Rozstanie po prawie 4 latach - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2025-06-09, 16:38   #1
Weronika0978
Przyczajenie

Rozstanie po prawie 4 latach

Witam, wiem że już tu pisałam bardzo dużo postów odnośnie swojego związku, ale tak wyszło że z dnia na dzień tydzień temu facet mnie zostawił, gdzie jeszcze było między nami ponad tydzień bardzo dobrze.. tłumaczył się tym że za dużo szans mi dawał a i tak były ciągle kłótnie, ja go prosiłam o jeszcze jedną szansę a on nic.. wczoraj wysłał mi wiadomości typu że mam uwierzyć ale on też nie chce końca ale musi, typu że kto wie co będzie za miesiąc/2 lub 3, i że nawet jego matka mu powiedziała że jak np zatęsknimy i wrócimy to bez sensu palić mosty, to mi dało złudna nadzieje, Ale tak naprawdę nie jestem w stanie sobie poradzić z tym zerwaniem, chociażby dlatego że sama jak wróciliśmy z urlopu z Polski zdecydowałam się że chce zostać z nim w Holandii jednak, i sam fakt, 2 psy których wziąć nie mogę, ponad 3 lata wspólnego mieszkania i bycia razem + zaręczenie… najgorsze jest to że nie wyobrażam sobie w tej chwili wrócić do Polski znowu mieszkać z rodzicami, gdzie nawet ich mieszkanie kojarzy mi się tylko z nim, ponieważ przez ostatnie cztery lata to z nim tam przyjeżdżałam na urlop.. nie wiem czy to jest dobry Pomys ale napisałam mu nawet liścik, W którym napisałam że jak w przeciągu dwóch tygodni w których nadal będę w Holandii ale w innym miejscu, zatęskni choć trochę to żeby przyjechał pod konkretny adres chwilę przed moim odjazdem…
Weronika0978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-06-09, 18:59   #2
Aelora
Wtajemniczenie

Dot.: Rozstanie po prawie 4 latach

Wracaj do Polski. Co Cię tam jeszcze trzyma, skoro rzucił Cię, nie masz tam pracy i nie znasz języka? Szczerze weź się w końcu sama za życie zamiast liczyć na swojego księcia. Może to co napiszę nie zabrzmi zbyt miło, ale ja mu się nie dziwię, zwłaszcza po tym co ostatnio pisałaś o siłowni. Aleś się go uczepiła...
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-06-09, 20:48   #3
skara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aelora Pokaż wiadomość
Wracaj do Polski. Co Cię tam jeszcze trzyma, skoro rzucił Cię, nie masz tam pracy i nie znasz języka? Szczerze weź się w końcu sama za życie zamiast liczyć na swojego księcia. Może to co napiszę nie zabrzmi zbyt miło, ale ja mu się nie dziwię, zwłaszcza po tym co ostatnio pisałaś o siłowni. Aleś się go uczepiła...
Zgadzam się w 200%. Wróć do Polski ogarnij się i zacznij żyć własnym życiem a nie czepiać się byle jakiego faceta.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-06-09, 20:49   #4
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aelora Pokaż wiadomość
To znowu ta trollina od siłowni?
Stary 2025-06-09, 21:22   #5
Aelora
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
To znowu ta trollina od siłowni?
Dokładnie tak, 20.05 był wątek że źle się czuje za granicą, z 10 dni temu o siłowni. Teraz jednak nie chce wracać do kraju. Boże co za laska...
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-06-09, 23:31   #6
magdalenaCat
Raczkowanie

Daj już spokój i wracaj do Polski. Szczerze to też się chłopakowi nie dziwię. Może myślał że jakoś to będzie, z czasem zadomowisz się w Holandii, nauczysz języka, poszukasz lepszej pracy, poznasz znajomych i będziecie we dwoje ciągnąć ten wózek ale nic z tego nie wyszło bo zamiast się rozwijać to 4 lata stałaś w miejscu, wisiałaś na nim i tylko ciągnęłaś go w dół. Też mieszkam w NL juz 14 lat i to wcale nie jest trudny język żeby się go nauczyć przynajmniej na komunikatywnym poziomie i wszędzie nawet na zadupiu jeżdżą autobusy (zawsze można podjechać rowerem na przystanek tak jak to robią miejscowi) więc nie wiem jak nie ogarniałaś transportu, pracy, języka. Jeszcze niedawno zastanawiałaś się czy nie wrócić do Polski bo się kłócicie, bo płaczesz za rodzicami, za wszystkim i w Polsce miałabyś pracę jaką byś tylko chciała więc przynajmniej odpadł ci dylemat. I tam już zostań bo z tego co widać nie nadajesz się do emigracji. Szkoda 4 lat ale cóż, samo życie.
magdalenaCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-06-10, 07:44   #7
MisiekBydyniowy
Raczkowanie

Tyle wątków co tu powstało i problemów to co musiało się dziać między wami w życiu codziennym
Umęczyłaś go pewnie i powiedział pas
Jak cie tam utrzymywał bez pracy i języka to trzeba było zagryźć zęby i nie robić mu dram o nic ogarnąć się a nie dramatu o wszystko…
W końcu i jemu się znudziło pora się ogarnąć na własny rachunek
MisiekBydyniowy jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2025-06-10, 11:13   #8
hasta_la_vista
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Weronika0978 Pokaż wiadomość
gdzie jeszcze było między nami ponad tydzień bardzo dobrze..
Aż tydzień? Nawet ponad? Kochana, tego trupa trzeba zostawić w spokoju a nie wskrzeszać, to już od dawna nie rokuje i nie ma co się uczepiać myśli o robieniu na siłę kolejnego jako takiego czy nawet dobrego tygodnia.

Naprawdę chcesz żyć w ciągłym napięciu kiedy znowu cię odtrąci, zerwie z tobą, wyrzuci z mieszkania itp? I czekać, aż (lub "czy?") wpuści do mieszkania, swojego życia z powrotem? Strasznie przemocowo to brzmi.
hasta_la_vista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-06-10, 16:49   #9
MisiekBydyniowy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hasta_la_vista Pokaż wiadomość
Aż tydzień? Nawet ponad? Kochana, tego trupa trzeba zostawić w spokoju a nie wskrzeszać, to już od dawna nie rokuje i nie ma co się uczepiać myśli o robieniu na siłę kolejnego jako takiego czy nawet dobrego tygodnia.

Naprawdę chcesz żyć w ciągłym napięciu kiedy znowu cię odtrąci, zerwie z tobą, wyrzuci z mieszkania itp? I czekać, aż (lub "czy?") wpuści do mieszkania, swojego życia z powrotem? Strasznie przemocowo to brzmi.
A jak ma brzmieć jak ona się na nim uwiesiła bez pracy języka w obcym państwie? Pytanie tylko kto tu był naprawdę przemocowy i próbował owinąć jak bluszcz ze strachu przed tym że zostanie sama w obcym kraju bez pracy?
Tu powstało już kilka wątków o tym związku i przemocowa to była raczej autorka
MisiekBydyniowy jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-06-11, 08:55   #10
xfrida
Zadomowienie

Wez ty sie spakuj i daj mu spokój
Nie pasowaliscie do siebie i nigdy nic dobrego z tego nie wyniknie
Czas wziac odpowiedzialnosc za swoje zycie zamiast uwieszac sie na facecie
Wracaj do Polski i przemysl swoje zachowanie ,zrob cos ze soba bo nikt z toba nie wytrzyma

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości