![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Dlaczego nie słuchają...??
Z fryzjerami mam niemiłe doświadczenia... Zastanawiam się nad jednym zjawiaskiem. Często idzie się do fryzjera, opisuje pewną
fryzurę, po czym w połowie opisywania fryzjer przestaje mnie słuchać, bo "on wie o co mi chodzi" i zawsze ale to zawsze z takiej akcji wychodzą wkurzona i z płaczem. Kiedyś poprosiłam o lekkie wycieniowanie to mi ścieniował włosy za łopatki do długości za uszy, druga zrobiła mi na głowie coś w rodzaju klosza i lat nie wiem wojennych - fryzury zupełnie inne niż o nie prosiłam. Nawet ścięcie grzywki kończy sie nerwami... Bo "już wiedzą".. Nie wiem, coś robię źle? Miałam swoją fryzjerkę, teraz nie mogę jej znaleźć... a perspektywa pójścia do innego fryzjera przeraża mnie, bo po kilku sekundach "wie o co mi chodzi" i newt nie chce posłuchać do końca.. Mozę to moja wina, może źle zaczynam rozmowę? Proszę doradźcie, jak wytłumaczyć tak , by zrobili fryzurę, o krtórą proszę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego nie słuchają...??
Jeśli masz takie doświadczenia to zabieraj ze sobą zawsze zdjęcie z wybraną fryzurą, nawet jeśli chcesz, żeby tylko zrobili Ci grzywkę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ja kiedyś zanioslam zdjęcie fryzury;D, fryzjerka powiedziala ze spoko nie ma sprawy, po czym obcięła mnie zupełnie inaczej i na moją zszokowaną reakcję na fryzure powiedziała ze przeciez na moich włosach nie da się takiej zrobić jak na zdjęciu bo...i jakaś głupote walnęła na wytłumaczenie ??????? poszłam do innej fryzjerki ( jak mi włosy odrosły hehe) i oczywiście dało się wszystko
![]() Pozdr anti |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
No właśnie nic nie da zaniesienie zdjecia.. i tak mają oni swoją własną interpretację fryzury. A gorsze jest to, ze mojej fryzury nie mogę znaleźć nigdzie na zdjęciach...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
kiedyś chciałam mieć włosy pocieniowane na końcówkach, a fryzjerka mi grzywkę zrobiła i skróciła włosy do brody. Teraz ostatnio poszłam podciąć końcówki, a frzyjerka mi je pocieniowała, w sumie tylko z lewj strony...
![]()
Ze wszystkich rzeczy, które kiedykolwiek utraciła, najbardziej żal jej było rozumu... Gdzieśtam czeka na nią Książe w lazurowoniebieskich kalesonach... kiedyś ją znajdzie. Bo ona nie szuka. Nie teraz. Nie... nie teraz... She walks on the boulevard of broken dreams. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mnie również się zdarzyło, że poprosiłam o podcięcie końcówek, a kobieta ciachnęła mi je o połowę, prawdopodobnie chcąc je wyrównać (brak umiejętności), może warto pójść do dobrego fryzjera, który wysłucha nas do końca, a jak stwierdzi, że identyczna fryzura nie wyjdzie na naszych włosach to powie to przed przystąpieniem do dzieła i powie co i jak będzie wyglądało, ewentualnie zaproponuje inną fryzurę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
nie znosze tego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
cos o tym wiem: poszlam do dobrego(!) rekomendowanego fryzjera ze zdjeciem o opisem na kartce jek zrobic taka fryzure, kobita obejrzala zdjecie przeczytala opis i obciela mnie zupelnie inaczej.....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja Ciebie jn007 pamiętam z wątku o Kopciuszku ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ja sie boje fryzjera bardziej niż np dentysty, już wiele razy maiłam sytuacje że to co fryzjerka zrobiła mi na głowie odbiegało od moich prosb, i dlatego od jakiegoś czasu nie eksperymentuje i prosze o lekkie podcięcie, i powtarzam to z 20 razy żeby dobrze usłyszała..., kusza mnie niektóre fryzurki ale i tak wiem że jak sie odważe to na 90% od fryzjera wyjde z płaczem(zreszta nie pierwszy raz)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
o jejku,ja tez mialam pelno przezyc z fryzjerami-wiele razy wychodzilam z bekiem.
najwiuekszy szczyt byl jak poslzam do fryzjerki i juz na poczatku mowie jej-zapuszczam wlosy wie prosze mi bardzo nie scinac tylko troche wycieniowac zeby moje klaki jakos wygladaly w tym trudnym okresie ![]() fryzjerak caly czas strzyzac mnie mowila mi jakie sa "metody" zapuszczania i w ogole.w polowie pyta czy najkrotsze wlosy z cieniowania moga byc do polowy glowy-ja mowie ok. po czym wychodze i najkrotsze4 wlosy mam jakies 5 cm,i cale moje zapuszczanie poszlo sobie gdzies daleko. pomijam fakt kiedys prosby o wycieniowanie a babka mi obciela wlosy na chlopaka :/ na szczesic eteraz okazlo sie ze moja kumpela jest fryzjerka wiec mam do niej troche wieksze zaufanie ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Chyba kazdy mial cos takiego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Dobry fryzjer powinien byc artysta i miec chocby szacunek do ludzi ,a to rzadkie zjawisko niestety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Hehehehehe.... Tak sobie czytam ten watek i dziewie sie dlaczego jak pytalem sie o fryzure(nie bylem jeszcze u fryzjera) i mowilem ze nie ufam fryzjerom to wiekszosc powiedziala ze jestm dziwny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja jestem zadowolona tylko z mojej fryzjerki, jak pójdę gdzieś indziej to wlosy źle się układają i kręcą się w okropny sposób. Chociaż jeszcze nie miałam takiej sytuacji, żebym wyszła od fryzjera z płaczem i mam nadzieję że do tego nie dojdzie:P
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Oj straszne jest to co piszecie dziewczyny ... :| Gdyby w zakładzie fryzjerskim zrobiliby coś nie po mojej myśli po prostu nie zapłaciłabym! ( jak można płacić, za coś czego się nie chcialo?)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
I co? Bedziesz miala satysfakcje ze nie zalpacilas, a wlosy i tak beda w smietniku i bedziesz musiala czekac az odrosna zeby miec na glowie to co bys chciala, a i tak nie masz pewnosci ze nastepny fryzjer(bo do tego juz nie pojdziesz) tez nie zalatwi cie na cacy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Niedogadalam sie do tego stopnia ze wlosy nadawaly sie tylko do sciecia na 1,0 cm i tak tez trzeba bylo zrobic ( od poczatku byly krotsze ale nie az tak). po 6 latach od tamtych zdarzeń pilnuje sie jak ognia , nie zmienia to jednak faktu ze wczoraj plakalam ze zlosci bo okazalo sie ze z moich wlosow nie upnie sie tego co chcialam a za 3 godz. byla swiadkiem na slubie. Po pol godziny nerwow i stresu co sie da a co nie powstala sliczna fryzurka ktora powiem nieskromnie podziwialo cale weselisko. Caluski dla Pani Ani fryzjerki za umiejetnosci!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
A ja Ciebie jn007 pamiętam z wątku o Kopciuszku
![]() ![]() ![]() ![]() wiem ze wyszlo ok ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Juz nie wspomne o tym, ze nie wysuszyla mi do konca wlosow :[[, ciagle wychodzila sobie, zeby pogadac ze swoja kolezanka; a jej nozyczki znalazly sie w pewnym momencie w moim uchu ![]() Zaplacilam.. wyszlam, ale na na drugi dzien wrocilam tam z reklamacja ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Kiedyś obcięłam się na chłopaka. No i wiadomo włoski szybko odrastały a ja chcąc aby fryzura wyglądała dobrze co jakiś czas chodziłam je podcinać. Chodząc do tej samej fryzjerki i nie zmieniając fryzury miałam ją za każdym razem inną. Raz wychodziłam zadowolona a raz zrobiła mi tak krótką grzywkę, że myślałam, że z domu nie bedę wychodzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Na szczescie zazwyczaj "fryzjerkuje" mnie Pani Grazynka i nie mam tego problemu. Raz przed studniowka popelnilam blad i poszlam do innej "profesjonalistki", ktora zrobila ze mnie pudelka co mi kompletnie nie pasowalo
![]()
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
heheh dokladnie znam wasz ból , kiedyś obiecalam sobie ze nigdy juz nie pojde do fryzjer, po tym jak fryzjerka zamiast mi wyrównac końcówki włosów tylko, to obciela mi wlosy do brody , a mialam troche za łopatki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Wydaje mi się, że metodą prób i błędów (NIESTETY) trzeba trafic na odpowiednią fryzjerkę / odpowiedniego fryzjera.
Ja na taką własnie trafiłam zupełnie przypadkiem ponieważ miałam pilne obcięcie a ona była nowozatrudniona i miala malo chętnych. Jestem absolutnie zachwycona, zrobiła dokladnie to o co poprosiłam i na dodatek była bardzo miła bo jeszcze bez renomy. Moje dzieci też ostrzygła świetnie. Upłynęło juz póltora miesiaca a fryzura jest nadal super. Kiedy ktos inny mnie strzygł, po dwóch tygodniach fryzura była na nic. Szukajcie dziewczyny kogoś właśnie takiego!! Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.