|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Autocad- problem:(
Mam taki problem z autocadem. Otóż dostałam od Pana geodety mapkę, dorysowałam swoje linie tzn. linie energetyczne i niby wszystko ładnie pięknie, ale jak chcę dodać wymiary pojawia się problem. Tzn. w rzeczywistości odległość między dwoma budynkami wynosi 5 metrów, a jak przykładam domiar komputer wylicza mi 1,5 metra, jak to zmienić, żebym mogła podawać wymiary rzeczywiste (skala jest 1:10000)? Pierwszy raz zdarza mi się coś takiego i nie wiem czy zmieniłam coś w ustawieniach czy z tą główną mapą jest coś nie tak? Podpowiedzcie coś- proszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Autocad- problem:(
nie wiem czy ktoś będzie Ci wstanie tutaj pomóc na taki dość techniczny problem, ale zapytam jutro męża, albo jego brata to może coś podpowie. Ale nic nie gwarantuje, bo to takie dość zamknięte "typki".
Pozdrawiam was ciepło Kjojik ----------------- Nie noś dziecka przodem do świata: http://www.clippasafe.pl/tresci/spac...ka_ce003/1.jpg http://www.ekorodzice.pl/imgart/uz/u...283024460.jpg- tak NIE nosimy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
To normalne po wklejeniu mapy
![]() Musisz przeskalować mapkę. Ja robię tak: wartość jaka być powinna [czyli tu 5] dzielę przez tę jaką Ci pokazuje wymiar AC [czyli 1.5]- wychodzi współczynnik skali. Klikasz na rys. -> skala [zaznaczasz jakiś punt na rys.] i wpisujesz wcześniej policzony współczynnik skali, enter i masz mapkę w dobrej skali/wielkości.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2010-08-26 o 23:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dziękuje bardzo za pomoc, powiedzcie mi tylko jeszcze jaki punkt wybieracie za punkt bazowy? 0,0?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
@0,0 enter.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Wielkie dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.