|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Zdrada emocjonalna w związku
Nigdy nie myślałem, że będę musiał zadawać takie pytania na forum, ale czuję się rozbity psychicznie i nie wiem, co dalej.
Poznałem kobietę w lutym 2021, w grudniu 2021 zamieszkaliśmy razem. Niestety okazało się, że flirtowała z byłym facetem i innym określanym jako przyjaciel. Po szczerej rozmowie zerwała z nimi kontakt – przynajmniej tak twierdziła. W sierpniu 2024 wróciliśmy z wakacji i wszystko wydawało się w porządku, ale tydzień po powrocie zaczęła mnie obwiniać, że jestem dla niej zły i najgorszy, mimo że jeszcze chwilę wcześniej planowaliśmy wspólne wakacje kolejne itd. Po mojej wyprowadzce w ciągu 48 godzin odnowiła kontakt z jednym z mężczyzną, którego poznała 3 lata temu określając go mianem przyjaciela, pisząc i dzwoniąc do niego. Kiedy się dowiedziałem o tej sytuacji, skontaktowałem się z tym mężczyzną, pytając, czy wie, że ona ma partnera i 8-miesięczne dziecko. To ją bardzo zdenerwowało i zaczęła kontaktować się z nim z nowego numeru kupionego prepaid. Spotkałem się z tym mężczyzną osobiście i dowiedziałem się, że on nie jest jej przyjacielem, tylko poznali się na portalu randkowym, kiedy miała zerwać z nim kontakt 3 lata temu, powiedziała mu, że wyjeżdża do USA do pracy. Od grudnia 2021 do 2022 roku pisała do niego e-maile, udając, że jest w USA, od marca 2022 do czerwca 2023 regularnie się spotykali na spacerach, kawa itd. sexu podobno nigdy nie było. Dodam tylko, że w kwietniu 2023 zaszła w ciążę, a on przekazał mi, że w tym czasie również się spotykali on nie mając pojęcia, że jest w związku ani że spodziewa się dziecka. Dostałem od niego zrzuty ekranu wiadomości, wszystkie smsy z 3 lat, w których namawiała go na spotkania, będąc już w ciąży. Facet był zdezorientowany, nie wiedział, że ma partnera, ani że spodziewa się dziecka. Gdy dowiedział się o tym ode mnie w sierpniu 2024, zakończył z nią kontakt. Otrzymane zrzuty ekranu przekazałem jej, żeby zobaczyła, jak bardzo jest zakłamana, bo twierdziła, że nigdy nie miała z nim kontaktu od kiedy byliśmy razem. Ona jednak idzie w zaparte, twierdząc, że nigdy się z nim nie spotykała i że te SMS-y to nieprawda. Mówi, że jestem psychopatą, który wszystko wymyśla, mimo że wie, iż spotkałem się z nim, a zrzuty są z jego telefonu. W dodatku na tych zrzutach widnieje jej numer telefonu, o którym nawet nie wiedziałem, że go miała. Pytanie brzmi: co mam dalej robić? Czy taki związek ma jeszcze sens? Z jednej strony ją kochałem - kocham, ale z drugiej wiem, że jest zakłamaną manipulantką i oszustką. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zdrada emocjonalna w związku
Zwyczajnie przerzuca na Ciebie winę bo odkryłeś prawdę, nie daj się jej. Jest dokładnie tak zakłamana jak mówisz. Taki związek oczywiście nie ma dalej sensu, ona w ogóle nie czuje żadnych wyrzutów sumienia, nie ma do Ciebie żadnego szacunku. W zanadrzu trzyma pewnie innych kolegów do których zacznie pisać jak tylko znikniesz z jej życia. To już nie ma sensu chyba że lubisz być zdradzany i pogardzany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Mam podobne doświadczenia, też na dniach założyłam wątek. Zerwij z nią, będzie tylko gorzej. Zostawi cię jak znajdzie innego "pewniejszego" partnera. Jeśli chcesz możemy porozmawiać na PW. Mój też pisał sobie z innymi, ukrywał smsy potem mówił że to ja mam coś z głową. Teraz się okazuje, że mnie już nie kocha i chyba już ma nową dziewczynę(to tylko koleżanka z którą pisze i widuje się w pracy). Też mamy małe dziecko.
---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Nie rób tego błędu, co ja. Tyle lat życia zmarnowane, żałuję że wczesniej tego nie skończyłam. Wybaczalam, bo kochałam i bylam zaślepiona. Zawsze jeśli jej będzie zależało to będzie walczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
miss twin peaks
|
Serio jeszcze się zastanawiasz?
Przedstawiłeś jej dowody na jej kłamstwa w postaci wiadomości, a ona złapana za rękę twierdzi, że to nie jej ręka. Co tu ratować? Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Zaraz zamieszcze troche logow do poczytania
https://sms.netserwer.pl/\ Z takich ciekawych watkow pozatym ze mnie oszukiwala z nim rowniez dobrze grala - jak jechalismy na Majorke to jemu mowila ze leci do Turcji , jak na teneryfe do to Wloch itd. - miejsca pracy ktore mu podawala rowniez klamala generlanie przeczytalem 350 stron tych smsow miedzy nimi nie bylo tam ani 1 sms prawdy - regularnie mama tata ciocia jej chorowali wszyscy byli zdrowi w tym czasie - stwierdzila ze bardzo dobrze zna jej mame spytalem go stwierdzil ze nawet jej nie zna a numer do mamy ma tylko stad ze raz wyslala z mamy komorki jemu zdjecie psa Z ciekawych rzeczy - wybierali jezdzili ogladac dzialki na ktorej miala sie budowac na ktorej mielismy razem mieszkac - byli wybierac wspolnie garnitur na wesele kuzyna gdzie w piatek przed weselem powiedziala ze mama chora - wspolne wybieranie koszulek, perfum itd. - na pytanie czemu wybiera dzialke ze mna a nie z nim stwierdzila ze on znal te tereny dobrze ja go spytalem okazalo sie ze byl tam 1 raz w zyciu Milej lektury Totalny odlot w mozgu kobiety Dodam tylko ze kobieta jest z wyksztalcenia lekarzem az strach pomyslec kto nas w tym kraju leczy. Edytowane przez 9b6a6f7ce5b142f1b65ed27cbc43a21fbe335ed5_672d54815dad8 Czas edycji: 2024-11-05 o 17:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
[1=9b6a6f7ce5b142f1b65ed27 cbc43a21fbe335ed5_672d548 15dad8;89797119]Zaraz zamieszcze troche logow do poczytania
https://sms.netserwer.pl/\ Z takich ciekawych watkow pozatym ze mnie oszukiwala z nim rowniez dobrze grala - jak jechalismy na Majorke to jemu mowila ze leci do Turcji , jak na teneryfe do to Wloch itd. - miejsca pracy ktore mu podawala rowniez klamala generlanie przeczytalem 350 stron tych smsow miedzy nimi nie bylo tam ani 1 sms prawdy - regularnie mama tata ciocia jej chorowali wszyscy byli zdrowi w tym czasie - stwierdzila ze bardzo dobrze zna jej mame spytalem go stwierdzil ze nawet jej nie zna a numer do mamy ma tylko stad ze raz wyslala z mamy komorki jemu zdjecie psa Z ciekawych rzeczy - wybierali jezdzili ogladac dzialki na ktorej miala sie budowac na ktorej mielismy razem mieszkac - byli wybierac wspolnie garnitur na wesele kuzyna gdzie w piatek przed weselem powiedziala ze mama chora - wspolne wybieranie koszulek, perfum itd. - na pytanie czemu wybiera dzialke ze mna a nie z nim stwierdzila ze on znal te tereny dobrze ja go spytalem okazalo sie ze byl tam 1 raz w zyciu Milej lektury Totalny odlot w mozgu kobiety Dodam tylko ze kobieta jest z wyksztalcenia lekarzem az strach pomyslec kto nas w tym kraju leczy.[/QUOTE] To, że jest lekarzem i wykonuje taki a nie inny zawód nie ma nic wspólnego z tym jakim człowiekiem jest prywatnie. Rozstaliście się już? Jesteś pewien, że dziecko jest Twoje, żeby nie wkopać się w alimenty na cudzego dzieciaka? Nie chcę klikać w nieznane linki i nie mam potrzeby czytania cudzych smsów, trochę dziwi mnie że latami nie dostrzegałeś takich kłamstw szytych grubymi nićmi, miej trochę szacunku do siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Rozstalismy sie w sierpniu zupelnie z innych powodow ten syf wyszedl zupelnie przypadkowo.
Namierzenie nie mialo najmniejszych szans z prostego powodu wszystkie spotkania odbywaly sie w drodze do pracy glownie w galeriach handlowych tak ze nawet gdyby byl gps w torebce to i tak bym sie nie domyslil bo idac do pracy trzebac przejsc przez galerie w ktorej czekal pseudo kolega. A spacery odbywaly sie glownie w drodze do pracy na trasie do pracy nigdy nie zmieniali kursu w obawie byc moze ze ma gps w torebce. A grzebac w telefonie nigdy nie mialem takiego zwyczaju zwyczajnie ufalem bo wbrew pozoru dogadywalismy sie dobrze. Teraz z perspektywy czasu tak mysle ze to codziennie mowienie jak to mnie kocha i jak to sie super dogadujemy to bylo pomaranczowe swiatlo bo zbyt nachalne to bylo. Alimentow nie ma bo nie chce. Edytowane przez 9b6a6f7ce5b142f1b65ed27cbc43a21fbe335ed5_672d54815dad8 Czas edycji: 2024-11-06 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
[1=9b6a6f7ce5b142f1b65ed27 cbc43a21fbe335ed5_672d548 15dad8;89797205]Rozstalismy sie w sierpniu zupelnie z innych powodow ten syf wyszedl zupelnie przypadkowo.
Namierzenie nie mialo najmniejszych szans z prostego powodu wszystkie spotkania odbywaly sie w drodze do pracy glownie w galeriach handlowych tak ze nawet gdyby byl gps w torebce to i tak bym sie nie domyslil bo idac do pracy trzebac przejsc przez galerie w ktorej czekal pseudo kolega. A spacery odbywaly sie glownie w drodze do pracy na trasie do pracy nigdy nie zmieniali kursu w obawie byc moze ze ma gps w torebce. A grzebac w telefonie nigdy nie mialem takiego zwyczaju zwyczajnie ufalem bo wbrew pozoru dogadywalismy sie dobrze. Teraz z perspektywy czasu tak mysle ze to codziennie mowienie jak to mnie kocha i jak to sie super dogadujemy to bylo pomaranczowe swiatlo bo zbyt nachalne to bylo. Alimentow nie ma bo nie chce.[/QUOTE] a ty sam z siebie nie chcesz swojego dziecka wspierac finansowo? dziwne ,masz z nim kontakt?bo rozumiem rozstanie z ta kobieta ale dziecko jesli niby twoje to raczej wypadaloby utrzymywac finansowo oraz miec kontakt ps,upublicznianie czyjejs korespondencji uwazam za zenujace
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
[1=9b6a6f7ce5b142f1b65ed27 cbc43a21fbe335ed5_672d548 15dad8;89797205]Rozstalismy sie w sierpniu zupelnie z innych powodow ten syf wyszedl zupelnie przypadkowo.
[/QUOTE] [1=9b6a6f7ce5b142f1b65ed27 cbc43a21fbe335ed5_672d548 15dad8;89796614]Pytanie brzmi: co mam dalej robić? Czy taki związek ma jeszcze sens? Z jednej strony ją kochałem - kocham, ale z drugiej wiem, że jest zakłamaną manipulantką i oszustką.[/QUOTE] Skoro nie jesteście razem od sierpnia to nie rozumiem pytania postawionego w wątku, jaka szansa? Co niby masz dalej robić skoro już nie jesteście razem i jej kłamstwa wyszły na jaw? Co jeszcze chcesz robić? Minęło już dobrych parę miesięcy, skoro ona po 48 godzinach odnowiła znajomość z jakimś typkiem to w takim tempie może już mieszkać z innym, nie wiem co tu dalej analizować i zbierać jakieś smsy. Z 1. postu wynikało, że to dość świeża sprawa i jeszcze jesteście razem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
skoro rozstaliscie sie w sierpniu i to w dodatku z zupelnie innego powodu po co wogole ten watek? ustal kontakty z dzieckiem,zacznij placic na jego utrzymanie i przestan rozmyslac o jakis powrotach,nie ufasz jej ,masz o niej zle zdanie po co wogole rozwazasz jakies powroty ?to brzmi toksycznie
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Diana 88
|
Im szybciej z nią zerwiesz tym lepiej dla ciebie. Ten związek nie ma szans, zawsze będzie cie robiła w bambuko . Związek z taką osoba nie ma sensu . Utrzymując z nią kontakt to sobie będziesz robił jeszcze większą krzywdę .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.