|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesuj± siê dermatologi± lub maj± problemy ze skór±. Masz tr±dzik lub atopowe zapalenie skóry? Do³±cz do nas, pomó¿ sobie i innym. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Czym mo¿na zast±piæ Triacneal?
W pa¼dzierniku mia³em pierwsz± wizytê u dermatologa i od tamtej pory stosowa³em kuracjê Izotekiem. Niedawno j± zakoñczy³em i teraz wed³ug polecenia mojego lekarza mam zacz±æ stosowaæ przez jaki¶ czas Avene Triacneal ¿eby pozbyæ siê blizn i zaczerwienieñ z twarzy.
Problem polega na tym, ¿e krem jest trudno dostêpny, z tego co widzia³em na stronie gdziepolek jest w niewielu aptekach w Polsce i w ¿adnej w moim pobli¿u. Dlatego zastanawia³em siê czy mo¿na go jako¶ zast±piæ? Próbowa³em sam znale¼æ jaki¶ zamiennik, który by³by dla mnie dobry, ale nie znam siê na tym kompletnie. Najlepszym znaleziskiem by³y kremy La Roche Effaclar, jednak nie wiem czy faktycznie dzia³a³yby podobnie co Triacneal. Zna siê kto¶ na tym i mi doradzi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 521
|
Dot.: Czym mo¿na zast±piæ Triacneal?
TriAcneal jest specyficzny, LRP nie s± podobne. Jak chcesz siê zastosowaæ do zaleceñ lekarza, to znajd¼ sobie co¶ szybko i nie czekaj za d³ugo od odstawienia leku, ¿eby nie traciæ wyrobionej na retinoidy tolerancji.
To ma takie samo stê¿enie co TriAcneal: https://cosmetin.pl/produkt/geek-gor...retinalu-28ml/ To jest dawka o po³owê mniejsza https://cosmetin.pl/produkt/geek-gor...retinalu-30ml/ O po³owê mniejsza jest te¿ z Avene Cleanance https://www.eau-thermale-avene.pl/tw...cy-krem-na-noc ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- A, zapomnia³am wyt³umaczyæ o co chodzi z TriAcneal ![]() Avene zakoñczy³o jego produkcjê. Ju¿ jest praktycznie niedostêpny. To by³o po³±czenie 0,1% retinaldehydu i dodatkowo mia³ enzymy (lekki peeling enzymatyczny). Ten Cleanance to jego tak jakby nastêpca, te¿ ma enzymy i dodatkowo substancjê dzia³aj±ca na przebarwienia, tylko ilo¶æ retinaldehydu zredukowana o po³owê. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 521
|
A jednak pomy³ka, ten nowy krem Avene te¿ ma zawarto¶æ retinaldehydu 0,1% - czyli by³by najbardziej podobny do TriAcneal
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 362
|
Sk³adowo to prawie to samo, ma tylko dodany jeden dodatkowy sk³adnik. Stê¿enie retinalu pozosta³o to samo, tak samo obecno¶æ enzymów.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 431
|
Polecam ten preparat, stosujê od lat zamiast Triacneal, dzia³a doskonale ale lekko wysusza. Usuwa wszystkie przebarwienia po 3-4 tygodniach.
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.