|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy ludzie zauważają to, że mam krzywy nos?
Hej!
Zaczęłam się ostatnio zastanawiać czy ludzie faktycznie zauważają to, że mam krzywy nos, tak bardzo jak mi się wydaje. Mój nos jest moim wielkim kompleksem od wielu lat i gdy rozmawiam z ludźmi ciągle myślę tylko o tym, że pewnie patrzą się na mój nos i myślą sobie jak okropnie on wygląda. Chodzi o to, że gdy widzę siebie w lustrze, to w ogóle tego nie zauważam, widzę to jednak bardzo wyraźnie na zdjęciach. Jakiś czas temu wyczytałam gdzieś, że wydaje nam się, że na zdjęciach gorzej wyglądamy, ponieważ nie jesteśmy przyzwyczajeni do oglądania odwóconego obrazu swojej twarzy, a odbicie z lustra jest dla nas znajome, dlatego bardziej nam się podoba. Stąd pytanie czy uważacie, że skoro kiedy patrzę w lustro i mój nos nie wygląda na krzywy, to gdy ludzie, którzy przyzwyczajeni są do tej mojej 'odwróconej' twarzy, patrzą na mnie, to również tego nie zauważają? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy ludzie zauważają to, że mam krzywy nos?
Cytat:
byly jakies badania i ludzie uznawali za pieknych tych ktorych twarz jest symetryczna wzgledem srodka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak bardzo rzuca się to w oczy w Twoim przypadku. Mnie osobiście ludzie z, że tak to ogólnie ujmę, oryginalnymi nosami nie przeszkadzają. Znaczy zauważam to, ale nie odrzuca mnie to.
![]() |
#4 |
Marszałkini II RP
|
Bardzo rzadko widzę ludzi z idealnymi nosami (tzn. idealnymi według mnie, a to przecież kwestia gustu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Interleukina Druga
|
Myślę, że ludzie nie zwracają na to uwagi.
Jak patrzy się na człowieka to nie ocenia się go jako pojedyncze cechy, które po kolei się analizuje, ale jako ogół, całość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Osobiście zauważam, ale jakoś mocno mnie to nie zajmuje. Tak samo zauważam, że ktoś ma rude włosy czy długie paznokcie, ale nie poświęcam temu wiekszej uwagi.
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Ja bym pewnie nie zauważyła, bo nie zwracam uwagi na nosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ja może i zauważam, zazwyczaj pewnie przy pierwszym spotkaniu, ale nie przywiązuję do tego wagi. Ludzie na co dzień są jakoś przyzwyczajeni do wyglądu ludzi z którymi przebywają, na tej samej zasadzie jak ty przywykłaś do swojego odbicia w lustrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Ja to zauwazam ale wisi mi to
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
A przeszkadza ci to? Obcym i tak nie dogodzisz, znajomi sie przyzwyczaili. Wazne jak ty sie z nim czujesz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Pewnie widzą. Zauważą i tyle, za chwilę o tym zapomną. Zastanów się ile razy ty zauwazalas u kogos charakterystyczną cechę wyglądu... i jak dlugo to zaprzątało twoją uwagę? Ja pracuję z ludzmi, mam stycznosc z osobami o roznym wygladzie, czasem chorymi (np widoczne zmiany chorobowe na twarzy lub problemy z higieną - brud, zaniedbanie itp). Zauwazylam ze po kilku minutach przestaję na to zwracać uwagę a przy nastepnych spotkaniach juz nawet o tym nie mysle. Uwierz, wiekszosc ludzi jest tak skupiona na sobie, ze nie zauwaza wiekszosci kwestii ktorymi sie przejmujemy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.