On się przestał odzywać - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2025-07-10, 12:08   #1
Zagubiona_26
Przyczajenie

On się przestał odzywać

Witam,

Króciutko.. poznałam faceta 2 miesiące temu. Oczywiście była sielanka.. od kilku dni on zaczął się oddalać. Napisał wiadomość, że potrzebuje się zresetować i ma dość wszystkich problemów. Od 3 dni cisza. Zero kontaktu ani sms, ani Messenger itd.

Nie powiem.. nie jest to komfortowa sytuacja.. z jednej strony się martwię czy z nim ok.. z drugiej mam z tyłu głowy, że być może sielanka minęła i on chce uciąć kontakt. 

Czy miałyście takie doświadczenia ? Jak reagować ? Czy dać mu kilka dni spokoju tak by się nie narzucać ? Proszę o poradę. 
Zagubiona_26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-10, 18:13   #2
Wicked_Girl
Zadomowienie

Dot.: On się przestał odzywać

Nie pisz. Świeża znajomość , która najwyraźniej wg niego nie potrzebuje kontynuacji.

Jeżeli się odezwie np. za tydzień, miesiąc , również nie odpisuj. Szuka dalej.
Wicked_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-10, 18:24   #3
Zagubiona_26
Przyczajenie

Też mi się tak wydaje.. może nie umie zakończyć wprost tej znajomości. Tak czy inaczej jednak takie zachowania bolą
Stary 2025-07-10, 18:31   #4
Camillie32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wicked_Girl Pokaż wiadomość
Nie pisz. Świeża znajomość , która najwyraźniej wg niego nie potrzebuje kontynuacji.

Jeżeli się odezwie np. za tydzień, miesiąc , również nie odpisuj. Szuka dalej.

Zgadzam się. Milczenie też jest informacją dla Ciebie. Przykra sprawa, bo mnie samą też zawsze najbardziej bolały takie sytuacje.
Camillie32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-10, 18:47   #5
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Poznał kogoś innego lub chce poszaleć bez wyrzutów sumienia, ale zostawia sobie furteczkę. Sorry, nie dawałabym drugiej szansy. Poblokowałabym wszędzie, gdzie się da, aby za jakiś czas nie było "hej, co tam?".
Stary 2025-07-10, 19:05   #6
Wicked_Girl
Zadomowienie

Wiesz , dobre i to, że napisał. Jednak dla mnie to jest jednoznaczne , że sielanka, jeżeli była , to już przeszłość . Co konkretnie cię boli autorko ?
Stary 2025-07-10, 19:07   #7
hasta_la_vista
Raczkowanie

Gdzieś widziałam takie przemyślenia, że Sławosz z kosmosu jakoś jest w stanie codziennie się dodzwonić do swojej żony, tymczasem są dziewczyny, które naiwnie wierzą, że typ nie miał czasu ani zasięgu, aby odpisać przez 3 dni

Nie bądź jak te dziewczyny, znaj swoją wartość i nie łykaj kiepskich tłumaczeń od kiepskiego faceta
hasta_la_vista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-10, 19:33   #8
Zagubiona_26
Przyczajenie

Hmm konkretnie chyba brak szczerości.

Brak jaj żeby powiedzieć, sorry nic z tego nie będzie, wszystkiego dobrego.

A tak to człowiek tylko siedzi i ryje sobie głowę.

Ostatni tekst jaki napisał to to, że musi się zresetować i ogarnąć. Od tego momentu nie jest nigdzie aktywny.

Najpierw pomyślałam, że może faktycznie ucieka do jaskini, że potrzebuje czasu.. ale teraz coraz bardziej zdaję sobie sprawę, że może potraktował mnie jak opcję.

Ehh też miałaś takie sytuacje ?
Stary 2025-07-10, 19:35   #9
Camillie32
Rozeznanie

Myślę, że sporo z nas się z tym spotkało. I mi właśnie najbardziej pomagało zrozumienie, że mi leczenie to też decyzja, też odpowiedź, że nie wszystko musi zostać powiedziane słowami. No i pogodzenie się z tym, że nie pozna się powodu, ale powód tu nic nie zmienia - bo ktoś po prostu niefajnie się zachował.
Stary 2025-07-10, 19:40   #10
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zagubiona_26 Pokaż wiadomość
Witam,

Króciutko.. poznałam faceta 2 miesiące temu. Oczywiście była sielanka.. od kilku dni on zaczął się oddalać. Napisał wiadomość, że potrzebuje się zresetować i ma dość wszystkich problemów. Od 3 dni cisza. Zero kontaktu ani sms, ani Messenger itd.

Nie powiem.. nie jest to komfortowa sytuacja.. z jednej strony się martwię czy z nim ok.. z drugiej mam z tyłu głowy, że być może sielanka minęła i on chce uciąć kontakt. 

Czy miałyście takie doświadczenia ? Jak reagować ? Czy dać mu
kilka dni spokoju tak by się nie narzucać ? Proszę o poradę. 
Niestety facet nie jest zainteresowany kontynuacja relacji .ten tekst o potrzebie pobycia samemu to taki typowy wybieg zebys dala mu spokoj i sama sie domyslila ze to koniec

Poza tym nawet jesli by zalozyc ze rzeczywiście ma tam jakis dolek to to jak sie zachowal względem ciebie pokazuje ze nie nadaje sie na partnera tak ludzie dorosli dojrzali sie nie zachowuja .jak sobie wyobrazasz tworzyc relacje z kims takim ktory bedzie znikal na kilka dni ignorowal cie bo ma gorszy moment?
Zreszta skoro jest taki depresyjny i ma tyle problemow to lepiej dla ciebie ze sie od ciebie odczepil przynajmniej masz szanse poznac kogos bardziej ogarnietego
Ps.dwa miesiace to bardzo krotko wy sie praktycznie dopiero poznajecie widocznie on inaczej widzial ta" sielanke "
Stary 2025-07-10, 19:41   #11
Zagubiona_26
Przyczajenie

Zdecydowanie.. chyba jakoś trzeba się z tym pogodzić. Im prędzej tym lepiej dla mnie. 2 tygodnie temu jak się widzieliśmy było idealnie.. cóż szkoda, że niektórzy nie potrafią zdobyć się na żadną szczerość.

Faceci są jednak z Marsa
Stary 2025-07-10, 20:07   #12
Wicked_Girl
Zadomowienie

Ten konkretny po prostu szuka dalej swojej Wenus jak nie potrafił w komunikację to żadna strata dla ciebie , tylko lekcja na przyszłość , że to podstawa zdrowej relacji.
Stary 2025-07-10, 20:11   #13
Zagubiona_26
Przyczajenie

Nie bierzecie tego pod uwagę, że może faktycznie ma jakiś dołek psychiczny ?

Dzięki dziewczyny za radę.. jak się wyrzucą z siebie zle emocje to jakoś lżej się od razu robi.
Stary 2025-07-10, 20:17   #14
Sofiane
Raczkowanie

Są opcje ma dołek nie potrafi się przyznać lub ucieka przed relacją przez ciszę, nie potrafi powiedzieć koniec. Teraz bardziej ludzie bardziej boją się powiedzieć coś w 4 oczy.
Sofiane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-10, 20:19   #15
Wicked_Girl
Zadomowienie

Można brać pod uwagę multum scenariuszy , bo właściwie nie znasz gościa tylko, że wnioski i tak sprowadzają się do tego, że nie rokował. Byliście w związku czy po prostu spotykaliście się ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2025-07-10, 20:25   #16
Zagubiona_26
Przyczajenie

Po prostu spotykaliśmy się. Na ostatnim spotkaniu dostałam jeszcze kwiaty, same komplementy.. i potem się zepsuło. Tzn on zaczął się odsuwać. Pisał kilka razy, że źle się czuje psychicznie.

Wiecie.. ja chyba po prostu wymyślam sobie tysiąc innych teori. A prawda chyba jest taka, że gościu może chciał się tylko zabawic..

Może i dobrze, że tak wyszło. Tak jak pisała przedmówczyni.. z takim zachowaniem to raczej słaby materiał na dalszą relację.
Stary 2025-07-10, 20:31   #17
skara
Zakorzenienie

Powód nie jest ważny, ważne jest zachowanie i jak to na ciebie rzutuje. Nawet gdyby się okazało, że naprawdę jest w depresji, to co to zmienia. Jakim materiałem na faceta jest typ uciekający, unikający kontaktu? Masz siedzieć i się zastanawiać? To już lepiej że teraz się skończyło, przynajmniej się nie zakochałaś i będziesz mniej cierpieć.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-10, 20:33   #18
Camillie32
Rozeznanie

Cytat:
Nie bierzecie tego pod uwagę, że może faktycznie ma jakiś dołek psychiczny ?

Dzięki dziewczyny za radę.. jak się wyrzucą z siebie zle emocje to jakoś lżej się od razu robi.

To tak naprawdę nie Twój problem i nie Twoja sprawa. Jeśli ktoś na tak wczesnym etapie się tak zachowuje, to lepiej dla Ciebie że kontakt się skończył. Gdyby chciał, to by przecież napisał “mam dołek psychiczny, ale zależy mi na Tobie i chciałbym się spotkać jak tylko mi się to w głowie ułoży” czy cokolwiek, co pokazałoby Ci, że o Tobie pamięta i mu zależy.
Stary 2025-07-10, 20:40   #19
Wicked_Girl
Zadomowienie

Dokładnie . Nie zdziwi jak się za jakiś czas odezwie, kwestia kiedy i w jaki sposób.
Stary 2025-07-10, 20:42   #20
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skara Pokaż wiadomość
Powód nie jest ważny, ważne jest zachowanie i jak to na ciebie rzutuje. Nawet gdyby się okazało, że naprawdę jest w depresji, to co to zmienia. Jakim materiałem na faceta jest typ uciekający, unikający kontaktu? Masz siedzieć i się zastanawiać? To już lepiej że teraz się skończyło, przynajmniej się nie zakochałaś i będziesz mniej cierpieć.
Amen. Dokładnie.
Stary 2025-07-10, 20:50   #21
Zagubiona_26
Przyczajenie

A rzutuje to na mnie źle.. macie rację.
Stary 2025-07-10, 23:57   #22
magdalenaCat
Raczkowanie

Nie chce już ciągnąć tej relacji ale też nie chce palić za sobą mostów bo możesz jeszcze się przydac😒

A może zrobił sobie od ciebie wolne bo akurat spotyka się z inną “lepszą” w jego mniemaniu dziewczyną ale nie wie czy coś z tego będzie więc na wszelki wypadek jeszcze trzyma cię w zapasie. Ja też bym się na twoim miejscu zaczęła rozglądać za kimś innym a znajomość trzeba spisać na straty.
magdalenaCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-11, 07:45   #23
Nadiaa33
Raczkowanie

A może ma faktycznie problemy, ale jak któraś już zauważyła, nie jest materiałem na partnera, skoro w takiej sytuacji znika i przestaje się odzywać nie wiadomo na jak długo. Najważniejsze to żeby do niego nie wracać jak za parę tygodni łaskawie mu się przypomni o tobie, wtedy to można mu co najwyżej odpisać, że to już nieaktualne
Nadiaa33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-11, 07:52   #24
Zagubiona_26
Przyczajenie

Napisał dzisiaj, że przeprasza ale musi odpocząć od wszystkiego
Stary 2025-07-11, 10:01   #25
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Doradzam: zablokuj, nie czekaj na kolejne wiadomości.
Stary 2025-07-11, 12:48   #26
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Typowe manipulacyjnr techniki

Sa tu 3 rozwiazania
1.nie umie wprost powiedziec ze nic z tego

2.poznal kogos"lepszego" pracuje nad tą osoba zostawiajac sobie furtke u ciebie
3.jest w stalym zwiazku (moze na odleglosc ?) I w tym momencie musi poświęcić wiecej czasu tej partnerce w zwiazku z czym znika nie odpisuje zeby nie wzbudzac w tej drugiej podejrzen

Czwarta Opcja najmniej moim zdaniem prawdopodobna ale wcale nie lepsza od pozostałych:naprawde ma jakiej problemy ale niestety droga jaka z nimi "walczy"pokazuje przedsmak zycia z tym człowiekiem -taka postawa nie nadaje sie do bycia w zwiazku jest to nieszanowanie cudzych uczuc

Kazda z tych opcji jest zla wiec cokolwiek spowodowalo jego znikniecie jest w sumie malo wazne
Na szczescie to byla krótkaznajomosc nic poważniejszego cie z nim nie laczy jak np dzieci ,jakies pozyczki itp
Zablokuj typa i zapomnij

Edytowane przez xfrida
Czas edycji: 2025-07-11 o 13:56
xfrida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-11, 20:45   #27
Aelora
Wtajemniczenie

Zablokować, skasować, zapomnieć. Nawet jeśli faktycznie ma jakiś gorszy czas to zbyt krótka znajomość i za rzadkie spotkania (ostatnie 2 tygodnie temu, gdy w ogóle znacie się 2 miesiące), żeby tracić na niego czas i pozwalać na takie dziwne zagrywki.
Cokolwiek się kryje za jego zachowaniem (a też uważam jak dziewczyny, że klasycznie chce się wycofać ze znajomości lub kręci z kimś innym, a Ciebie trzyma w zapasie), to po prostu nieuczciwe, niedojrzałe i źle o nim świadczy.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Wczoraj, 07:35   #28
magdalenaCat
Raczkowanie

Jak się poznaliście? Jeżeli na aplikacji randkowej to bardzo łatwo domyśleć się czemu chce od ciebie odpocząć.
magdalenaCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Wczoraj, 09:52   #29
Doris Day
Zadomowienie

Tez kiedys zostalam potraktowana w ten sposob, niemal identyczny schemat, w dodatku po kilku miesiacach zwiazku, poznalam nawet jego cala rodzine. Teraz mnie to juz tylko bawi, ale wtedy naprawde bylo ciezko bo facet podobal mi sie fizycznie i zawsze mielismy mnostwo wspolnych tematow do rozmow. Kiedy spotkalismy sie nastepnym razem, facet ktory mnie zghostowal, najpierw udawal , ze mnie nie zna a potem zrobil mi drame, ze nie czekalam na niego

Wiem, ze Ci ciezko bo bycie odrzuconym nigdy nie jest mile, ale moze zastanow sie, co tak naprawde dawal Ci zwiazek z tym osobnikiem i dlaczego to jest dla Ciebie takie wazne?

22.06.09 - start: zapuszczam i dbam o włosy

Co było, a nie jest,
nie pisze się w rejestr

Doris Day jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary Wczoraj, 20:59   #30
Zagubiona_26
Przyczajenie

Dziewczyny.. wszystkie miałyście rację.

On napisał, że potrzebuje czasu… bo wrócił z pracy do Polski do swojej dziewczyny.

Także.. wszystko już jasne.. potraktował mnie jako opcję.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości