|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Załamałam się - lekarz chce łapówki!!!
Słuchajcie załamałam się kompletnie
![]() ![]() ![]() Może któraś z Was robiła bezpłatnie taki zabieg w Krakowie? Co o tym wszystkim myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Załamałam się - lekarz chce łapówki
to moze skontaktuj sie z NFZ, upewnij, ze jest to zabieg bezplatny, a jesli tak to hmmm... moze nagraj propozycje na dyktafon i do sadu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jest bezpłatny, ewentualnie płatne są doby spędzone w szpitalu po zabiegu. Ehhh... jestem naprawdę podłamana. Chciałam zrobić zabieg jak najszybciej, myślałm, że cel blisko a tu taki kubeł zimnej wody
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja też bym tak zrobiła. Zadzwoń, upewnij się na 100% czy zabieg jest bezpłatny, całkowicie refundowany itp. Jeśli tak, to bierz kasę (albo i nawet nie), udaj, że zamierzasz zapłacić, nagraj wszystko.. i na policję, do sądu itp. O wręczenie łapówki nikt Cię nie oskarży, jeśli zgłosisz się sama a wszystko będzie obmyślone. Albo skontaktuj się z policją czy innym organem władzy wcześniej, a oni na pewno będą wiedzieli, jak sprawić, żeby facet wpadł na 100%... Takie pratyki są niedopuszczalne. Wiem, że we Wrocławiu jakiegoś lekarza oskarżyli o korupcję właśnie w taki sposób - zastawili na niego taką ładną pułapeczkę, facet nic się nie kapnął...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
moja siostra miala taka operacje ale w prywatnym.Zaplacila ponad cztery tys ale nie musiala czekac miesiacami na termin a i opieka w prywatnych jest lepsza.
Oczywiscie chodzilysmy wczesniej po panstwowych, jakies skierowania miala i w ogole glaskanie kotka za pomoca mlotka ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja prywatnie chodze do ginekologa, do stomatologa... ale qrcze jak sobię pomyślę ile zabierają mi z pensji na tą ... służbę zdrowia to mnie coś trafia. Wkurzyłam się i stwierdziłam, że idę z NFZ i co mnie spotkało? Po prostu masakra.... chory ten kraj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
zlotowlosa zobacz tu http://www.bonifratrzy.krakow.pl/indexa650.html
wlasnie tu bylysmy mozesz zadzwonic sobie i zapytac o pelny koszt takiego zabiegu. ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Biedna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Tak, tylko ile czasu i pieniędzy już straciłąm aby dostać się do tego lekarza! I teraz wszystko od nowa
![]() Belcia dziękuję za link, zaraz będę przeglądać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
zadzwon do nfz i upewnij sie co do platnosci lub przedstaw sytuacje bez nazwiks narazie ,potem przy romzowe z lekarzem napomknij o tel do nfz ,ozbaczysz jaka bedzie reakacja.
szlag mnie trafia jak lekarze biadola a potem odstawiaja takie sceny ,nasz daleki znajomy tez lekarz dorobil sie 3 dziecka a niby taki biedny ,żałosne grrrr:-/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
KWC
|
skandal! trzeba utemperowac tego lekarzynę! zadzwoń do NFZ (bezpłatna infolinia 0-800-190-590) i dowiedz sie co i jak, bo według mnie ten doktorek chce sobie nabić kabzę!!
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym proponowała zgłosić sprawę do Izby Lekarskiej
![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dowiadywałam się i sam zabieg jest bezpłatny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
KWC
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
No własnie.... złoże skargę, będę łazić po sądach a tylko złapanie go na gorącym uczynku może mieć skutki prawne... a co z moją przegrodą ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Nie baw się w to sama - idź na policję i zgłoś, że lakarz chce łapówki - oni zorganizują akcję, dadzą Ci sprzęt do nagrywania itd. Jeśli chcesz zadziałać zdecydowanie i ukrócić takie zachowanie lekarza.
Albo powiedz lekarzowi, że jest śmieszny i żądasz operacji bezpłatnej - a dokładnie zapłaconej szpitalowi przez NFZ z Twoich składek. I licz się z odmową albo z "odpowiednim" potraktowaniem w przypadku jej przeprowadzenia. Albo poszukaj innego szpitala. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Wyłóż kawę na ławę. Jesteś poinformowana, więc kitu Ci nie wciśnie. Mimochodem wspomnij o NFZ, Izbie Lekarskiej itp. Zobaczysz jak zareaguje.
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bezczynność tak samo jak dawanie łapówek przyczynia się takiego a nie innego obrazu naszej służby zdrowia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
http://www.nil.org.pl/xml/index
http://www.angelfire.com/extreme2/lista/lista.htm - bardzo pouczająca lista...
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, miałam proponować inny szpital
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Pewnie nie od ciebie pierwszej chce kasę. Zrób prowokację. Na pewno jakaś gazeta będzie chetna, zeby ta sprawę nagłośnić. Zgłoś sprawę do NFZ, możesz iść na policję. Złapią drania. Jak tak można?? Co za dziad... Ja bym mu utarła nosa:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Normalnie szlag mnie trafia jak widze ilu jest lekarzy z powolaniem, a ilu lapowkarzy. Moj tata jest ciezko chory i przeszedl kilka operacji. Na zakonczenie leczenia w tym szpitalu mama poszla do tego doktora prowadzacego i chciala mu cos dac, nie pamietam jak to dokladnie bylo, czy koniaka czy pieniadze, a on tylko powiedzial: niech pani to wezmie, ja tez mam dzieci. Szkoda tylko, ze takich lekarzy jest coraz mniej, a wszedzie szerzy sie korupcja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Nagłosniłabym taką sprawę. Anielica madrze pisze, pogadaj z jakąś gazetą, oni mają wprawę w robieniu prowokacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
koleżanki dziadek kiedyś był w szpitalu, i babcia poszła do lekarza prowadzącego z koperta- skromną, bo i rencina skromna była
i wiecie co jej lekarz powiedział? Tyle to mi na śniadanie ledwo wystarczy biedni są, tak, i te staże robić muszą, tak... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie biedni sa.
Mimo ze wszystko to mnie bulwersuje, ze przecieram oczy ze zdziwienia jak czytam o coponiektorych lekarzach...to rozumiem ich. Oni naprawde bardzo malo zarabiaja a przeciez odpowiadaja za nasze zycia, zdrowie. skandal co to sie w tej polsce dzieje ![]() aaa zlotowlosa robilas badania tak, to sie nic nie martw, one zostana wykorzystane przez nastepnego lekarza ![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
zgadzam sie z lain i ze snowqueen
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A sa jeszcze takie przypadki, moj znajomy lekarz opowiadal, ze zamkneli lekarza, po tym jak niby dostal (bo sie nie oszukujmy dostal ![]() ![]() ![]() ![]() Ale takich lekarzy to bym powystrzeliwala, przeciez to ich zasrany obowiazek leczyc ludzi, nawet za darmo! ![]() JA kilka razy trafilam na swietnych lekarzy ![]() ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
oto polska cała
![]() radze skontaktować się z ordynatorem szpitala i to zgłosić dodatkowo wysłać uprzejmego maila z opisem całej sytuacji na wyższy szczebel ( do kogo nie wiem bo nie orientuje sie jaka jest struktura w ministerstwie zdrowia) głupi kraj- głupi ludzie :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prędzej proponuję pójście na policje i wraz z nimi przygotowanie małej prowokacji. Nie rób tego na własną rękę, bo może się to obrócić przeciwko Tobie. Jesli czujesz się na siłach, to zrób coś z tym, bo w ten sposób może zaoszczędzisz dramatu innej osobie ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.