|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
serce, rozum, kontrola
witam,
chciałem poradzić się kobiet. w tamtym roku nakryłem żonę na zdradzie, pisanie na komunikatorze oraz potajemne spotkania z kolegą z pracy, fakt mieliśmy dużo gorszy okres w związku. Był ciężki czas jednak zdecydowaliśmy że naprawami wszystko. postawiłem główny warunek - zrywasz z nim wszelkie prywatne kontakty, ucinasz w całości tą "znajomość". niestety, stety(?) sprawdziłem telefon żony - nie jestem z tego dumny - i wśród maili zauważyłem wiadomosci z tym facetem. charakter maili nie był służbowy - pojawił się flirt oraz wiadomosci, pisanie o spotkaniach na porannej kawie w pracy i usmiechu jak zobacza sie... w jaki sposob porozmawiac o tym? Powiedziec ze sprawdzilem telefon? czy zapytac czy cos ukrywa przede mna i jak zaprzeczy wyskoczyc z tym ze sprawdzilem maila? czy tworzyc jakas legende? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: serce, rozum, kontrola
Ja bym powiedziała normalnie, że wiesz, że dalej piszą ze sobą. Bez większych wyjaśnień, nie daj się zapędzić w kozi róg, żeby to ona wyszła na pokrzywdzoną. Jak masz opcję zrób jakieś screeny tych wiadomości, żeby nie mogła się wyprzeć. Postawiłeś jasne warunki, ona się na nie zgodziła, jeśli dalej leci w kulki i pisze z nim to ona ma powód do wstydu, trochę odwagi man.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Też bym po prostu postawiła sprawę na ostrzu noża że wiesz, skończył się jakikolwiek kredyt zaufania i chcesz rozwodu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
A jakiego efektu oczekujesz? Chcesz uzyskać potwierdzenie że Cie ś okłamuje? Zapytaj jak wyglądają teraz ich kontakty. Jak powie że nie mają kontaktu to się zastanów co z tym dalej zrobić. Możesz powiedzieć że bardzo i na niej zależy, ale martwisz się i chcialbys się upewnić czy wasze ustalenia są dalej aktualne. Powiedz że chcesz trwać w waszym postanowieniu o pielęgnowaniu związku ale jeśli ona nie chce to mimo twoich uczuć nie będziesz tolerował tego że ktoś traktuje cię bez szacunku. Nawet jeśli od razu się nie przyzna to może za jakiś czas, ale dasz jej do myslenia- będzie musiała się zastanowić czy kolega jest dla.niej na tyle ważny że chce ryzykować związek z tobą, bo poczuje zagrożenie rozstania po tym co jej powiesz. Być może sama to zakończy a ty będziesz mógł dalej sprawdzać maila żeby to skontrolować. Jak powiesz wprost to zaczną się kontaktować inaczej albo usuwać wiadomości. Wtedy już nie sprawdzisz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Witam
No cóż, za szybko wybaczyłeś, stąd recydywa. Jesteś pewien, że chcesz w to dalej brnąć? Czy po zdradzie okazała skruchę, zauważyłeś starania o naprawę związku? Przede wszystkim musisz odpowiedzieć sobie na pytanie czego TY chcesz, czy jest jeszcze co ratować. Moim zdaniem Was jako pary już nie ma. Zdradziła Cię emocjonalnie, fizycznie, a teraz w dalszym ciągu Cię okłamuje. Źle to rokuje. Szukaliście pomocy terapeuty? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jeżeli masz pewność, ze po odkryciu jej zdrady nic się nie zmieniło to moim zdaniem nie ma nawet czego rozdrapywać, po prostu się z nią rozstań i w ostateczności daj jej delikatnie do zrozumienia, że znasz prawdę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.