Zdrada emocjonalna w związku - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2024-11-01, 18:13   #1
9b6a6f7ce5b142f1b65ed27cbc43a21fbe335ed5_672d54815dad8
Konto usunięte

Zdrada emocjonalna w związku

Nigdy nie myślałem, że będę musiał zadawać takie pytania na forum, ale czuję się rozbity psychicznie i nie wiem, co dalej.
Poznałem kobietę w lutym 2021, w grudniu 2021 zamieszkaliśmy razem. Niestety okazało się, że flirtowała z byłym facetem i innym określanym jako przyjaciel. Po szczerej rozmowie zerwała z nimi kontakt – przynajmniej tak twierdziła.
W sierpniu 2024 wróciliśmy z wakacji i wszystko wydawało się w porządku, ale tydzień po powrocie zaczęła mnie obwiniać, że jestem dla niej zły i najgorszy, mimo że jeszcze chwilę wcześniej planowaliśmy wspólne wakacje kolejne itd. Po mojej wyprowadzce w ciągu 48 godzin odnowiła kontakt z jednym z mężczyzną, którego poznała 3 lata temu określając go mianem przyjaciela, pisząc i dzwoniąc do niego. Kiedy się dowiedziałem o tej sytuacji, skontaktowałem się z tym mężczyzną, pytając, czy wie, że ona ma partnera i 8-miesięczne dziecko. To ją bardzo zdenerwowało i zaczęła kontaktować się z nim z nowego numeru kupionego prepaid.
Spotkałem się z tym mężczyzną osobiście i dowiedziałem się, że on nie jest jej przyjacielem, tylko poznali się na portalu randkowym, kiedy miała zerwać z nim kontakt 3 lata temu, powiedziała mu, że wyjeżdża do USA do pracy. Od grudnia 2021 do 2022 roku pisała do niego e-maile, udając, że jest w USA, od marca 2022 do czerwca 2023 regularnie się spotykali na spacerach, kawa itd. sexu podobno nigdy nie było. Dodam tylko, że w kwietniu 2023 zaszła w ciążę, a on przekazał mi, że w tym czasie również się spotykali on nie mając pojęcia, że jest w związku ani że spodziewa się dziecka. Dostałem od niego zrzuty ekranu wiadomości, wszystkie smsy z 3 lat, w których namawiała go na spotkania, będąc już w ciąży. Facet był zdezorientowany, nie wiedział, że ma partnera, ani że spodziewa się dziecka. Gdy dowiedział się o tym ode mnie w sierpniu 2024, zakończył z nią kontakt.
Otrzymane zrzuty ekranu przekazałem jej, żeby zobaczyła, jak bardzo jest zakłamana, bo twierdziła, że nigdy nie miała z nim kontaktu od kiedy byliśmy razem. Ona jednak idzie w zaparte, twierdząc, że nigdy się z nim nie spotykała i że te SMS-y to nieprawda. Mówi, że jestem psychopatą, który wszystko wymyśla, mimo że wie, iż spotkałem się z nim, a zrzuty są z jego telefonu. W dodatku na tych zrzutach widnieje jej numer telefonu, o którym nawet nie wiedziałem, że go miała.
Pytanie brzmi: co mam dalej robić? Czy taki związek ma jeszcze sens? Z jednej strony ją kochałem - kocham, ale z drugiej wiem, że jest zakłamaną manipulantką i oszustką.
9b6a6f7ce5b142f1b65ed27cbc43a21fbe335ed5_672d54815dad8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-11-04, 08:44   #2
Aelora
Wtajemniczenie

Dot.: Zdrada emocjonalna w związku

Zwyczajnie przerzuca na Ciebie winę bo odkryłeś prawdę, nie daj się jej. Jest dokładnie tak zakłamana jak mówisz. Taki związek oczywiście nie ma dalej sensu, ona w ogóle nie czuje żadnych wyrzutów sumienia, nie ma do Ciebie żadnego szacunku. W zanadrzu trzyma pewnie innych kolegów do których zacznie pisać jak tylko znikniesz z jej życia. To już nie ma sensu chyba że lubisz być zdradzany i pogardzany.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-11-04, 13:47   #3
normalnienienormalna
Rozeznanie

GG do normalnienienormalna

Mam podobne doświadczenia, też na dniach założyłam wątek. Zerwij z nią, będzie tylko gorzej. Zostawi cię jak znajdzie innego "pewniejszego" partnera. Jeśli chcesz możemy porozmawiać na PW. Mój też pisał sobie z innymi, ukrywał smsy potem mówił że to ja mam coś z głową. Teraz się okazuje, że mnie już nie kocha i chyba już ma nową dziewczynę(to tylko koleżanka z którą pisze i widuje się w pracy). Też mamy małe dziecko.

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Nie rób tego błędu, co ja. Tyle lat życia zmarnowane, żałuję że wczesniej tego nie skończyłam. Wybaczalam, bo kochałam i bylam zaślepiona. Zawsze jeśli jej będzie zależało to będzie walczyć.
normalnienienormalna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-11-04, 14:58   #4
ukladlimbiczny
miss twin peaks

Serio jeszcze się zastanawiasz?
Przedstawiłeś jej dowody na jej kłamstwa w postaci wiadomości, a ona złapana za rękę twierdzi, że to nie jej ręka. Co tu ratować?

Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka
ukladlimbiczny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-11-05, 16:36   #5
Konto usunięte

Zaraz zamieszcze troche logow do poczytania

https://sms.netserwer.pl/\

Z takich ciekawych watkow pozatym ze mnie oszukiwala z nim rowniez dobrze grala
- jak jechalismy na Majorke to jemu mowila ze leci do Turcji , jak na teneryfe do to Wloch itd.
- miejsca pracy ktore mu podawala rowniez klamala generlanie przeczytalem 350 stron tych smsow miedzy nimi nie bylo tam ani 1 sms prawdy
- regularnie mama tata ciocia jej chorowali wszyscy byli zdrowi w tym czasie
- stwierdzila ze bardzo dobrze zna jej mame spytalem go stwierdzil ze nawet jej nie zna a numer do mamy ma tylko stad ze raz wyslala z mamy komorki jemu zdjecie psa

Z ciekawych rzeczy
- wybierali jezdzili ogladac dzialki na ktorej miala sie budowac na ktorej mielismy razem mieszkac
- byli wybierac wspolnie garnitur na wesele kuzyna gdzie w piatek przed weselem powiedziala ze mama chora
- wspolne wybieranie koszulek, perfum itd.
- na pytanie czemu wybiera dzialke ze mna a nie z nim stwierdzila ze on znal te tereny dobrze ja go spytalem okazalo sie ze byl tam 1 raz w zyciu

Milej lektury
Totalny odlot w mozgu kobiety

Dodam tylko ze kobieta jest z wyksztalcenia lekarzem az strach pomyslec kto nas w tym kraju leczy.

Edytowane przez 9b6a6f7ce5b142f1b65ed27cbc43a21fbe335ed5_672d54815dad8
Czas edycji: 2024-11-05 o 17:19
9b6a6f7ce5b142f1b65ed27cbc43a21fbe335ed5_672d54815dad8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-11-06, 09:16   #6
Aelora
Wtajemniczenie

[1=9b6a6f7ce5b142f1b65ed27 cbc43a21fbe335ed5_672d548 15dad8;89797119]Zaraz zamieszcze troche logow do poczytania

https://sms.netserwer.pl/\

Z takich ciekawych watkow pozatym ze mnie oszukiwala z nim rowniez dobrze grala
- jak jechalismy na Majorke to jemu mowila ze leci do Turcji , jak na teneryfe do to Wloch itd.
- miejsca pracy ktore mu podawala rowniez klamala generlanie przeczytalem 350 stron tych smsow miedzy nimi nie bylo tam ani 1 sms prawdy
- regularnie mama tata ciocia jej chorowali wszyscy byli zdrowi w tym czasie
- stwierdzila ze bardzo dobrze zna jej mame spytalem go stwierdzil ze nawet jej nie zna a numer do mamy ma tylko stad ze raz wyslala z mamy komorki jemu zdjecie psa

Z ciekawych rzeczy
- wybierali jezdzili ogladac dzialki na ktorej miala sie budowac na ktorej mielismy razem mieszkac
- byli wybierac wspolnie garnitur na wesele kuzyna gdzie w piatek przed weselem powiedziala ze mama chora
- wspolne wybieranie koszulek, perfum itd.
- na pytanie czemu wybiera dzialke ze mna a nie z nim stwierdzila ze on znal te tereny dobrze ja go spytalem okazalo sie ze byl tam 1 raz w zyciu

Milej lektury
Totalny odlot w mozgu kobiety

Dodam tylko ze kobieta jest z wyksztalcenia lekarzem az strach pomyslec kto nas w tym kraju leczy.[/QUOTE]

To, że jest lekarzem i wykonuje taki a nie inny zawód nie ma nic wspólnego z tym jakim człowiekiem jest prywatnie. Rozstaliście się już? Jesteś pewien, że dziecko jest Twoje, żeby nie wkopać się w alimenty na cudzego dzieciaka? Nie chcę klikać w nieznane linki i nie mam potrzeby czytania cudzych smsów, trochę dziwi mnie że latami nie dostrzegałeś takich kłamstw szytych grubymi nićmi, miej trochę szacunku do siebie.
Stary 2024-11-06, 13:37   #7
Konto usunięte

Rozstalismy sie w sierpniu zupelnie z innych powodow ten syf wyszedl zupelnie przypadkowo.

Namierzenie nie mialo najmniejszych szans z prostego powodu
wszystkie spotkania odbywaly sie w drodze do pracy glownie w galeriach handlowych tak ze nawet gdyby byl gps w torebce to i tak bym sie nie domyslil bo idac do pracy trzebac przejsc przez galerie w ktorej czekal pseudo kolega. A spacery odbywaly sie glownie w drodze do pracy na trasie do pracy nigdy nie zmieniali kursu w obawie byc moze ze ma gps w torebce.
A grzebac w telefonie nigdy nie mialem takiego zwyczaju zwyczajnie ufalem bo wbrew pozoru dogadywalismy sie dobrze.
Teraz z perspektywy czasu tak mysle ze to codziennie mowienie jak to mnie kocha i jak to sie super dogadujemy to bylo pomaranczowe swiatlo bo zbyt nachalne to bylo.

Alimentow nie ma bo nie chce.

Edytowane przez 9b6a6f7ce5b142f1b65ed27cbc43a21fbe335ed5_672d54815dad8
Czas edycji: 2024-11-06 o 13:40

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2024-11-06, 21:06   #8
xfrida
Zadomowienie

[1=9b6a6f7ce5b142f1b65ed27 cbc43a21fbe335ed5_672d548 15dad8;89797205]Rozstalismy sie w sierpniu zupelnie z innych powodow ten syf wyszedl zupelnie przypadkowo.

Namierzenie nie mialo najmniejszych szans z prostego powodu
wszystkie spotkania odbywaly sie w drodze do pracy glownie w galeriach handlowych tak ze nawet gdyby byl gps w torebce to i tak bym sie nie domyslil bo idac do pracy trzebac przejsc przez galerie w ktorej czekal pseudo kolega. A spacery odbywaly sie glownie w drodze do pracy na trasie do pracy nigdy nie zmieniali kursu w obawie byc moze ze ma gps w torebce.
A grzebac w telefonie nigdy nie mialem takiego zwyczaju zwyczajnie ufalem bo wbrew pozoru dogadywalismy sie dobrze.
Teraz z perspektywy czasu tak mysle ze to codziennie mowienie jak to mnie kocha i jak to sie super dogadujemy to bylo pomaranczowe swiatlo bo zbyt nachalne to bylo.

Alimentow nie ma bo nie chce.[/QUOTE]

a ty sam z siebie nie chcesz swojego dziecka wspierac finansowo?
dziwne ,masz z nim kontakt?bo rozumiem rozstanie z ta kobieta ale dziecko jesli niby twoje to raczej wypadaloby utrzymywac finansowo oraz miec kontakt
ps,upublicznianie czyjejs korespondencji uwazam za zenujace
Stary 2024-11-07, 12:06   #9
Aelora
Wtajemniczenie

[1=9b6a6f7ce5b142f1b65ed27 cbc43a21fbe335ed5_672d548 15dad8;89797205]Rozstalismy sie w sierpniu zupelnie z innych powodow ten syf wyszedl zupelnie przypadkowo.
[/QUOTE]

[1=9b6a6f7ce5b142f1b65ed27 cbc43a21fbe335ed5_672d548 15dad8;89796614]Pytanie brzmi: co mam dalej robić? Czy taki związek ma jeszcze sens? Z jednej strony ją kochałem - kocham, ale z drugiej wiem, że jest zakłamaną manipulantką i oszustką.[/QUOTE]

Skoro nie jesteście razem od sierpnia to nie rozumiem pytania postawionego w wątku, jaka szansa? Co niby masz dalej robić skoro już nie jesteście razem i jej kłamstwa wyszły na jaw? Co jeszcze chcesz robić? Minęło już dobrych parę miesięcy, skoro ona po 48 godzinach odnowiła znajomość z jakimś typkiem to w takim tempie może już mieszkać z innym, nie wiem co tu dalej analizować i zbierać jakieś smsy. Z 1. postu wynikało, że to dość świeża sprawa i jeszcze jesteście razem.
Stary 2024-11-07, 12:32   #10
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aelora Pokaż wiadomość
Skoro nie jesteście razem od sierpnia to nie rozumiem pytania postawionego w wątku, jaka szansa? Co niby masz dalej robić skoro już nie jesteście razem i jej kłamstwa wyszły na jaw? Co jeszcze chcesz robić? Minęło już dobrych parę miesięcy, skoro ona po 48 godzinach odnowiła znajomość z jakimś typkiem to w takim tempie może już mieszkać z innym, nie wiem co tu dalej analizować i zbierać jakieś smsy. Z 1. postu wynikało, że to dość świeża sprawa i jeszcze jesteście razem.
good point
skoro rozstaliscie sie w sierpniu i to w dodatku z zupelnie innego powodu po co wogole ten watek?
ustal kontakty z dzieckiem,zacznij placic na jego utrzymanie i przestan rozmyslac o jakis powrotach,nie ufasz jej ,masz o niej zle zdanie po co wogole rozwazasz jakies powroty ?to brzmi toksycznie
Stary 2024-11-07, 17:46   #11
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xfrida Pokaż wiadomość
a ty sam z siebie nie chcesz swojego dziecka wspierac finansowo?
dziwne ,masz z nim kontakt?bo rozumiem rozstanie z ta kobieta ale dziecko jesli niby twoje to raczej wypadaloby utrzymywac finansowo oraz miec kontakt
ps,upublicznianie czyjejs korespondencji uwazam za zenujace
Jak wyżej. Dziwne to jakieś. Autor chyba szuka na panią haków, żeby sam przed sobą usprawiedliwić swoje postępowanie.
Stary 2024-11-10, 09:33   #12
diana088
Diana 88

GG do diana088

Im szybciej z nią zerwiesz tym lepiej dla ciebie. Ten związek nie ma szans, zawsze będzie cie robiła w bambuko . Związek z taką osoba nie ma sensu . Utrzymując z nią kontakt to sobie będziesz robił jeszcze większą krzywdę .
diana088 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości