I love love Moschino - co sądzicie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-09, 18:00   #1
Ania17
Zadomowienie

I love love Moschino - co sądzicie?

Co sądzicie o tych perfumach? Podobają się Wam? Używała któraś? Bo ja ciągle nie mogę się do nich przekonać. Czekam na Wasze opinie
Ania17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-09, 18:06   #2
ropuszka
Zakorzenienie

Dot.: Moschino I love love

Dostalam kiedys probke. zaczne od flakonika - kiczowaty, kolorowy, jak zabawka dla niemowlaka, ale to malo wazne. Sam zapach na poczatku jest taki cytrusowy, potem minimalnie slodki, na koncu przeobraza sie w cos swiezego i pieprznego. Ludzaco podobny do D&G Light blue, ale mniej popularny. Jesli nie mozesz sie do nich przekonac, to chyba nie ma sensu robic tego na sile Jesli Ci jednak zalezy, to popros o probke, potestuj jakis czas, wtedy bedziesz miec pelne zdanie na temat tych perfum. Pozdrawiam.
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-09, 18:16   #3
Ania17
Zadomowienie

Dzięki za odpowiedź . Prosiłam o próbkę ale w Sephorze nie dają. Faktycznie flakonik do specjalnie udanych nie należy.
Stary 2005-12-09, 18:17   #4
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
Napisane przez Ania17
Co sądzicie o tych perfumach? Podobają się Wam? Używała któraś? Bo ja ciągle nie mogę się do nich przekonać. Czekam na Wasze opinie
Miałam je kiedyś, ale nie zużyłam do końca tylko osprzedałam. Zgadza się, jest łudząco podobny do niebieskiej gabbany, tylko wiecej w nim owoców. Nie wiem co własciwie mi w nim nie pasowała.... przecież w koncu go kupiłam. Chyba to było to, że wydawał mi sie właściwszy dla jakiejs nastolatki.
mulier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-09, 18:21   #5
Vila
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ania17
Dzięki za odpowiedź . Prosiłam o próbkę ale w Sephorze nie dają. Faktycznie flakonik do specjalnie udanych nie należy.
Aniu, w Sephorze dają próbki! jeżeli nie mają próbki fabrycznej, to "odpsikują" perfumy z testera do fiolki. Jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby odmówiono mi próbki; musiałaś trafić na jakąś wyjątkowo nieuprzejmą konsultantkę
Vila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-09, 18:29   #6
Ania17
Zadomowienie

No nie wiem...Byłam w trzech perfumeriach i w żadnej nie dali próbki. Będę próbować dalej.
Stary 2005-12-09, 18:37   #7
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
Napisane przez Vila
Aniu, w Sephorze dają próbki! jeżeli nie mają próbki fabrycznej, to "odpsikują" perfumy z testera do fiolki. Jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby odmówiono mi próbki; musiałaś trafić na jakąś wyjątkowo nieuprzejmą konsultantkę

Faktycznie odpsiukują???? Qurcze o tym nie wiedziałam. Ale powiedzcie jak to jest :prosicie o próbeczki i tak po prostu dają??? Nie patrzą sie na Was jak na osobnika przeznaczonego tą prośba do likwidacji???
mulier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-09, 19:16   #8
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mulier
Faktycznie odpsiukują???? Qurcze o tym nie wiedziałam. Ale powiedzcie jak to jest :prosicie o próbeczki i tak po prostu dają??? Nie patrzą sie na Was jak na osobnika przeznaczonego tą prośba do likwidacji???
Dają Ja zawsze trafiałam na bardzo sympatyczne panie (a i jednen pan się zdarzył, wybitnie miły powiedziałabym ) i nigdy nie odmówili. Prosisz o próbkę tego co Cie interesuje, a jak mówią, że nie mają, to mówisz, że może być robiona ręcznie.
Likwidować mnie jeszcze nikt nie chciał
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-09, 19:28   #9
sitc
Rozeznanie

Nie spotkałam się jeszcze z sytuacją żeby w Sephorze odmówili zrobienia próbki, nawet jak się tam bywa sporadycznie jak ja i nie ma szans żeby obsługa Cię kojarzyła z poprzednich zakupów. Za to w Douglasie przynajmniej tym do którego mam najbliżej, choćby się zostawiło średnią krajową, jeśli nie mają gotowych próbek, nie zrobią.
Wracając do tematu I love love, podoba mi się jako miłośniczce świeżaków nie jest to zapach odkrywczy, czy bardzo ambitny, ale przyjemny
sitc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-11, 08:15   #10
issunka_html
Raczkowanie

GG do issunka_html

A ja marzę o nim. Odkąd dostałam próbeczkę (we Włoszech, nie w Sephorze), jest przedmiotem mojego pożądania (jak to zabrzmiało)
issunka_html jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-11, 12:48   #11
Pistacja
Raczkowanie

Dostałam kiedyś meleńką próbke od przyjaciółki. Zużyłam ją całą na jakąś domową imprezke i wszyscy koledzy pytali czym tak ładnie i zmysłowo pachnę... Mi się podoba. W tym zapachu jest intrygujaca świeżość, podobnie jak w D&G Light blue

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-12-11, 13:25   #12
Sylwiasta
Zadomowienie

To jedej z moich ulubionych zapachow a flakonik jest uroczym i dowcipnym pomyslem : inspirowany jest bowiem postacia Olive Oyl czyli narzeczonej Popaye'a a nie zadna niemowleca zabawka.
Jesli nie jestes przekonana co do tego zapachu to nie ma sensu sie z nim meczyc, jest tyle do sprobowania! Mnie dawno zaden tak nie zachwycil (no, moze po za Prada EDP).
Sylwiasta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-11, 22:57   #13
estee7
Rozeznanie

Ja tez polowałam juz na niego od czerwca...i dopiero teraz zakupiłam, jest taki swiezy, cudowny na codzień!
Bede sobie nim zime...słodzić
estee7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-08, 22:27   #14
jazzinho
Raczkowanie

I love love Moschino - co sądzicie?

Jako zrospaczona maniaczka Le Feu (zrospaczona, bo juz go nie ma buuuuuu, a ja celebruje ostatnia flaszeczke) znalazlam dzis cos nowego, cos, co po rozwinieciu, daje podobne wrazenia jak moje Le Feu wlasnie.
Oczywiscie nic mi juz pewnie nigdy LF nie zastapi ale moze znajdzie sie substytut - otoz "I love love " calkiem fajnie sie zapowiada.
Mialyscie moze juz z nim do czynienia? Ciekawa jestem jak wam sie oczywiscie podoba, no i u mnie cos zdaje sie slabo sie trzyma
jazzinho jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-08, 23:04   #15
321981125346
Raczkowanie

Dot.: I love love Moschino - co sądzicie?

ILL Moschino przypomina sławne Light Blue, ale jest IMO o niebo lepsze i trwałe. Optymistyczny, lekki i inspirujący zapach - mocno cytrusowy. Szczerze mówiąc podobieństwa do Le Feu nie widze, momo ze na mnie LF pachniało cytrusowo. A próbowałas możę pomarańczowy sweterek Sonii Rykiel? Owoce, karmel i kwiaty, podobne jak w LE Feu.
321981125346 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-08, 23:11   #16
jazzinho
Raczkowanie

na mnie LF pachnialo jak pączek z różą pomieszany z mlekiem
generalnie nie znosze zapachow cytrusowych a to Moschino, po pierwszym cytrusie dziwnie mnie zaintrygowalo i po chwili pieknie sie rozwinelo - nie cytrusowo.
Soni nie probowalam nigdy - sprobuje, ciekawa jestem, lubie slodkawe, jadalne zapachy, lubie lukrecje
Stary 2006-02-08, 23:18   #17
321981125346
Raczkowanie

Polecam, piękna jest szkoda, że nie na mojej skórze
321981125346 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-08, 23:25   #18
Madlaine
Zakorzenienie

a spróbuj może Le Feu Light - duzo bardziej mleczne (na mnie akurat czerwona kulka własciwie mleczna nie była) i otulające.
Madlaine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-08, 23:31   #19
jazzinho
Raczkowanie

na mnie Le Feu Light jest calkiem nie mleczne , na mnie jest zdecydowanie bardziej cytrusowe, mleka tam prawie nie czuje,
mam ze 2 butelki light (sama nie wiem po co az 2)

za to własnie czerwone Le Feu jest dla mnie bardzo słodkawo-różano-mleczne i otulające
jakie to jest fajne ze wszystko na kazdym inaczej pachnie

i w Moschino wlasnie znalazlam taka podobna "otulajaca" nutke

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-08, 23:38   #20
Madlaine
Zakorzenienie

Moschino na mnie pachnie zupełnie inaczej niż Le Feu, a w sposób jaki opisujesz Le Feu pachnie na mnie własnie Light które pobiło klasyka o głowę w moim osobistym rankingu
Mam próbke I love, jutro sobie potestuje i postaram sie poszukać jakichś podobieństw do Le Feu, ale teraz to już do łózka najwyższa pora, więc dobranoc
Madlaine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-08, 23:45   #21
jazzinho
Raczkowanie

do lozeczka ja tez lece
a jutro to chyba kupie love )
buziaki
Stary 2006-02-09, 06:14   #22
_Bjeata_
Zadomowienie

GG do _Bjeata_
Dot.: I love love Moschino - co sadzicie

Miałam okazję poznać Le Feu, wprawdzie z próbki, za co jestem niezmiernie wdzięczna przemiłej osóbce, której mi tu bardzo brakuje i skojarzył mi się też z zapachem Moschino ale Couture.......
Couture zanim sie ułoży jest na mnie mocno pieprzne, potem łagodnieje i kojarzy mi się właśnie z Le Feu

"Tęsknota, słowo zużyte,
Otwarło mi swoją dal...
Jak różne są rzeczy ukryte
W króciutkim wyrazie: żal."

_Bjeata_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-09, 08:51   #23
aniolek19
Raczkowanie

Oj nie podoba mi sie-całkowicie inny gust mamy:P
Nie podoba mi sie ani zapach,a tymbardziej flakonik-zapach"bez głębi",flakonik-okropny,nie dałabym za niego nawet 1zł,i niegy nie chciałabym tych perfum dostać...ble ble.
aniolek19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-09, 10:11   #24
jazzinho
Raczkowanie

ooo to musze sprawdzic Couture
wszystkie skojarzenia z Le Feu sprawdzam ))
jak na razie nie bylo takiego (procz tego ILL)
Stary 2006-02-09, 11:27   #25
ropuszka
Zakorzenienie

Ja nie widze podobienstwa ani do I love love ani do Couture. Couture jest troche ostre, ale nie przypomina mi w niczym Le feu. Dla mnie to pieprz, wanilia i pikantne owoce - mialam je rok temu, ale chyba do nich nie wroce, bo sa malo trwale A I love love rzeczywiscie jest kopia Light blue i Eclat d'Arpege. Cytrusy, pieprz. Nawet niezly zapach, ale chyba najlepszy na lato.
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-09, 13:46   #26
Kajol
Zadomowienie

Ja co do podoboieństwa I love love i Le Feu sie nie wypowiem, bo zapachu Miyake nie zdążyłam poznać (błogosławioną niech będzie ta niewiedza - juz i tak poluję na sporo niedostępnych zapachów).
A jesli chodzi o Moschino to wprost uwielbiam ten zapach- pamiętam jak psiknęłam sie nim w perfumerii zeszłej wiosny: miłe cytruski- to pierwsze wrażenie. Przyszłam do domu i...przez ponad godzinę prowaziłam węchowe śledztwo, aż w końcu odkryłam, że to ja . Ten zapach wspaniale się rozwija, robi się taki słodki, ciepły, cynamonowy (chociaż na mojej siostrze nuty cytrusowe dominują dość długo, na mojej skórze zdecydowanie wybija się cynamon). Moim zdaniem jest idealny na wiosnę- tak na kwiecień, maj ; nie wiem dlaczego, ale w inne miesiące rozwija się już nieco inaczej, czegoś już mu brakuje...
Kajol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-09, 14:25   #27
jazzinho
Raczkowanie

mnie te cytruski na poczatku troche denerwuja , ale tylko troche,
a pozniej to juz jest milutko
ja lubie w zapachach cieplo,
Stary 2006-02-10, 18:07   #28
jazzinho
Raczkowanie

kupilam I Love Love
podoba mi sie
Stary 2007-08-09, 13:14   #29
basijak
Raczkowanie

Właśnie go zakupiłam na www.kokai.pl - mam nadzieję że dotrze to co chcialam bo perfumerii nie znam, pierwszy raz tam kupuję.
Zapach spodobał mi się w perfumerii. Nie mogłam zdecydować się pomiędzy L'eaupar kenzo a właśnie Mochino Love. Wybrałam Moschino bo mial lepszą cenę akurat
Zobaczymy jak się będzie nosił.
basijak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-09, 16:30   #30
Julie_K
Wtajemniczenie

Powinnam znać je dobrze, bo to ulubiony zapach mojej przyjaciółki i dość często miałam okazję go wąchać (chwilowo zamieniła go na Chance Eau Fraiche ), ale...Nigdy nie umiem odróżnić go od Light Blue-te dwa zapachy są dla mnie łudząco podobne! Może dlatego, że nie przepadam za tego rodzaju wodami- dla mnie są zbyt cytrusowe...Wielbicielki grejfruta byłyby zachwycone

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości