|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie głódźcie się!!!
Jej jak tak czytam jak niektóre z Was się katują, to aż mi przykro. Przeczytałam gdzieś, że człowiek na każda godzinę potrzebuje jedną kcal na kg ciała, gdyby pozostawał w spoczynku całkowitym (czyli dochodzą wszystkie aktywności życiowe). Ja keidyś chcąc schudnąć postanowiłam nie brać 2 śniadnai do szkoły <na 7 godz>. I co? Nic nie schudałam!!Nie można samowolnie ograniczać jedzenia do 500 kcal!!! Jedzenie nie jest karą. Wiadomo nie wolno się obżerać. Polecam jeść często, ale mało. Ograniczcie smażenie. Można jeść wszystko, ale w mniejszych ilościach. Poza tym polecam gorąco polubienie ruchu!!! Ja żeby schudnąć jeździłąm na rowerku intensywnie. Ale można po prostu więcej się ruszać- sprzatać przy muzyce (np. odkurznie-wiecie ile się przy nim spala
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny nie głódźcie się!!!
Kochana my to wszystko wiemy
![]() jednak dziekuje za troske ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Hanej: na pewno czytałaś...? Z tego co wiem, to grubo ponad połowa dziewczyn odchudza się tu z głową. Amatorki głodówek albo przekonujemy, że robią głupio, albo same stąd odchodzą - nie potrafią uzbroić się w cierpliwość i czekać na efekty dłużej niż tydzień. Radzę raz jeszcze przejrzeć nasze forum
![]() A tak by the way - które to posty o "katowaniu się", hm? I jedzeniu po 500 kalorii dziennie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
post o 500 kcal dziennie jest gdzieś na Forum,sama czytałam z lekki przerażeniem. Ale wtedy sporo dziewczyn napisało tej osobie,ze te 500 kcal to za mało,ze tak nie można. Hanej,wydaje mi się, że troszke wyolbrzymiłaś
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Uf, to się uspokoiłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Moja przyjaciolka ostatnio zaczela sie odchudzac i myslala, ze im mniej zje tym bardziej schudnie. I mi sie chwalila, ze je 300 kca
![]()
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Wiem coś o tym, bo sama kiedyś tak robiłam. Jadłam po 200-300 kCal dziennie. Schudłam bardzo szybko i bardzo dużo. Tylko te kilogramy wróciły do mnie jak bumerang... W czasie głodówki, nie dość, że ciągle mnie skręcało z głodu to późniek doszły do tego zaburzenia widzenia, zasłabnięcia, niedobór magnezu, rozregulowanie pracy jelit. No i przede wszystkim psychika -> doszło do tego, że zadręczałam się, bo zjadłam 2 jabłka w ciągu dnia a nie jedno :/ Nic przyjemnego... Teraz jestem na zdrowej diecie i mam nadzieję, że uda mi się osiągnąć mój cel bez tego wszystkiego. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie to ja też nie byłam taka mądra jak teraz i kiedyś zaliczyłam sobie "piękne" jojo po dwóch tygodniach jedzenia kanapki dziennie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Akane, myślę podobnie do Ciebie.
Mnie też sesja całkowicie pochłonęła ![]() Pozdr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
A najlepsze jest to że jak się widzi takie dziewczyny na codzień to wcale nie są grube...
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Jest taki post "UTRZYMAC WAGE" z 03.02.06, gdzie autorka pisze ze stosuje diete 300 kcal dziennie. Schudla 20 kg, a teraz boi sie przytyc, bo poprostu co zje nadprogramowo - zaraz jej waga wzrasta.
Nie rozumie jak mozna tak zyc na 300 kcal, caly czas myslec co zjesc i jakby tu nie przytyc. Nie ominie jej efekt jo-jo, chyba ze woli sie zaglodzic na smierc. To czysta glupota odchudzac sie w taki sposob.
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Albo głupota albo choroba. Co do tego drugiego, to nie ma żartów. I faktycznie, ludzie zdrowi nie są w stanie zrozumieć "jak można tak żyć" - myśląc o kaloriach, licząc je, analizując. Ale dla osób chorych to jest dzień powszedni. One nie potrafią z kolei zrozumieć, jak można jeść np. 1200 kalorii dziennie. To jest błędne koło. Nie wiedziałam tylko, że takich osób na Fitnessie przybyło, zawsze starałam się w miarę na bieżąco wybijać z głów takie pomysły - z różnym skutkiem. Czasem przy wsparciu innych Dziewczyn udawało się przekonać niektóre amatorki "szybiego odchudzania" do chwili refleksji. Ale to oczywiście sprawdza się tylko w niektórych przypadkach i tylko we wczesnym etapie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Niestety większość osób uczy się dopiero na własnych błędach...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
![]()
ja tak robiłam ale po doswaidczeniu kolezanki zwątpiłam..
moze opowiem ... kolezanka głodziła sie 1 miesiąc wpadła w anemie nawet nie wiedziała pewnego dnia zasłabła i trafiła do szpitala lekarze powiedzieli ze była o krok od anoreksji to straszne doswiadczenie... nie polecam głodówek aha i zaznaczam ze ona jadła ale bardzoooooo mało prawie nic piła wode mineralną to straszne.... DZIEWCZYNY OPANUJCIE SIE!!! ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie dostrzegamy to dopiero, gdy ktos w poblizu zasłabnie itp. Chociaz niektore dziewczyny i tak nie widza roznicy i dalej sie glodza....
![]()
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
no i tak właśnie jest!
Ktoś kto stwierdzi, że jest za gruby,zaprze się w odchudzaniu (chociaż wcale nie jest gruby), wtedy wystarczy mu spożywanie 300 kcal dziennie i wcale nie będzie czuł głodu. Wręcz będzie twierdził, że jest syty. Ja tak nie potrafię |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
I Całe Szczęście
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
up!niech temat bedzie na pierwszej stronie aby wszystkie nowe osobniki widziały!!
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
To dodajmy jeszcze, że dieta 1000 kalorii to też głodówka - w trosce o Wasze zdrowie, Wasz metabolizm, Waszą skórę, włosy i paznokcie...
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Nie trzeba sie glodzic zeby schudnac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Jak dla mnie najlepszym sposobem na schudnięcie jest nie jakaś tam radykalna dieta, tylko zdrowe odżywianie. Ograniczenie do minimum napoi gazowanych, słodyczy i fast foodów.
Jednak podstawą jest ruch fizyczny! Żadna dieta nie da takich efektów jak ćwiczenia! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.