![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pierwszy seks z niedziewicą.
Witam.
Mam pewien problem. Otóż niedawno temu poznałem bardzo fajna dziewczynę. Jest cudowna i nigdy takiej osoby w życiu nie spotkałem. Zakochałem się na poważnie. Aczkolwiek jest pewien problem. Nie potrafię sobie poradzic z świadomościa że ona nie jest już dziewicą, ponieważ ja jestem prawiczkiem. Piszę to tutaj właśnie do kobiet ponieważ facet jak to facet potrafi doradzić tylko to ze mam ją zostawić. Chodzi po prostu że czekałem z tym dla tej jedynej osoby, że to coś nowego. Że po pierwszym razie łączy parę coś wyjątkowego zresztą jak wszyscy wiedzą pierwszego razu się nie zapomina. I wraz magia prysła. Dla mnie z nią jest to całkiem nowe i moja więź będzie zupełnie inna niż jej. Dla niej to nic nowego poza tym że jestem nowym partnerem. Nie mam jej za złe ale moim zdaniem 16 lat to za mało na pierwszy raz. Mogła nieco poczekać. Sam nie wiem czy to jest kompleks prawiczka czy zazdrosc kiedy wspomina tamtego partnera czy lęk przed tym że zawszę będę porównywany. Pewnie się dowiem że nie dojrzałem skoro mam takie problemy ale moim zdaniem każdy może mieć taki problem. Nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić. Jakieś propozycje? Jak to wygląda od strony kobiet? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy seks z niedziewicą.
Cytat:
w sumie odnoszę wrażenie, że ten pierwszy raz traktujesz jak niektóre dziewczyny swoją błonę dziewiczą - za bardzo och i ach.
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2011-05-19 o 17:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak widać nie mogła!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Słuchaj, tak naprawdę, to nigdy nie wiemy, jak nam się w życiu ułoży. Była wtedy gotowa na seks i nie Tobie oceniać, czy to wcześnie czy późno. Stało się i tyle. Naprawdę, nie roztrząsaj tej kwestii, bo dostaniesz kota. A co, jeśli to nie będzie Twoja jedyna do końca życia? I potem zwiążesz się z dziewicą? Jak Ty się będziesz czuć, gdy wtedy taka dziewczyna będzie mieć do Ciebie pretensje o to, że Ty jesteś prawiczkiem? Uważam, że niepotrzebnie się zamartwiasz i to przeżywasz.
Każdemu zdarzy się porównać byłego partnera do obecnego, grunt, żeby nie mówiła tego na głos. Ja wchodząc w nowy związek miałam już jakieś pewne doświadczenia, mój chłopak tak samo. Naprawdę, rozmawialiśmy o tym dużo, żadne z nas nie miało tego typu obaw, nie było zazdrosne, nie miało żalu, bo i o co? O to, że kiedyś było się zakochanym i czuło się pociąg fizyczny do drugiej osoby? Takie życie i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do seksu? Dojrzałeś. Ale może nie zakochałeś się jeszcze na tyle żeby przestało Ci to przeszkadzać. Nadal na przykładzie TŻ miał problem z moją przeszłością kilka miesięcy, potem sam doszedł do wniosku że czasu nie da się cofnąć, nie znałam go kiedy to zrobiłam a kocha mnie tak bardzo że już trudno żem nie dziewica i mnie przecież nie zostawi z tego powodu Kobietę zakochaną boli to że partner jej wypomina przeszłość- nawet bardzo. Może mieć niepotrzebne poczucie winy bo NIC JUŻ NIE ZMIENI a możecie zmarnować szansę na kolejny związek. Co powinieneś zrobić? Albo z niczym się nie spieszyć i powoli oswajać się z myślą o pierwszym seksie z nie dziewicą. No albo jeśli się nie da to rozstać niestety. Tylko jej nie wypominaj jej nie dziewictwa. Może ona sama uważa to za błąd a Ty ją będziesz tylko nękać? Nie ma sensu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
to nawet lepiej ze jest doświadczona :P ogarnie sytuację i sprawi ze pierwszy raz nie bedzie tragiczny jak to czesto bywa w przypadku gdy dwie os są neidoświadczone. Spojrz na to z innej perspektywy
![]()
"Mężczyźni są jak alkohol: wyrzekanie się ich jest ascezą, która niesie ze sobą rozgoryczenie, rozkoszowanie się nimi jest sposobem na życie, który rozjaśnia dzień powszedni, uzależnianie się od nich jest... głupotą." co Cię ujęło/ujmuje w TŻ? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jeśli jeszcze na tyle nie dojrzałeś by odpuścić sobie jakieś chore zazdrości o przeszłość, to może daj sobie spokój z tą dziewczyną. Bo jak widać, nie zakochałeś się tak na poważnie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
czy tylko ja przeczytalam tytul : ,, Pierwszy seks z NIEDŹWIEDZICĄ" ??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się, ze bije od Ciebie Autorze niedojrzałością...
Chociaż w pewnym sensie jestem w stanie zrozumieć Twoje uczucia. Ja sama na początku związku miałam problem z tym, ze mój facet swoje pierwsze doświadczenia ma już za sobą. Ale nie obarczałam go tym, nie mówiłam o tym i w końcu przeszło. Liczy się tu i teraz. Cóż, egoizm w czystej formie. Pragnienie posiadania kogoś 'na własność', jako pierwszy i jedyny. Trzeba z tym walczyć, bo to destrukcyjne. Jak ją kochasz to dasz radę.
![]() |
![]() |
#11 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nigdy nie wpadłabym na to żeby być zazdrosną o przeszłość (i cieszę się, ze na takiego samego faceta trafiłam).
![]() |
![]() |
#13 |
po drugiej stronie szafy
|
Autorze, a tak hipotetycznie..znajdujesz tą jedyną, dziewicę, pokochasz całym sercem...przeżyjecie wspólnie pierwszy raz, wyjątkowy, jedyny...a potem związek się rozpadnie? Bo przecież, jak wiemy, wspólny pierwszy raz nie gwarantuje, że miłość, związek przetrwa.
Co wtedy?
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Też już tak o tym myślałem, że bije ode mnie egoizmem. Dlatego tutaj napisałem, ponieważ wcale nie chcę tego tak odczuwać. Dziękuję Wam za pomoc i uświadomienie tego że (jak to napisała GhostinTheFog) liczy się tu i teraz. A i o oczywiście jej tego wypominać nie miałem zamiaru bo przecież po pierwsze po co, a po drugie zapewne by ją to zraniło. Po prostu trzeba spojrzeć na to z innej strony. Jeszcze raz dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
A ja jetem w stanie Cie zrozumieć. nie uważam, że mysli ktre tocza sie w twojej glowie wskazuja na niedojrzalosc.
Raczej jestesmy przyzwyczajeni ze to facet jest juz tym bardziej doswiadczonym... w twoim przypadku jest odwrotnie to ona miala juz za soba ten pierwszy raz.... Ja nie obawialabym sie tego ze on juz byl tylko ze byl tak wczesnie- nie wiem jaka jest miedzy wami roznica wieku. Ale dla mnei 16 lat to jeszcze to dosc malo ;/ moge sie mylic ale wczesny pierwszy raz zwykle kojarzy mi sie z osobami nie do konca stalymi w uczuciach i raczej z tendencja do czestej zmiany partnerow..... wiec przemysl naprawde czy to wlasnie takiej osobie chesz oddac to czego jeszcze nikomu wczesniej nie dales. A co do tego pierwszego raz i tego ze sie "go nie zapomina" to jest to piekne ale niestety nie prawdziwe... ![]() ![]() Moj obecny partner, Tż, narzeczony przyszły mąż ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||||
Rozeznanie
|
Juz od samego tytulu wieje romantyzmem...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W tym, ze ona bedzie sie mogla oddac milosci podczas gdy ty bedziesz myslal "dead puppies dead puppies dead puppies"? * ![]() * http://collegecandy.com/2011/03/28/dudes-list-11-things-hes-thinking-while-hes-inside-you/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko wylacz/zmniejsz sobie cenzure w google jak nic nie mozesz znalezc ![]() Pozatym pamietaj, masz wieksze szanse zaspokojenia niedziewicy poniewaz sie nie boi odezwac i bedzie w stanie toba nakierowac. Wiec nie zaczynasz od zera - a to dla was bojga tylko na plus.
![]() Edytowane przez koralik24 Czas edycji: 2011-05-19 o 22:03 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Odzywa się w Tobie kompleks "ja jeszcze nikogo nie miałem", "nie będę jej pierwszym". Strasznie to egoistyczne i niedojrzałe- wstrzymaj się z seksem, bo chyba do tego jeszcze nie dorosłeś.
Jak się nie wyleczysz z kompleksów to zepsujesz tą relację, prędzej czy później. A jeśli naprawdę zależy Ci na tym, by traktować swoją partnerkę jak przedmiot i "być pierwszym" (normalnie jak jakieś trofeum) to znajdź sobie dziewicę.
Włosomaniaczka ![]() Obecnie: ~60 cm Cel I: do ziemi ![]() Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro ![]() Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania. Edytowane przez ston3d Czas edycji: 2011-05-19 o 22:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
stary jednooki dachowiec
|
Dziewczyna jest z Tobą, kocha Ciebie, liczysz się dla niej Ty. Nie masz prawa wymagać, żeby jeszcze dostosowała do Ciebie swoją przeszłość.
