|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() czy farba może polepszyc stan włosów?? Wg mnie - TAK!
pewnego dnia postanowilam trochę pogłębić kolor moich brązowych włosów. Do tego celu zakupilam nową farbę. Ach te reklamy w telewizji...
![]() ![]() ![]() ale jak to u kobiet bywa - lubimy zmiany. postanowilam zrobić pasemka. byl to kolor czarny i blond. I już nigdy nie popełnie tego błędu. Wystąpił pewien problem. zaczęłam przyglądać się innym dziewczynom czy mają ten sam problem. I to sie zgadzało. włosy wyschły, zrobiły się jak siano. ![]() "Koniec z tym!"-pomyslalam. kupilam farbę którą używałam wcześniej i... włoski są mięciutkie, gładkie, i błyszczące ! ! PS jeżeli ktos chce poznać nazwe farby to prosze dac znac bo nie wiem czy moge podac. pozdrawiam i zapraszam do wypowiedzenia się na ten temat czy i Wy mialyscie podobne (lub calkowicie odmienne) doświadczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: czy farba może polepszyc stan włosów?? Wg mnie - TAK!
chcemy poznac nazwe, przynajmniej ja chce!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A ja uważam, ze każda farba gdy sie wypłukuje, kolor blednie to włosy robia sie juz nie takie ładne........Moim zdaniem farby niszczą włosy okropnie! A juz tym bardziej rozjaśniacze.
Przestałam farbować, zakupiłam dobre odzywki i stan włosów wrócił do normy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Rozjasniacz i farba to dwie różne sprawy i o ile zgadzam sie , że to pierwsze "toto "
![]() Tak więc wbrew jeszcze ogólnej opinii ja nie potwierdzam , że dzisiejsze farby jakos strasznie niszczą włosy . może jestem jednym z wyjatków?? ale przyznac trzeba, że zawsze starałm sie farbowac włosy lepszymi produktami ( nigdy żadne Joanny,bezodżywkowe Garniery , Palette zaś miałam na głowie tylko 2 razy jak zaczynałam farbować) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
efa23 co to za farba?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Świeżo pofarbowane włoski faktycznie wyglądaja na zdrowe i lśniące ale u mnie efekt taki utrzymuje się przez około 2 tyg. , tym bardziej teraz kiedy słoneczko tak przypieka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
hej! moim zdaniem farby pozawalaja na chwilowa ( dluzsza badz krotsza chwile) poprawe struktury wlosow gdyz uzywajac farby kolor wnika w strukture gdy sa otware luski wlosa a dodane odzywki do farb maja za zadanie zamnac te luski i to dzieki nim wlosy sa pozniej miekkie i lsniace...codzienne zabiegi jak suszenie prostowanie tapirowanie + kosmetyki ktore je obciazaja powoduja ponowne otwarcie sie lusek.... co do rozjasniaczy to one zawieraja wode utleniona w duzo wiekszej dawce niz farba i niszcza w ten sposob melanine... należy wiedziec/pamietac o tym ze efekt rozjasniania jest trudny do przewidzenia. możemy bardzo zniszczyc wlosy a poza tym czesto zamiast blondu otrzymujemy wlasnie kolor zolty. radykalne rozjasnianie radze stosowac w wykwalifikowanych zakladach fryzjerskich....i oczywiscie zalecam roznego rodzaju odzywki do wlosow farbowanych/ rozjasnianych...z tego co wiem uprzedzam kobiety w ciazy by unikaly farbowania wlosw gdyz szkodliwe skladniki farb przedostaja sie do organizmu poprzez skore glowy. Pozdrawiam wszystkie wizazanki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja rozjaśniałam przez lata i mam połowe mniej włosów niż kiedyś
![]()
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Brillance shwarzkopf ! ! ale ostatnio zakupilam tez tej firmy farbe (z brillanca nie moglam nigdzie dostać mojego odcienia) - i taki sam efekt dala. nie warto uzywac tanich farb gdyz one to śmierć dla wlosów chociaz trzeba przyznać ze ta tez jakoś nie robi dzióry w budrzecie ![]() ![]() w zalączniku pokazuje ktora to dokladnie farba (akurat nie ten moj odcien ![]() pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
hmm... faktycznie jakieś dwa tygodnie po farnbowaniu włoski wyglądały lepiej, ale teraz jak jest takie słońce to kolorek mój blednie w zastraszającym tempie i co gorsza przechodzi w coś o odcieniu czerwieni :/ a przynajmniej ma taki połysk (farbowałam najpierw na ciemny a potem na średni brąz) - postanowiłam wrócić do mojego naturalnego średniego (mysiego) blondu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
mam pytanko jaka farbe do wlosow byscie mi polecily chodzi mi o kolor czarny aha moje wloski szybko traca blask po farbowaniu a chcialabym go utrzymac dluzej to znaczy przynajmniej 2 tygodnie
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje koleżanka farbowała tej firmy farbą(mimo że nie lubi farbować) czarną i jest BRADZO zadowolona. jak tylko najdzie potrzeba to powiedziala ze znowu ufarbuje. ale oczywiscie nie zajmuje sie reklamą tej farby. poprostu mi i moim znajomym pasuje ona najbardziej ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
hmn, jakoś nie wydaje mi się żeby farba mogła zregenerować w jakiś sposób włosy, wiadomo, że zaraz po farbowaniu i użyciu odżywki są śliczne, mięciutkie, lejące itp., ale później ten efekt zanika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W moim przypadku efekt miekkich wlosów utrzymuje sie dlugo. oczywiscie są slabsze dni, kiedy to wlosy są szorstkie i niemile w dotyku. ja jednak juz sie nie zdecyduje na pasemka, gdzie wlosy są jak siano(tak bylo u mnie). żeby pasemka wyglądały świetnie musialam je prostować(znaczy włosy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
uwazam ze poprawia tylko na poczatku.pozniej matowieje i juz nie jest tak bosko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.