![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Wirtualna przyjaźń 6
Witajcie w 6 części Przyjaźnie
![]() ![]() Zapraszamy Wszystkich chętnych do naszego przyjaznego miejsca na wirtualne pogaduchy o codzienności, przeszłości i przyszłości ![]() Miło mi będzie spotykać się tu z Wami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 6
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jestem i ja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Żeby nam.sie dobrze pisało, proponuję po malince
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Albo po grzybku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Albo takie, ale te to na handel 😁
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lanolinko,
malinkę bardzo chętnie i grzybka też, z ochotą. A ten na handel, to chyba dla wroga? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Adminom
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A kuku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Lanolinko
![]() Bardzo ładne zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
A gdzie to się kotek schował? 🙂
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dzieci mówią, że w więzieniu
![]() Budyń niedobry, wyjada wszystko z misek Dzidkowi i Melkowi. Trzeba stać i pilnować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
4 pory roku i ja piąta
|
Ooo? Już kolejna część
![]() Nie wiem co się wczoraj ze mną stało. Jak bym się przegrzała w gorących i dusznych salach, bo upał okropny a żadnych sensownych zasłon i jak to mówię ,,zważyło" mnie, czyli mocne osłabienie i musiałam leżeć. Nawet zastanawiałam się czy to nie covid? Przykryta była 3 kocami i dalej było mi zimno. Stawiam na serducho, ale kurcze nie znam się tak medycznie. Albo ktoś mnie już zaraził i to w pierwszych dniach szkoły, bo od wtorku coś się dziwnego dzieje. Czemu człowiek tak choruje? Zwierzęta tak nie chorują. Witam się z Wami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
przykre bardzo, że źle się czujesz. Twoja praca to nieustanny kontakt z dziećmi. One chorują, a więc nauczyciele również. Trzymaj się, Kochana...!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Hej Emmi
![]() Dużo zdrowia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzięki kochane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ada, zawsze gdy czytam Twoja rozpiskę jedzeniową to zastanawiam się o czym myślał Twój dietetyk gdy Ci to pisał. 😉
Emmi, zdrowia. Cyferko, to taki głodomorek ten Twój kotek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Też czekam co Lanolinka napisze, ale mój mi właśnie buchnał boczek z szafki w kuchni. I teraz wyda się czy się nie wyda hehe. M będzie rano szukał boczku bo lubimy go oboje. A teraz pies leży i udaje że nic nie wie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Nie, bo ten lek potrzebuje 3 tygodni by zadział. Wydawalo mi się to dziwne, ale dopytywałam u innych źródeł i tak jest. Zatem czekamy. Jeśli nie zadziała do miesiąca to mam przyjść na wizytę.
Lenifa, dobry boczek nie jezl zły. Zrobię dziś kluski szare właśnie z boczkiem, czosnkiem, pastą z pomidorów suszonych i pistacjami. Jak mam nic będzie po takiej mieszance to się zdziwię 😆 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Riko nawet nie wie gdzie jedzie jeszcze.. Zmienili mu nazwę bo okazało się że roko jest spalone. Nie palcie ludzie słów bo wam ich braknie. A Riko jedzie do moich ukochanych lasów. Czyli bajkowego lasu Jasia i Małgosi. Aż mu zazdroszczę.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Hej Lenifko.
Cwaniak z piesia ![]() Wiedział gdzie szukać. --------------- Lanolinko niektóre ludzkie leki też działają po jakimś czasie przyjmowania. ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Lenifko, a Ty nie możesz jechać? To daleka podróż? Las Jasia i Małgosi ![]() Jest duży i gęsty? Jest chatka Baba Jagi ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Daleka podróż a ja nie jestem w najlepszej kondycji. Dość że miałam jechac do Afryki i syn mi rozradza. Boją sę o moje jedzenie, a nie wezmę przecież worka z ryżowcami.
A las ten o którym pisałam nazywa się Spessart. To tam mieszkali jako dzieci bracia Grimm i ich bajki musiały narodzić się w tym lesie. W każdym razie to był najpiękniejszy las w jakim byłam w życiu. Z tego co się dowiedziałam on był pod swoistego rodzaju ochroną od 300 lat. Należał do jakiegoś tam grafa czy coś i był terenem polowań. Nie ma jakiejś spektakularnej chatki Baby Jagi, ale w samym Steinau jest taka budka co niby dom Baby Jagi przy muzeum braci Grimm. Mogli się lepiej postarać. Natomiast w samym lesie jest dużo takich drewnianych otwartych zadaszeń, że można się schronić w czasie deszczu czy upału. Natomiast owszem widziałam domki w miasteczkach, co żywcem można pomyśleć, że dom Baby Jagi. Jeden z nich to jak zobaczyłam to pomyślałam, że tak właśnie wyobrażałam sobie dom Kopciuszka, a że i w Steinau zamek jest, to bucik było gdzie zgubić. W każdym razie mam piękne wspomnienia stamtąd, bo bajki lubię bardzo. W Anglii tez mi się trafiały literackie przygody, bo byłam w mieście Szekspira i na terenach gdzie urzędował Tolkien. Natomiast sam Londyn znam słabo. Nigdy nie było czasu, a są tam miejsca co bardzo chciałam zobaczyć. W ogóle mam taką manię, że jak gdziekolwiek jestem to musze się wszystko dowiedzieć o historii miejsca. Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2025-09-05 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
A to taki las
![]() Rzeczywiście bardzo daleko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lanolinko,
myślał o tym, że jedzenie samych zup napędza metabolizm. No i jest to czystą prawdą, bo chudnę. ![]() ===== Przed chwilą mieliśmy wizytę pana kominiarza. Jak co roku sprawdzał czy przewody wentylacyjne działają odpowiednio. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Lenifo, róż to prawdziwa prastara Puszcza ten las. Daleka droga przed pieskiem. Nie woleli wziąć psa od razu w Anglii?
Ada, o schudłaś? Brawo! powodzenia i oby to było trwałe. Jest tyle dziwnych diet, że trudno się w nich połapać. Jedne modne, drugie skrajne. Widać jest potrzeba w narodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Dostaliśmy alert o nocnej burzy.
Upał! --------------- Adusia dobrze, że są te kontrole.... mam nadzieję, że rzetelne. ------- Moje auto było dzisiaj na przeglądzie. Hura ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Dieta powinna być dopasowana do stanu zdrowia przede wszystkim i indywidualnie dla każdego z osobna. Ale aby to zrobić trzeba by rozumiec stan zdrowia czyjś. A nie tak moda na diety. Ja jestem bliska teoriom o zasadniczym znaczenia stanu nerwu błędnego do regulacji organizmu. No ale jak jest wyregulowany dobrze ten nerw a wali się w siebie bądź co, to on nie ma szans
![]() Idziesz do lekarza a on ci mówi niech pani sobie kupi espumisan, któren pogarasza sytuacje, A jak pytasz o badania na dao, to nie bo to drogie i unik. Na to wszystko składa się dużo więcej problemów różnego rodzaju. Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2025-09-05 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.