Randka z tindera - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2024-12-28, 22:36   #1
Toonaa
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 10

Randka z tindera

Cze¶æ! Dajcie znaæ co o tym my¶licie.

Trzy razy spotka³am siê z facetem (2 razy propozycja wysz³a od niego, raz ode mnie), fajnie mi siê z nim rozmawia³o, ale jego zachowanie wskazywa³o na intencje czysto kole¿eñskie: ka¿dy p³aci³ za siebie, nie otwiera³ przede mn± drzwi, przytuli³ dopiero na 3 spotkaniu itd, generalnie du¿y dystans, a potem by³o z 2-3 tyg przerwy, w tym ¶wiêta, gdzie nic nie proponowa³, ale utrzymywa³ kontakt pisz±c, nie za du¿o, ale jako¶ go podtrzymywa³. Postanowi³am wiêc w koñcu zapytaæ czy mo¿e chce siê po prostu zakumplowaæ, bo w sumie jestem na to na tym etapie otwarta, chcia³am wiedzieæ czy dobrze interpretuje jego zachowanie, mo¿e po prostu widzi we mnie tylko spoko kole¿ankê. Otrzyma³am odpowied¼, ¿e on boi siê odrzucenia, obawia siê, ¿e miejsce w które mnie zaprosi nie bêdzie dla mnie zbyt ciekawe, ¿e ma tak, ¿e potrzebuje najpierw siê zaprzyja¼niæ i mnie bardziej poznaæ, ale ¿e jest nadal zainteresowany znajomo¶ci± ze mn±. Napisa³ te¿, ¿e nie chce byæ nachalny, ¿e by³ ¶wiadkiem takich zachowañ i nie chce taki byæ. Ja da³am znaæ, ¿e w takiej sytuacji jestem jak najbardziej otwarta na relacjê kole¿eñsk± i ponowne spotkanie, a czy by³oby z tego co¶ wiêcej wiadomo ciê¿ko narazie oceniæ. Zgodzi³ siê ze mn±, po czym zaprosi³ mnie gdzie¶ i zapyta³am czy umawiamy siê, ¿e bêdzie to spotkanie kole¿eñskie, a on na to „a co je¶li randka?”. Odpowiedzia³am, ¿e ¿eby to by³a randka to musi zmieniæ swoje zachowanie do mnie, bo poprzednie spotkania przez to do randek nie zaliczy³am. Odpowiedzia³, ¿e bêdzie mia³ to na uwadze i, ¿e bardzo siê cieszy, ¿e znowu siê zobaczymy. Co o tym my¶licie? Mia³y¶cie do czynienia z takim zachowaniem u faceta? Fajnie, ¿e siê otworzy³ i powiedzia³ o swoich emocjach, przyznam ¿e zaskoczy³o mnie to. Widaæ tutaj brak pewno¶ci siebie, byæ mo¿e jakie¶ z³e do¶wiadczenia z przesz³o¶ci lub brak do¶wiadczeñ z kobietami. Ale widaæ te¿, ¿e to dobry facet ogólnie, nie ¿aden badboy. Nie mam nic przeciwko ¿eby siê spotkaæ i na spotkanie siê zgodzi³am, ale trochê jestem zdezorientowana, bo zawsze mówi siê o tym, ¿e jak facetowi zale¿y ¿eby nas poznaæ, to to poka¿e, nie bêdziemy musia³y rozkminiaæ i jego zachowanie bêdzie jasne, a tu taki nieoczywisty przypadek.
Toonaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2025-01-02, 13:19   #2
Aelora
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 673
Dot.: Randka z tindera

Cytat:
Napisane przez Toonaa Poka¿ wiadomo¶æ
Zgodzi³ siê ze mn±, po czym zaprosi³ mnie gdzie¶ i zapyta³am czy umawiamy siê, ¿e bêdzie to spotkanie kole¿eñskie, a on na to „a co je¶li randka?”. Odpowiedzia³am, ¿e ¿eby to by³a randka to musi zmieniæ swoje zachowanie do mnie, bo poprzednie spotkania przez to do randek nie zaliczy³am.
Fajnie mu powiedzia³a¶, z tego co piszesz mo¿e jest po prostu trochê wycofany i ostro¿ny, ale warto daæ mu szansê. Nie wiem czy te wszystkie porady zawsze siê sprawdzaj±, jednak jeste¶my zbyt ró¿ni ¿eby ³adowaæ wszystkich do jednego wora, a ci którzy najwiêcej gadaj± i od samego pocz±tku zabiegaj± nierzadko okazuj± siê zwyk³ymi bajerantami lub szybko siê nudz±.
Aelora jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2025-01-02, 14:45   #3
skara
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 572

Je¶li jeste¶ otwarta na relacjê kumpelsk± to nie widzê problemu. Mo¿esz siê z nim dalej spotkaæ, ale te¿ chodziæ na inne randki. Natomiast je¶li chcesz nied³ugo wej¶æ w zwi±zek, to ja bym sobie tê znajomo¶æ odpu¶ci³a, mo¿e Ci w g³owie namieszaæ niepotrzebnie.

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest teraz online Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2025-01-02, 19:32   #4
Nadiaa33
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 291

Nie zgadzam siê, my¶lê, ¿e z tego jeszcze mo¿e wyj¶æ fajny zwi±zek kiedy lepiej siê poznacie. Na razie spotkali¶cie siê tylko trzy razy i to by³y spotkania z obc± osob± poznan± w internecie, wiêc ka¿dy ma prawo czuæ siê trochê ostro¿ny, skrêpowany i nie chcieæ na przyk³ad siê przytulaæ ju¿ na pierwszym spotkaniu zapoznawczym z neta. Jak przytulali¶cie siê na trzecim, to chyba wszystko idzie w dobrym kierunku. Takie stereotypowe zachowania jak otwieranie drzwi czy pomaganie za³o¿yæ p³aszcza ju¿ przez wiele osób s± odbierane jako trochê niedzisiejsze

Inna sprawa, ¿e faktycznie móg³by ci przynie¶æ kwiatka, ¿eby by³o bardziej romantycznie, albo postawiæ kawê, np zaproponowaæ, ¿e on skoczy do baru co¶ przynie¶æ i przy okazji zap³acic. Mo¿e siê okazaæ, ¿e jest naprawdê jaki¶ strasznie sk±py

A flirtujecie jako¶, mówi ci komplementy, czy te rozmowy te¿ s± takie bardzo kumpelskie?
Nadiaa33 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2025-01-03, 19:39   #5
Eloyolo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 151

Mi by sie nie chcialo w cos takiego bawic, jakies dziwne podchody, nie wiadomo co takie. Po 3 randkach to juz raczej wiesz w ktora strone znajomosc idzie a nie takie domy¶lanie sie. Jak facet ma jakies problemy ze soba to powinien to ogarnac zanim sie bawi w randki i zawraca ludziom glowe
Eloyolo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2025-01-03, 19:56   #6
askowatosc
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 34

Wg. mnie tarfilas wlasnie na fajnego chlopaka, dla ktorego nie jest wazne zaliczenie laski na pierwszych 3 randkach.
Jest zamkniety, boi sie odrzucenia, co wskazuje ze jest uczuciowy. Tylko potrzebuje troche czasu, zeby komus zaufac i sie uzewnetrznic. Po prostu cie lepiej poznac, aby mial pewnosc ze tz chcesz tego samo co on, bo w innym wypadku znowu bedzie zraniony. Stad podejrzewam ze tez brakuje w jego zachowaniu takich gestow jak otworzenie ci drzwi itd.. Bo moze sie boi jak zareagujesz. Nie jest pewny siebie wiec wg. mnie "gra" ostroznie.
Moj chlopak tez taki byl i sie spotykalismy az 8 miesiecy az mi sie w koncu zapytal czy bedziemy razem haha
askowatosc jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2025-01-05, 00:36   #7
Toonaa
Przyczajenie

Nie ma ¿adnego flirtu, ani komplementów.

Ale by³y kolejne spotkania. Byæ mo¿e z kim¶ siê skonsultowa³ w tym temacie, ale tym razem serio by³a randka (zap³aci³, a nawet by³ drobny upominek), a nastêpne spotkanie to by³o ogl±danie filmu, ale te¿ wszystko czysto platonicznie.
Stary 2025-01-05, 14:18   #8
Aelora
Wtajemniczenie

Z tego co piszesz on chyba rzeczywi¶cie chcia³by siê najpierw poznaæ, jest Tob± zainteresowany, ale ostro¿ny, wiêc idzie to do¶æ wolno. Zwracaj uwagê, czy nie jest zbyt ch³odny i zamkniêty w sobie. Nie¶mia³o¶æ to jedno, ale je¶li po prostu nie umie okazywaæ uczuæ lub jest wiecznie spiêty to prêdzej czy pó¼niej prawdopodobnie zacznie Ci to przeszkadzaæ, mo¿esz narzekaæ na ch³ód w relacji. Zale¿y te¿, ile ma lat? Inaczej patrzy siê na takie zachowanie u 20-latka, inaczej u starszego faceta.
Stary 2025-01-05, 15:26   #9
Kalina0
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 27

Cytat:

Ale by³y kolejne spotkania. Byæ mo¿e z kim¶ siê skonsultowa³ w tym temacie, ale tym razem serio by³a randka (zap³aci³, a nawet by³ drobny upominek), a nastêpne spotkanie to by³o ogl±danie filmu, ale te¿ wszystko czysto platonicznie.

Jak ka¿dy p³aci za siebie to nie jest randka ale jak on zap³aci to jest ?

Tak wynika z Twoich postów.
Dlaczego tylko jedn± strona ma ponosiæ ryzyko finansowe?

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:

Jak ka¿dy p³aci za siebie to nie jest randka ale jak on zap³aci to jest ?

Tak wynika z Twoich postów.
Dlaczego tylko jedn± strona ma ponosiæ ryzyko finansowe?
Kalina0 jest teraz online Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2025-01-05, 22:06   #10
Toonaa
Przyczajenie

Wybaczcie, ale nie dzia³a mi tu cytowanie postów.

Ok, widzê ¿e faktycznie mo¿na by³o zinterpretowaæ mój ostatni wpis w taki sposób, ¿e uwa¿am, ¿e jak nie p³aci za mnie to nie randka. ¬le to napisa³am. I nie opisa³am tamtych poprzednich spotkañ zbyt szczegó³owo, to nie by³ powód tego dlaczego nie zaliczy³am tych spotkañ do randek, ale nie bêdê ju¿ tego rozpisywaæ. Jego zachowanie by³o tam ok na poziomie kumpelskim, na poziomie randkowym ju¿ nie. Temat p³acenia jest bardzo dyskusyjny, ja akurat nie czulabym siê dobrze jakby kto¶ kogo dobrze nie znam p³aci³ za mnie za co¶ wiêcej, ni¿ kawa. Po tej randce, na której za mnie zap³aci³ ja go zaprosi³am ¿eby siê odwdziêczyæ. W ka¿dym razie chodzi mi o to, ¿e w koñcu dosz³o do spotkania, które by³o randk±, jego zachowanie w stosunku do mnie by³o ju¿ trochê inne.

Je¶li chodzi na nasz wiek to blisko 30.

Przeczyta³am wasze komentarze i te¿ my¶lê, ¿e jest to dobry facet, ale nie ka¿da kobieta chce tyle czekaæ. Nie wiadomo czy co¶ z tego bêdzie, ale co mi szkodzi siê pospotykaæ. Zobaczymy jak to siê potoczy, je¶li poczuje ¿e siê jako¶ przywi±zuje to po prostu poruszê temat i zadecydujê czy ta relacja mi s³u¿y, czy nie.
Stary 2025-01-06, 11:08   #11
Wicked_Girl
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 125

„a, bo zawsze mówi siê o tym, ¿e jak facetowi zale¿y ¿eby nas poznaæ, to to poka¿e, nie bêdziemy musia³y rozkminiaæ i jego zachowanie bêdzie jasne, a tu taki nieoczywisty przypadek”. No w³a¶nie. Ja bym sobie da³a siana. Ludzie bli¿ej 30tki, a po 3 spotkaniach ty ju¿ chcesz na si³ê przykleiæ ³atê waszej relacji. Najbardziej znamienna jest ta przerwa 3tygodniowa, plus brak filtru i komplementów. Jak jedna z dziewczyn napisa³a, nie ma co wk³adaæ wszystkich zachowañ do jednego worka, ale jednak pewne schematy zachowañ s± do bólu przewidywalne, st±d moja taka, a nie inna ocena. Nie zale¿y mu, mo¿e och³odzi³ relacjê jak mu mówi³a¶ o kole¿eñstwie. Facet, któremu siê podobamy fizycznie d±¿y do kontaktu równie¿ fizycznego , tu tego nie ma i w±tpiê, ¿e bêdzie. W czasie tej 2/3 tygodniowej przerwy my¶lê, ¿e zarzuca³ sieci, ale nikogo nie wy³owi³. Nie czekaj, bo nie ma co.
Wicked_Girl jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2025-01-06, 12:16   #12
Toonaa
Przyczajenie

Jak poruszy³am temat kole¿eñstwa to w³a¶nie sytuacja minimalnie ruszy³a do przodu. Nie sta³ siê bardziej ch³odny. Ogólnie jest dla mnie bardzo serdeczny i zawsze mówi, ¿e bardzo siê cieszy, ¿e mnie widzi, czy ¿e nie mo¿e siê doczekaæ spotkania itp. Bardziej rozmy¶lam czy siê ch³op nie zmusza. W sensie mo¿e mnie lubiæ po prostu na poziomie kole¿eñskim, dlatego mu napisa³am, ¿e jest to dla mnie ok jakby co. Nie mam pojêcia czy mu siê podobam, czy nie, czy troche, czy jak. Bo nie okazuje tego. Nie ma ¿adnego dotyku innego, ni¿ przytulenie (to akurat mocno mi nie przeszkadza, bo te¿ wolê najpierw bardziej kogo¶ poznaæ), ale nie ma te¿ ¿adnych tekstów pisanych czy mówionych, które mog³yby na to jako¶ jednoznacznie wskazywaæ. No, ale jak poruszy³am temat kole¿eñstwa to zacz±³ siê t³umaczyæ o tych swoich obawach, i ¿e boi siê, ¿e zrobi co¶ g³upiego (obawia siê, ¿e zrobi co¶, co mi siê nie spodoba, czy co¶ w tym stylu). Jest ostro¿ny w swoim zachowaniu, widac, ¿e nie ma z³ych intencji wobec mnie.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Po którym¶ spotkaniu te¿ zaprosi³ mnie do siebie na herbatê, ale mi nie pasowa³o wtedy, wiêc zaprosi³am go do siebie w inny dzieñ. I siedzia³ u mnie dobre 5h, zachowywa³ siê kole¿eñsko.
Stary 2025-01-06, 12:27   #13
Wicked_Girl
Zadomowienie

„ No, ale jak poruszy³am temat kole¿eñstwa to zacz±³ siê t³umaczyæ o tych swoich obawach, i ¿e boi siê, ¿e zrobi co¶ g³upiego (obawia siê, ¿e zrobi co¶, co mi siê nie spodoba, czy co¶ w tym stylu). Jest ostro¿ny w swoim zachowaniu, widac, ¿e nie ma z³ych intencji wobec mnie”. Nie znasz go, widzia³a¶ go raptem kilka razy. Obawia siê, ¿e zrobi co¶ co mog³oby Tobie siê nie spodobaæ? Siedzia³ na herbacie 5 h, no fajnie. Nic z tego nie bêdzie. Natomiast nieco desperacja z ciebie bije, wcale siê nie zdziwiê, gdy przy kontynuacji znajomo¶ci on nagle magicznie siê otworzy i zacznie nawijaæ o by³ej jak go skrzywdzi³a. Szkoda czasu i ¿ycia na takie znajomo¶ci. Nie zainicjowali¶cie kontaktu na grupie szyde³kowania tylko na tinderze. Bêdzie ci mo¿e bardziej przykro, jak on przestanie siê odzywaæ , bo w tych przerwach bêdzie szukaæ kogo¶ z kim mu bêdzie po drodze w ka¿dej sferze.
Stary 2025-01-06, 12:34   #14
Toonaa
Przyczajenie

Ok, rozumiem co piszesz. Nie czujê ¿eby by³a we mnie desperacja, nie jestem w nim zad³u¿ona czy co¶ takiego. Po prostu lubiê cz³owieka. Nie mam pilnej potrzeby byæ w zwi±zku, z nim czy z kimkolwiek innym, raczej mam podej¶cie, ¿e jak poznam kogo¶ warto¶ciowego to bardzo fajnie, jak nie to te¿ ok. Ale oczywi¶cie masz racjê, ¿e z czasem mo¿e mi siê on bardziej spodobaæ i bêdzie mi przykro jak nic z tego nie wyjdzie.
Stary 2025-01-06, 12:46   #15
Aelora
Wtajemniczenie

Mo¿liwe, ¿e ma jakie¶ obawy, zahamowania i blokady, byæ mo¿e przykre do¶wiadczenia, albo jak wspomnia³a Wicked w miêdzyczasie szuka kogo¶ innego i nie jest a¿ tak zainteresowany. Jest zawsze ryzyko, ¿e zwyczajnie tracisz swój czas, czekaj±c a¿ ten facet siê otworzy. Nie wspomina³ nic o jakim¶ trudnym zwi±zku, by³ej? Mo¿e wci±¿ jeszcze liczy na powrót do jakiej¶ innej kobiety. Je¶li sytuacja jest dla Ciebie mêcz±ca lub budzi niejasno¶æ, przemy¶l czy chcesz spotykaæ siê z nim dalej i czekaæ kiedy (albo czy w ogóle) siê rozkrêci, czy nie interesuj± Ciê takie podchody. Jest niestety szansa, ¿e bêdziecie siê widywaæ, Ty zaanga¿ujesz siê i narobisz sobie nadziei, a on nigdy nie otworzy siê.
Stary 2025-01-06, 13:05   #16
Toonaa
Przyczajenie

Nie umawiali¶my siê na ¿adn± wy³±czno¶æ, nic sobie nie obiecywali¶my, to jest dla mnie zrozumia³e, ¿e mo¿e nadal byæ otwarty na nowe znajomo¶ci. Nie wspomina³ o ¿adnej by³ej, powiedzia³ tylko ¿e dawno nie by³ w zwi±zku.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Jak poczujê, ¿e zaczynam siê przywi±zywaæ i zacznie to byæ dla mnie mêcz±ce to na pewno znajomo¶æ zakoñczê. Na razie jeszcze mi to jako¶ specjalnie nie ci±¿y, po prostu tak siê trochê zastanawiam nad tym.

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Szczerze mówi±c te¿ nie mam pewno¶ci czy serio dawno nie by³ w zwi±zku, czy mo¿e nigdy nie by³ w zwi±zku, a tylko mi tak napisa³, bo to te¿ jest mo¿liwe.
Stary 2025-01-06, 13:21   #17
Aelora
Wtajemniczenie

Bardzo mo¿liwe, ¿e po prostu ma niewielkie do¶wiadczenie i próbuje maskowaæ to ostro¿no¶ci±. Zw³aszcza w takim wieku ¿aden facet raczej nie przyzna siê, ¿e ma ma³e do¶wiadczenie z kobietami.
Stary 2025-01-06, 13:26   #18
Toonaa
Przyczajenie

Aelora te¿ mi to przysz³o do g³owy. Ale je¶li tak, to ja jestem w podobnej sytuacji co on, nie przeszkadza³o by mi to. Tylko pytanie czy o to chodzi, czy po prostu nie jest wystarczaj±co zainteresowany. A mo¿e oba. Mo¿e uda mi siê podpytaæ o jego obawy i mo¿e mi co¶ opowie wiêcej z czego wynikaj±.
Stary 2025-01-06, 14:06   #19
Aelora
Wtajemniczenie

Mo¿e spróbuj zainicjowaæ jaki¶ niezobowi±zuj±cy kontakt, np. dotknij jego ramienia podczas rozmowy itp. Po jego reakcji zobaczysz czy jest zainteresowany, a nawet jak nie bêdzie to przecie¿ nie zrobi³a¶ nic z³ego. Kiedy¶ spotyka³am siê z podobnym ch³opakiem i pierwsza z³apa³am go za rêkê, ale potem ju¿ wszystko posz³o dobrze, mo¿e po prostu facet potrzebuje jakiego¶ sygna³u ¿eby prze³amaæ siê i mieæ pewno¶æ ¿e Ty te¿ jeste¶ zainteresowana oraz chcesz to rozwijaæ w kierunku randkowo-zwi±zkowym.
Stary 2025-01-06, 14:07   #20
Wicked_Girl
Zadomowienie

Rozumiem, ¿e mo¿na siê obawiaæ reakcji drugiej osoby co do ma³ego albo zerowego do¶wiadczenia w sferze damsko-mêskiej, ale takie cechy jak swobodne prowadzenie rozmowy, super poczucie humoru, wspólne zainteresowania i in., mog± wystêpowaæ niezale¿nie od tego wspomnianego do¶wiadczenia i byæ dobrym wyznacznikiem kolejnych spotkañ. A Ty piszesz o tym jak siedzia³ na herbacie 5 godzin. Czy dobrze wam siê rozmawia³o? Dobrze siê przy nim czu³a¶? A mo¿e nie mog³a¶ go wygoniæ z mieszkania? Serio pytam, nie dla kolegi. Lubiê jasne sytuacje , a portal randkowy niekoniecznie siê nadaje do szukania kumpla w facecie , ale oczywi¶cie wyj±tki od regu³y siê zdarzaj±. Jednak rzadko. Nie przedstawi³a¶ go w ogóle jako interesuj±cego faceta nie tylko do zwi±zku, ale wspólnego spêdzania czasu.
Stary 2025-01-06, 14:27   #21
Toonaa
Przyczajenie

@Wicked_Girl Dobrze nam siê rozmawia, dobrze siê z nim czujê, komfortowo, spokojnie. On jest taki bardzo hmm nieoceniaj±cy, akceptuj±cy? Nie wiem jak to okre¶liæ, ale spotka³am siê ju¿ z takimi, którzy na mój komentarz, ¿e np nie robiê czego¶ czy nie chodzê gdzie¶ (chodzi o zainteresowania) reagowali tak jakby negatywnie, trochê rozczarowaniem. Dziwnie siê wtedy czu³am. Tutaj tego nie ma i sprawia wra¿enie osoby otwartej na drug±, w tym sensie, ¿e mo¿na z nim swobodnie porozmawiaæ. Opowiada czêsto o swoich znajomych czy o rodzinie. Pamiêta rzeczy, o których mu mówi³am. Mamy te¿ bardzo zbli¿one pogl±dy w wielu kwestiach. Bawi± nas podobne rzeczy. Dlatego bardzo chêtnie spêdzam z nim czas. Je¶li chodzi o wspólne zainteresowania to nie ma ich za du¿o, ale zawsze mo¿na znale¼æ jakie¶ nowe lub zaraziæ drug± osobê swoimi.
Stary 2025-01-06, 17:51   #22
Wicked_Girl
Zadomowienie

Zapewne zauwa¿y³a¶ tez jakie¶ wady, pytanie czy on Ci siê fizycznie podoba i tak naprawdê czego od niego oczekujesz. U¿y³a¶ sformu³owañ odno¶nie spotkañ platoniczne, nie wiem czy to niefortunny opis, co mia³a¶ na my¶li. Po tym co napisa³a¶ mo¿e i warto daæ mu trochê czasu, ale kilka kolejnych spotkañ w zupe³no¶ci wystarczy, ¿eby jednoznacznie stwierdziæ, czy co¶ z tego bêdzie.
Stary 2025-01-06, 20:15   #23
Aelora
Wtajemniczenie

Zgadzam siê ¿e nie ma sensu tego przeci±gaæ zbyt d³ugo, je¶li nic siê nie klaruje a Ty chcia³aby¶ relacji. Ostro¿no¶æ czy ma³e do¶wiadczenie s± zrozumia³e, ale dalszy brak inicjatywy z jego strony ¶wiadcz± o tym, ¿e jednak nie jest zainteresowany.
Stary 2025-01-07, 01:17   #24
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 343

Cytat:
Napisane przez Aelora Poka¿ wiadomo¶æ
Zgadzam siê ¿e nie ma sensu tego przeci±gaæ zbyt d³ugo, je¶li nic siê nie klaruje a Ty chcia³aby¶ relacji. Ostro¿no¶æ czy ma³e do¶wiadczenie s± zrozumia³e, ale dalszy brak inicjatywy z jego strony ¶wiadcz± o tym, ¿e jednak nie jest zainteresowany.
Zainteresowany to on mo¿e byæ, ale czym¶ innym, ni¿ ona. Na przyk³ad "bia³ym zwi±zkiem" lub posiadaniem takiej ni to kole¿anki, ni dziewczyny.

Uwa¿am, ¿e serio jeszcze 1-2 spotkania max i kawa ³awê.
Stary 2025-01-07, 12:38   #25
Eri_Sa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 196

Cytat:
nie otwiera³ przede mn± drzwi
A to nie jest tak, ¿e obecnie takie co¶ jest ju¿ raczej uwa¿ane za zachowanie w z³ym gu¶cie?
Eri_Sa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2025-01-07, 14:19   #26
MIRANDA007
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 175

Cytat:
Napisane przez Eri_Sa Poka¿ wiadomo¶æ
A to nie jest tak, ¿e obecnie takie co¶ jest ju¿ raczej uwa¿ane za zachowanie w z³ym gu¶cie?
..A dlaczego? Powa¿nie pytam.
MIRANDA007 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2025-01-07, 14:28   #27
Toonaa
Przyczajenie

Ja uwa¿am, ¿e przytrzymanie czy otworzenie drzwi kobiecie to mi³y gest, który zawsze u mnie bêdzie na plus. Chcia³abym ¿eby mój przysz³y partner mia³ taki „nawyk”. W mojej rodzinie s± mê¿czy¼ni w ró¿nym wieku, którzy tak robi±.
Stary 2025-01-07, 15:04   #28
peesz
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 52

Randki z Tindera czêsto bywaj± pe³ne oczekiwañ, ale równocze¶nie mog± byæ zaskakuj±co ró¿ne od tego, co sugeruj± profile. Z jednej strony daje to szansê na szybkie poznanie wielu osób, co mo¿e byæ ekscytuj±ce i otwieraj±ce na ró¿ne perspektywy. Z drugiej strony, powierzchowno¶æ i krótki czas na ocenê drugiej osoby sprawiaj±, ¿e ³atwo trafiæ na osoby, które nie s± szczere lub nie szukaj± tego samego, co my. Czêsto pojawiaj± siê te¿ rozczarowania, gdy rzeczywisto¶æ rozmowy nie spe³nia oczekiwañ zwi±zanego z ni± zdjêcia czy opisu. Niemniej jednak, Tinder potrafi byæ miejscem, gdzie mo¿na spotkaæ ciekawych ludzi, z którymi mo¿e siê zbudowaæ co¶ trwa³ego, ale nie jest to regu³a. Kluczowe jest traktowanie tych spotkañ z dystansem i otwarto¶ci±, nie oczekuj±c zbyt wiele na pocz±tku.
peesz jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2025-01-09, 16:15   #29
pseudofeministka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 538

Cytat:
Cze¶æ! Dajcie znaæ co o tym my¶licie.

Trzy razy spotka³am siê z facetem (2 razy propozycja wysz³a od niego, raz ode mnie), fajnie mi siê z nim rozmawia³o, ale jego zachowanie wskazywa³o na intencje czysto kole¿eñskie: ka¿dy p³aci³ za siebie, nie otwiera³ przede mn± drzwi, przytuli³ dopiero na 3 spotkaniu itd, generalnie du¿y dystans, a potem by³o z 2-3 tyg przerwy, w tym ¶wiêta, gdzie nic nie proponowa³, ale utrzymywa³ kontakt pisz±c, nie za du¿o, ale jako¶ go podtrzymywa³. Postanowi³am wiêc w koñcu zapytaæ czy mo¿e chce siê po prostu zakumplowaæ, bo w sumie jestem na to na tym etapie otwarta, chcia³am wiedzieæ czy dobrze interpretuje jego zachowanie, mo¿e po prostu widzi we mnie tylko spoko kole¿ankê. Otrzyma³am odpowied¼, ¿e on boi siê odrzucenia, obawia siê, ¿e miejsce w które mnie zaprosi nie bêdzie dla mnie zbyt ciekawe, ¿e ma tak, ¿e potrzebuje najpierw siê zaprzyja¼niæ i mnie bardziej poznaæ, ale ¿e jest nadal zainteresowany znajomo¶ci± ze mn±. Napisa³ te¿, ¿e nie chce byæ nachalny, ¿e by³ ¶wiadkiem takich zachowañ i nie chce taki byæ. Ja da³am znaæ, ¿e w takiej sytuacji jestem jak najbardziej otwarta na relacjê kole¿eñsk± i ponowne spotkanie, a czy by³oby z tego co¶ wiêcej wiadomo ciê¿ko narazie oceniæ. Zgodzi³ siê ze mn±, po czym zaprosi³ mnie gdzie¶ i zapyta³am czy umawiamy siê, ¿e bêdzie to spotkanie kole¿eñskie, a on na to „a co je¶li randka?”. Odpowiedzia³am, ¿e ¿eby to by³a randka to musi zmieniæ swoje zachowanie do mnie, bo poprzednie spotkania przez to do randek nie zaliczy³am. Odpowiedzia³, ¿e bêdzie mia³ to na uwadze i, ¿e bardzo siê cieszy, ¿e znowu siê zobaczymy. Co o tym my¶licie? Mia³y¶cie do czynienia z takim zachowaniem u faceta? Fajnie, ¿e siê otworzy³ i powiedzia³ o swoich emocjach, przyznam ¿e zaskoczy³o mnie to. Widaæ tutaj brak pewno¶ci siebie, byæ mo¿e jakie¶ z³e do¶wiadczenia z przesz³o¶ci lub brak do¶wiadczeñ z kobietami. Ale widaæ te¿, ¿e to dobry facet ogólnie, nie ¿aden badboy. Nie mam nic przeciwko ¿eby siê spotkaæ i na spotkanie siê zgodzi³am, ale trochê jestem zdezorientowana, bo zawsze mówi siê o tym, ¿e jak facetowi zale¿y ¿eby nas poznaæ, to to poka¿e, nie bêdziemy musia³y rozkminiaæ i jego zachowanie bêdzie jasne, a tu taki nieoczywisty przypadek.
CO do ostatniego zdania - dlatego ja uwazam, ze nie ma co czytac zadnych poradnikow, for ani niczego. Jedynie co to przy toksycznych zachowaniach, te mechanizmy sa bardzo zblizone, ale w pozostalych nikt znas nie wie, co jest w glowie drugiego czlowieka. Natomiast ja uwazam, ze nie ma co wkladac ludzi w te same ramy, kazdy z nas jest inny , kazdy ma swoj bagaz doswiadczen.

wpadajc w stereotypy typu - jak na poczatku nie super ekstra nie zalezy, to nie ma co w to wchodzic, red flagi i ine cuda.Zauwazylam, ze takie uprzedzenia i etykiety sprawiaja, ze tak naprawde nie poznajemy drugiej osoby, a jak nie poznamy, to skad mamy wiedziec czy nam pasuje czy nie ? Kazdy z nas jest iindywiduanosc, mamy swoje doswiadczenia, style przywiazania.

Wiec nie nabijaj sobie takich rzeczy do glowy jak z ostatniego zdania. Jezeli on sie chce poznac, to po prostu poznaj sie i zobaczysz co z tego bedzie. Jak to za dlugo bedzie takie rozwleczone, nie wiadomo co, to zakonczysz relacje i tyle. Ja akkuart uwazam, ze takie podejscie jakie on ma - w sensie, ze chce sie najierw zaprzyjaznic, jest bardzo fajne. Ja osobiscie jestem zwolenniczka takiego podejscia. A nie ludzie juz od razu wszystko chca, deklaracji, nawet nie znajac siebie.

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Wicked_Girl Poka¿ wiadomo¶æ
„ No, ale jak poruszy³am temat kole¿eñstwa to zacz±³ siê t³umaczyæ o tych swoich obawach, i ¿e boi siê, ¿e zrobi co¶ g³upiego (obawia siê, ¿e zrobi co¶, co mi siê nie spodoba, czy co¶ w tym stylu). Jest ostro¿ny w swoim zachowaniu, widac, ¿e nie ma z³ych intencji wobec mnie”. Nie znasz go, widzia³a¶ go raptem kilka razy. Obawia siê, ¿e zrobi co¶ co mog³oby Tobie siê nie spodobaæ? Siedzia³ na herbacie 5 h, no fajnie. Nic z tego nie bêdzie. Natomiast nieco desperacja z ciebie bije, wcale siê nie zdziwiê, gdy przy kontynuacji znajomo¶ci on nagle magicznie siê otworzy i zacznie nawijaæ o by³ej jak go skrzywdzi³a. Szkoda czasu i ¿ycia na takie znajomo¶ci. Nie zainicjowali¶cie kontaktu na grupie szyde³kowania tylko na tinderze. Bêdzie ci mo¿e bardziej przykro, jak on przestanie siê odzywaæ , bo w tych przerwach bêdzie szukaæ kogo¶ z kim mu bêdzie po drodze w ka¿dej sferze.

Ale skad Ty mozesz wiedziec co z tego bedzie? Nie znasz czlowieka, a juz ferujesz wyroki.

Co im zaszkodzi sie poznac i zobaczyc? Wlasnie dla mnie okreslanie relacji po 3 randkach to deperacja , bo nie znasz czlowieka. Ludzie na poczatku deklaruja, kobiety sie nastawiaja, a pozniej wielki ryk.

Naprawde nie ma reguly i czasami warto bez uprzedzen zwyczajnie kogos poznac.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Aelora Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿liwe, ¿e ma jakie¶ obawy, zahamowania i blokady, byæ mo¿e przykre do¶wiadczenia, albo jak wspomnia³a Wicked w miêdzyczasie szuka kogo¶ innego i nie jest a¿ tak zainteresowany. Jest zawsze ryzyko, ¿e zwyczajnie tracisz swój czas, czekaj±c a¿ ten facet siê otworzy. Nie wspomina³ nic o jakim¶ trudnym zwi±zku, by³ej? Mo¿e wci±¿ jeszcze liczy na powrót do jakiej¶ innej kobiety. Je¶li sytuacja jest dla Ciebie mêcz±ca lub budzi niejasno¶æ, przemy¶l czy chcesz spotykaæ siê z nim dalej i czekaæ kiedy (albo czy w ogóle) siê rozkrêci, czy nie interesuj± Ciê takie podchody. Jest niestety szansa, ¿e bêdziecie siê widywaæ, Ty zaanga¿ujesz siê i narobisz sobie nadziei, a on nigdy nie otworzy siê.

Tylko, ze tak jak przy wiekszosci znajomosci. Kazda relacja to ryzyko, nikt z nas nie wie jakie ktos ma intencje, co ma w glowie. Ba! Nawet powiem, ze relacje ktore zaczynaja sie od wielkiego wow, tez sie koncza. Naprwde nie ma reguly.

Niezaleznie od tego co jest powodem takiego podejscia, to i tak trzeba sie poznac ewentualnie pogadac na ten temat.

Dok³adka: Perfumy, minera³y, podk³ady, hybrydy, kosmetyki do w³osów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2025-01-09, 21:02   #30
Wicked_Girl
Zadomowienie

@pseudofeministka a mogê wiedzieæ , bo spotkañ nie przeci±ga siê w nieskoñczono¶æ. 2/3 tygodnie przerwy miêdzy nimi to bardzo d³ugo. Takie mam zdanie, Ty masz inne i git.
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2025-01-14 13:04:23

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.