|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Poradźcie...
Witam
.Wybieram się w sierpniu na weselicho, mam już kieckę i buty... No czyli najważniejsze jest, ale nie mam pojęcia jaki makijaż i jaką fryzurę do tego dobrać? Chciałam delikatnie skręcić włosy i lekko podpiąć je do góry, a może kok? A makijaż z małym dodatkiem truskusu, czy może wcale? No właśnie tego nie wiem... Proszę Was, poradźcie mi coś. A oto i ja: |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Poradźcie...
I taka sama prośba mojej koleżanki
Z góry A oto ona: |
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy nikt nie jest w stanie nam nic doradzić??
proszę |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Buena - najlepiej zakręć włosy na średniej wielkości wałki, potem roztrzep je palcami. Makijaż ogranicz do koniecznego minimum - podkłąd, puder, trochę rozświetlajacego różu na policzki. Na usta jasny błyszczyk, najlepiej transparentny, rzęsy muśnięte czarnym tuszem i ewentualnie trochę jasnego cienia w wewnętrznych kącikach i pod łukiem brwiowym.
Co do Twojej koleżanki to ładnie wyglądałaby, gdyby wyprostowała włosy i spieła je dość w wysoko w luźny kok, i wypuściła kilka kosmyków blisko twarzy. Co do ust zasada taka sama - im delikatniej, tym lepiej. Oczy pomalowane srebrnym cieniem, mocno zaznaczona dolna powieka. Tusz obowiązkowo. Mam nadzieję, że moje rady się przydadzą. Pozdrawiam i życzę dobrej zabawy na weselu ![]()
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Juicy
Każda rada jest cenna. Jeśli chodzi o włosy, to właśnie o czymś takim myślę. Ale co do makijażu, to wolę raczej mocniejsze oczy (tak jakoś lubię ), tylko0 nie wiem jakie kolory Brązy, czy co???A koleżnace przekażę, albo sama przeczyta .
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co widzę to bardzo ladnie jest Ci w upiętych wlosach, odslaniasz wtedy ladne rysy twarzy...i zgadzam sie co do minimalizmu,gdyz masz bardzo widoczną sukienkę i z mocnym makijażem mogloby byc przesadzone.
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
mam dwie fryzury fajne dla Ciebie i kolezanki dla Ciebie ta z kwiatkami a kolezanki ta z czerwonymi pasemkami
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Przyciemnij troche brwi
Mam na punkcie ladnych brwi lekkie zboczenie Co do fruzur- ladnie Ci bedzie w upietych wlosach do gory, ale moga byc tez rozpucszczone pofalowane i na gorze luzno spiete do tylu- byle tylko twarz byla odslonieta. Co do makijazu to nie widze Cie w srebrnym cieniu nieeee, a moze brazik? Dolnej powieki bym nie podkreslala, postawilabym raczej na mocniejsa gorna, ale nie przesadzaj z makijazem co za duzo to niezdrowo
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do Ciebie, to postawiłabym na jakieś ciekawe upięcie włosów, bo ładnie Ci w takich zaczesanych
Makijaż - chyba zbyt wiele go nie trzeba, bo masz ładną urodę, więc tylko lekko ją podkreślić. Jakieś delikatne beżowe cienie na oczy, białym rozświetlić kącik oka i pod łukiem brwiowym. Wytuszowane rzęsy na maxa i ciemniejszy błyszczyk lub pomadka na usta.A tak na marginesie to śliczna sukienka. Będziesz wyglądać olsniewająco! ![]() Koleżanka - może pokusi się na jakieś loczki? W każdym bądź razie widzę ją we włosach rozpuszczonych. Makijaż - tu najlepiej widzę przydymiony z odrobinką fioletu albo różu i delikatny perłowy błyszczyk
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dzięki za odpowiedzi
.Vampi, może i racja z tym, żeby zrobić ciut delikatnijeszy makijaż,hmm, dzięki .Flaffi, fryzurki extra, te podpięte włosy podobają mi się, ale nie mam grzywki,a nie dam jej sobie zrobić. A ta dla koleżanki, to musi ona sama ocenić, ja przyznam, że jest ciekawa. TsaiNu, myślę właśnie nad tym żeby lekko podkręcić i podpiąć albo kok, ale nie wiem jaki . Co do makijażu, to wolę mieć podkreślony dół, bo bez trochę dziwnie wyglądam .A jeśli chodzi o kolor, to myślę włąśnie nad brązemTyneczko, dzięki . Ale jednak wolę mocniejsze oczy a delikatniejsze usta.Koleżanka-właściwie nie pomyślałaymy o tym, że mogłaby mieć loczki. Mogłoby to być całkiem fajne wyjście, ale nie wiem, czy się pokusi. Jeszcze raz dzięki |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Oto moja propozycja makijazowa dla Was:
dla Ciebie - delikatnie rozswietlone policzki, na oczka jesli zdecydujesz sie na turkus, to tylko jako element (np na dolna powieke lub na gorna powieke w formie kreseczki, mozesz smialo polaczyc go ze zlotym cieniem i brazem Mysle, ze bedzie ladnie, a buzka nie zleje sie z kolorem sukni. dla Kolezanki - wydaje mi sie ze zdjecia, ze suknia wpada w delikatny fiolecik. Moze na gorna powieke fiolet z srebrnym badz popielatym cieniem, dol lepiej podkreslic kredka czy miekko roztartym cieniem w kolorze brazu. Mozna na dol dac fiolet badz zielen, ale obawiam sie, ze przy calonocnej zabawie, kiedy juz troche zmeczenie da w znaki te kolory nie sprawdza sie ladnie na dolnej - podkreslaja since i ogolne zmeczenie oczu. To tyle ode mnie, udanej zbawy
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
A taki makijaż
-> http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=119499 ?
|
|
|
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybo,jeśli chodzi o turkus , to wydaje mi się, że lepiej będzie mi, gdy znajdzie się na dolnej powiece, ale to jeszcze zobaczymy. Wiem, żeby nie dawać go za dużo, jeśli wogóle.
Koleżanki kiecka wpada w bordo, tylko na zdjęciu słabo to widać. Dzięki Ally, mam nadzieje, że Rei nie ma nic przeciwko, że dałaś linka do jej makijażu? Makijaż ładny, ale takie odcienie mi nie bardzo pasują, no i za dużo niebieskiego, ale dzięki .
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Wlasnie tez chcialam zaproponowac Ci makijaz Loreala w wykonaniu Rei
Jeszcze pare makijazy z MM (mam nadzieje ze autorki pozwola skorzystac )1.http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=122700 delikatny turkus z biela Ka-roli 2.http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=128655 turkus ze zlotem Ryby82 3.http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=49711 ultra turkusowy Agi ![]() 4.http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=turkus delikatny turkusowo zloty Rei 5.http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=turkus znowu turkus i zloto Ka-roli 6. i moim zdaniem najodpowiedniejszy oprocz pierwszego http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=turkus i w dodatku step by step to ta sama inspiracja co u Rei
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
W Twoim przypasku nie robiłabym turkusowego makijażu- jeden mocny akcent kolorystyczny wystarczy. Polecałabym makijaz neutralny lub 'przydymiony" z szaroscią i czernią.
Dla koleżanki do tej sukni ładnie wygladałaby stalowa szarość i rozbielony róż. Co do technik makijażu możecie zastosować te podane w wątkach powyżej zmieniając np palete kolorów. Przed ślubem poćwiczcie makijaże i czekamy za zdjęcia;-) pzdr sam |
|
|
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
Panno Migotko, Sam ma rację byłoby za dużo turkusu, więc z niego zrezygnuję...
Sam, a czy może być przydymiony brąz w połączeniu z czernią, czy lepiej sama szarość/czerń? Jak będą zdjęcia na pewno pokażę .Dzięki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

.

), tylko0 nie wiem jakie kolory
Brązy, czy co???

.A jeśli chodzi o kolor, to myślę włąśnie nad brązem

->