|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Twarde stopy
Wizażanki!
Nie wiem, czy to odpowiednie miejsce dla tego tematu, ale lepszego nie znalazłam. Otóż potrzebuję rad, sposobów na "twarde stopy". Nie chodzi tylko o pięty, ale także o tę część pod palcami. Nie mogę sobie z tym poradzić ![]() ![]()
Nikt jej nie obiecał, że raj jest tani... Edytowane przez zemstablondynki Czas edycji: 2012-04-15 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Twarde stopy
Słyszałam, że dobra jest maść z witaminą A do smarowania stóp bo ładnie je zmiękcza, ale sama jej nie stosowałam.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
pewnie jesteś posiadaczką nagniotków, modzeli bądz takich innych
ja miałam podobny problem w zeszłym roku, ból był tak wielki pod palcami,że nie mogłam chodzić i wylądowałam u chirurga w takim przypadku najlepiej używać kremu z wysokim stężeniem mocznika (svr ma najwyższy, dostępny bez recepty), moczyć w szarym mydle i regularnie ścierać mi dodatkowo pomógł płyn na odciski ABE- tylko ten preparat ma właściwości wręcz żrące no i trzeba zlikiwodować przyczynę czyli nieodpowiednie obuwie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
mam podobny problem. wydaje mi się że musiałam kiedys za mocno ścierać piety;/ mam twarde podeszwy, szoruje je co drugi dzien ale już delikatniej, smaruje na noc kremem zmiękczającym z apteczki babuni...na nic;/ czasami budzę sie w nocy i czuję jak mi ściaga normalnie pięty...sa bardzo twarde. stosowałam masc z wit a ale może za krótko. jakie możecie polecic sposoby na te nieszczesne stopy?
powiem wam ze zdarza mi sie przelecieć po domu boso i wtedy czuje te pięty takie aż bolące
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
świetne są kremy z nawilżającym avocado
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
przeczytałam gdzieś na wizażu, że olejkiem rycynowym można posmarować właśnie takowe pięty/stopy, ogólnie miejsca popękane, wysuszone bądź twarde. sama spróbowałam i jestem pod ogromnym wrażeniem właściwości rycyny
![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
o proszę! dzis w takim razie to wypróbuje i to chyba zaraz!
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
a może do kosmetyczki by się wybrać na jakiś zabieg złuszczający i zmiękczający? No i myślę, że w takich przypadkach najlepiej się sprawdzi systematyczne stosowanie kosmetyków
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.