Co powinnam zrobić w tej sytuacji? Jak radzić sobie z tym, że nie mam znajomych w rod - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2024-09-27, 10:52   #1
Ola6000
Raczkowanie

Co powinnam zrobić w tej sytuacji? Jak radzić sobie z tym, że nie mam znajomych w rod

Co powinnam zrobić w tej sytuacji? Jak

Otóż, 24 lata mam(w styczniu skończę 25 lat), zrobiłam magistra z biologii miesiąc temu.

Jestem w trakcie szukania pracy, ewentualnie stażu.

Jak studiowałam w Łodzi to miałam do kogo się odezwać, na dodatkowym przedmiocie poznałam koleżankę, z ķtórą wychodziłam do parku, kawiarni, a zimą byłyśmy w Krakowie, w akademiku wychodziłam do koleżanki z 1 piętra. Ale jak wróciłam do rodziców to mam kontakt internetowy z tą koleżanką i kolegami z akademika, nie mam się do kogo odezwać, nie mam znajomych tutaj(byłam gnębiona w gimnazjum), mam poczucie samotności.

Ale poświęcam czas na słuchanie muzyki, bieganie, street workout, czytanie książek, jazdę rowerem.

Niekiedy mam wrażenie, że coś mnie omija.

Ani razu nie byłam na sylwestrze, domówce. Myślę sobie czy to powód do wstydu.

Niekiedy myślę sobie dlaczego nie mam partnera. Co robić, aby go mieć? Gdzie dzisiaj ludzie się poznają?

Nie chodzi mi, aby szukać na siłę, ale oczekuje aby był w podobnym wieku do mnie(mam 24 lata). Na studiach dominowały dziewczyny, dziewczyny z akademika raczej też mają same dziewczyny w towarzystwie czy na swoich kierunkach przeważnie dziewczyny. Raczej młodsze roczniki chłopaków były w akademiku.

Interesuje mnie ktoś w moim wieku czy starszy do 8 lat.

Nie interesuje się starszymi o 10-15 lat, młodszymi(nawet rok czy o parę lat).

Oczekuję, aby to był człowiek wrażliwy, godzien zaufania, stronił od używek, bójek, podejrzanego towarzystwa, nie spieszył się do współżycia. Sama unikam używek, dużo ludzi mnie chwali, że jestem wrażliwa, wyrozumiała, konkretna, że wyznaczam cel i do niego dążę, że można mi zaufać i nikomu nie rozpowiem.

Tylko czy dzisiaj takiego kogoś ze świecą szukać?

Gdzie dzisiaj ludzie się poznają? Raczej przez internet?

Zainteresowania moje oprócz biegania, jazdy rowerem, czytania książek, słuchania muzyki, oglądania filmów, street workout to podróże(w zeszłym roku byłam w Chorwacji z fakultetem do Bośni i Hercegowiny, także 2 kraje odwiedziłam, w Polsce też sporo miejsca widziałam).

Wygląd co prawda przemija, ale jedyne, czego nie chce to(bez obrazy) łysiny(u młodego chłopaka), nadwagi, reszta rzeczy w wyglądzie typu kolor włosów, kolor oczu, wzrost obojętna dla mnie. Chłopięcą urodę preferuje.

Czy to, że nie mam znajomych w rodzinnych stronach, a bardziej miałam w mieście w którym studiowałam to może mieć wpływ na to czy kogoś poznam?
Ola6000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-09-30, 19:11   #2
skara
Zakorzenienie

Dot.: Co powinnam zrobić w tej sytuacji? Jak radzić sobie z tym, że nie mam znajomych

Magicznej formułki nie ma. Idź do pracy, wychodź do ludzi, bądź otwarta. Możesz pomyśleć o apkach randkowych.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-09-30, 19:51   #3
xfrida
Zadomowienie

Dot.: Co powinnam zrobić w tej sytuacji? Jak radzić sobie z tym, że nie mam znajomych

Cytat:
Napisane przez Ola6000 Pokaż wiadomość
Co powinnam zrobić w tej sytuacji? Jak

Otóż, 24 lata mam(w styczniu skończę 25 lat), zrobiłam magistra z biologii miesiąc temu.

Jestem w trakcie szukania pracy, ewentualnie stażu.

Jak studiowałam w Łodzi to miałam do kogo się odezwać, na dodatkowym przedmiocie poznałam koleżankę, z ġtórą wychodziłam do parku, kawiarni, a zimą byłyśmy w Krakowie, w akademiku wychodziłam do koleżanki z 1 piętra. Ale jak wróciłam do rodziców to mam kontakt internetowy z tą koleżanką i kolegami z akademika, nie mam się do kogo odezwać, nie mam znajomych tutaj(byłam gnębiona w gimnazjum), mam poczucie samotności.

Ale poświęcam czas na słuchanie muzyki, bieganie, street workout, czytanie książek, jazdę rowerem.

Niekiedy mam wrażenie, że coś mnie omija.

Ani razu nie byłam na sylwestrze, domówce. Myślę sobie czy to powód do wstydu.

Niekiedy myślę sobie dlaczego nie mam partnera. Co robić, aby go mieć? Gdzie dzisiaj ludzie się poznają?

Nie chodzi mi, aby szukać na siłę, ale oczekuje aby był w podobnym wieku do mnie(mam 24 lata). Na studiach dominowały dziewczyny, dziewczyny z akademika raczej też mają same dziewczyny w towarzystwie czy na swoich kierunkach przeważnie dziewczyny. Raczej młodsze roczniki chłopaków były w akademiku.

Interesuje mnie ktoś w moim wieku czy starszy do 8 lat.

Nie interesuje się starszymi o 10-15 lat, młodszymi(nawet rok czy o parę lat).

Oczekuję, aby to był człowiek wrażliwy, godzien zaufania, stronił od używek, bójek, podejrzanego towarzystwa, nie spieszył się do współżycia. Sama unikam używek, dużo ludzi mnie chwali, że jestem wrażliwa, wyrozumiała, konkretna, że wyznaczam cel i do niego dążę, że można mi zaufać i nikomu nie rozpowiem.

Tylko czy dzisiaj takiego kogoś ze świecą szukać?

Gdzie dzisiaj ludzie się poznają? Raczej przez internet?

Zainteresowania moje oprócz biegania, jazdy rowerem, czytania książek, słuchania muzyki, oglądania filmów, street workout to podróże(w zeszłym roku byłam w Chorwacji z fakultetem do Bośni i Hercegowiny, także 2 kraje odwiedziłam, w Polsce też sporo miejsca widziałam).

Wygląd co prawda przemija, ale jedyne, czego nie chce to(bez obrazy) łysiny(u młodego chłopaka), nadwagi, reszta rzeczy w wyglądzie typu kolor włosów, kolor oczu, wzrost obojętna dla mnie. Chłopięcą urodę preferuje.

Czy to, że nie mam znajomych w rodzinnych stronach, a bardziej miałam w mieście w którym studiowałam to może mieć wpływ na to czy kogoś poznam?
juz tu pisalas niejednokrotnie na ten temat i jak widac nie docieraja do ciebie odpowiedzi,po co kolejny taki sam temat?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1292055
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1289056
idz na terapie a pozniej szukaj faceta
na ta chwile nie nadajesz sie do zwiazku masz powazne zaburzenia i nic z tym nie robisz ,skoro widac to w internecie czytajac twoje posty to ludzie na zywo tez to musza zauwazac ,to odrzuca
dopoki nie ogarniesz swojego zdrowia psychicznego raczej watpie abys znalazla kogos normalnego do zwiazku

Edytowane przez xfrida
Czas edycji: 2024-09-30 o 19:55
xfrida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-09-30, 19:59   #4
lalove12
Raczkowanie

Mam brata, tylko trochę młodszego, bo 21 lat, też szuka dziewczyny, przystojny, jak coś to pisz
lalove12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-01, 05:14   #5
Ola6000
Raczkowanie

Ok, ale ja wolę kogoś w swoim wieku bądź do 8 lat starszego

---------- Dopisano o 05:13 ---------- Poprzedni post napisano o 05:11 ----------

Aplikacje randkowe są specyficzne dla mnie.

Jestem w trakcie szukania pracy bądź stażu.

A kogoś w podobnym wieku nie widzę za bardzo.

To co zrobić?

Gdzie w dzisiejszych czasach się poznają?

---------- Dopisano o 05:14 ---------- Poprzedni post napisano o 05:13 ----------

Nie mam żadnych zaburzeń nikt nie zauważa.

Czy to wstyd nie być na sylwestrze bądź domówce?
Stary 2024-10-01, 06:17   #6
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Ok, ale ja wolę kogoś w swoim wieku bądź do 8 lat starszego

---------- Dopisano o 05:13 ---------- Poprzedni post napisano o 05:11 ----------

Aplikacje randkowe są specyficzne dla mnie.

Jestem w trakcie szukania pracy bądź stażu.

A kogoś w podobnym wieku nie widzę za bardzo.

To co zrobić?

Gdzie w dzisiejszych czasach się poznają?

---------- Dopisano o 05:14 ---------- Poprzedni post napisano o 05:13 ----------

Nie mam żadnych zaburzeń nikt nie zauważa.

Czy to wstyd nie być na sylwestrze bądź domówce?
Zauwaza bo wciaz jestes sama,wedlug mnie masz jakas forme autyzmu może aspergena .wciaz walkujesz te same tematy I masz obsesje na temat wyluczania itp
Chlopakow w swoim wieku najczesciej poznaje sie na studiach albo w pracy
Studia skoczylas wiec ten sposob odpada moze w pracy kogos poznasz wiec idz do pracy i zacznij rozmawiać z ludzmi
Ps.a przedewszystkim odwiedź specjalistę ktory cie zdiagnozuje i wdrozy leczenie// terapie.
Tu na forym od lat dostajesz rady jak kogos poznac i kmpletnie nic do cibie nie docierav,wydajesz sie byc kompletnie oderwana od rzeczywistości,niby pytasz o poady ale nie chcesz ich wdrazac w życie wiec po co zakladasz coraz to nowe watki na tn sam temat?
Poczytaj to co ludzie napisali w poprzednich twoich watach plus zacznij sie leczyc dopiero pozniej szukaj partnera

Edytowane przez xfrida
Czas edycji: 2024-10-01 o 09:49
xfrida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-01, 07:09   #7
Ola6000
Raczkowanie

A gdzie poznać kogoś do 8 lat starszego?

Na uczelni i w akademiku to młodsze roczniki chłopaków były.

Na uczelni nie miałam jak poznać kogoś w swoim wieku bo dziewczyny były raczej
Stary 2024-10-01, 08:06   #8
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
A gdzie poznać kogoś do 8 lat starszego?

Na uczelni i w akademiku to młodsze roczniki chłopaków były.

Na uczelni nie miałam jak poznać kogoś w swoim wieku bo dziewczyny były raczej
Napisalam ci
Czytasz wogole odpowiedzi?
Stary 2024-10-01, 09:27   #9
Pati_Hr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xfrida Pokaż wiadomość
Napisalam ci
Czytasz wogole odpowiedzi?
Jeżeli to nie troll to co najmniej beznadziejny przypadek, nic nie zrobisz.
Pati_Hr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-01, 12:49   #10
Ola6000
Raczkowanie

Tak czytam.

A oprócz pracy to gdzie mogą być roczniki 92-00?
Stary 2024-10-01, 12:59   #11
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Tak czytam.

Wszędzie. Tylko nikt nie ma rocznika na czole wypisanego
Po co sie skupiasz na roczniku?idz poznaj zywych ludzi pogadaj z nim, znajdz wspolne tematy,zainteresowania rocznik jest tu sprawa drugorzędną

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2024-10-01, 14:44   #12
Bruma_w_Hogsmeade
Rozeznanie

Poznać faceta jest bardzo łatwo. Jak będziesz chodzić na jedną randkę z portalu randkowego tygodniowo (to może być nawet godzinne spotkanie, im krótsze tym lepsze w sumie), to po dwóch latach będziesz miała już stu facetów odhaczonych. Nie znajdzie się w takim gronie nikt sensowny i kompatybilny?
Bruma_w_Hogsmeade jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-01, 15:15   #13
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bruma_w_Hogsmeade Pokaż wiadomość
Poznać faceta jest bardzo łatwo. Jak będziesz chodzić na jedną randkę z portalu randkowego tygodniowo (to może być nawet godzinne spotkanie, im krótsze tym lepsze w sumie), to po dwóch latach będziesz miała już stu facetów odhaczonych. Nie znajdzie się w takim gronie nikt sensowny i kompatybilny?
jak dla mnie najlepszym czasem byly studia ok na jej kierunku nie bylo zbyt wielu facetow ale to jest czas na imprezowanie,wychodzenie do klubow,pubow nie tylko obracanie sie w gronie ludzi z uczelni
Autorka nie ma umiejetnosci interpersonalnych wiec na tym powinna sie skupic i nad tym pracowac bo z jej watkow jasno widac ze jest zafiksowana na jakis tam cechach np rocznik urodzenia ,wyliczanki itp
spojrz w jej inne watki to nie jest normalna osoba podejrzewam ze na zywo to widac jeszcze bardziej
Stary 2024-10-01, 15:50   #14
Bruma_w_Hogsmeade
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xfrida Pokaż wiadomość
jak dla mnie najlepszym czasem byly studia ok na jej kierunku nie bylo zbyt wielu facetow ale to jest czas na imprezowanie,wychodzenie do klubow,pubow nie tylko obracanie sie w gronie ludzi z uczelni
Autorka nie ma umiejetnosci interpersonalnych wiec na tym powinna sie skupic i nad tym pracowac bo z jej watkow jasno widac ze jest zafiksowana na jakis tam cechach np rocznik urodzenia ,wyliczanki itp
spojrz w jej inne watki to nie jest normalna osoba podejrzewam ze na zywo to widac jeszcze bardziej
Jestem tego doskonale świadoma. Samo podkreślanie w co drugim zdaniu "8 lat starszy" jest mocno nienormalne i nawet bym podejrzewała, że to podświadomy sposób na NIE znalezienie faceta. Lęk przed mężczyznami. Jak u mojej znajomej (polecam Ci mój wątek o niej pt. "okłamała mnie", bo mało odpowiedzi, a historia naprawdę ciekawa, chyba najdziwniejsza rzecz jaka mi się przydarzyła), która to znajoma też niby marzy o facecie, ale ma takie wymagania (np. żeby sami do niej podeszli na ulicy, bo ona z apek nie będzie korzystać, sama podchodzić też nie będzie), że to wygląda raczej na autosabotaż.
Stary 2024-10-01, 17:50   #15
holgath
Rozeznanie

Cytat:
Tak czytam.

Wszelkiego rodzaju wolontariaty.
Pakowanie paczek dla powodzian przy parafii
Schronisko dla zwierząt
Itede.
Będą chłopaki fajne, wierne niechlające, niećpające i nieimprezujące.
holgath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-01, 18:27   #16
Ola6000
Raczkowanie

Z tą koleżanką wspomnianą wyżej wychodziłam do parku, kawiarni to za bardzo nie widzieliśmy nikogo w swoim wieku. U niej na uczelni też dziewczyny były.

A czy to wstyd nie być na domówce, sylwestrze?
Stary 2024-10-01, 18:30   #17
Bruma_w_Hogsmeade
Rozeznanie

Cytat:
Z tą koleżanką wspomnianą wyżej wychodziłam do parku, kawiarni to za bardzo nie widzieliśmy nikogo w swoim wieku. U niej na uczelni też dziewczyny były.

Ja byłam raz, w 2010 roku XD Nie wstydzę się, nawet o tym nie myślałam, dopóki o tym nie napisałaś. Aczkolwiek jest mi trochę przykro z tym, że literalnie wszystkich znajomych mam online i z nikim się nie spotykam.
Stary 2024-10-01, 19:30   #18
Ola6000
Raczkowanie

Przynajmniej jest tu osoba która mnie rozumie
Stary 2024-10-01, 20:22   #19
xfrida
Zadomowienie

Cytat:

wstyd to chyba za duze slowo ale dziwne ze przez tyle lat swojego zycia nie nawiazalas zadnych znajomosci z nikim na tyle bliskich zeby byc zauwazona ,zaproszona na impreze (w sumie domowki to juz chyba nie czesto sie zdarzaja w dzisiejszych czasach)czy na sylwestra z grupa znajomych

to wszystko wskazuje na to ze masz problem z nawiazywaniem relacji miedzyludzkich,chodzenie do parku z kolezanka to slaby pomysl aby poznac jakis facetow,trzeba bylo zapisac sie do jakis grup zainteresowan,na silownie,chodzic na imprezy organizowane przez uczelnie,umawiac sie z grupa z uczelni na jakies wypady babskie do pubu czy klubu w takich miejscach glownie przebywaja studenci faceci w wieku studenckim i nie oznacza to odrazu ze sa pijusami i babiarzami to tacy sami mlodzi ludzie jak kazdy inny

moim zdaniem twoje oczekiwania w stosunku ewentualnego partnera sa zbyt szczegolowe i ograniczajace wiec watpie abys siedzac w domu bez zadnych znajomych poznala kogos kto by tak idealnie w nie sie wpasowal

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2024-10-01, 21:23   #20
Ola6000
Raczkowanie

Jeżdżę rowerem po wioskach okolicznych to widziałam chłopaków 14/15 letnich niż w podobnym wieku, albo rodziny z dziećmi. Biegam, ćwiczę na street workout też raczej dzieci z rodzicami widzę czy starszych ludzi.
Stary 2024-10-01, 21:54   #21
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Jeżdżę rowerem po wioskach okolicznych to widziałam chłopaków 14/15 letnich niż w podobnym wieku, albo rodziny z dziećmi. Biegam, ćwiczę na street workout też raczej dzieci z rodzicami widzę czy starszych ludzi.
Ale czego ty oczekujesz jak jedziesz na tym rowerze? Jak niby masz kogos poznac taki sposob? Normalni ludzie w tym wieku ktory cie interesuje - w czasie kiedy ty znudzona siedzeniem w domu jezdzisz rowerem -sa w pracy czy na studiah w miescie a nie laza po wioskowych sciezkach czekajac az bedziesz przejezdzac zeby do ciebie zagadac jak będziesz ich mijac
Znajdz prace I wyprowadz sie do miasta
Stary 2024-10-02, 05:58   #22
Ola6000
Raczkowanie

Na zakupy wychodzę raczej nikogo w podobnym wieku nie widać. Aktualnie jestem w rodzinnym mieście. Biegam też raczej nie widzę osób w podobnym wieku. Street workout uprawiam też raczej nie widać nikogo w podobnym wieku.

Przecież z domy wychodzę, czy rzeczywiście brakuje osób w przedziale wiekowym 24-32?

---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ----------

A oprócz pracy gdzie jszzczs np?
Stary 2024-10-02, 08:32   #23
Ola6000
Raczkowanie

Ale na uczelni nie było roczników 92-98
Stary 2024-10-02, 09:23   #24
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Na zakupy wychodzę raczej nikogo w podobnym wieku nie widać. Aktualnie jestem w rodzinnym mieście. Biegam też raczej nie widzę osób w podobnym wieku. Street workout uprawiam też raczej nie widać nikogo w podobnym wieku.

Przecież z domy wychodzę, czy rzeczywiście brakuje osób w przedziale wiekowym 24-32?

---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ----------

A oprócz pracy gdzie jszzczs np?
Ale czy ty nie rozumiesz ze to jest praktycznie nie mozliwe abys poznala kogos na zakupach,jak jedziesz rowerem czy biegniesz?dzis juz malo kto zaczepia samotne kobiety w taki sposob bo mozna zostac posadzonym o molestowanie i w sumie najczesciej faceci dostaja kosza w takiej sytuacji wiec napawde malo kto sie przelamuje i zaczepia ,moze jakby widywali cie caly czas np robilabys zakupy w pobliskim sklepie a on by cie za kazdym razem obslugiwal i mielibyscie szanse wymienić chociaz kila zdan to moze by sie zapytal o wyjscie na kawe w innym wypadlu mpim zdaniem nie ma szans na poznanie i randke

Zastanawia mnie rowniez skad ty wiesz z jakiego rocznika sa ludzie ktorych mijasz na ulicy.czytajac twoje posty odnosze wrazenie ze ten rocznik urodzenia jest glownym kryterium jaki misi spelnic twoj ewentualny partner,jedzisz po okolicy i wypatrujesz ofiary to brzmi naprawde niezdrowo
Stary 2024-10-02, 10:19   #25
Ola6000
Raczkowanie

Czyli dzisiaj internet tylko?

No bo chodzi mi o to aby był w moim wieku czy starszy do 8 lat
Stary 2024-10-02, 12:35   #26
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Czyli dzisiaj internet tylko?

No bo chodzi mi o to aby był w moim wieku czy starszy do 8 lat
mezczyzni w wieku 25-33 lata sa w pracy w ciagu dnia w przewazajacej wiekszosci
szukaj na aplikacjach randkowych
Stary 2024-10-02, 14:54   #27
skara
Zakorzenienie

Ludzie wiekowo bardzo różnie wyglądają, również sporo młodziej lub starzej. Fiksacja na roczniku jest głupia.
A jeśli lubisz sport i chcesz poznać ludzi to lepiej wybierz siłownię lub jakieś sporty grupowe. Bo sporty samotnicze i uprawiane bez uczestnictwa innych dają mizerną szansę by kogoś poznać. No bo co, będzie cię ktoś zatrzymywać jak jedziesz na rowerze? Przecież to bez sensu. Jak już, to dołącz na fb do grup z Twoich okolic dla miłośników np. przejażdżek rowerowych. Albo napisz na spotted, że szukasz towarzystwa. Przynajmniej poznasz jakichś nowych ludzi, poszerzysz krąg znajomych.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-10-02, 16:14   #28
Ola6000
Raczkowanie

Na siłownię chodziłam jak mieszkałam w mieście w którym studiowałam ale tam raczej na sobie skupieni ludzie
Stary 2024-10-03, 13:55   #29
Ola6000
Raczkowanie

A jak nie apki randkowe?

Jestem w trakcie szukania pracy?

Już tylko apki randkowe dzisiaj slusza do poznawania kogoś?

W wielu miejscach nie ma roczników 92-00?
Stary 2024-10-03, 14:13   #30
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
A jak nie apki randkowe?

Jestem w trakcie szukania pracy?

Już tylko apki randkowe dzisiaj slusza do poznawania kogoś?

W wielu miejscach nie ma roczników 92-00?
dostalas juz wiele odpowiedzi gdzie poznaje sie facetow nic z tym nie zrobilas po co ciagle pytasz o to samo?
powtorze raz jeszcze
faceta mozna poznac w pracy,na silowni ,wychodzac ze znajomymi do pubu,jadac na festival muzyczny z grupa kolezanek,na studiach kiedy chodzi sie do klubow,zapisuje do roznych towarzystw ,na imprezach organizowanych przez znajomych
poniewaz nie masz znajomych,na studiach nie uczestniczylas w zyciu towarzyskim ,nie chodzisz na silownie i nie pracujesz nie pozostaje ci nic innego jak szukac online
jednak na twoim miejscu raczej przeszlabym sie do specjalisty bo masz powazny problem az zadziwia mnie ze twoja rodzina nic z tym nie robi ...

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości