![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
Zwi±zek powsta³y na zdradzie czy to ma szanse?
Czy zwi±zek powsta³y na zdradzie siê udaje? Czy karma wraca? Nie mogê sobie poradziæ ze sob±. Odkry³am jaki¶ czas temu, d³ugi czas - prze przypadek ¿e mój ukochany ma¿ mnie zdradza.
On wiek powy¿ej 50 pan dyrektor , ona jego pracownica (któr± awansowa³ podczas romansu) 20 kilka lat m³odsza. Rozbi³ nasz± rodzinê - zacz±³ nowe ¿ycie u boku swojej kochanki. A to taki cz³owiek - rodzinny, z zasadami - które posz³y na drzewo. Kryzys wieku ¶redniego i odwali³o mu kompletnie. Jestem w trakcie rozwodu - trudnego i podzia³u maj±tku - poniewa¿ k³amie okrutnie - jakby cz³owiek którego nie znam. I czy budowanie czego¶ nowego na takich zasadach ma szanse? Czy zwi±zek z kim¶ w wieku prawie swoich dzieci ma szanse ? Ona wolna i mu podporz±dkowana bo on ma dosyæ w³adczy charakter. Czy znacie takie przypadki ¿e to siê udaje? Kobieta wesz³a z premedytacj± w nasz± rodzinê - on jest dosyæ dobrze sytuowany, ona nie ma nic póki co. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 511
|
Dot.: Zwi±zek powsta³y na zdradzie czy to ma szanse?
Ale jakie ma to dla Ciebie znaczenie czy im wyjdzie, czy nie? Ten cz³owiek jest ju¿ dla Ciebie spalony, skup siê na tym ¿eby przej¶æ przez rozwód i zacz±æ nowe ¿ycie, a do niego nie wracaj choæby kiedy¶ b³aga³. Serio chcia³abym Ciê pocieszyæ, ale te¿ naiwne by³oby mówienie ¿e karma wraca bo ¿ycie nie jest bajeczne i ludzie którzy wyrz±dzili nam krzywdê czêsto ¶wietnie sobie radz±.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Pewnie dlatego, ¿e jestem w jaki¶ sposób zazdrosna, ¿e zostawi³ mnie dla takiej ma³olaty. ¯e ja zosta³am sama a jemu jest fantastycznie. ¯e ona z premedytacj± i celem zniszczenia naszej rodziny wesz³a w nasze ¿ycie.
Wszyscy woko³o mówi±, ¿e jest idiot± i ¿e to siê nie uda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To trudna sytuacja, je¶li jest Ci ciê¿ko rozwa¿ terapiê, rozmowê ze specjalist±. Edytowane przez Aelora Czas edycji: 2024-10-28 o 12:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 174
|
Powinna¶ zaj±æ siê sob±. To ju¿ by³o i ,,po ptakach ,, .Wiem ze jest ci ciê¿ko i zamiana na ,,m³odszy model,, jest tym bardziej przykra. Osobi¶cie uwa¿am ze zdrada jest wynikiem a nie przyczyna i cos musia³o siê dziaæ w waszym zwi±zku ze twój by³y m±¿ odszed³ do innej kobiety. ¯eby by³a sprawa jasna nie popieram zdrady.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Gdyby siê ¼le dzia³o to bym wiedzia³a. Dla mnie i dzieci to by³ szok. Miesi±c wcze¶niej ¶wiêtowali¶my hucznie rocznicê ¶lubu. A zdrada wysz³a przez ca³kowity przypadek.
Dla mnie to wogóle szok ¿e takie m³ode laski lec± na takich tatusiów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie teraz narracja jest raczej taka, ¿e to zawsze facet jest winny gdy wi±¿e siê z m³odsz± kobiet± (grooming i te sprawy). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 600
|
Cytat:
spojrz np na Englerta i Beate Scibakowne albo Jozefowicza i Urbanska itp itd wiem ze to sa pary ludzi slawnych ale i w normalnym zyciu takie rzeczy sie zdarzaja to nie jest tak ze ona weszla w wasze zycie ,aby ona mogla w nie wejsc on musial ja zaprosic ,pogodz sie z tym ze to jest przedewszystkim wina twojego meza nie tej kobiety ze wasze malzenstwo przestalo istniec skup sie na sobie,ty tez mozesz byc szczesliwa ,poznac kogos jeszcze i byc z kims kto bedzie z toba bo bedzie uwazal ze jestes wyjatkowa ,wiek tu nie ma znaczenia . czesto ludzie utrzymuja zwiazki przez lata glownie z wygodnictwa lub dla dzieci ,tu zdrada wyszla na jaw i jest to w sumie blogoslawienstwo dla ciebie,mozesz swiadomie ulozyc sobie zycie z kims innym ,zamiast spedzic reszte swoich dni z kims kto cie nie kochal,nie szanowal i szukal milosci poza waszym zwiazkiem
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 402
|
U niektórych takie zwi±zki sie udaj±, u innych nie. Nie ma co rozdrapywaæ bo to i tak ju¿ cie nie dotyczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
My¶la³am, ¿e kto¶ ma wsród znajomych czy rodziny podobne przypadki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 125
|
Po opisie za³o¿y³am, ¿e chodzi o kontynuacjê zwi±zku po zdradzie, jednak nie. Ich zwi±zek Ciebie nie powinien interesowaæ , skup siê wy³±cznie na sobie.
Ciesz siê , ¿e ¶mieci same siê wynios³y. Co innego, gdyby by³a najpierw szczera rozmowa miêdzy wami, pó¼niej ewentualne rozstanie i u³o¿enie sobie ¿ycia z kim¶ innym. Tutaj m±¿ z braku szacunku i mi³o¶ci omin±³ uczciwe zasady. Nawet jak ona go nie kocha mo¿e z nim byæ dla pieniêdzy i wp³ywów, awansu itp. i trwaæ dopóki widzi w tym korzy¶ci. Jednak to czy im wyjdzie czy nie, to w ogóle nie powinno zaprz±taæ twoich my¶li, natomiast rozumiem, ¿e z uwagi w szczególno¶ci na rozwód w toku jest to bardzo trudne. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kazdy zwiazek jest inny tu wchodzi w gre dwoje ludzi ich charaktery potrzeby,uczucia,jednym sie udaje i zyja szczesliwie innym nie ,nie da sie takiego czegos przewidziec,moim zdaniem maja takie same szanse na udany zwiazek jak kazda inna para ,zycie pokaze czy im po drodze.jak sama po sobie widzisz nic nie da sie przewidziec i stwierdzic ze cos jest na zawsze rozne rzeczy sie zdarzaja moze on pozna inna kobiete a moze z ta kochanka zrobi sobie dziecko i beda zyli szczesliwie az do smierci sama mam kolege w pracy ktory ma za soba 2 rozwody teraz jest z kobieta z ktora zdradzil ostatnia zone tez razem pracowali i on nawet musial zmienic miejsce pracy ,przeszedl przez rozwod,kochanka jest 25lat mlodsza ale jest to dorosla kobieta ona miala 35lat on 60 ,2 lata temu kupili dom razem i widze ze ciagle sa razem (okolo 7 lat ) mam tez kolezanke ktora w wieku 27lat zostawila meza i dziecko zwiazala sie z innym facetem i sa razem juz ponad 20 lat ,z corka ktora zostala z ojcem miala staly kontakt i pozostaja w dobrych relacjach z tym nowym partnerem nie wziela nigdy slubu ale maja syna chyba 16letniego w tym momencie ,wydaje mi sie ze sa szczesliwi wedlug mnie jesli po odkryciu zdrady maz zdecydowal sie zostac z ta kobieta zamiast walczyc o malzenstwo to znaczy ze na tej kobiecie zalezalo mu bardziej niz na utrzymaniu waszego malzenstwa to mowi duzo o jego uczuciach do ciebie,a raczej ich braku nie oczekuj ze ich zwiazek nie wypali ,bedzie co bedzie nie twoj to problem ,ty skup sie na tym zeby swoje zycie ulozyc
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 314
|
Co ciê obchodzi, czy im siê uda, czy nie?
