![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Owsiki :(
Jako dziecko miałam problemy z owsikami i walczyłam z nimi latami.
Dziś czułam swędzenie w okolicach odbytu,a że znam to uczucie bardzo dobrze,poszłam do toalety sprawdzić czy to nie te robale...no i co? są. Trochę zdążyłam o nich poczytać w necie. Nie wiem skąd się wzięły ,ale pewnie stąd, że nałogowo obgryzam paznokcie. Co teraz? Głupio mi pójść z tym do lekarza. Co powiem facetowi ? nie chcę Go zarazić, a wyczytałam że trudne to NIE JEST. Jutro ma do mnie przyjechać. Odwołać spotkanie? I jak się tego pozbyć ? Znacie jakieś domowe sposoby? leki bez recepty ? Zastanawiam się ,czy leki na robaki dla psów by mi pomogły ( akurat rodzice jadą z psem do weterynarza,to może załatwiliby mi takie tabletki) ![]() ![]()
![]() |
#2 | |||
High Quality Since 2007
|
Dot.: Owsiki :(
Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać. Maryniu ![]() Niania Ogg zwykle kładła się spać wcześnie. W końcu miała już swoje lata. Czasami szła do łóżka nawet o szóstej rano. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do lekarza nie pójdziesz bo co? No tak... bo do lekarza chodzą zdrowi ludzie, a ty chora nie możesz iść.
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Lecieć po tabletkę do lekarza i dokładnie wyprać i wyprasować bieliznę! Prasowanie kontynuuj aż do zakończenia kuracji cobyś się znowu nie zaraziła.
A poza tym nie ma przeciwwskazań do spotkań z ludźmi ![]() ![]() edit: jak facet z tobą mieszka, nocował u ciebie niedawno i jest szansa, że miał styczność z robactwem to mu powiedz!
-> zmieniam swoje życie ![]() Edytowane przez Nuk_Nulla Czas edycji: 2012-09-12 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idź do apteki i poproś panią magister o coś bez recepty na owsiki, są takie preparaty. W ulotce będziesz miała napisane jak długo i w jaki sposób je przyjmować. Nic strasznego, nic upokarzającego, zdziwiłabyś się ilu ludzi na problemy z robakami, zwłaszcza jak w domu są małe dzieci i w kółko przywlekają jakieś świństwa ![]() I dopóki nie pozbędziesz się owsików dbaj o higienę nawet do przesady, spij w majtkach, podcieraj się oddzielnym ręcznikiem niż reszta domowników, zmieniaj często pościel, a bieliznę, pościel ręczniki, wygotowuj i najlepiej krochmal. Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2012-09-12 o 09:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem, ze to krepujacy problem i w ogole, ale nie masz wyjscia, jak chcesz sie z tego cholerstwa wyleczyc. Przeciez chyba nie chcesz zarazic rodziny i faceta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idź do lekarza, problem taki sam jak każdy inny. A leki dla zwierząt niekoniecznie muszą być dobre dla ludzi. aaa i domowy sposób to podobno sok z kiszonych ogórków, albo kiszona kapusta. Tak mi babcia mówiła, jednak z tego co pamiętam to długo to trwa. Lepiej idź do lekarza niech on coś Ci poradzi.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Pamiętam jak mi babcia opowiadała, ze kiedyś jak nie było leków to się wkładało głowke czosnku w odbyt
![]() Ale teraz już są więc nie wiem co to za problem iść do lekarza, przeciez nie jesteś jedynym przypadkiem na ziemi. Mozesz np powiedzieć, że zaraziła Cie młodsza siostra albo, że ktoś w rodzinie ma i chcesz profilaktycznie zacząć coś brać żeby też nie dostać. Leki dla psa to najgłupszy pomysł na świecie a z Tż się możesz spotać jednak seks nie jest wskazany. Rozumiem, ze nie chcesz mu mowić o "robaczkach" ja tez bym się wstydziła, wymyśl po prostu, że coś innego Ci dolega ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Rzadko chodzę do lekarza,a z tymi robalami iść to wstyd
![]() Pójdę do apteki i kupię coś bez recepty. A jakie są szanse że TŻ się zarazi ,gdy wypiorę pościel,zmienię ręczniki itp. ? Czytałam,że te jajeczka mogą się znajdować wszędzie ... że nawet poprzez oddychanie można się zarazić,to prawda? przesada ![]() już nigdy nie wezmę paznokci do ust ![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie mieszka i będziesz dbać porządnie o higienę i pewne zasady 'bezpieczeństwa' to nie sądzę żeby się zaraził. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
High Quality Since 2007
|
Ręce opadają. XXI wiek.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
hehe, będziesz miała dziecko to żaden temat zdrowotny nie będzie wstydliwy
![]() Owsiki - lek, na receptę, pyrantelum - na pocieszenie: taniocha, 3,2zł u mnie. http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1835 Dla lekarza to naprawdę nic dziwnego ![]() ![]() Na pewno: zmieniacie całą pościel, ręczniki, pierzecie (w miarę możliwości gotowanie), częstsze mycie rąk. A owsiki zwyczajnie mogłaś złapać gdziekolwiek. Dzieciaki najczęściej w piaskownicy robale łapią. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Z tego co wiem to owsiki powstają przy spożywaniu dużej ilości słodyczy, ale nie wiem czy coś w tym prawdy jest. Kiedyś jak miałam owsiki to mama wykupiła mi w aptece jakieś tam krople, no i pomogło... W sumie jest to zaraźliwe, wydaje mnie się że powinnaś odwołać spotkanie ze swoim lubym żeby i jego nie zarazić
![]()
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
O tym że mam te robaki dowiedziałam się z godzinę temu i chcę coś z tym zrobić...
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
No nie wiem do końca więc się kłócę, w każdym razie zdarzyło mi się kiedyś wykupywac takie leki (nie dla mnie osobiście, więc nie ocenię skuteczności) i były także specyfiki bez recepty, z tym, że kosztowały nie mało (chyba ok. 30zł za buteleczkę, którą wypijało się na raz, a trzeba było to powtarzać).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba mu powiem ,jeszcze nie wiem jak ,ale będę musiała... no i dla Niego też kupię kropelki na wszelki wypadek.
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A z czego niby powstają? ![]() Z tych słodyczy? Owsiki to PASOŻYTY, zwyczajnie w świecie się nimi człowiek zaraża, ale nie wytwarza ich jedząc słodycze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niedługo dojdziemy do wniosku, że osobę mającą owsiki trzeba zamknąć w izolatce. Po prostu odpuśćcie sobie kochanie się/pieszczoty tym razem, dopilnuj, żeby przed jedzeniem mył ręce, nie sadzaj go na pościeli w której spałaś, wymień ręczniki i hulaj dusza. Jak chcesz to mu powiedz, żeby wiedział, że musi zachować higienę, ale chyba dorosły człowiek wie, że w każdej sytuacji powinien nie żreć brudnymi rękami? Jeśli ze sobą nie mieszkacie, to nie musi przechodzić kuracji jeśli nie zauważył objawów. Więc jak się wstydzisz to nie mów i tyle. ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Co do słodyczy - nie powstają od jedzenie słodyczy, ale jedzenie słodyczy sprzyja ich rozwijaniu. Ta jak kwaśne środowisko je zabija ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Tak, 'leczyć się' preparatami dla zwierząt...
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Uf... trochę mi lżej że nie będę musiała mu o tym mówić. Oby Jego te robale nie dopadły ...
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Czy się spotkasz ze swoim chłopakiem, czy nie, to od Ciebie zależy, jednak jeśli się spotkacie, to mu powiedz co i jak i też niech zażywa lek, profilaktycznie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
wiem,głupie to było,ale człowiekowi różne pomysły przychodzą do głowy.
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Lek dla psa?! Bałabym się coś takiego brać. Idź do lekarza, to żaden wstyd. Mimo, że mamy XXI wiek, to wcale nie jest taki rzadki problem, zwłaszcza jeśli w domu są dzieci w wieku szkolnym. Owsikami bardzo łatwo się zarazić. Zresztą nie tylko tym, ostatnio koleżanka mi powiedziała, że jej siostrzenica w wieku przedszkolnym miała wszy..
![]() |
#28 | |||
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurację tabletkami- niestety tylko na receptę, będziesz musiała po kilkutygodniach powtórzyć. To kwestia cyklu rozwojowego pasożyta. Tabletki- np jak któraś z dziewczyn pisała Pyrantelum za kilka PLN, działają tylko na jedno jego stadium rozwojowe (chyba na dorosłego pasożyta), stąd możliwość przeżycia. Kurację powinna przejść cała rodzina. Sytuacja nie jest dla Ciebie komfortowa, ale na prawde dość łatwo to zlikwidować. Owsikami można się zarazić choćby na basenie, ale przez oddychanie na pewno nie. ![]() Musisz też koniecznie powiedzieć o tym swojemu chłopakowi. Myślę, ze też powinien przebyć kurację. Cytat:
Ja mam nadzieję, ze Ty żartujesz..... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ktoś woli brać leki dla zwierząt, bo wstydzi się iść do lekarza, to jest dla mnie delikatnie mówiąc niepoważny. Mam nadzieję, że dziewczyny wybiły ci tamten pomysł z głowy ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
A jeśli je posiada i będą spać razem, to zakażenie wtórne gotowe. "Żarcie brudnymi rękoma" nie ma tu za wiele do rzeczy. Samice owsików składają jaja przy odbytnicy, w trakcie snu"gospodarza". Wtedy nie jesteś w stanie kontrolować tego czy się nie drapiesz, jak i tego że potem Twoja dłoń znajdzie się na poduszce..... Edytowane przez Śniegowa Czas edycji: 2012-09-12 o 10:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.