Czy ludzie zauważają to, że mam krzywy nos? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-02-10, 14:01   #1
blackflower13
Przyczajenie

Czy ludzie zauważają to, że mam krzywy nos?

Hej!
Zaczęłam się ostatnio zastanawiać czy ludzie faktycznie zauważają to, że mam krzywy nos, tak bardzo jak mi się wydaje. Mój nos jest moim wielkim kompleksem od wielu lat i gdy rozmawiam z ludźmi ciągle myślę tylko o tym, że pewnie patrzą się na mój nos i myślą sobie jak okropnie on wygląda.
Chodzi o to, że gdy widzę siebie w lustrze, to w ogóle tego nie zauważam, widzę to jednak bardzo wyraźnie na zdjęciach. Jakiś czas temu wyczytałam gdzieś, że wydaje nam się, że na zdjęciach gorzej wyglądamy, ponieważ nie jesteśmy przyzwyczajeni do oglądania odwóconego obrazu swojej twarzy, a odbicie z lustra jest dla nas znajome, dlatego bardziej nam się podoba.
Stąd pytanie czy uważacie, że skoro kiedy patrzę w lustro i mój nos nie wygląda na krzywy, to gdy ludzie, którzy przyzwyczajeni są do tej mojej 'odwróconej' twarzy, patrzą na mnie, to również tego nie zauważają?
blackflower13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 21:25   #2
wordila
Wtajemniczenie

Dot.: Czy ludzie zauważają to, że mam krzywy nos?

Cytat:
Napisane przez blackflower13 Pokaż wiadomość
Hej!
Zaczęłam się ostatnio zastanawiać czy ludzie faktycznie zauważają to, że mam krzywy nos, tak bardzo jak mi się wydaje. Mój nos jest moim wielkim kompleksem od wielu lat i gdy rozmawiam z ludźmi ciągle myślę tylko o tym, że pewnie patrzą się na mój nos i myślą sobie jak okropnie on wygląda.
Chodzi o to, że gdy widzę siebie w lustrze, to w ogóle tego nie zauważam, widzę to jednak bardzo wyraźnie na zdjęciach. Jakiś czas temu wyczytałam gdzieś, że wydaje nam się, że na zdjęciach gorzej wyglądamy, ponieważ nie jesteśmy przyzwyczajeni do oglądania odwóconego obrazu swojej twarzy, a odbicie z lustra jest dla nas znajome, dlatego bardziej nam się podoba.
Stąd pytanie czy uważacie, że skoro kiedy patrzę w lustro i mój nos nie wygląda na krzywy, to gdy ludzie, którzy przyzwyczajeni są do tej mojej 'odwróconej' twarzy, patrzą na mnie, to również tego nie zauważają?
widzieć na pewno widzą, ale tak sie tym nie przejmują jak Ty
byly jakies badania i ludzie uznawali za pieknych tych ktorych twarz jest symetryczna wzgledem srodka
wordila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-11, 14:15   #3
mc266
Zakorzenienie

Nie wiem jak bardzo rzuca się to w oczy w Twoim przypadku. Mnie osobiście ludzie z, że tak to ogólnie ujmę, oryginalnymi nosami nie przeszkadzają. Znaczy zauważam to, ale nie odrzuca mnie to.

mc266 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-11, 14:57   #4
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Bardzo rzadko widzę ludzi z idealnymi nosami (tzn. idealnymi według mnie, a to przecież kwestia gustu) i nie zwracam na to szczególnej uwagi.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-11, 17:03   #5
Cytokina
Interleukina Druga

Myślę, że ludzie nie zwracają na to uwagi.
Jak patrzy się na człowieka to nie ocenia się go jako pojedyncze cechy, które po kolei się analizuje, ale jako ogół, całość.
Cytokina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-11, 17:17   #6
cavvythecat
Wtajemniczenie

Osobiście zauważam, ale jakoś mocno mnie to nie zajmuje. Tak samo zauważam, że ktoś ma rude włosy czy długie paznokcie, ale nie poświęcam temu wiekszej uwagi.
Stary 2018-02-11, 17:26   #7
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Ja bym pewnie nie zauważyła, bo nie zwracam uwagi na nosy.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-11, 17:39   #8
Liliom
Rozeznanie

Ja może i zauważam, zazwyczaj pewnie przy pierwszym spotkaniu, ale nie przywiązuję do tego wagi. Ludzie na co dzień są jakoś przyzwyczajeni do wyglądu ludzi z którymi przebywają, na tej samej zasadzie jak ty przywykłaś do swojego odbicia w lustrze.
Liliom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-11, 20:43   #9
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2
Konto usunięte

Ja to zauwazam ale wisi mi to

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-13, 12:02   #10
robcia
Zakorzenienie

A przeszkadza ci to? Obcym i tak nie dogodzisz, znajomi sie przyzwyczaili. Wazne jak ty sie z nim czujesz
robcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-13, 22:32   #11
jeanne92
Raczkowanie

Pewnie widzą. Zauważą i tyle, za chwilę o tym zapomną. Zastanów się ile razy ty zauwazalas u kogos charakterystyczną cechę wyglądu... i jak dlugo to zaprzątało twoją uwagę? Ja pracuję z ludzmi, mam stycznosc z osobami o roznym wygladzie, czasem chorymi (np widoczne zmiany chorobowe na twarzy lub problemy z higieną - brud, zaniedbanie itp). Zauwazylam ze po kilku minutach przestaję na to zwracać uwagę a przy nastepnych spotkaniach juz nawet o tym nie mysle. Uwierz, wiekszosc ludzi jest tak skupiona na sobie, ze nie zauwaza wiekszosci kwestii ktorymi sie przejmujemy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

jeanne92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości