|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dildo vs. naturalny penis – brak przyjemności, tylko dyskomfort?
Hej wszystkim,
mam pytanie i chciałabym się podzielić swoim doświadczeniem – może ktoś miał podobnie? Kupiłam sobie niedawno dildo – bez wibracji, anatomiczny kształt, niezbyt duże (ok. 13–15 cm), elastyczne, raczej miękkie w dotyku. Niestety, mimo kilku podejść w różnych nastrojach i warunkach, nie jestem w stanie czerpać z tego przyjemności. Wręcz przeciwnie – mam wrażenie, że mimo swojej elastyczności jest… zbyt twarde? Albo po prostu nie „odpowiada” mi w odczuciach. Co ciekawe, z naturalnym penisem (w relacji) nie mam takich problemów – tam czuję przyjemność, podniecenie, wszystko działa jak trzeba. A tutaj… nic. I zastanawiam się: czy to kwestia psychiki, braku kontaktu z drugą osobą, czy może materiał/kształt też ma ogromne znaczenie? Czy ktoś z Was miał podobnie – że zabawki po prostu nie dawały tego, co „na żywo”? Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki albo podzielenie się swoimi doświadczeniami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dildo vs. naturalny penis – brak przyjemności, tylko dyskomfort?
Nigdy nie udało mi się włożyć dildo do pochwy, mimo że jest mniejsze niż penis. Dlatego zawsze używam wibracji i kieruje je na lechtaczke. Penis jest inaczej zbudowany, anatomicznie dostosowany do pochwy, jest skóra itd. Nie przejmuj się i kup sobie wibrator
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Też sugerowałabym wibrator.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Wibrator w kształcie penisa czy kształty stymulujące punkt G?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:44.