|
|||||||
| Notka |
|
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
pytanko dotyczące sizala
Drogie koleżanki, mam pytanie dotyczące sizala.Kiedyś kupiłam sizal z 3 kolorki i tak sobie leżał w szafie. Chciałabym go jakoś wykorzystać ale brak mi inwencji twórczej, w związku z tym może Wy macie jakieś super pomysły do czego mogłabym go użyć. Pozdrawiam i dzięki za pomoc.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: pytanko dotyczące sizala
ja sobie ostatnio wymyśliłam coś takiego : do kwadratowego wazonu ( kształt tak naprawdę jest bez znaczenia ,byłe by był przezroczysty) na sam spód kładę zwinięty w kółko sizal, tak by wypełniał co najmniej 1/3 wazonu a do tego dokładam sztuczne kwiatki, najlepiej takie, które charmonizowałyby z kolorem sizalu ( np, zielony sizal: żółte róże, tulipany, żonkile; pomarańczowy sizal: jakieś kwiaty pomarańczowe lub dla kontrastu chabry... itd. ). Ja sizal wykorzystuję bardzo często do różnych jak ja to nazywam "pierdółek". Mam też na ścianie taką kompozycję z wierzby mandżurskiej ( nie wiem jak to się pisze, jest ona taka poskręcana ), na jej łodygach mam powieszone jakieśtam kwiatki i całość jest "ubrana" w sizal.
"...Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego..." Marek Aureliusz
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za podpwiedź
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
a ja na takiej płaskiej misie położyłam silzal na zewnątrz a w srodku suszone płatki ,kłosy zbórz i szyszki i mam ciekawą kompozycję
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie sizal służy do stroików świątecznych. Wsadza się go do misy razem z jakimiś koralikami, świeczkami, czy w wielkanoc z jajkami i sobie leżą. A kwiatków sztucznych nie znoszę.... skutecznie się wszystkich z domu pozbyłam
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Pomysły super, a może macie pomysł by coś zrobic do dziecinnego pokoju???
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo kwiatki sizalowe: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...928&a=28525928
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
ogladlam sizal na allegro i tak mi sie kolorki spodoblay ale tez nie moglam wpasc na to do czego go wykorzystac ;p
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Ten pomysł z kwiatkami przypadł mi do gustu,może któraś z was ma instrukcje jak robić takiego kwiatka- w jakimś sklepie widziałam go na wystawie i kosztował ponad 10zł { ździerstwo hihihi}
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.