![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
I love love Moschino - co sądzicie?
Co sądzicie o tych perfumach? Podobają się Wam? Używała któraś? Bo ja ciągle nie mogę się do nich przekonać. Czekam na Wasze opinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moschino I love love
Dostalam kiedys probke. zaczne od flakonika - kiczowaty, kolorowy, jak zabawka dla niemowlaka, ale to malo wazne. Sam zapach na poczatku jest taki cytrusowy, potem minimalnie slodki, na koncu przeobraza sie w cos swiezego i pieprznego. Ludzaco podobny do D&G Light blue, ale mniej popularny. Jesli nie mozesz sie do nich przekonac, to chyba nie ma sensu robic tego na sile
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
No nie wiem...Byłam w trzech perfumeriach i w żadnej nie dali próbki. Będę próbować dalej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie odpsiukują???? Qurcze o tym nie wiedziałam. Ale powiedzcie jak to jest :prosicie o próbeczki i tak po prostu dają??? Nie patrzą sie na Was jak na osobnika przeznaczonego tą prośba do likwidacji??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Likwidować mnie jeszcze nikt nie chciał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Nie spotkałam się jeszcze z sytuacją żeby w Sephorze odmówili zrobienia próbki, nawet jak się tam bywa sporadycznie jak ja i nie ma szans żeby obsługa Cię kojarzyła z poprzednich zakupów. Za to w Douglasie przynajmniej tym do którego mam najbliżej, choćby się zostawiło średnią krajową, jeśli nie mają gotowych próbek, nie zrobią.
Wracając do tematu I love love, podoba mi się jako miłośniczce świeżaków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A ja marzę o nim. Odkąd dostałam próbeczkę (we Włoszech, nie w Sephorze), jest przedmiotem mojego pożądania (jak to zabrzmiało)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dostałam kiedyś meleńką próbke od przyjaciółki. Zużyłam ją całą na jakąś domową imprezke i wszyscy koledzy pytali czym tak ładnie i zmysłowo pachnę...
![]()
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
To jedej z moich ulubionych zapachow a flakonik jest uroczym i dowcipnym pomyslem : inspirowany jest bowiem postacia Olive Oyl czyli narzeczonej Popaye'a a nie zadna niemowleca zabawka.
Jesli nie jestes przekonana co do tego zapachu to nie ma sensu sie z nim meczyc, jest tyle do sprobowania! Mnie dawno zaden tak nie zachwycil (no, moze po za Prada EDP). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Ja tez polowałam juz na niego od czerwca...i dopiero teraz zakupiłam, jest taki swiezy, cudowny na codzień!
Bede sobie nim zime...słodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
I love love Moschino - co sądzicie?
Jako zrospaczona maniaczka Le Feu (zrospaczona, bo juz go nie ma buuuuuu, a ja celebruje ostatnia flaszeczke) znalazlam dzis cos nowego, cos, co po rozwinieciu, daje podobne wrazenia jak moje Le Feu wlasnie.
Oczywiscie nic mi juz pewnie nigdy ![]() Mialyscie moze juz z nim do czynienia? Ciekawa jestem jak wam sie oczywiscie podoba, no i u mnie cos zdaje sie slabo sie trzyma |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dot.: I love love Moschino - co sądzicie?
ILL Moschino przypomina sławne Light Blue, ale jest IMO o niebo lepsze i trwałe. Optymistyczny, lekki i inspirujący zapach - mocno cytrusowy. Szczerze mówiąc podobieństwa do Le Feu nie widze, momo ze na mnie LF pachniało cytrusowo. A próbowałas możę pomarańczowy sweterek Sonii Rykiel? Owoce, karmel i kwiaty, podobne jak w LE Feu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
na mnie LF pachnialo jak pączek z różą pomieszany z mlekiem
generalnie nie znosze zapachow cytrusowych a to Moschino, po pierwszym cytrusie dziwnie mnie zaintrygowalo i po chwili pieknie sie rozwinelo - nie cytrusowo. Soni nie probowalam nigdy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Polecam, piękna jest szkoda, że nie na mojej skórze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
a spróbuj może Le Feu Light - duzo bardziej mleczne (na mnie akurat czerwona kulka własciwie mleczna nie była) i otulające.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
na mnie Le Feu Light jest calkiem nie mleczne
![]() mam ze 2 butelki light (sama nie wiem po co az 2) za to własnie czerwone Le Feu jest dla mnie bardzo słodkawo-różano-mleczne i otulające ![]() jakie to jest fajne ze wszystko na kazdym inaczej pachnie i w Moschino wlasnie znalazlam taka podobna "otulajaca" nutke |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Moschino na mnie pachnie zupełnie inaczej niż Le Feu, a w sposób jaki opisujesz Le Feu pachnie na mnie własnie Light
![]() Mam próbke I love, jutro sobie potestuje i postaram sie poszukać jakichś podobieństw do Le Feu, ale teraz to już do łózka najwyższa pora, więc dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
do lozeczka
![]() a jutro to chyba kupie love ![]() buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Dot.: I love love Moschino - co sadzicie
Miałam okazję poznać Le Feu, wprawdzie z próbki, za co jestem niezmiernie wdzięczna przemiłej osóbce, której mi tu bardzo brakuje
![]() Couture zanim sie ułoży jest na mnie mocno pieprzne, potem łagodnieje i kojarzy mi się właśnie z Le Feu ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Oj nie podoba mi sie-całkowicie inny gust mamy:P
Nie podoba mi sie ani zapach,a tymbardziej flakonik-zapach"bez głębi",flakonik-okropny,nie dałabym za niego nawet 1zł,i niegy nie chciałabym tych perfum dostać...ble ble. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
ooo to musze sprawdzic Couture
wszystkie skojarzenia z Le Feu sprawdzam ![]() jak na razie nie bylo takiego (procz tego ILL) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ja nie widze podobienstwa ani do I love love ani do Couture. Couture jest troche ostre, ale nie przypomina mi w niczym Le feu. Dla mnie to pieprz, wanilia i pikantne owoce - mialam je rok temu, ale chyba do nich nie wroce, bo sa malo trwale
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Ja co do podoboieństwa I love love i Le Feu sie nie wypowiem, bo zapachu Miyake nie zdążyłam poznać (błogosławioną niech będzie ta niewiedza
![]() A jesli chodzi o Moschino to wprost uwielbiam ten zapach- pamiętam jak psiknęłam sie nim w perfumerii zeszłej wiosny: miłe cytruski- to pierwsze wrażenie. Przyszłam do domu i...przez ponad godzinę prowaziłam węchowe śledztwo, aż w końcu odkryłam, że to ja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
mnie te cytruski na poczatku troche denerwuja , ale tylko troche,
a pozniej to juz jest milutko ja lubie w zapachach cieplo, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
kupilam I Love Love
podoba mi sie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Właśnie go zakupiłam na www.kokai.pl - mam nadzieję że dotrze to co chcialam bo perfumerii nie znam, pierwszy raz tam kupuję.
Zapach spodobał mi się w perfumerii. Nie mogłam zdecydować się pomiędzy L'eaupar kenzo a właśnie Mochino Love. Wybrałam Moschino bo mial lepszą cenę akurat ![]() Zobaczymy jak się będzie nosił. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Powinnam znać je dobrze, bo to ulubiony zapach mojej przyjaciółki i dość często miałam okazję go wąchać (chwilowo zamieniła go na Chance Eau Fraiche
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.