinami o tym opowiadać. Raczej praca-dom. Jak już się wejdzie w związek i jest się bliżej to jest łatwiej bo przychodzą codziennie obowiązki itd i o tym się gada, ale dla mnie najgorsze jest to fatum właśnie 5 randki
Nie musisz mieć wcale jakichś wielkich pasji, wręcz gadanie o tym godzinami może odstraszyć drugą osobę, jeśli nie siedzi w temacie. Znałam kiedyś faceta, pasjonata wyścigów F1, miał ogromną wiedzę w tym zakresie, ale co z tego skoro mi, laikowi, szybko wyczerpały się pytania, a on często chciał o tym mówić. Ale jest mnóstwo innych, uniwersalnych tematów - na pewno czymś się interesujesz, coś czytasz/oglądasz, bywasz gdzieś w wolnym czasie, lubisz jakoś spędzać czas. Z tego co piszesz, niestety raczej Ty jesteś tym mrukiem i skoro Twoje życie to praca-dom a poza tym niewiele masz do powiedzenia znajomość sypie się. Spróbuj się jakoś rozwijać, coś poczytać, nabrać jakichś szerszych horyzontów, żeby móc rozmawiać na różne tematy. Może trenuj większą swobodę w konwersacji, bo wygląda na to że ciągłe gadki o pracy, dzieciach i związkach raczej Cię ograniczają.
Spotykając się z kimś jesteście na etapie poznawania się, nie chcę Cię obrazić, ale też rozumiem że facet nie chce skakać i zabawiać dziewczyny jeśli ona nie ma za bardzo nic do powiedzenia.

Edytowane przez Aelora
Czas edycji: 2024-11-13 o 07:33
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-11-13, 09:45   #11
Nadiaa33
Raczkowanie

Wydaje mi się, że po prostu brakuje chemii, "tego czegoś" między tobą a takimi przypadkowymi partnerami do randek z appki. Czasem z kimś się rozmowa nie klei, a z kimś innym tematy same przychodzą do głowy i można rozmawiać o czymkolwiek, bo po prostu jest jakaś nić porozumienia . Możesz spróbować umówić się wspólnie coś porobić: zagrać w bilard, wybrać się do aquaparku, na koncert itp a nie tylko siedzieć przy kawie. Możesz też przed randką spróbować przejrzeć najnowsze wiadomości, to, co się teraz dzieje w kulturze, sztuce i o tym spróbować zagadać. Poza tym wydaje mi się, że na czwartej - piątej randce już powinna być jakaś chemia, całowanie się itp Może ci faceci tracą zainteresowanie tak naprawdę dlatego, ze poza koleżeńską rozmową te randki do niczego więcej nie zmierzają. Tobie się szczerze podobali ci faceci , z którymi się do tej pory spotkałaś , czy po prostu umawiałaś się na siłę , bo chcesz mieć jakiegoś faceta, a oni teoretycznie spełniali kilka podstawowych kryteriów?
Nadiaa33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2024-11-13, 15:14   #12
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Musisz się poważnie zastanowić nad tym kogo Ty sobie wybierasz na te spotkania i czym przyciągasz tych kandydatów. Może "reklamujesz się" jako ktoś ciekawszy, niż jesteś? Może wybierasz facetów "reklamujących się" w fałszywy sposób, udających kogoś kim nie są? Bo jeżeli schemat się powtarza - a twierdzisz, że tak jest - to jakiś element może być jednak wspólny, a nie że tylko pech.
Stary 2024-11-13, 16:42   #13
lolita96
Zadomowienie

Ale randka to nie musi być zawsze kawa czy spacer. Można też pójść do kina i następnie do kawiarni i pogadać o wrażeniach z filmu. Można iść na wystawę i tak samo pogadać o tym później. Można iść do muzeum. Można iść na łyżwy i się powygłupiać. Nie trzeba wtedy rozmawiać na żadne tematy. Można iść na kręgle itp.

Ogólnie jak jest chemia i dwoje ludzi się sobie podoba to te randki jakoś same lecą wydaje mi się. Fajnie jest nawet wtedy po prostu zobaczyć się, posiedzieć razem w ciszy , posłuchać muzyki.

Może też na początku za często umawiasz się na te spotkania? Jak umawiasz się na przyklad co tydzień, to z całego tygodnia chyba latwie coś opowiedzieć drugiej osobie niż jak się widujecie co 3 dni
lolita96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-11-13, 16:43   #14
lolita96
Zadomowienie

Jeżeli facet lub Ty macie do tego warunki to można też umówić się na wspólne gotowanie
lolita96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości