|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Podejście do kobiet na uczelni / na żywo w czasach Tindera.
Cześć wszystkim, mam pytanie skierowane głównie do kobiet i z góry dziękuję za odpowiedzi/pomoc.
Mam 25 lat, 172cm, normalna sylwetka i uroda powiedzmy 7/10. Styl smart casual na codzień, człowiek raczej wygadany i rozgadany. Ale niestety nigdy wcześniej nie zagadujący sam do kobiet, raczej dotychczasowe związki wynikały u mnie zawsze z przyjaźni. Na uczelni jest jednak jedna dziewczyna która bardzo wpadła mi w oko, chciałem do niej podejść i w prost zapytać; "Cześć, wiem że to nie zręczne ale na ostatnim zjeździe twój uśmiech wpadł mi do oka i już tam został, o ile miała byś ochotę się poznać to będzie mi miło, a jeśli nie to nie ma problemu ![]() Pytanie jak drogie Panie odbieracie takie podejścia na żywo, liczę się oczywiście z tym że jest to nie zręczne i mogę zostać odrzucony - wtedy po prostu odejdę z uśmiechem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Podejście do kobiet na uczelni / na żywo w czasach Tindera.
"Cześć, bolało jak spadłaś z nieba?" - sorry, trochę tak kojarzy mi się Twój tekst.
Zaproszenie na kawę na żywo - tak, jak najbardziej. Teksty o uśmiechu, który został w pamięci - moim zdaniem cringe. Skoro widujesz ją regularnie na uczelni może zagadaj do niej coś neutralnego, pogadaj o zajęciach, prowadzących, wolnym czasie itd. A potem po prostu rzuć pomysłem, żeby wyjść na kawę po zajęciach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dokładnie, zagadaj o coś neutralnego (najlepiej o uczelnię, np jak jej się podoba na jakieś zajęciach) i zobaczysz, czy ona w ogóle będzie zainteresowana rozmową. Możesz zacząć od mówienia jej cześć na korytarzu i stopniowo, za którymś razem zacząc nawiązywać głębszą rozmowę. Jak rozmowa się będzie fajnie toczyć, to wtedy ją zaproś na kawę. Na pewno nie wal takimi dziwnymi tekstami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja też uważam, że lepiej zagadać neutralnie o coś związanego z zajęciami.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Jak wyżej, takie teksty że uśmiech wpadł w oko i został są nieco cringowe i wyuczone - lepiej być po prostu naturalnym i neutralnym, bez zbędnego bajerowania (a raczej jego próbowania).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Zagadaj ją neutralnie bo tak jak piszą wyżej wizażanki - takie teksty walą desperacją i cringem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Nie wiem co Tinder ma do rzeczy
![]() Znacie się w ogóle, rozmawiacie ze sobą? Jak nie ma wzajemności w tym zauroczeniu i dziewczyna ma jako tako poczucie własnej wartości niezbudowane wyłącznie na wyglądzie, powierzchowności, to pewnie będzie cringe. Ale jak ma niskie poczucie wartości i/lub została wychowana w duchu XIX-wiecznej kultury, to może uzna, że niesłychany zaszczyt ją kopnął, że ktoś jej komplement sprzedał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Albo sobie pomyśli, że robisz ćwiczenia ze "szkoły uwodzenia" i cię szybko spławi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jeżeli chcesz jej zaimponować to zdecydowanie potrzebujesz naturalnej konwersacji i wyczucia, kiedy możesz w powiedzieć w kontekście coś, co jej zaimponuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Przecież to ten sam troll, co zwykle. Opis wiek, wzrost, sposób ubierania się i oczywiście sławetne x/10 punktowa skala oceny urody... W poniedziałki zawsze pojawia się kilka wątków, żeby forum nie umarło.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:50.