Uważaj, bo takim podejściem możesz zniszczyć najlepszy związek. Swoją drogą, jeśli chcesz, poszukaj w wyszukiwarce (zaawansowanej) podobnych wątków, bo jesteś na forum którymś z kolei mężczyzną z identycznym problemem. Poczynając od zamierzchłych czasów Wazonika... ![]() Cytat:
![]()
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
Do autora: jeśli partnerka Cię kocha i zależy jej na Tobie, to Ty jesteś dla niej najważniejszy i nie będzie robiła żadnych porównań.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
poza tym sam wiem po sobie jak wiedza o tym że partnerka ma "doświadczenie" wpływa na człowieka który spina się bo boi się że będzie gorszy od byłych, jedna może będzie wyrozumiała i będzie starała się jakoś pomóc facetowi a inna po prostu kopnie go w tyłek bo zbyt dużym leszczem jest jej zdaniem, różne są osoby i że człowiek obawia się tego czy będzie porównywany moim zdaniem jest to coś normalnego. byłem prawiczkiem, moja partnerka miała doświadczenie (zresztą na forum miałem temat założony kilka miesięcy temu) i mimo że obawy co do porównań miałem przez co potem się spinałem aby wypaść jak najlepiej co nie zawsze kończyło się najlepiej to teraz już tego nie mam aż tak i coraz rzadziej o tym myślę ale to tylko zasługa kobiety. więc może pogadaj z nią o tym i będziesz wiedział na jakiej stoisz pozycji czy pomoże Tobie czy oleje a wtedy będziesz wiedział co zrobić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
koluniu.... lepsza taka co to juz ma za soba...= niz jakbys mial uzerac sie z niesmiala ...dziewica nie daj Boze cnotka na 4 spusty....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
stary jednooki dachowiec
|
Naprawdę sądzisz, że jeśli kobieta kocha partnera, to w czasie seksu skupia się na przypominaniu sobie, czy eks był dłuższy o 2, 4 czy 8 cm?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam
Mnie się udało tak samo myślałem na początku „pierwszy dla tej pierwszej” Wszystko jest w Twojej głowie moje ostatnie powiedzenieJ To dopiero początek i wydaje mi się już taki odległy ale wtedy bardzo ważny. Czekałem, czekałem i doczekałem się ale „to nie była kobieta łatwa…” oj nie łatwa J Po 20 latach jak przez mgłę pamiętam tamte chwile ale było mi już wszystko jedno miałem już 21 lat i nie chciałem dłużej czekać na ten pierwszy raz. Jak się okazało to sobie jeszcze trochę poczekałem ale już razem z niąJ Na pewno jest łatwiej z tą świadomością i miałem więcej siły żeby przetrwać. Już nie liczę ile poradników przeczytałem od tamtej pory a i tak żona zawsze mówi mi „tyle przeczytałeś i nic nie wiesz o kobietach” i ma rację bo jestem mężczyzną a życie życiem. Polecam: Sekrety kobiet, Sekrety mężczyzn- dr Barbara De Angelis Dzikie serce, Urzekająca - John, Stasi Eldredge |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym przypomniał mi się wątek wazonika... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
nie, ja tak samo...zaczynam czytac opis i ...Oo zonk. A bylam ciekawa jak to z ta niedzwiedzica :d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie.... dziko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Zaczynam dochodzic do bardzo przykrych wnioskow tu na forum, ze to mezczyzni nas - kobiety - porównuja do swoich bylych w lózku. Bo skad niby takie leki i obawy w waszych glowach zasiane, jesli wasze wlasne mysli i zachowania nie sadzily nasion? Ja nigdy sie nie balam byc porownana do kogos, choc prawiczka nigdy nie mialam a dziewica sama kiedys bylam, jak i niedoswiadczona nie-dziewica. A chlopaczka w lózku nie mialam, ktory sam nic nie wiedzial choc w pochwie sie zabawial - tylko bardzo doswiadczonego mezczyzne o wiele lat starszego ![]() Mialby co porównywac, oj mialby... ![]() Wiec jak teraz na to patrze powodów do obaw mialam calkiem sporo, a jednak nigdy mi to przez mysl nie przeszlo ![]() Cytat:
Cytat:
Ze wyrozumiala babka Ci sie trafila? Trzeba miec naprawde niezlego pecha, zeby trafic na kogos innego... Autorze, dziewczynie wystarczy powiedziec, ze nikogo jeszcze nie miales i samo przez sie to zrozumie jak prosbe o pokierowanie Toba gdy zajdzie potrzeba. Jak nie bedzie kierowac to znaczy, ze potrzeby nie ma, wiec SPOKOJNIE ![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez koralik24 Czas edycji: 2011-05-20 o 09:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, z własnego doświadczenia - skoro teraz masz takie wątpliwości, to szukaj, chłopie, dźwiedzicy. Bo swojej niedźwiedzicy za dwa lata w razie rozstania wypomnisz*, że Ci wianek ukradła. Tak, smutne. *(to nie ja byłam członem wypominającym, więc sytuacja jak najbardziej adekwatna)
![]() Edytowane przez mpt Czas edycji: 2011-05-20 o 11:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.