Agencje pracy tymczasowej-opinie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-30, 12:29   #1
nellady
Zakorzenienie

Agencje pracy tymczasowej-opinie

Czy korzystałyście z ich usług? Jesteście zadowolone? Chodzi mi tutaj głównie o Jobman. Nie słyszałam zbyt wielu pochlebnych opinii na ich temat, dlatego zastanawiam się co sądzicie?

Czasem nie wolno odpuścić i stanąć z boku,
bo w życiu są sprawy dużo ważniejsze, niż spokój!
Na kolanach, po kamieniach, póki tylko jest sens.
nellady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-30, 13:03   #2
Fara25
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Dot.: Agencje pracy tymczasowej-opinie

Każda agencja pracy tymczasowej jest do bani moim zdaniem. Ale można kombinować jeżeli nie mają zapisu, mówiącego o zatrudnieniu się bez pośrednika w tej samej firmie, w której pracowało się przez agencję. Ja tak miałam.
Fara25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-30, 15:07   #3
Bayje
Zakorzenienie

Dla mnie idealna nazwa dla takiej agencji gdzie ja 'pracowałam' powinna być ''Agencja PRACY JEDNORAZOWEJ

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-30, 15:36   #4
nellady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bayje Pokaż wiadomość
Dla mnie idealna nazwa dla takiej agencji gdzie ja 'pracowałam' powinna być ''Agencja PRACY JEDNORAZOWEJ
a to czemu?

Stary 2011-07-01, 11:43   #5
Bayje
Zakorzenienie

Bo byłam aby RAZ w pracy z takiej agencji ?
I co jestem zarejestrowana w UP i co mam się wyrejestrować na rzecz umowy zlecenie za 50 zł w miesiącu ? no własnie.

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-01, 15:13   #6
Martika_
Rozeznanie

Ja pracowałam raz przez agencje i byłam w miarę zadowolona. No, może zadowolona to słowo trochę na wyrost - ale naprawdę nie było żadnej różnicy między moją sytuacja i zarobkami, a osób zatrudnionych bezpośrednio przez firmę. Wynagrodzenie dostawałam terminowo.

Tyle, że z tego co zaobserwowałam agencje oferują prace typowo dorywcze i właśnie - tymczasowe, więc jeśli ktoś liczy, że dzięki temu zacznie jakoś regularnie zarabiać to może się przeliczyć....
Martika_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-01, 21:40   #7
21kasia21
Zakorzenienie

Kilka dobrych lat temu miałam doświadczenie z kilkoma, ale w pracy za granicą.
Róznie było, raz lepiej, raz gorzej. Niemniej jednak trzeba uważać.

W Polsce miałam styczność z jedną i nigdy więcej, pisałam o tym z konta kuzynki na forum kiedyś. Agencja werbowała do pracy w dużej polskiej firmie, jako że ta nie prowadzi sama rekrutacji, tylko ją zleca właśnie takim agencjom. Byłam na spotkaniu, podpisałam umowę, przeszłam dwa szkolenia, zaliczyłam lekarza medycyny pracy i wracałam prosto do domu, aby iść już bezpośrednio do pracodawcy, a tutaj telefon, że zaszło nieprozumienie i nie ma dla mnie pracy, bo na tym stanowisku jest już ktoś obsadzony. Zostałam uziemiona, bo w umowie był zapis o zakazie podjęcia jakiejkolwiek innej pracy pod karą grzywny w wyskości 1 tysiąca złotych. Sprawa się ciągneła 3 miesiące zanim została rozwiązana, katorga
21kasia21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 18:04   #8
ekoludek
Raczkowanie

jeżeli chodzi o inwentaryzacje z jobmanem to jest ok, wszystko w terminie i nawet sympatycznie, co do pracy na dłużej nie wiem bo nie miałam z nimi styczności przy dłuższej współpracy
ekoludek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 21:54   #9
doriiska
Zakorzenienie

Jeśli skorzystasz z oferty pracy z agencji, to będą pobierać prowizję przez cały okres Twojej pracy. Jeśli np. będziesz kasjerką przez rok, to będą Ci sciągać z każdej wypłaty. Masakra jakaś, najlepiej szukać bezposrednio u potencjalnego pracodawcy.
Stary 2011-07-03, 21:58   #10
nellady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doriiska Pokaż wiadomość
Jeśli skorzystasz z oferty pracy z agencji, to będą pobierać prowizję przez cały okres Twojej pracy. Jeśli np. będziesz kasjerką przez rok, to będą Ci sciągać z każdej wypłaty. Masakra jakaś, najlepiej szukać bezposrednio u potencjalnego pracodawcy.
o jeny...jak to ja myślałam, że w ta kwota jest po odliczeniu już tej prowizji;/

Stary 2011-07-03, 22:03   #11
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nellady Pokaż wiadomość
o jeny...jak to ja myślałam, że w ta kwota jest po odliczeniu już tej prowizji;/
No tak, to właśnie mam na myśli, moze źle sie wyraziłam.
Ale dla mnie to absurd, zamiast ściągnąć jednorazowo jakąś opłatę, a nie.. zawsze dostajesz np. 6zł/h, a nie 6.30. I pracuj jakiś czas, to się uzbiera.
Ja zawsze załatwiałam sobie pracę bezpośrednio u pracodawcy, wtedy problem znika

nellady, z tego co czytałam w innym wątku, to zaproponowali Ci stanowisko kasjerki. Może sama przejdź się po marketach i popytaj o mozliwość zatrudnienia?

Edytowane przez doriiska
Czas edycji: 2011-07-03 o 22:05
doriiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 22:12   #12
21kasia21
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zawsze tak jest. Mogą pobierać opłatę jednorazowo albo pobierać tą opłatę od firmy, która zleca im rekrutację pracowników.
Stary 2011-07-03, 22:18   #13
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21kasia21 Pokaż wiadomość
Nie zawsze tak jest. Mogą pobierać opłatę jednorazowo albo pobierać tą opłatę od firmy, która zleca im rekrutację pracowników.
Któraś agencji pracy w moim mieście ma taki system, ze pobiera ciągle z wypłaty pracownika. Niefajne.
Ale skoro mówisz, że co agencja to inny system, więc warto się podowiadywać
Stary 2011-07-03, 23:05   #14
21kasia21
Zakorzenienie

Cytat:
Któraś agencji pracy w moim mieście ma taki system, ze pobiera ciągle z wypłaty pracownika. Niefajne.
Ale skoro mówisz, że co agencja to inny system, więc warto się podowiadywać
Dokładnie, najlepiej się ich zapytać.
Jak pisałam wyżej, u mnie (pomijając już całą tę sytuację) to firma zleciła agencji rekrutację pracowników, bo oni się tym nie zajmują i tyle. W sumie im się nie dziwię, mają taki monopol w kraju, że jeszcze mają sobie potencjalnych pracownikow szukać Ja miałam stawkę napisaną w umowie i z racji statusu studenta była ona wyższa niżeli osoby nie będącej uczniem/studentem.
Stary 2011-07-04, 10:15   #15
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, najlepiej się ich zapytać.
Jak pisałam wyżej, u mnie (pomijając już całą tę sytuację) to firma zleciła agencji rekrutację pracowników, bo oni się tym nie zajmują i tyle. W sumie im się nie dziwię, mają taki monopol w kraju, że jeszcze mają sobie potencjalnych pracownikow szukać Ja miałam stawkę napisaną w umowie i z racji statusu studenta była ona wyższa niżeli osoby nie będącej uczniem/studentem.
U mnie też student/uczeń zarabia więcej, niż osobą nieucząca się. I jak zwykle studentom proponują tylko umowę zlecenie
Stary 2011-08-26, 21:38   #16
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Jobman w moim mieście daje studentom/uczniom taką samą stawkę jak innym. Czyli 6zł na czysto...

byłam tam podpisać umowę (pracownik hali, tesco) w ubiegłą środę, i dostałam grafik pracy od poniedziałku. Miałam co dzień od 6 do 14:15, na przebudowa-sport, i raz tylko dział elektro. No a ten jobman ma stronę internetową, gdzie każdy ich pracownik może się zalogować i tam jest grafik, wynagrodzenie itd.

Ostatnio dzwoni do mnie babka, nie mogłam odebrać, ale dostałam smsa czy się zgadzam, żeby mnie w środę przenieść na agd, odpisałam, że ok. Dzień później wchodzę na tę ich stronę, loguję się, a tam jestem na agd w środę, ale oprócz tego wywalono mnie z elektro w piątek - i w piątek nie mam nic, i usunęli mi też niedzielę, chociaż miałam być na sporcie.

I nie wiem, co teraz, bo w Tesco w recepcji mają tak samo tamte poprzednie karty i dziś, w piątek, byłam normalnie tam u nich wpisana, a na stronie jobmana mnie nie ma Nie wiem o co chodzi i boję się, że mi nie zapłacą A zadzwonić teraz nie mogę, bo w weekend biuro mają nieczynne

Ale sorry, oni chyba nie mogą tak zrobić, że mi nie zapłacą? Nikt mnie nie powiadomił o zmianie grafiku, i tak samo w Tesco mają te karty co ja. Może nie mam na co dzień dostępu do internetu i nie mogłabym sprawdzić, czy mi się coś zmienia? Zresztą co, miałabym sobie sama drukować nowe karty?
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-01, 16:54   #17
Malena222
Przyczajenie

No to faktycznie licho... 6 zł na godzinę to jakaś masakra. Nawet jak na pracę tymczasową. Ja też miałam w życiu kilka różnych przejść z APT. Najlepiej było w ubiegłym roku jak pojechałam do Francji do pracy jako room service, z ramienia Poland Workforce. W zasadzie sama rekrutacja przebiegła szybko i spokojnie. Zapewnień w kontrakcie było wiele - dobre zakwaterowanie, wypłata na czas, przejazd itp. Nie łudziłam się jednak, że wszytsko spełnią. No i mega się zaskoczyłam. Na plus oczywiscie! Wszystko bylo jak trzeba. Dostwalam wyplate jak w zegarku, bylam ubezpieczona i nie pracowalam na czarno. No i zarobilam o wiele wiecej niz moglabym zarobic w tym czasie w Polsce. Naprawdę polecam. Mozna sobie spokojnie zarobic na rok studiow. I w fajnym miejscu i towarzystwie No, akurat mi się tak zdarzyło

Edytowane przez Malena222
Czas edycji: 2013-07-02 o 10:37
Malena222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-01, 16:56   #18
Jumper123
BAN stały

ja ogólnie z moich doświadczeń nie polecam szukania pracy przez agencję,
obcinają pensję, gdzie tylko się da, często warunki nie są takie, jakie były w opisie

Zobacz szyk i elegancja koszule męskie sklep

Edytowane przez Jumper123
Czas edycji: 2013-11-18 o 22:33
Jumper123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-02, 10:45   #19
Malena222
Przyczajenie

No właśnie sama dobrze wiem, że różnie bywa z tymi agencjami... No ale szukajcie, a znajdziecie Mi się na sam koniec moich przygod z pracą tymczasową trafila naprawdę dobra firma i nie moge powiedziec zlego slowa. Najpierw poleciła mi ją koleżanka, a teraz sama czuję się w obowiązku przekazac dalej, ze jak ktos szuka rzetelnej i wiarygodnej agencji, to smialo moze uderzac do Poland Workforce. Wszystko bylo zgodne z kontraktem, a kasa byla na czas i dokladnie taka jak powinna byc. Fajne jest tez to, ze moglam liczyc na ich wsparcie i nie czulam sie taka rzucona na pastwe losu. Zreszta sami zobaczycie.
Malena222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-02, 17:17   #20
21kasia21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jumper123 Pokaż wiadomość
ja ogólnie z moich doświadczeń nie polecam szukania pracy przez agencję,
obcinają pensję, gdzie tylko się da, często warunki nie są takie, jakie były w opisie
Ile ludzi tyle opinii, a że trafiałaś/eś na niewłaściwe, to już inna kwestia.
Są lepsze i gorsze agencje, zależy o jakiej branży mówimy, o jakim kraju.
Stary 2013-07-08, 11:31   #21
Jumper123
BAN stały

zgadza się masz rację, można trafić bardzo dobrze: stawka ok, warunki ok, dojazd do pracy za granicę ok,
ale może też być, że się rozczarujesz

Zobacz szyk i elegancja koszule męskie sklep

Edytowane przez Jumper123
Czas edycji: 2013-11-18 o 22:33
Jumper123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-08, 14:27   #22
kennedy
Zakorzenienie

agencje pracy tymczasowej?
wyzyskiwacze

oszusci

ot i tyle.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 10:19   #23
Kalabus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
agencje pracy tymczasowej?
wyzyskiwacze

oszusci

ot i tyle.
Bardzo głębokie to co napisałaś
Stary 2013-07-17, 12:35   #24
21kasia21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalabus Pokaż wiadomość
Bardzo głębokie to co napisałaś
Taaa i odpowiednio też uzasadnione
Foch z przytupem i melodyjką (ot i tyle)
Sorry, ale tak mi się skojarzyło
Stary 2013-07-17, 16:28   #25
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

A co myślicie o agencji PiękniMłodzi? Miałam ostatnio z nimi do czynienia, dlatego pytam...
Stary 2013-07-17, 17:20   #26
kennedy
Zakorzenienie

Pracowalam dla agencji pol roku. Na kasie w realu w krakowie.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 17:21   #27
21kasia21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
A co myślicie o agencji PiękniMłodzi? Miałam ostatnio z nimi do czynienia, dlatego pytam...
Z tego, co mi wyskoczyło w google, to zajmują się naborem hostess, modelek, animatorów itd. Osobiście nie słyszałam, nie znam.
Zresztą skoro miałaś z nimi do czynienia, to chyba masz już jakąś wyrobioną opinię o nich
Stary 2013-07-17, 19:57   #28
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego, co mi wyskoczyło w google, to zajmują się naborem hostess, modelek, animatorów itd. Osobiście nie słyszałam, nie znam.
Zresztą skoro miałaś z nimi do czynienia, to chyba masz już jakąś wyrobioną opinię o nich
Właśnie byłam tylko na jednej akcji jako hostessa, przez tydzień. Niedawno skończyłam i chodzi o to, że ja wpisując w google nazwę tej agencji, weszłam na jakieś forum, gdzie użytkownicy wymieniali opinie o tym, że ta agencja to oszuści i że mieli problem z uzyskaniem kasy. Także ja teraz martwię się o moją wypłatę, niby gość wszystko co trzeba "przekazał do księgowości" i mają 30 dni na wysłanie mi kasy na konto, póki co minął dopiero tydzień, także chciałabym być dobrej myśli, ale po przeczytaniu tamtych opinii, po prostu boję się o moją kasę
Stary 2013-07-17, 20:38   #29
21kasia21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Właśnie byłam tylko na jednej akcji jako hostessa, przez tydzień. Niedawno skończyłam i chodzi o to, że ja wpisując w google nazwę tej agencji, weszłam na jakieś forum, gdzie użytkownicy wymieniali opinie o tym, że ta agencja to oszuści i że mieli problem z uzyskaniem kasy. Także ja teraz martwię się o moją wypłatę, niby gość wszystko co trzeba "przekazał do księgowości" i mają 30 dni na wysłanie mi kasy na konto, póki co minął dopiero tydzień, także chciałabym być dobrej myśli, ale po przeczytaniu tamtych opinii, po prostu boję się o moją kasę
Mnie pewnie to samo mignęło na forum podajże z gazety, ale nie wgłębiałam się w temat...
Na razie się nie martw, bo nie zawsze tak jest, jak ludzie piszą, bo ile ludzi, tyle opinii, a w necie każdy jest anonimowy, pisze co mu ślina na język przyniesie
Stary 2013-07-30, 13:50   #30
mari1125
Przyczajenie

No wlasnie, najgorzej jak firma jest niewypłacalna... Dlatego trzeba polecac i pracowac tylko z najlpeszymi. Dorywczo pracuję tylko zagranicą i firm posredniczacych w tym temacie jest zatrzesienie! caly myk polega na tym, zeby wybrac te najlepsza, ktora nas nie oszuka, wysle w dobre miejsce, zapewni dogodne warunki i przede wszystkim bedzie wyplacalna!!!!!!!! To znaczy, ze gwarantuje dobre pieniazki i na czas. ja akurat z polecenia wyslalam cv do Poland Workforce. najpierw byla u nich moja siostra, potem siostra z kolezanka razem wyjchaly do pracy na Korsykę jako pokojówki i byly bardzo zadowolone. no to rok pozniej dolaczylam i ja. naprawde polecam. w ogole praca zagranica to fajny pomysl na wakacje
mari1125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości