|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Czy tez tak macie?
Mam nadzieje, ze nie bylo jeszcze takiego watku...
Czy macie na swojej liscie MUST HAVE takie zapachy, ktore Wam sie podobaja i chcecie je koniecznie kupic, ale zawsze wychodzi tak, ze kupujecie cos zupelnie innego? Ja taka przypadlosc u siebie odkrylam. Od wielu lat moja miloscia sa takie dziwne zapachy: L'eau d'Issey, Dalissime i... pewnie jeszcze jakies dwa, ktorych teraz nie pamietam ![]() ![]() Jak juz chce kupic ktorys z moich idealow, to okazuje sie, ze nie wypada albo nie ma kasy ![]() Zakup ktorych perfum odwlekacie tak jak ja? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy tez tak macie?
Brzmi znajomo
![]() Moja "lista życzeń" nieustannie rośnie, są nie niej pozycje, co do których już sobie w zasadzie od lat obiecuję, że to będzie następny zakup. I za każdym razem kupuję coś innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Odkładam Eau de Soir
![]() Są i w Quality i na Allegro sie trafią nieco taniej. Ale tak jak u Ciebie ta miłość przychodzi i wycisza sie kiedy nastaje czas nowych zakupów. Zawsze kiedy już sobie obiecuję, że będą moje wychodzę z Quality z...czymś zupełnie innym. A na Allegro aukcje z tym zapachem zawsze mam w "Obserwowanych" i...na tym koniec. To nie jest kwestia ceny, raczej coś co mnie podświadomie powstrzymuje ![]() A potem marzę o Eau de Soir przed wyjsciem do opery czy teatru... ![]() I obiecuję sobie, że w tym miesiącu to napewno, na 100%.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja przez dobre pięć lat
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Tez tak mam
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio zastanawiałam się nad 5 różnymi zapachami (kombionwałam który by tu wybrać- są to zapachy które mi się już od dłuższego czasu podobają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
![]()
Moja lista Must have jest dośc obszerna (niestety) ale juz od dłuzszego czasu prym wiodą Obsession Night i Glamourous i ni w ząb mi z nimi po drodze... zawsze wybieram coś przed tym,ostatnio jak już wspominałam w innym watku wybrałam z listy Laure i nacielam sie na jej nieświeżość...brrr...
Ale z jednej rzeczy "prawie" się wyleczyłam mianowicie zakupy w ciemno... Są chyba 3 zapachy,kt. mnie kuszą,ale jestem silna... Teraz zanim cos kupie muszę miec porzadnie przetestowane... ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam tez od trzech lat odlekaną Woman Vrsace. Ale ciagle czekają : Crystal Noir The Parfum by Charles Jourdan i ostatnie " miłości " Alien BLV W międzyczasie kupiłam nieplanowane: Magot Etro , Hipnotic Poison ,La Basier , Smoka , coś tam Montany ![]() W ramach samodyscypliny i zmniejszania stanu posiadanie sprzedałam troche zapachów. Miałam szczytny cel zejsćia do 10. Ale juz z powrotem jest 15 ![]() Za chwile znowu będę miała problem czym pachniec , z powodu nadmiaru .....
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Skoro juz mowa o tym ILE czasu zajelo Wam odwlekanie zakupu, to ja sie przyznam, ze z Dalissime jestem chyba rekordzistka
![]() ![]() Zaczelo sie od tego, ze Dalissime miala kolezanka mojej siostry. A ze zakochala sie w tym zapachu moja siostra, to mama kupila jej miniaturke. Perfumy byly u nas zawsze priorytetem kosmetycznym i musialy byc dobre, markowe itd. ![]() ![]() 2 lata temu wypatrzylam Dalissime w Sephorze, gdzie obiecalam sobie, ze w koncu kupie. Skonczylo sie na testach. Pare miesiecy pozniej odwiedzilam znow perfumerie i pamietam, ze moja mama nawet juz wsadzala Dalissime do koszyka, kiedy ja powstrzymalam, bo napadlo mnie na cos innego ech ![]() Potem znow w wakacje o maly wlos nie kupilam D. Minelo chyba z 10 lat od kiedy kraze wokol tyc perfum i zdazylam kupic chyba z 50 flakonikow w tym czasie, a tego akurat nie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam to forum
![]() Jest w tym wszystkim jedno ``ale``. Przekroczylam juz liczbe 30 flakonow pelnowymiarowych, i kiedy teraz cos kupuje, to mniejsze pojemnosci. Zapalilo sie u mnie czerwone swiatelko. Tym bardziej, ze moj ukochany TZ zaczal ostatnio sie martwic o to, kiedy to wszystko zuzyje. Wymyslil nawet, ze najlepiej bedzie niektore zapachy wlozyc do lodowki. Jest przekochany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze Serpentine Roberto Cavalli. Cała półroczna nagroda poszła na perfumy. Było wyjątow dużo interesujących mnie rzeczy w ostatnim czasie ![]() Powinni przenisc Douglasa na drugi konic miasta, mam za blisko po pracy. Jakbym mniej testowała to może bym mniej kupowała. Jakiś ban na allegro tez by sie przydał. Juz mam nadmiar ![]() Z powrotem 20 flakonów licząc z tymi , które dotra ![]() Stanowczo, rzucanie palenia to pestka przy próbie ograniczenia nałogu zapachowego. ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Ja od zawsze kupuje Ermenegildo Zegne Z, ale jakoś jak mam pieniadze to zawsze kupuje cos innego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Nie mam tak. Jeśli omijam uparcie jakiś zapach, to oznacza, że tak naprawdę nie jest dla mnie, dlatego bez żalu wyrzucam go z listy zakupów
![]()
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:05.