![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Internetowa znajomość - jak zakończyć?
Witajcie kobiety! Proszę Was o poradę!
![]() Otóż wiadomo, ze dziś nie trudno o internetowe znajomości. Utrzymuję jedną z facetem (już leci 3 rok) na bazie emaili i niekiedy komunikatorów. Wszytsko zaczęło sie od tego, że wypowiadałam się w jednym temacie pozornym "czy inteligencja jest sexy?". On do mnei napisał, podał numer gg. I tak się zaczęło. 3 lata temu przepadłam. Na początku przez pół roku pisaliśmy dzień w dzień, czesto po nocach. Mamy wiele wspólnych tematów. Wiecie, trochę sie przed nim otworzyłam. Nawet bardzo. On zawsze mnei wysłuchiwał, doradzał i robi to do tej pory. Tymbardziej, że wtedy bylam po rozstaniu z facetem i byłam w rozsypce. Potrzebowałam się wygadać. Pomagał mi często w sprawach internetowych (jest informatykiem). Po pół roku stwierdził, że nie może tak caly dzien przesiadywac na komunikatorze, bo traci czas a ma firme, która prowadzi. W sumie mial rację, ile mozna gadac o polityce, życiu, rozowju itd. W sumie to mnie zaskoczyło, z drugiej strony miał racje - miałam wyrzuty sumienia, że zajęłam mu tyle czasu i mam do tej pory. Postanowilam wiec go nei zamęczac i przestałam do niego pisać. Przyznaje, trochę mnei to zraniło ale rozumialam przecież, bo czas jest dziś cenny. Po około 2-3 miesiacach braku kontaktu do mnie napisał z przeprosinami, że ma wyrzuty sumienia etc. W sumei się zdziwiłam. Próbował "na siłę" ze mnie wyciagnac co u mnie, ale wiecie... nie miałam ochoty już przed nim się odsłaniać. I tak mimo wszytstko od 3 lat utrzymujemy kontakt mailowy, wymienamy się linkami, mamy duż o wpsólnych tematów, jednak jest z lekkim dystansem (jest facet zabiegany, ja też) Nie zaprzeczam, że rozmawiamy o naszych osobistych sparwach - co u Ciebie słcyhac, jak firm, jakie plany na życie - często z podtekstami erotycznymi. Nigdy się nie poznalismy. Na wiosnę proponował mi kawę. Dzieliło nas 600 km i nie mielismy okazji się poznać. Byłam wtedy z innym facetem,ale rozstałam się z nim meisiac temu - mimo związku nadal utrzymywałam z nim kontakt i tak naprawde gdy tylkow idziałam od niego nowy email to serce mi szybciej zaczynało bić ![]() ![]() Poradzicie coś? Miałyście takie podobne historie? Wybaczcie, że tak chaotycznie to opisałam. ![]()
![]() |
#2 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Internetowa znajomość - jak zakończyć?
A nie wolałabyś się jednak normalnie spotkać i zobaczyć co by się stało? Możliwe, że wtedy by Ci zauroczenie przeszło i nie miałabyś już problemu z tą znajomością.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Powiedział ci wprost, że jesteś brzydka, nie w jego typie, nie masz u niego szans itp.? Jeżeli, nie to skąd to wiesz? Taka kobieca podświadomość ci mówi?
Na moje to ty z jednej strony chcesz to zakończyć, bo się czegoś boisz (zaangażiwać?), z drugiej nie chcesz tego, bo jak by tak było to wystarczyło przestać odpisywać. Ja na twoim miejscu, bym się spotkał, 3 lata to kawałek czasu, znacie się, wiecie o sobie dużo. O ile tylko będziecie tego chcieli. Co będzie dalej, nikt nie wie? Może dojdziecie do wniosku, że w realu to nie jest znajomość i zostaniecie internetowymi przyjaciółmi, albo się posypie wszystko i kontakt się urwie, albo to będzie miłość waszego życia.
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja bym nie rezygnowała. Sama kiedyś byłam w takiej sytuacji. Postanowiliśmy się spotkać i jesteśmy razem już ponad rok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
A ja dałabym sobie spokój, skoro koleś ma dziewczyne, i pisze z kimś kogo nie zna przez neta, to nie wiadomo czego szuka, ja bym nie miała ochoty mieć kogoś takiego, a poza tym, po co komuś włazić w życie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
Fakt, masz rację - spotkanie by rozwiązało wątpliwości - będzie się dalej kontynuować, albo nie ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- No własnie pod tym względem tez mam watpliwości. Raz powiedział na poczatku znajomosci, ze kogos tam ma. Od tamtej pory a ni me ani be. Wydawałoby sie trochę dziwne, co nie?
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
W sumie to Was podziwiam, że jesteście w stanie przez tyle czasu, dzień w dzień, ze sobą pisać. Nigdy się nie widzieliście, nie macie wspólnych znajomych. Ja z reguły tracę znajomych z powodu dużej odległości. Każdy ma swoje życie i kończą się tematy. No bo ile można o życiu, rozwoju i polityce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Wizażowy Kot Igor
|
Ja bym zaryzykowała. W końcu to ma być koleżeńskie spotkanie przy kawie i do niczego Was nie zobowiązuje. A skoro i tak chcesz zakończyć tę znajomość to niczym nie ryzykujesz. A może być tak, że się sobie spodobacie. Jeśli chodzi o jego dziewczynę to przecież nie musi być prawda albo może to być pieśń przeszlości, skoro wcale o niej nie mówi.
No chyba, że się boisz, że się zaangażujesz a nie chcesz. Wtedy odpuść sobie i zakończ sprawę w sposob, w jaki się zaczęła- przez internet.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Kochani, dziekuję za odpowiedzi i porady! Postaram się nad tym zastanaowić poważnie bardzo poważnie, bo mnie to już męczy jakiś czas i postawiłam podjąć jakąś decyzję.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Dlaczego kazdy namawia ja do spotkania, a kompletnie nie zwrócil uwagi na to, ze napisala, ze ten facet jest przeciez zajety! Halo, jak zajety, to w ogole nie wiem jak mozna w ten sposób swój czas tracic. Ile? 3 lata? O, rany! Facet tez jest nie wporzadku. Ciekawa jestem czy jego dziewczyna wie o ich internetowym romansie mocno podlanym erotycznym flirtem?
Ta posiadamy jakis honor? Najpierw dowiedz sie dokladnie czy nadal z nia jest, a pozniej knuj wspólne schadzki, albo i nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Taka fascynacja jest trwalsza, jesli opiera sie na slowie, eliminujac czesciowo fizycznosc. I jesli jest odwzajemniona, to wedlug mnie zakonczenie jej bedziesz w przyszlosci segregowac pod postacia bledow zycia. Co wiecej, jesli i tak zgubnie dazysz do jej konca, nie masz nic do stracenia. Mozesz zyskac poryw milosny zycia.
Ostatnia jesienia spotykalam sie z mezczyzna (informatykiem) poznanym przelotnie na jednym z magicznych portali internetowych. Trwalo to miesiac. Bylo burzliwe, intensywne, przepiekne i pelne watpliwosci. To ostatnie wzielo gore. Oboje sie wycofalismy, odseparowalismy od siebie. Jednak co dwa, trzy miesiace mimowolnie wracamy do rozmow ze soba. Czesto go wspominam - w tramwajach, w kolejkach, wszedzie. Bardzo doceniam ten stan zawieszenia w porownaniu z calkowitym koncem znajomosci. Jako osoba byl dla mnie cenny tamtej jesieni i pozostanie tej zblizajacej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Też bym się z nim spotkała na Twoim miejscu. Absolutnie nic nie tracisz, a możesz jedynie zyskać. Koleżeńskie spotkanie to przecież nic złego i naprawdę do niczego Was nie zobowiązuje. A przynajmniej przekonacie się, czy Wasze rozmowy w realu będą równie ciekawe i przyjemne co przez internet
![]()
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Długo pisałam z poznanym w internecie facetem. Zafascynował mnie swoją osobowością. Takie mądre i ciepłe były jego listy.
Widziałam jak wygląda, wymieniliśmy fotki. A spotkanie było pierwsze i ostatnie. Pewnie to co do mnie pisał wyszło z innego serca czy umysłu. Żarty jak z ust gimnazjalisty, niepoprawna mowa, nadużywanie obcych słów, których znaczenia nie rozumiał, stosował błędnie, poglądy sprzeczne z tym co pisał. Zauroczenie mi przeszło po kilku minutach rozmowy. Nie był tym za kogo się podawał. Spotkaj się , sama zobaczysz czy jest za kim wzdychać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ale ty chyba nie chcesz zakończyć tej znajomości
![]() Ja bym się spotkała, bo 3 lata to dłuuuuugo. Przecież nie jest powiedziane, że będzie to spotkanie na zasadzie romans. Zawsze może być to koleżeńska kawa. Może się też okazać, że na żywo wcale ci się nie spodoba i cię zniechęci. Dowiedz się, czy ma dziewczynę
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama też miałam podobną sytuację. Co prawda, nie chodziło o chłopaka poznanego w internecie, bo poznałam go normalnie, w realu. Rozmawialiśmy ze sobą w sumie dosyć krótko przy pierwszym spotkaniu, potem jedynie przez internet, wydawał się bardzo fajnym, oczytanym i dojrzałym facetem i bardzo miło nam się rozmawiało, a kiedy nadarzyła się okazja i spędziliśmy ze sobą więcej czasu w realu, okazało się, że jest totalnym przeciwieństwem osoby, za którą go uważałam. Nie miał już tyle do powiedzenia, nie umiał znaleźć się w towarzystwie i okazał się strasznie niedojrzały, chociaż przez internet w ogóle takiego nie przypominał. ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Utrzymywanie trzy lata znajomości jedynie internetowej to dla mnie nie do ogarnięcia, nie widzę sensu
![]() ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-08-19 o 01:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
No ale wypadałoby wyjaśnić kwestię tej dziewczyny. nie wspomina o niej, więc może z nią już nie jest, ale do końca to nie wiadomo
![]() Też raz byłam w takiej sytuacji, że zapowiadająca się fajnie internetowa znajomość gwałtownie się zakończyła po spotkaniu - bywa. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
lokalna gwiazda
|
A ja od drugiej strony - rozpoczęłam znajomość, która ma kontynuację w wersji pisanej. Naprawdę, na piśmie nasza przyjaźń kwitnie, ale ja nigdy w życiu nie chciałabym być z tym konkretnym facetem w związku. Jego charakter doprowadza mnie do rozpaczy. Ale jak piszemy, mam uśmiech na twarzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Trzy lata to długi okres. Ja wyjaśniłabym kwestię tej dziewczyny, bo nawet gdyby były to spotkanie koleżeńskie nie chciałabym być kiedyś w sytuacji jak Ona. I jeśli się wszystkiego dowiesz spotkaj się z Nim na tą kawę. I albo będzie równie miło i fajnie jak pisząc meile, albo wręcz przeciwnie. I wtedy albo będziecie chcieli dalej korespondować albo po prostu znajomość się urwie. To wszystko zależy od Ciebie jednak nie możesz brać też od razu pod uwagę tego że mu się nie spodobasz. Może tak być ale rzeczywistość jest często inna niż wysyłane fotki
![]()
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Autorka może sprawę dziewczyny wyjaśnić. Jakoś nie wierzę żeby ta dziewczyna istniała, a facet rzucał jakimiś erotocznymi podtekstami.
A co do kawt to ona miała być tylko koleżeńska więc do niczego nie zoobowiązuje. Nie można chodzić z zajętymi facetami na zwykłe spotkania? ![]() Moim zdaniem powinnaś się z nim spotkać. Lepiej to załatwić bo ile jeszcze będziecie tak tylko ze sobą pisač? Rok, pięć, a może 20 lat?
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Witajcie. Dziękuję za kolejen porady.
Wczoraj tj dziś w nocy znowu z nim pisałam na chacie do 2 w nocy. Niby wiemy o sobie wiele a się nie znamy. Rozmawialismy dosyć o sprawach osobistych (do poziomu rozmiaru miseczki :P) Obieciałam sobie wyłuskać chcoiaż fakt, czy ma kobiete. Wygląda na to, że ma, po pisałam podchywtliwie czesto "no gdyby Twoj kobieta coś tam coś tam..". Nie zaprzeczał że nie ma. Także na jedno wychodzi. Ehh przeryczałam całą noc, przemyślałam za i przeciw i stwredzam, ze chce zerwac kontakt.
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też zerwałabym kontakt z tym panem. Jeśli faktycznie ma dziewczynę i mimo to prowadzi takie rozmowy przez internet, coś jest bardzo nie tak. Nie ma się nad czym zastanawiać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
lokalna gwiazda
|
Wy tylko piszecie? Nie rozmawialiście przez skype? Często okazuje się, że podczas spotkania twarzą w twarz nie ma o czym rozmawiać i czar pryska. Bo co innego pisanie, gdzie każde słowo można przemyśleć, a z drugiej strony, oczekiwanie na odpowiedź jest ekscytujące.
A podczas kontaktu oko w oko zazwyczaj brutalna konfrontacja wyobrażeń z rzeczywistością... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Noo ja też bym nie zaprzeczała, że nie mam, bo nie o to chodzi w pytaniu? Już samo użycie słowa "gdyby" mówi, że jest to pytanie przypuszczające, więc jakby mnie ktoś zapytał np. "Gdyby twój chłopak chciał wyjechać za granicę co byś zrobiła" - bym odpowiadała w stylu "Zależy czy bym go bardzo kochała i czy od wyjazdu za granicę jego przyszłość miałaby się poprawić" -> chociaż nie mam faceta, to dla mnie pytanie zakłada sytuację hipotetyczną, więc nie widzę sensu się tłumaczyć "nie mam chłopaka ale gdyby taki istniał i gdyby chciał wyjechac to..."
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Moja internetowa znajomość trwała 7 lat... No i też niestety żadnego happy endu w tym wszystkim nie widzę
![]() Porozmawiajcie chociaż na skype zanim podejmiesz jakąkolwiek decyzję. A jeśli zdecydujesz się na zerwanie kontaktu, to porozmawiaj z nim szczerze. Należy mu się jakieś wyjaśnienie. Edytowane przez MalaMilenka Czas edycji: 2014-08-20 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() U siebie tez nei widzę. Nie wolno sie roztkliwiać i musze isc dalej, podjęłam wczoraj decyzję, że kończę. Ta dziejsza doba internetu ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.