|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Kosmetyki NIVEA - dyskusje, prównania, doświadczenia - zbiorczy
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: szampon Nivea Hair Care brilliant blonde
proponuje zajrzeć do KWC
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
a cio to jest bo nie wiem
![]() prosze odpiszcie ![]() Edytowane przez smoczycarlz Czas edycji: 2008-09-02 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nivea intense repair
Nie dawno widziałam w telewizji reklamę z serii Nivea intense repair do włosów...
Zastanawiam się nad kupnem czegoś z tej linii ale nie wiem czy nie będzie to strata pieniędzy.. Dodam, że mam zniszczone włosy prostowaniem... :/ Jakie macie doświadczenie związane z produktami z tej serii??? Czy naprawdę pomagają przywrócić lśniące, gładkie włosy??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nivea intense repair
Od tego wąłśnie jest KWC
![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
rzecz w tym ze to nowosc i w KWC nie ma jeszcze opinii
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja to mam i stosuje ale rewelacji nie ma wlosy sa bardziej blyszczace i miekksze w dotyku i tyle
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Mam jedynie maseczke z tej serii. Dużo nie powiem, czy faktycznie regeneruje zniszczone włosy, gdyz dopiero pierwszy raz ją użyłam. Natomiast efekty są widoczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Oglądałam bodajże balsam Intense Repair w sklepie i różne olejki były wysoko w składzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
U mnie po użyciu szamponu włosy były lśniące, sypkie, śliskie i miękkie, ale niestety to nie jest produkt dla mnie. Owszem końcówki mam zniszczone, ale same włosy mi się szybko przetłuszczają a po tym szamponie już po paru godzinach wyglądały nieświeżo :P Szampon odstąpiłam mamie, ona ma bardzo suche włosy i teraz bardzo zachwala ten szampon.
Edytowane przez Jazzlyn Czas edycji: 2008-09-07 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
czyżby nivea wreszcie wypuściła coś dobrego?
sama nie lubię kosmetyków nivea ale może spróboje jakąś odżywkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
A mi sie zdaje, że ta seria zastąpiła " Protein Repair', która bardzo lubie i ma dobry, prosty skład wg analizy moderatorki i mi też bardzo dobrze służyła. Kupiłam ostatnio i w domu oglądaąc dopiero zdałam sobie sprawę że to coś innego Intense Repair i skłąd też inny, jestem nastawiona sceptycznie ale spróbuje...
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
jest to baza z kosmetykami i ich ocenami
![]() tutaj masz link do tego szamponu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...acy-blond.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie
![]() ![]()
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
mnie seria protein repair baaardzo pasowała (mam dość szybko przetłuszczające się włosy, często używam prostownicy -> włosy od ucha w dół suche) -> fajne nawilżenie bez przeciążenia, żadnych silikonów itd.
intense repair: teoretycznie skład ma fajny i odżywczy, ale silikon na 3 miejscu :/ moje włosy są po tej odżywce fajne tylko przez kilkanaście godzin. Zwykle mogłam spokojnie myć włosy co drugi dzień, ale przy intense repair nie obejdzie się bez codziennego mycia włosów. Mam zamiar zużyć ją całą, może chociaż trochę wpłynie na kondycję moich włosów. Póki co, jestem na nie - żadna inna odżywka, której używałam, nie powodowała takiego obciążenia i smętnego wyglądu włosów po tak krótkim czasie od mycia. nawiasem mówiąc, ubolewam nad wycofywaniem protein repair, chyba przejdę się po sklepach i kupię sobie chociaż z 1 na potem :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie załamujcie się podobne składy mają: nivea elastycznośc i blask oraz ta do loków. Różnią się tylko ekstraktami roślinnymi ale ten podstawowy sklad jest zachowany
![]() ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
ja wczoraj zakupiłam maseczkę intense repair. Całkiem dobra jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Ja dostałam darmowe próbki z nivea właśnie z tą odżywką i po poprzednich seriach kosmetyków z tej firmy do włosów, które nie dawały żadnych efektów jakoś nie mogłam się przełamać żeby je użyć, ale w końcu się zdecydowałam i jestem mile zaskoczona. Używam, je już jakieś 2 tygodnie. Efektów w odbudowie włosa jeszcze nie widać bo to za krótko ale po kosmetykach z tej serii moje włosy są miękkie, sypkie i ładnie się błyszczą. A co najważniejsze nie są ciężkie i przetłuszczone na drugi dzień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
A jak ta odżywka ma się do włosów delikatnych, które się łamią? Dodaje elastyczności?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Moje włosy są suche nie rozdwajają się ale nawet "rozczworają" jak to tak nazwać można i odżywka ta dodaje im witalności. Tak się dzieje w moim przypadku. A wiadomo przecież że każdy z nas ma inne włosy i inaczej będą reagować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Nivea Diamond Gloss-serum na zniszczone końcówki- warto?
Czy któraś z was używała tego serum na zniszczone końcówki z nivea?
Mam rozdwojone końcówki i zastanawiam się nad kupnem jego. Powiedzcie, warto?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Nivea Straight&Easy? Działa??
Czy warto kupić ten balsam prostujący włosy? Czy on faktycznie działa???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nivea Straight&Easy? Działa??
Jest coś takiego, jak "KWC" i tam można przeczytać opinie zarówno o Straight&Easy, jak i o serum do końcówek. Jakby każdy zakładał odzielny wątek o każdym produkcie, to tutaj by się nigdy nie udało nic znaleźć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nivea Diamond Gloss-serum na zniszczone końcówki- warto?
Rozdwojonych końcówek nic nie sklei. Masz dostęp do KWC?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
![]()
Używała już może któraś z was odżywke w piance do włosów firmy Nivea? Ostatnio widziałam w Auchanie i Carefourze. Przed zakupem chciałam poszukac jakiś recenzji, ale nic o niej nie ma w internecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odżywka w piance nivea
Cytat:
a to nie jest czasem jakaś nowość, która miała wyjść w lipcu? coś kiedyś o niej słyszałam... Używam paru kosmetyków Nivea do włosów,więc mogę co nieco napisać: szampon Fresh Energy- mój ulubiony szampon ![]() odżywka w sprayu Intense Repair na noc- mam po niej bardzo miękkie włosy ![]() balsam do fal i loków- trzeba uważać bo może sklejać włosy i powodować, że będą sztywne. Troszkę wysusza, ale nie jest to zły kosmetyk odżywka w sprayu diamentowy blask- przeciętna, ale skusiłam się dlatego że ma ekstrakt z roślinki na drugim miejscu w składzie i pantenol na trzecim. Dobrze wygładza.
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odżywka w piance nivea
ja Ci szamponow Nivea w ogole nie polecam, nie tylko przesuszaja wlosy, ale takze nie wplywaja na ich kolor itd ( mowa o linii do wlosow blond, brazowych).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.