I to m±¿ was (ciebie i dzieci) zdradzi³, nie ta laska. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Gdyby to by³o takie proste.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 598
|
Proste nie jest, zdrada to mord na zwi±zku. On sobie buduje gniazdko z now± partnerk± i jest szczê¶liwy, a Ty masz rozwalone ¿ycie. Wskazana terapia z psychologiem. Poza tym jest pod³y skoro rozwód jest trudny ( mam nadziejê, ¿e masz dobrego prawnika i mocne dowody zdrady)
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Z³o¿y³a¶ pozew z orzeczeniem o winie? O przyznanie alimentów na siebie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dziwne jest to ze m±¿ utrudnia ci rozwód. Na logikê to powinien d±¿yæ do jak najszybszego zakoñczenia waszego ma³¿eñstwa. Wiem ze trudno po prostu powiedzieæ ,,trudno sta³o siê ,, i i¶æ dalej z podniesion± g³owa , bo serce i g³owa dalej s± w szoku. Dam ci dobra rade nie zagl±daj na ich media spo³eczno¶ciowe, fb czy Instagram bo za ka¿dym razem wbijesz sobie nó¼ w serce. Co do dziewczyny nie wiem? Mo¿e lubi u³atwiaæ sobie ¿ycie jak siê tylko da? A mo¿e interesuj± ja starsi faceci bo potrzebuje w ¿yciu ,,ojca-partnera,,? A mo¿e po roku czy dwóch zostawi twojego mê¿a i odejdzie do m³odszego ju¿ zabezpieczona finansowo? Nikt tego nie wie. Dla mnie dziwne jest tylko to ze ma¿ ci o tym powiedzia³ ( z regu³y zdradzaj±cy utrzymuj± romans w tajemnicy). Znam dwa takie przypadki gdzie facet ma m³odsz± kobietê na boku, tylko tam s± inne realia i rozwód nikomu nie jest na rêkê.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ona bedzie chciala udowodnic swoje racje i wyciagnac jak najwiecej z tego gada (ktiry smial ja zostawic) a on ma swoja racje ze ten zwiazek byl martwy od dawna ze on harowal na wszystko i nie zamierza jej teraz tego zostawic bo przeciez chce sobie zycie ulozyc z kims nowym a jego ex juz sie wystarczajaco na nim nachapala itp itd jezeli dzieci sa dorosle nie widze sensu szarpania sie ,nie widze nawet sensu udowadniania winy bo co to w sumie zmienia,pranie brudow w sadzie,wciaganie w ten cyrk rodziny znajomych,to wszystko jest bez sensu,trzeba bylo mu dac odejsc bo na sile nie da sie kogos zatrzymac,co bylo przyczyna kazde z nich dobrze wie . niech idze swoja droga ,majatek podzielic sprawiedliwie na pol i zamknac ten rozdzial zamiast sie zatruwac tym czy mu sie ulozy czy nie
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
"jezeli dzieci sa dorosle nie widze sensu szarpania sie ,nie widze nawet sensu udowadniania winy bo co to w sumie zmienia"
Nie wiemy w jakiej sytuacji materialnej Szalona siê znajduje, czy pracuje, czy by³a na jego utrzymaniu, wiêc udowodnienie rozpadu ma³¿eñstwa z jego winy daje mo¿liwo¶æ na ubieganie siê o alimenty na siebie, szczególnie, je¶li na skutek odej¶cia mê¿a nast±pi³o pogorszenie sytuacji materialnej "jeszcze" ma³¿onki. Podzia³ maj±tku, je¶li ma³¿onkowie nie ustalili tego miêdzy sob±, nastêpuje na osobnej rozprawie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
M±¿ mi nie powiedzia³ sam, ja to odkry³am przez ca³kowity przypadek i a¿ niemo¿liwy widocznie los tak chcia³.
M±¿ robi problemy bo ja chce rozwód z orzekaniem o winie. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w trakcie takich spraw czeto dochodzi do wyroku o winie obydwojga moim zdaniem niepotrzebnie szarpiesz sobie nerwy,daj mu ten rozwod niech idzie w czorty ,nie zatrzymasz go na sile jesli on cie juz nie kocha,im szybciej to sie zakonczy tym lepiej dla ciebie.
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2024-10-29 o 14:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Zawsze pracowa³am i wychowywa³am dzieci bo mia³ pracê wyjazdow±. Nic go nie interesowa³o. On robi³ karierê. Ja po prostu za du¿o z siebie da³am przez te lata. I nie pozwolê siê skrzywdziæ teraz - i tak orzeczenie jest dla mnie wa¿ne. Dla siebie ale te¿ po to aby kiedy¶ go nie utrzymywaæ na staro¶æ jak mu siê nie powiedzie bo np. jego m³ode dziewczê go zostawi z niczym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
obowizek alimentacyjny przy braku orzeczenia o winie jest tylko przez 5 lat i to tylko w wyjatkowych sytuacjach a zostawienie przez nastepna partnerke do takich nie nalezy Bezsensu to przedluzasz i nic w sumie na tym nie zyskasz oprocz zszarpanego zdrowia
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Zgadzam siê z Xfrida, pomy¶l o swoim zdrowiu, czy to jest tego warte ? Sama rozwiod³am siê ,,za porozumieniem stron,, bo szkoda mi by³o swojego zdrowia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie potrzebuje opini sadu zeby wiedziec dlaczego moje ma³¿eñstwo sie rozpadlo Rozwod to dla mnie juz tylko oficjalne zakonczenie i poczatek czegos nowego Wcale nie gorszego zycia
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Szalona ju¿ podjê³a decyzjê i trzeba to uszanowaæ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 39
|
Ciê¿ko powiedzieæ, bo ludzie maj± ró¿ne ¿ycia. Znam pary, które zbudowa³y zwi±zek na zdradzie i im te zwi±zki wypalaj±. Znam przypadek gdzie chora ma³¿onka zezwoli³a mê¿owi na zwi±zki pozama³¿eñskie. W konsekwencji m±¿ zostawi³ ¿onê i za³o¿y³ now± rodzinê z kochank±. Czy s± szczê¶liwi? Z tego co kojarzê to tak ¶rednio na je¿a, pan siê zrobi³ dosyæ agresywny, chyba sobie nie radzi emocjonalnie z tym wszystkim co siê wydarzy³o, ma³¿eñstwo funkcjonuje jako tako. Znam te¿ inn± kobietê, która rozbi³a rodzinê, a pó¼niej i tak siê rozsta³a z tym facetem i za³o¿y³a rodzinê z innym. ¯ycie jest mocno nieprzewidywalne.
Ja wychodzê z za³o¿enia, ¿e nie ma co siê ogl±daæ na innych. Do mi³o¶ci te¿ siê nikogo nie zmusi. W twojej sytuacji chcia³abym rozwodu (z orzeczeniem o winie oczywi¶cie) i adios. Wiem, ¿e to mega ciê¿ka sytuacja jak siê z kim¶ by³o 20-30, nagle trzeba zbudowaæ sobie ¿ycie od nowa. Mo¿e spróbuj pomocy u psychologa, terapeuty, przepracuj ten temat z kim¶ kto dzia³a w temacie zwi±zków? Nie patrz na mê¿a i jego now± partnerkê, bo rozkminianie tego przyniesie Ci tylko smutek. To co mo¿esz zrobiæ dla siebie to zaopiekowaæ siê sob±. Twój m±¿ nie jest jedynym facetem na ¶wiecie i nigdy nie wiesz co przysz³o¶æ przyniesie. ¯yczê Ci du¿o powodzenia i si³y. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
A ja mysle ze czasami trzeba sobie dac czas posluchac tez co inni ludzie nie zwiazani z ta sytuacja mysla.
Nie ma nic zlego w zmianie zdania,zycie w zacietrzewieniu, walka w sadzie o cos co praktycznie niczego nie zmieni -zwiazek sie rozpadl ,on zdradzil uklada sobie ¿ycie z inna kobieta -wykancza nerwowo. Czy warto marnowac miesiace a czasem lata na bataliê sadow±? Babranie sie w tym ,kolejne sprawy sadowe ,wywalanie pieniedzy to przedluzanie cierppienia,dopoki to sie nie skonczy ,dopoki nie zamknie tego rozdzialu nie bedzie mogla rozpoczac procesu zdrowienia Wedlug mnie nie autorka kiedys pewnie tez to zrozumie ...
z wizazem od 12.2004 Edytowane przez xfrida Czas edycji: 2024-10-29 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Tu te¿ s± dwie szko³y: jedni id± na ugodê, bo nie chc± babraæ siê w góownie, inni walcz± do upad³ego. Jm Szalonej, gdyby mia³ jaja, to na pierwszej rozprawie wzi±³by winê na siebie i móg³by spokojnie wiæ sobie gniazdko z now± ukochan±, a jednak poszed³ na wojnê.
Z racji pe³nionego zawodu (jestem pracownikiem socjalnym) wys³uchujê (i staram siê pomagaæ) osób w trakcie rozwodu i rozwiedzionych i wierzcie mi, ¿e wiêkszo¶æ osób, ktore rozwiod³y si e bez orzekania o winie bardzo tego ¿a³uje. Poza tym, na ka¿dym etapie postêpowania strony mog± wnie¶æ poprawki i mo¿e doj¶æ do ugody. Edytowane przez klotylda14 Czas edycji: 2024-10-30 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie znam nikogo kto zaluje zaoszczedzonych pieniedzy na rozwodzie bez orzekania o winie znam za to faceta ktory sie wyklocal nawet o poduszki i on akurat zalowal tego ze zmarnowal sobie 2 lata zycia na potyczki sadowe a te poduszki i tak na koniec wywalil a jedyna osoba ktora na tym wszystkim skorzystala byli adwokaci
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
"dlaczego zaluja?"
Chodzi³o o to, ¿e zdrajca nie poniós³ kary. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.