|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
psycholog na uniwersytecie
Uczęszczam od kilku miesięcy do psycholog na mojej uczelni. Pani jest wspaniała, bardzo miła i pomocna. W liceum doświadczyłam tego, że moje wizyty były potem omawianie z rodzicami, którzy nie popierali abym chodziła do psycholog. Obecnie również zaczęłam się o to martwić, że znowu tak będzie. Moja ciocia chrzestna jest jedną z wykładowczyń na uczelni i zmartwiłam się, że jeśli pójdzie i zapyta o mnie czy tam chodzę to może się coś dowiedzieć. Jakie są na to szanse? Nie stać mnie na sesje prywatnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: psycholog na uniwersytecie
Powinna obowiązywać ją tajemnica zawodowa:
"Przy tak szeroko ujętym zakresie obowiązywania tajemnicy psychologa objęte nią będą nie tylko wiadomości związane ze stanem zdrowia psychicznego klienta, lecz także wszelkie inne informacje dotyczące klienta uzyskane przez psychologa w związku z wykonywanym zawodem, w tym informacje związane z życiem rodzinnym, czy stanem majątkowym klienta. W szczególności należy zaś uznać, że tajemnicą objęta jest sama informacja o fakcie korzystania z usług psychologa." https://psych.org.pl/dla-psychologow...owa-psychologa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Szanse są raczej bardzo niskie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli Twoi rodzice nie będą wiedzieć, że dalej chodzisz do psychologa, szanse, że ciotka się dowie od psycholożki są minimalne. Ciotka jej o to nie zapyta, bo i po co, a psycholog musiałaby sama z siebie być na maksa paplą by o tym zagadać, w dodatku łamiąc "tak o" tajemnicę zawodową. Do tego teraz jesteś już dorosła, nie jak w liceum. Poza tym często jest tak, że ludzie z różnych wydziałów/katedr nie komunikują się ze sobą. To są osobne miejsca, godziny pracy. Najbardziej komunikować się będą ze sobą ci, co mają wspólny gabinet.Dodatkowo psycholog Twoje nazwisko może potraktować jako zbieżne, a ciotka nie musi opowiadać na uczelni, że studiujesz, żeby ci nie ułatwiać lub nie utrudniać.
Edytowane przez rejczeI Czas edycji: 2025-03-04 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Mama ostrzega że i tak się dowie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
No i? Skoro masz taką potrzebę chodzenia do psychologa, pomaga Ci to, to co zmieni zdanie mamy? Jesteś dorosła, nie robisz nic złego i masz prawo korzystać z takiej formy wsparcia, to Twoje życie. Nie pozwól, żeby rodzice wtrącali się za bardzo w Twoje sprawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Nie chcę by wiedziała o czym rozmawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Przecież możesz o swoich obawach porozmawiać z psycholożką wprost. Nie po to, aby wiedziała, że ma nic nie mówić, bo ona to wie, ale po to, aby to przestał być dla Ciebie temat do obaw.
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
mama twierdzi teraz że psycholog mówiła komuś że przychodzi taka dziewczyna o takim nazwisko do niej na rozmowy. Jak mówiłam o obawach swojej psycholog to mówiła że nikomu nie mówiła, nie mówi i nie powie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Twoja mama brzmi na toksyczna manipulantke.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Czemu w ogóle uważasz, że twoja chrzestna zajmowałaby sie w trakcie pracy chodzeniem do twojej psycholog i wypytywaniem jej o dyskretne tematy zawodowe?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.